Ασθένειες Είναι επικίνδυνες οι κουτσουλιές των κοκατίλ;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης dkoumna
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

dkoumna

PB New Member
Καλησπέρα σας.Εχω 2 κοκατιλ.τα σιτιζω με σπόρους υψηλής ποιότητας και τα,βλέπω υγιή.χθες σε τυχαία συζήτηση με πανικοβαλαν ότι δεν πρέπει να καθαρίζω κλουβι στο νεροχύτη γτ οι κοτσουλιες είναι επικίνδυνες.οτι πρέπει να απολυμαίνω όπου ακουμπούν..να πεταω αμεσως τα σκουπιδια που τιε περιεχουν γτ εχουν τρομερα βακτηρια κλπ κλπ.ισχυει; έχετε εικονα;έχω μικρό παιδι ανησύχησα.

Όταν ο παπαγάλος είναι υγιής δεν έχετε πρόβλημα να σας μετάδωσει κάτι! Ωστόσο καλύτερα θα ήταν το κλουβί να πλένετε και να απολυμενε στην ντουζιέρα! Όσο αφορά την απολύμανση όπου ακουμπούν το βρίσκω πολύ υπερβολικό! Απομακρύνεται την κουτσουλιά αν πχ του ξεφύγει στον κάναπε με ένα μωρόμαντηλο η αντισηπτικό μαντηλάκι και τέλος!

Όταν ο παπαγάλος είναι υγιής δεν έχετε πρόβλημα να σας μετάδωσει κάτι! Ωστόσο καλύτερα θα ήταν το κλουβί να πλένετε και να απολυμενε στην ντουζιέρα! Όσο αφορά την απολύμανση όπου ακουμπούν το βρίσκω πολύ υπερβολικό! Απομακρύνεται την κουτσουλιά αν πχ του ξεφύγει στον κάναπε με ένα μωρόμαντηλο η αντισηπτικό μαντηλάκι και τέλος!
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!και κατι ακόμη.την άμμο στον πάτο κάθε πότε πρέπει να την αλλάζω;

• Like
Αντιδράσεις: MARY58
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!και κατι ακόμη.την άμμο στον πάτο κάθε πότε πρέπει να την αλλάζω;
συνήθως, τα τμήματα της άμμου που λερώνονται απομακρύνονται με ένα φτυαράκι. Αναλόγως λοιπόν της έκτασης της λερωμένης άμμου, την ανανεώνεις.

συνήθως, τα τμήματα της άμμου που λερώνονται απομακρύνονται με ένα φτυαράκι. Αναλόγως λοιπόν της έκτασης της λερωμένης άμμου, την ανανεώνεις.
Μπελά έβαλα!!!

Μπελά έβαλα!!!
κατά τη γνώμη μου η άμμος απορροφά τα υγρά, επομένως δεν μυρίζουν οι ακαθαρσίες τους και με την άμμο δεν έχεις κάθε λίγο και λιγάκι να αλλάζεις το υπόστρωμα του κλουβιού, π.χ. το χαρτί, οπότε θεωρώ, ότι αν η άμμος είναι χονδρόκοκκη και δεν σηκώνεται όταν πεταρίζουν τα πουλιά, ότι μια χαρά έκανες και την έβαλες.

κατά τη γνώμη μου η άμμος απορροφά τα υγρά, επομένως δεν μυρίζουν οι ακαθαρσίες τους και με την άμμο δεν έχεις κάθε λίγο και λιγάκι να αλλάζεις το υπόστρωμα του κλουβιού, π.χ. το χαρτί, οπότε θεωρώ, ότι αν η άμμος είναι χονδρόκοκκη και δεν σηκώνεται όταν πεταρίζουν τα πουλιά, ότι μια χαρά έκανες και την έβαλες.
Είναι χοντρή και δεν πετάγεται.δεν μυρίζουν ακαθαρσίες αλλά αυτή καθεαυτή έχει μια μυρωδια πολύ ζαλιστικη !ίσως πάρω άλλη κατηγορία.μουβδωσαν συσκευασμένη δήθεν γ 3 μήνες κ αυτή στς 10 μεεςς σχεδόν τελειώνει

