Γενικά Είναι ασφαλής η αγορά άγριων πουλιών online;

Iasonaskor

PB New Member
Εγγραφή
30 Μαρ 2021
Μηνύματα
222
Πόλη
Ηράκλειο
Εχω βρει στο car.gr φανετο που λένε ότι είναι εκτροφής μεγαλωμένο με κρέμα. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει διότι θα μπορούσαν να το πιάσανε από έξω και να το πουλάνε εκει. Τα πουλάνε 30€ και εκτός από φανετακια έχει και καρδερινες και καρδερινοκαναρα. Τι μου προτείνετε να αγοράσω κανένα φανετακι ή καρδερινακι; (και τα γαρδελια και τα φανετα κάνουν 30€)
[automerge]1617265296[/automerge]
Επεισης πουλάνε και λουγαρα όπου λένε ότι είναι εκτροφής στα 15€ ΜΟΝΟ δηλαδή λένε αλήθεια δηλαδή λουγαρα εκτροφής αρσενικά μονο 15€; πιστευω ότι ή δεν θα μου στείλουν καν πτηνό ή είναι πιασμένο.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλύτερα αγόρασε κάποιον καναρίνι από το πετ σοπ παρά από το car μπορεί να πεις να σου στείλουν καρδερινοκαναρο και να σου στείλουν καρδερίνα
 
Η αγοραπωλησία ιθαγενών πουλιών απαγορεύεται από το νόμο. Είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις εκτροφέων που διαθέτουν άδεια εκτροφής, η οποία φαντάζομαι ότι αρκεί για να επιτρέψει εκτός από την εκτροφή και την εμπορία αυτών των πουλιών.

Επομένως, η επιμονή μας στις παροτρύνσεις για ενασχόληση με ιθαγενή πουλιά εκτροφής και όχι άγρια, αφορά το ηθικό μέρος του θέματος και όχι το νομικό. Με αυτήν την αντίληψη γίνονται όλες οι δραστηριότητες που αφορούν σε αυτά τα πουλιά, συμπεριλαμβανομένων και των αγοραπωλησιών.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι όχι, δεν μπορεί ένα πουλί που πουλιέται οπουδήποτε, σε μία αγγελία των 30 ευρώ, να είναι πουλί εκτροφής. Δεν υπάρχουν τόσα πουλιά εκτροφής που να πουλιούνται με το τσουβάλι οπουδήποτε.

Κάποιος που εκτρέφει και πουλάει νόμιμα, θα σε βάλει στο χώρο του αν το ζητήσεις, θα σου δείξει τα πουλιά, τους γεννήτορες και τα δαχτυλίδια τους. Κάποιος που εκτρέφει απλώς, μπορεί να σου μιλάει για τα πουλιά του ώρες, να σου δείχνει φωτογραφίες και βίντεο από τότε που ήταν αυγά και αφού σιγουρευτεί ότι είσαι άξιος για να σου εμπιστευτεί ένα από τα πουλιά του, τότε θα σου το πουλήσει. Δεν πρόκειται να του πεις "πάρε 30 € και δώσε μου το πράγμα", και να γίνει έτσι απλά.

Η αγορά ιθαγενών πουλιών χρειάζεται λίγη κοινή λογική και το ήθος που απαιτεί η κατάσταση, από όλες τις πλευρές. Έτσι, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς τι παίζει σε μία αγοραπωλησία.
 
Ναι αυτός είναι. Petοπωλειον. Ο γνωστός σε όλους. Μακριά από αυτόν. Επίσης γιατί να αγοράσεις πουλια πιασμενα? Κανε οικονομία και να αγοράσεις ένα ζευγάρι γαρδελια εκτροφής.
 
Αυτο ρωτάω να δω αν είναι πιασμένα ή οχι. Σας ευχαριστώ πολύ θα βρω γαρδελια από εμπορα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Back
Top