Γενικά Είναι απαραίτητο να βγάζουμε τα πουλιά απ τα κλουβιά;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης natasha
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Από την πρώτη εβδομάδα που συμβιώνουμε με τον Torreς (Γκρίζο Αφρικανικό) μας έδειξε ότι του είναι απαραίτητο το πέταγμα. Τον έχουμε στο κλειστό κλουβί μόνο το βράδυ, και ελάχιστες ώρες της ημέρας. Τις υπόλοιπες ώρες δε χάνει ευκαιρία να κάνει χαμηλά πετάγματα, ακόμα και όταν είναι στο χέρι μας ή στο ξύλο (κουρνιάστρα) βάζει σε πλήρη ισχύ τις... μηχανές -φτερά του και είναι ασυγκράτητος. Προσέχουμε πάρα πολύ, είναι συνεχώς κάποιος από πάνω - δίπλα του, έχει λίγο κομμένα φτερά από ειδικό, κλπ. Τα αγαπάμε, μπορεί με τις φροντίδες μας να ζήσουν περισσότερα χρόνια, γλυτώνοντας από κινδύνους του φυσικού τους περιβάλλοντος, αλλά μετά από το "λίγο" πέταγμα που τους απόμεινε, μου φαίνεται ότι νοιώθουν ικανοποιημένα, υπερήφανα, κάθονται κοντά μας με αξιοπρέπεια, αρχίζουν τη γλυκιά φλυαρία τους, δέχονται τα χάδια μας, δείχνουν αληθινά ευτυχισμένα πλασματάκια δίπλα μας.
 
Ειδικά αν το πουλάκι είναι μικρό μια χαρά καθαρίζουν.. Όσο μεγαλώνει το μέγεθος μεγαλώνει και η κουτσούλα!:D
Εγώ τον Σενεγαλέζο και το Κοκατίλ μου τα έχω σχεδόν συνέχεια ελεύθερα!
 
Από τα υφάσματα με ανησυχεί αν θα φεύγει. Στη μπογιά σε αυτοκίνητο λένε ότι κάνει ζημιά η κουτσουλιά πάντως
Για να πω την αλήθεια τα έβγαλα μια φορά (μόνα τους δεν έβγαιναν για ώρες) αλλά δεν μπορούσαν να πετάξουν και κάθονταν τρομαγμένα. Ούτε ένα μέτρο δεν πετάνε παρά φτερουγίζουν στο πάτωμα, μούδιασαν στο κλουβί ☹
 
απ τα υφασματα για να βγει δημητρη, εφ οσον εχει "απλωσει"ειναι μια.."πονεμενη" ιστορια!
μερικες κουτσουλιες που ειναι πιο ρευστες, στο υφασμα ειναι οντως προβλημα.

οποτε χρειαζεσαι καποια προστατευτικα (ριχταρια, καποιο προχειρο σεντονι κλπ)

εκεινες που ειναι κανονικες, αν τις ακουμπησεις απαλα την ωρα που ειναι φρεσκιες μ ενα χαρτομαντηλο κολλανε πανω κ φευγουν εντελως :D
αν παλι ξεραθουν τις απομακρυνεις παλι με τροπο κ δεν αφηνουν ιχνη.

τωρα τα πουλια που ειναι ακομα ασυνηθιστα στο να βγαινουν εκτος κλουβιου,
μην περιμενεις να σε εκπληξουν με τις..."πτησεις" τους.

εκτος ελαχίστων εξαιρεσεων, τα πιο πολλα οταν πρωτοβγαινουν, ειναι ετσι οπως το περιγραφεις :μουδιασμενα.
εδω πρεπει ν ασχοληθεις με υπομονη κ αγαπη :)
σιγα σιγα ολα γινονται
 
Όλα καλά ακούγονται αλλά οι κουτσουλιές που θα γεμίσουν τα έπιπλα καθαρίζουν εύκολα; 🙄


Aπό Μaria Pap. (Συγνώμη αν έγραψα σε λάθος σελίδα)
Πηγαίνουμε από πίσω με μπουκάλι σπρευ νερού και χαρτοπετσέτα, αν και δεν κάθεται σε υφάσματα, προτιμά καρέκλες inox, ξύλινα, βάζουμε χαρτί, ή κάθεται σε (ανοικτό) φύλλο ντουλάπας και από κάτω εφημερίδες.
 
Τα αφηνω και εγω ελευθερα μεσα σε κουνουπιερα και πετανε απο οτι φαινεται τους αρεσει πολυ, μια φορα δοκιμασα να τα αφησω στο δωματιο και κοντεψαν να σκοτωθουν, πεφτανε επανω στα τζαμια, απο τοτε μονο στην κουνουπιερα απο το κλουβι τα βγαζω με ριγανη φρεσκια που τους αρεσει η μαρουλι.
 
Απο απορια, οσοι τα βγαζετε(! Δε μιλω για παπαγαλοειδη!), σε τι χωρο τα αφηνετε ελευθερα; Πχ στο δωματιο σας, ας πουμε;
 
Τα αφηνω μεσα σε μια κουνουπιερα, την κρεμαω στο φωτιστικο σε ενα οποιοδηποτε δωματιο
 
Εγω οταν πρωτοεβγαλα το κοκατιλ δεν εβγαινει με τιποτα μονο εμενε κοκαλο λες και κανει προληπτηκες ασκησεις για αποθηγη αρκουδας. Οντως ανακαληψα οτι δεν εβγαινε γιατι μπροστα, αριστερα απο το κλουβι του υπηρχε ενα κουκλακι της Αθηνας των ολυμπιακων αγωνων και το φοβοταν απιστευτα. Ετσι αποφασησα να αλαξω θεση στο κλουβι του... Οσο γιατις κουτσουλιες αν ειναι υγειεστατο το πουλακι βγαζει σφηκτα κακακια και βγαινουν ευκολα με μια κολα Α4 σαν κουλουρακια με την σπατουλα και ουτε γατα ουτε ζημια.
 
ειμαστε στο φορουμ των καναρινιων ομως.
δεν γραφουμε εδω για παπαγαλους
 
Εχουν γραψει κι αλλοι για παπαγαλους
(κι εμεις εδω που τα λεμε ειμαστεt:)
απο τοτε που χωριστηκαν τα φορουμ γωγω, γραφουμε για το καθενα στον χωρο του.
αν κ οποιος εχει αμφιβολιες επικοινωνειστε με αντμιν κ μοντ :)
 
εγω δεν εχω, αλλα φανταζομαι θα πρεπει να μεταφερθουν πολλα μηνυματα απο εδω: απο το ποστ 20-21 και μετα
(παλι ειμαστεt:):D
 
Ο τίτλος είναι "Είναι απαραίτητο να βγάζουμε τα πουλιά απ τα κλουβιά;" Απ' ό,τι ξέρω και παπαγάλοι είναι πουλιά οπότε δεν υπάρχει θέμα.

Επίσης για οποιαδήποτε διαχειριστικά θέματα να επικοινωνείτε με κάποιο Moderator εξαρχής χωρίς να παρεμβαίνετε στο θέμα για να κάνετε συστάσεις.
 
😀.. Παιδια σημερα εβγαλα το καναρινακι στο δωματιο(το χω 3 μερες ειναι το πρωτο μου) και τωρα ειδα το thread.Ισως αν το χα δει νωριτερα να μιν το επιχειρουσα..:D. Τελικα ολα πηγαν καλα. Εφαγε μια γερη κουτουλια στον τοιχο στην αρχη αλλα μετα εμαθε. (Πρεπει να ειναι κομματακι επικυνδινο για αφτο προσοχη σε ολα τα αιχμηρα, σε αντικειμενα που καινε, στις χαραγματιες πισω απο επιπλα και παντα κουρτινες στα τζαμια). Του ανοιξα τις πορτες και καθισα πισω σταθηκε στο ανοιγμα για κανενα λεπτο απορημενο και μετα πεταξε.😀... Κουτουλισε επεσε κατω εδειχνε πολυ απορημενο,του ηταν κατι πρωτογνωρο. Ετσι πηγαινα διπλα του(δεν με εχει συνιθισει ακομα καλα)και πεταγε. Τα πηγε πολυ καλα! Μετα ομως το επιασα για να το βαλω πισω,το εβρεξα και λιγο γιατι ολο και θα χε σκονες το δωματιο και φοβηθηκε πολυ τιτιβιζε. Ελπιζω να μαθει να μπαινει μονο του και ακομα να μην τρομαξε και δεν βγαινει την αλλη φορα.☹
 
Πιστευω ειναι πολυ σημαντικο. Δειχνει πιο κοντα στη φυση του το πουλι αν εχουμε τη δυνατοτητα πρεπει να την αξιοποιουμε!
 
Οσο αστειο σου φανηκε τοσο επικινδυνο ηταν το ολο σου εγχειρημα. Εκτος το οτι θα μπορουσε το καναρινι σου να τραυματιστει θα μπορουσε απλα να σου εμεινε στο τοπο ακαριαια απο το σοκ της απελευθερωσης
 
Σοκ απο την απελευθερωση;Δεν το βρηκα αστειο, εκεινη τη στιγμη φοβομουν αλλα αφου πηγε καλα ναι γελασα. Καποια στιγμη θα πρεπε να το αφησω για πρωτη φορα.Ισα ισα που το αφησα ελευθερο για να βγει δεν το πιασα να το βγαλω.Αν θες πες μας τον τροπο που τα βγαζεις εσυ για να μαθουμε και εμεις οι νεοι.
 
Back
Top