Ασθένειες Ποιες αρρώστιες των πουλιών είναι επικίνδυνες για τον άνθρωπο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Wind-sa
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
ναι, επειδή κάποιοι προσπαθούν να επενδύσουν την απέχθειά τους για τα ζώα με θεωρητικό μανδύα, δεν έχουμε άλλη λύση από το να διαβάζουμε και να μαθαίνουμε. Σας έβαλα το link.
 
Καλημέρα στην ομάδα διάβασα τα περισσότερα από τα σχόλια σας και μπράβο σε ότι λέτε. Είμαι πραγματικά πολύ ταραγμένη. Η κτηνίατρος μου είπε ότι καλό είναι να αποφεύγω τους παπαγάλους γιατί έχουν αρρώστιες που είναι επικίνδυνες για τον άνθρωπο και μάλιστα για μένα που έχω ανεπάρκεια καρδιάς. Τα θέλω τα μικρά μου. Τι εξετάσεις πρέπει να κάνω να δω ότι είναι υγιής;
 
Η κτηνίατρος που σε συμβούλευσε, προφανώς έκανε μια γενική αναφορά για να σε προστατεύσει και προφανώς δεν είναι εξειδικευμένη σε πουλιά, διαφορετικά θα σου σύστηνε η ίδια τις αναγκαίες εξετάσεις για να νοιώθεις και να είσαι ασφαλής.
Να κάνεις μια επίσκεψη με τα πουλάκια σου σε κάποιον εξειδικευμένο γιατρό, να προχωρήσει σε εξετάσεις κουτσουλιών και σε εξετάσεις για ψιττάκωση και ό,τι άλλο ο ίδιος σου προτείνει.
Φυσικά να παίρνεις τις απαραίτητες προφυλάξεις υγιεινής, όπως φαντάζομαι ήδη θα κάνεις.
Ελπίζω πως τα πουλάκια σου θα είναι υγιή και απαλλαγμένα από κάθε τι επιβλαβές για σένα και δεν θα στερηθείς την παρέα τους.
 
... Η κτηνίατρος μου είπε ότι καλό είναι να αποφεύγω τους παπαγάλους γιατί έχουν αρρώστιες που είναι επικίνδυνες για τον άνθρωπο και μάλιστα για μένα που έχω ανεπάρκεια καρδιάς. Τα θέλω τα μικρά μου...

Ωραία κτηνίατρος. 🙄 Φαντάζομαι επίσης και πόσο σχετική είναι με τα πουλιά.

Αν τα πουλιά σου δεν έχουν ψιττάκωση ή δεν είναι φορείς υποβόσκουσας ψιττάκωσης (μορφή πνευμονίας) ή δεν έρχονται σε επαφή με αγριόπουλα δεν έχεις λόγο να φοβάσαι κάτι. Καλή καθαριότητα στα κλουβιά κι όλα θα είναι μια χαρά.
 
ειναι αρκετα καθαρά με φρεσκο νερακι και καθαρό περιβάλλον. ενα χρονο που εχω τα κοριτσια μου δεν μου εδειξαν οτι εχουν κατι. τα δυο αγορια τα πηρα προσφατα. Ξερεις κανεις καποιον κτηνιατρο που να ξερει απο πουλιά στην πατρα; σας ευχαριστω ειλικρινά για τις συμβουλές σας.
 
Όλα αυτά με τρομάζουν λιγάκι... Είναι εύκολο να αντιμετωπιστούν αυτές οι αρρώστιες; Τι πρέπει να προσέξω προτού πάρω έναν παπαγάλο για να είναι υγιής και να είμαστε ασφαλείς και εγώ και εκείνος; ( Ήρθα λίγο αργά νομίζω😂)
 
@Mirto Αγοράζοντας ένα υγιές πουλί απο έναν εκτροφέα που προσέχει τα πουλιά του (πρέπει να κάνεις την έρευνά σου για να βρεις τον εκτροφέα που θα εμπιστευτείς), κρατώντας καλές συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας στο κλουβί και στο σπίτι αλλά και αναζητώντας ιατρική περίθαλψη για το πουλάκι αν δείξει σημάδια ασθένειας, μπορούν να σου διασφαλίσουν μια ήρεμη κι υγιή συνύπαρξη.
 
Back
Top