Ασθένειες Είναι ευλογιά ή κάτι άλλο;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης nikosk1
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Κομοτηνή
Όνομα
Νίκος
Σε διάστημα 3 ημερων η καναρα μου εγινε ετσι, την εχω χωρισει από τον αρσενικο και το μικρο της που εκεινα δεν δειχνουν καποιο σημαδι τουλάχιστον προς το παρων η καναρα τρωει, πινει και γενικα δεν δειχνει κατι μη φυσιολογικο στην συμπεριφορά της, κουνούπια δεν εχω δει παρολο που εχω και σητες, καθαριοτητα η βασικη γιατι ηταν σε γεννα με μικρο 18 ημερων σημερα.
20180328_181229.webp 20180328_190359.webp 20180328_190408.webp 20180328_190414.webp

Νίκο πολλές φορές πληγώνονται και "αδειάζουν" εκεί, όταν ταΐζουν. Εδώ όμως βλέπω και ένα "τσίμπημα" στην περιφέρεια του ματιού (μια ανομοιομορφία στον κύκλο του ματιού) που κάποιες φορές συνηγορεί για ευλογιά. Δεν νομίζω οτι πρέπει να κάνεις κάτι άλλο απο το να παρακολουθήσεις την πορεία. Μάλλον, αν όλα είναι καλά, με την αλλαγή πτερώματος θα επανέλθει.

Νίκο, όταν πιάσεις ξανά το πουλάκι, ρίξε μια ματιά μέσα στο στόμα του για να δεις αν υπάρχουν και εκεί αλλοιώσεις. Αν δεις κάτι ασυνήθιστο, φωτογράφισε το.

Ευχαριστώ πολύ για της απαντήσεις! Είναι πρώτη φορά που βλέπω κάτι τέτοιο και όσο και αν έψαξα δεν βρήκα κάτι που να ταιριάζει με την περίπτωση μου, κ Μάκη και εγω εχτες που ηταν καλύτερα πίστευα ότι είναι από το ταιζμα αλλά σήμερα το απόγευμα που το είδα το ποσό έχει μεγαλώσει θεώρησα ότι κάτι άλλο συμβαίνει και είναι και πολύ γρήγορο. Σταύρο θα προσπαθήσω αύριο να το δω και αν καταφέρω θα βγάλω φωτογραφία ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

ρίξε μια ματιά μέσα στο στόμα του για να δεις αν υπάρχουν και εκεί αλλοιώσεις.
Ψάχνουμε λευκά ή κίτρινα στελέχη κάποιας ασθένειας Σταύρο;
Τι έχεις στο νου σου;

Ψάχνουμε λευκά ή κίτρινα στελέχη κάποιας ασθένειας Σταύρο;
Οτιδήποτε Γιάννη. Αν υπάρχουν επιχρίσματα τότε αρχίζεις να υποπτεύεσαι ασθένεια. Επίσης, ανάλογα με το χρώμα το σχήμα και τη θέση τους μπορείς να βάλεις στη λίστα μικρότερο αριθμό ασθενειών και διά του αποκλεισμού να καταλήξεις στην πιθανότερη.

Για εμένα είναι σίγουρη λοίμωξη απο κάποιο βακτήριο. Οι ερεθισμοί του ταΐσματος και η πτώση του ανοσοποιητικού την επιτάχυναν. Δεν μπορεί να υπάρξει δεύτερη σκέψη απο το να το πας όπως είναι στο κτηνιατρικό κέντρο και να εντοπίσουν επί τόπου τι συμβαίνει.
Υπάρχουν δεκάδες αιτίες που δίνουν το ίδιο αποτέλεσμα στο ανώτερο αναπνευστικό σύστημα, δεν το ρισκάρεις και τουλάχιστον θα γνωρίζεις.

Αυτή είναι η σημερνη εικονα της καναρας μου τελος καλο όλα καλα, προφανως ηταν από το ταισμα και με μερικες ημερες ξεκουραση σχεδόν το ξεπερασε, ουτε το αρσενικο ουτε το μικρο παρουσιασαν κατι.
20180405_073849.webp 20180405_073850.webp 20180405_073852.webp

Νικο αν προχωρήσεις στην αναπαραγωγή και πάρεις νέα μικρά φρόντισε να δείνεις πολύ μαλακότερη αυγοτροφή. Τα μικρά γίνονται πολύ επιθετικοαπαιτητικά 😉 όταν δυσκολεύονται να πάρουν την τροφή απο το "στόμα" των γονιών. Δώσε λίγο προσοχή στο θέμα και δεν θα ξανάχεις τέτοια φαινόμενα.

Νικο αν προχωρήσεις στην αναπαραγωγή και πάρεις νέα μικρά φρόντισε να δείνεις πολύ μαλακότερη αυγοτροφή. Τα μικρά γίνονται πολύ επιθετικοαπαιτητικά 😉 όταν δυσκολεύονται να πάρουν την τροφή απο το "στόμα" των γονιών. Δώσε λίγο προσοχή στο θέμα και δεν θα ξανάχεις τέτοια φαινόμενα.
Δινω την raggio di sole pate και δεν ειχα ποτε τετοια προβλήματα, το μονο που ειχα παρατηρησει είναι ότι το μικρο ηταν ιδιετερα πολύ ταισμενο αλλα το ειχα αποδοσει ότι ηταν μονο του και δεν ειχε άλλο μεσα στην φωλια εδώ είναι 5 ημερων.
20180315_1737071.webp

😀 με Τρόμπα φαίνεται να είναι ταϊσμένο! Θηριάκι το μικρό Δεν ταΐζω πατέ και δεν έχω γνώμη για την υφή της. Πολλές φορές όμως συμβαίνει αυτό που σου σημείωσα, που σε σχέση πάντα με την αδεξιότητα και το πάθος του θηλυκού παρουσιάζονται τέτοια μικροπροβλήματα. Καλή συνέχεια.

😀 με Τρόμπα φαίνεται να είναι ταϊσμένο! Θηριάκι το μικρό Δεν ταΐζω πατέ και δεν έχω γνώμη για την υφή της. Πολλές φορές όμως συμβαίνει αυτό που σου σημείωσα, που σε σχέση πάντα με την αδεξιότητα και το πάθος του θηλυκού παρουσιάζονται τέτοια μικροπροβλήματα. Καλή συνέχεια.
χαχα ναι 5 ημερα ισα που προλαβα και περασε το δαχτυλιδι, Ευχαριστω πολύ κ. Μακη για της συμβουλες σας να ειστε καλα και καλο πασχα!

Back