• Like
Αντιδράσεις: ianos
Είναι χοντρή και δεν πετάγεται.δεν μυρίζουν ακαθαρσίες αλλά αυτή καθεαυτή έχει μια μυρωδια πολύ ζαλιστικη !ίσως πάρω άλλη κατηγορία.μουβδωσαν συσκευασμένη δήθεν γ 3 μήνες κ αυτή στς 10 μεεςς σχεδόν τελειώνει
Νταξει είναι ανάλογα τη συχνότητα που την αλλάζεις και την ποσότητα που βάζεις. Αν πχ είναι παχιά στρώση τότε προφανώς θα καταναλωθεί γρήγορα. Εγώ αλλάζω την άμμο τελείως κάθε 2 βδομάδες περίπου. Τις υπόλοιπες μέρες βγάζω τις ακαθαρσίες και συμπληρώνω με ανάλογη ποσότητα σε λεπτή στρώση. Δηλαδή λιγότερη από 1εκ σε πάχος
Συμπλήρωση: παίζει ρόλο και πόσο μεγάλη είναι η επιφάνεια του πλαστικού που βάζεις την αμμο

Νταξει είναι ανάλογα τη συχνότητα που την αλλάζεις και την ποσότητα που βάζεις. Αν πχ είναι παχιά στρώση τότε προφανώς θα καταναλωθεί γρήγορα. Εγώ αλλάζω την άμμο τελείως κάθε 2 βδομάδες περίπου. Τις υπόλοιπες μέρες βγάζω τις ακαθαρσίες και συμπληρώνω με ανάλογη ποσότητα σε λεπτή στρώση. Δηλαδή λιγότερη από 1εκ σε πάχος
Συμπλήρωση: παίζει ρόλο και πόσο μεγάλη είναι η επιφάνεια του πλαστικού που βάζεις την αμμο

Εάν μπορείς να αλλάζεις το χαρτί συχνά, μπορείς αντί για άμμο, να βάζεις κάτω από την σχάρα λευκό χαρτί Α4 ή Α3 ανάλογα το μέγεθος του κλουβιού. Εγώ στην 60 ρα ζευγαρωστρα μου, χρησιμοποιώ δύο λευκά χαρτιά Α3.
Θα σου έλεγα να μην χρησιμοποιείς προϊόντα με έντονα αρώματα γιατί δεν νομίζω ότι τους κάνει καλό να τα αναπνέουν.
Πάρε ιδέες για υπόστρωμα εδώ.

Τελευταία επεξεργασία:
μουβδωσαν συσκευασμένη δήθεν γ 3 μήνες κ αυτή στς 10 μεεςς σχεδόν τελειώνει
καλημερα.
τα πραγματα ειναι απλα
ποιο ακριβως προιον καταφεραν να σου πουλησουν?
επειδη εχεις ευαισθητη οσφρηση απο οτι εχεις αναφερει και σε αλλα μυνηματα σου δεν χρειαζοταν να παρεις με αρωμα καν
με ενα σκουπακι φαρασακι τυπου νεροχυτη
1729680205654.webp

μπορεις πολυ ευκολα να αφαιρεις οταν χρειαζεται τις στερεοποιημενες ακαθαρσιες και να μην αλλαζεις το συνολο αλλα να προσθετεις ελαχιστο ωστε να εχεις σταθερη ποσοτητα αμμου

δεν εχει διαρκεια η αμμος πχ τρεις μηνες γιατι θα καταναλωθει παντα αναλογα της χρησης και της ποσοτητας ανα κλουβι και αναλογα επισης το πτηνο ..αλλο παραδεισιο αλλο κοκατιλ αλλο αηδονι αλλο καναρινι

Back