Επειδή είναι παράνομη η κατοχή, η σύλληψη και η πώληση της; Δεν φτάνει αυτό ως λόγος;Οποτε ο Έλληνας που μπορεί να αγοράσει την καρδερινα και με 15 ευρώ γιατί να πάει να δώσει 80 η 100 για μια βαλκανική και 200 η 500 για μια μεταλλαγμένη?
Ναι, συμφωνούμε. Να σταματήσει κάθε παράνομη δραστηριότητα που αφορά αυτά τα πουλιά, όποιος κι αν την ασκεί. Διαφορετικά να ασκηθούν πιέσεις ώστε να υπάρχει ένα καθεστώς νομιμότητας, το οποίο να ακολουθείται από ΟΛΟΥΣ χωρίς δικαιολογίες.ας σταματήσει λοιπόν η εκμετάλλευση γενικότερα της καρδερινας από ΟΛΟΥΣ
Αν ξαναδιαβάσεις πιο προσεκτικά το μήνυμά μου, θα πάρεις και την απάντηση.@Stavros δηλ η πώληση της καρδερινας των 100 η 200 είναι νόμιμη?
Αυτο ειναι η βαση της πλανης στο μυαλο (λεμε τωρα μυαλο) αυτων που αιχμαλωτιζουν αγρια σε παγκοσμιο επιπεδοένα πουλί που το βρίσκουμε άφθονο στην ελληνική φύση
Σε ποια περιοχή μένεις Ελένη; Και τι είδες ακριβώς; Πουλιά πολλά μέσα σε ένα μικρό κλουβί; αν ναι, πωλούνταν αυτά εκείνη την ώρα; ή πουλιά να αιχμαλωτίζονται;@Stavros εγώ αυτό που μου δείχνεις χτες το είδα live στην γειτονιά μου .
Όχι δεν μου αρέσουν.Αυτο ειναι η βαση της πλανης στο μυαλο (λεμε τωρα μυαλο) αυτων που αιχμαλωτιζουν αγρια σε παγκοσμιο επιπεδο
Να ρωτησω @kostellou Elen αν σου αρεσουν τα "κοκκινα" καναρινια?
Έχω απαντήσει ήδη στα ερωτήματά σου. Αν θέλεις κάνε μου τη χάρη και διάβασε πιο προσεκτικά το μήνυμά μου αυτό.@Stavros ωραία ας πούμε ότι είναι νόμιμη από ελάχιστα άτομα.τα περισσότερα όμως είναι ιδιωτες και είναι παράνομα. Κι αυτοί δεν θα ήθελαν μια καταγγελια?
Σε ποια περιοχή μένεις Ελένη; Και τι είδες ακριβώς; Πουλιά πολλά μέσα σε ένα μικρό κλουβί; αν ναι, πωλούνταν αυτά εκείνη την ώρα; ή πουλιά να
Μένω καρδιτσα.τι εννοεις τι είδα...να έρχονται φορτωμενοι πουλιά...Σε ποια περιοχή μένεις Ελένη; Και τι είδες ακριβώς; Πουλιά πολλά μέσα σε ένα μικρό κλουβί; αν ναι, πωλούνταν αυτά εκείνη την ώρα; ή πουλιά να αιχμαλωτίζονται;
Και κυρίως δεν πηγαίνουμε σε μία αντιπροσωπεία για να κλέψουμε μία TESLA με τη δικαιολογία ότι η τιμή τους είναι ακριβή.Στο κατω κατω ωραια τα tesla εντυπωσιακα..αλλα πανακριβα.Ειναι "παρανομη" η τιμη τους. Αν η καρδερινα εκτροφεα σου φαινεται ακριβη απλα δεν αγοραζεις. ουτε αγοραζεις ομως και πιασμενη.
Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τα σκυλιά...οι χομπιστες εκτροφεις που κατεβαίνουν σε εκθέσεις βαφτίζονται νόμιμοι εκτροφεις.επισης να σου πω πως κανένας εκτροφεας δεν νομίζω ότι κόβει αποδείξεις.ας βρεθεί ένας τώρα να μου πει ότι εγώ αγόρασα καρδερινα από τον τάδε εκτροφεα και πήρα και απόδειξη. Αυτοί οι νόμιμοι όπως λες είναι ελάχιστοι ανάμεσα στους εκατοντάδες ερασιτέχνες "εκτροφεις". Μόνο τα pet shops έχουν δικαίωμα στην Ελλάδα να πουλάνε ζωα συντροφιάς και πουλιά για τκ 2ο επιφυλλασομαι καθώς δεν έχω ασχοληθεί με το παράνομο εμποριο πτηνων όσο με των άλλων.κι ας μη χρυσωνουμε το χάπι κανενός.Η καρδερινα πωλείται ευρέως παράνομα.ειτε εκτροφής είτε όχι.να σταματήσει η αγορά το θεωρώ απίθανο.πρεπει να αλλάξεις την νοοτροπία του κόσμου.δεν ξέρω αν είναι εφικτό.οποτε όσο υπάρχει ζήτηση θα υπάρχει εκμεταλλευση@kostellou Elen
From Backyards to Black Markets
In no other region is the demand for songbirds as pronounced as in Southeast Asia. There, several species are teetering on the brink of extinction due to relentless poaching. The extent of the ecological damage is so significant that the phenomenon has been coined thewww.aza.org
η πλανη ειναι οτι νομιζουν οτι ειναι αφθονα και η πρακτικη τους δεν ειναι επικινδυνη για το ειδος
επισης ρωτησα για τα κοκκινα γιατι για να δημιουργηθει η μεταλλαξη ας πουμε και να σταθεροποιηθει πρακτικες οπως των δικων μας εξυπνων εδω κοντευουν να αφανισουν το αγριο ειδος απο το οποιο προερχεται το γονιδιο για το κοκκινο χρωμα. Τα red siskins.
τα οποια ενδημουν μονο στην βενεζουελα και ενας μικρος πλυθησμος στην Γουινεα. και εκει ηταν σε εκατομυρια ο πλυθησμος τους και τα ειχαν αφθονα..μεχρι να τα φερουν στο οριο του critically endangered.
Αισχροκερδει καποιος οταν συντελειται πωληση.Αν εγω δεν αγορασω θα πουλησει? Κανονες της αγορας ειναι
Γιατι αυτος που κατεβαζει απο φωλιες η αιχμαλωτιζει με μηδεν κοστος και πουλαει λιγα ευρω δεν αισχροκερδει? ο εκτροφεας ο νομιμος με τα παραστατικα του που εχει επενδυσει σε ζωικο κεφαλαιο και φορολογειται κανονικα γιατι να εχει τιμη πωλησης χαμηλη? εχεις δει ποσο κανουν τα μιγματα τροφης για καρδερινες τα σωστα ?
Στο κατω κατω ωραια τα tesla εντυπωσιακα..αλλα πανακριβα.Ειναι "παρανομη" η τιμη τους? Αν η καρδερινα εκτροφεα σου φαινεται ακριβη απλα δεν αγοραζεις. ουτε αγοραζεις ομως και πιασμενη.
Μου αρεσουν οι καρδερινες? φροντιζω αν μπορω να στησω σωστα μια ταιστρα για αγρια να τις βοηθαω(και αλλα ενδημικα ειδη στην περιοχη μου) τον χειμωνα και ξοδευω τα χρηματα μου σε ενα καλο σκοπο.Το κανω ηδη για τα redsiskin προσωπικα. Με δωρεες στο initiative για την προστασια τους.
Red Siskin Initiative – Saving the Red Siskin
www.redsiskin.org
Blog – Red Siskin Initiative
www.redsiskin.org
Δεν το προσεγγιζω θεωρητικα το θεμα που συζηταμε
Δεν εννοώ κάτι συγκεκριμένο πέραν αυτών που ρώτησα. Η αρχική μου σκέψη ήταν αν έμενες κοντά στην περιοχή που γίνεται το παζάρι του Σχιστού, ώστε να πηγαίναμε μαζί στην περίπτωση που μόνη σου είχες αναστολές για να κάνεις καταγγελία.Μένω καρδιτσα.τι εννοεις τι είδα...να έρχονται φορτωμενοι πουλιά...
Όχι αλλά αν μπορείς να βρεις μεταχειρισμενη τεσλα σε καλύτερη τιμή θα την πάρεις.Και κυρίως δεν πηγαίνουμε σε μία αντιπροσωπεία για να κλέψουμε μία TESLA με τη δικαιολογία ότι η τιμή τους είναι ακριβή.
Α όχι δεν μένω Αθήνα...εδώ τις πιάνουν και από ότι έχω καταλάβει από σήμερα τα πετ θα έχουν γεμίσει καρδερινεςΔεν εννοώ κάτι συγκεκριμένο πέραν αυτών που ρώτησα. Η αρχική μου σκέψη ήταν αν έμενες κοντά στην περιοχή που γίνεται το παζάρι του Σχιστού, ώστε να πηγαίναμε μαζί στην περίπτωση που μόνη σου είχες αναστολές για να κάνεις καταγγελία.
Μεταχειρισμενη οχι κλεμμενηΌχι αλλά αν μπορείς να βρεις μεταχειρισμενη τεσλα σε καλύτερη τιμή θα την πάρεις.
[automerge]1698653268[/automerge]
Α όχι δεν μένω Αθήνα...εδώ τις πιάνουν και από ότι έχω καταλάβει από σήμερα τα πετ θα έχουν γεμίσει καρδερινες
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας