Γενικά Είναι καλές τιμές για καρδερίνα και φλώρο εκτροφής;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης RED
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

RED

PB Member
Εγγραφή
12 Μαρ 2008
Μηνύματα
339
Πόλη
Αθήνα
Το Σάββατο πήγα σε Pet shop και είδα καρδερίνα εκτροφής (αρσενικό) 100 ευρώ και ένα φλώρο εκτροφής 35 ευρώ. Και τα δύο φοράγανε δαχτυλίδια. Είναι καλές οι τιμές;
 
αν δεν τα ακουσεις φιλε μου να λενε τα πουλια μην τα αγορασεις. Αλλο να τα παρεις απο εναν εκτροφεα και αλλο απο pet shop.
 
  • Like
Αντιδράσεις: RED
Κι εγώ φοράω δακτυλίδι στο ένα δάκτυλο και βέρα στο άλλο, (όχι στο δεξί).
Συγγνώμη για το χιούμορ αλλά πρέπει να πιάσει ή να πιάσεις το ή τα πουλιά και να δείς τι λέει το δακτυλίδι, εάν λέει, να ξέρεις να το διαβάσεις, και μετά να πορευτείς. (Διαμετρος 2,5 χιλ.)
Εδώ σε pet-shop, πουλάνε "δακτυλιδωμένες" καρδερίνες, με πλαστικά έγχρωμα δακτυλίδια, 100 €, αλλά σε, συγγνώμη για τον χαρακτηρισμό, αδαείς πελάτες. Όταν του είχα πεί του petshopa, ότι είναι πιασμένες και λέει φούμαρα, μου χάρισε μία, την καλύτερη που είχε. Και δεν την πήρα, αλλά και του την είπα ακόμα πιό άσχημα.
Φιλικά,
 
  • Like
Αντιδράσεις: CLIT
Γιώργο έχεις δίκιο, ανήκω στους αδαείς πελάτες σχετικά με τα αγριοπούλια. Γι'αυτό το λογο οι πληροφορίες σου μου είναι πολύ χρήσιμες. Στο συγκεκριμένο μαγαζί τα πουλιά τα είχαν σε ένα δωμάτιο με μεγάλη τζαμαρία όπου δεν μπορούσες να δείς τα πουλιά απο κοντά ούτε φυσικά να τα ακούσεις. Απαγορεύεται μου είπαν! Το άκουσα και αυτο!
 
Λευτέρη τα πράγματα είναι απλά. Δηλώνεις στον καταστηματάρχη ότι προτίθεσαι να αγοράσεις την καρδερίνα στην τιμή των 100 €, εφόσον εξετάσεις το δαχτυλίδι και στη συνέχεια το σκεφτείς για ένα εύλογο χρονικό διάστημα (μέσα στο οποίο θα ποστάρεις τα στοιχεία του). Διαφορετικά το 100ευρο θα παραμείνει στην τσέπη σου και απαγορεύεται να το ακουμπήσει αλλά και να το ακούσει.
 
Σταύρο έχεις δίκιο. Απλα έχω πάει σε πολλά μαγαζιά, έστω για να χαζέψω για λίγο τα πουλιά. Το να απαγορεύεται να τα πλησιάσεις πρώτη φορά το συνάντησα!
 
Καταρχήν ξεκινώντας, σαν απάντηση στο ερώτημα σου αν είναι καλά τα χρήματα για ένα πουλί εκτροφής τα 100 ευρώ θα σου πω το εξής.
Πάντα για μένα βέβαια κανένας μα κανένας ζωντανός οργανισμός δεν έχει τιμή. Είτε κάνει 1 ευρώ ή 100.
Με γνώμονα αυτό σκέψου λίγο πονηρά.Αν τα πουλιά ήταν όντως εκτροφείου γιατί να μην σε αφήσουν να τα δεις και να τα πιάσεις; Αφού είναι εντάξει απέναντι στον πελάτη τότε τί να φοβηθούν;
Πάντα, μα πάντα από το 1 ευρώ που ετοιμαζόμαστε να ξοδέψουμε είτε 100 πρέπει να είμαστε πονηρεμένοι. Όλοι δεν είναι σαν και εμάς. Για να γεμίσει η τσέπη τους κάνουν διάφορα και εμείς πρέπει να είμαστε πάντα πονηρεμένοι.
 
Επειδή μου αρέσει να βολτάρω σε πετ σόπ ψάχνοντας για νέα προϊόντα αλλά και θαυμάζοντας τα πουλάκια έχω παρατηρήσει πως στα περισσότερα σου λένε οτι δεν είναι εκτροφής, σε μερικά βέβαια έχουν βάλει κατι δαχτυλίδια απο χρωματιστό μέταλλο που δεν αναγράφει καποια στοιχεία εκτός απο έναν αριθμό (ενας θεός ξέρει που αναφέρεται και αν έχει σχεση με την πραγματικότητα) και τα πουλάνε σε όποια τιμή θέλουν απο 40-80 € περίπου.
 
  • Like
Αντιδράσεις: RED
η καρδερινα για ειναι εκτροφης πρεπει να φοραει δακτυλιδι με τα στοιχεια καποιου εκτροφεα αλλα να φοραει και το σωστο σε μεγεθος. Να σημειωσω εδω ομως οτι υπαρχουν πετ τα οποια αγοραζουν απο ερασιτεχνες εκτροφεις πουλια που δε τα δακτυλωνουν. Με αλλα λογια μια καρδερινα μπορει να μεν να φοραει δακτυλιδι αλλα να μην ειναι εκτροφης επειδη το δακτυλιδι περαστηκε "αργοτερα" και πουλια που ειναι εκτροφεις αλλα δε φερουν δακτυλιδι. Επειδη υπαρχουν και αυτες οι περιπτωσεις καλο ειναι να αγοραζεις πουλια απο πετ της γειτονιας σου οπου θα εμπειστευεσαι τον μαγαζατορα λογω προσωπικης σχεσης. Τωρα οι τιμες ειναι σχετικες καθως βρισκομαστε σε περιοδο αναπαραγωγης και εχουν παρει την ανιουσα
 
Κι εγώ φοράω δακτυλίδι στο ένα δάκτυλο και βέρα στο άλλο, (όχι στο δεξί).
Συγγνώμη για το χιούμορ αλλά πρέπει να πιάσει ή να πιάσεις το ή τα πουλιά και να δείς τι λέει το δακτυλίδι, εάν λέει, να ξέρεις να το διαβάσεις, και μετά να πορευτείς. (Διαμετρος 2,5 χιλ.)
Εδώ σε pet-shop, πουλάνε "δακτυλιδωμένες" καρδερίνες, με πλαστικά έγχρωμα δακτυλίδια, 100 €, αλλά σε, συγγνώμη για τον χαρακτηρισμό, αδαείς πελάτες. Όταν του είχα πεί του petshopa, ότι είναι πιασμένες και λέει φούμαρα, μου χάρισε μία, την καλύτερη που είχε. Και δεν την πήρα, αλλά και του την είπα ακόμα πιό άσχημα.
Φιλικά,
το πετ της γειτονιας σου θα σου πει τι ειναι το πουλι.Αν ειναι πιασμενο θα σου το πει
 
Θοδωρή, υπάρχουν άνθρωποι που όταν έχουν απέναντί τους κάποιον που κατέχει κάποια ψιλοπράγματα, ή θα το παίξουν πιό έξυπνοι και γνώστες, ή πιό κουτοί ότι και σε αυτούς έτσι τα πλάσαραν, ή θα κάνουν το παπί.
Ποτέ δεν πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη σε αυτούς. Είναι όλοι ΕΜΠΟΡΟΙ!
Ο συγκεκριμμένος, ο δικός μου εδώ, έχει στο πίσω δωμάτιο 20 τ. Μ., όλους τους τοίχους με ζευγαρώστρες - πάτωμα ταβάνι - και αναπαράγει ότι θέλει, χωρίς να ελέγχει αίματα, αδέλφια, κλπ, και όλο το χρόνο. Τα σκίζει τα πουλιά. Και πουλάει με την ομορφιά τα πουλιά.
Έχει το πουλί ωραία χρώματα και παρδαλό φτέρωμα, 60 και παραπάνω €. Εισαγωγής από Ολλανδία λέει, κλπ.

Σήμερα πήγα στην Κόρινθο και γύρισα όλα σχεδόν τα pet shops γιατί λόγω δουλειάς, δεν προλαβαίνω να φτειάξω την κλούβα που έχω σχεδιάσει, και ήθελα να αγοράσω μία έτοιμη.
Όλοι είναι φωστήρες! Και σε όλων τα κλουβιά, είχαν και πολλά και άρρωστα πουλιά. 90% ήσαν φουσκωμένα και παρατημένα στα κλουβιά τους.

Ένας είχε και 2-3 πιό καλά, με καρτέλα από διαγωνισμό του Βελγίου, με βαθμολογία.
Το ένα ήταν μαλινουά, και η καρτέλα του ήταν χρώματος, του 2005. Το άλλο ήταν κόκκινο μωσαικό υποτίθεται και το πουλί ήταν κοινό πρασινοκίτρινο μέσα.
Κάπως έτσι και τα υπόλοιπα. Όλα αυτά, με δακτυλίδια αλουμινένια, και μόνο αριθμημένα!

Μπήκε και μια κυρία μαζί με μένα και ήθελε "πυρωτικό". Της έδωσε aidonine, της είπε κάθε μέρα μέχρι να τελειώσει, αυγό συνέχεια, και αντίδι.
Αυτή λέει του βάζω μαρούλι από το μποστάνι μου, κάθε μέρα. Ε, καλό είναι το μαρούλι, αφού είναι και από το μποστάνι σου, εσείς τα έχετε όλα αγνά στο χωριό σου, ο μεγάλος. Ψήσιμο και άγιος ο Θεός.

Πώς θα της πουλήσει κι άλλο πουλάκι αργότερα αν δεν τα φτύσει αυτό που ήδη έχει αγοράσει η κυρία; Εεε;
 
Κάπως έτσι είναι τα πράγματα σε όλες τις πόλεις Γιώργο. Και εδώ στη Θεσ/νίκη χαμός γίνεται από τέτοιες περιπτώσεις. Αλλά ευτυχώς δεν είναι όλοι έτσι. Υπάρχουν εδώ τουλάχιστον 2-3 μαγαζιά που δουλεύουν με συνείδηση και στο τέλος βγαίνουν κερδισμένοι γιατί μακροχρόνια κερδίζουν τους πελάτες τους. Έχει και πετσοπάδες οργανωμένους εκτροφείς που τρέχουν και σε διαγωνισμούς και στους συλλόγους και αγαπάνε αυτό που κάνουνε. Μην τους βάλουμε όλους σε ένα καλάθι. Πάντως παντού θέλει προσοχή γιατί ως γνωστόν η Ελλάδα είναι η χώρα της απατεωνιάς. Έτσι και στο χώρο μας κυκλοφορούν και πολλοί απατεώνες. Μακριά από αυτούς. Προσωπικά από τέτοια μαγαζιά δεν πέρνω ούτε έτοιμη συσκευασμένη τροφή. Αρνούμε να τους στηρίξω και αυτό πιστεύω πρέπει να κάνουμε όλοι. Να βρούμε τους σωστούς και να τους στηρίζουμε. Μήπως και αλλάξουμε κάτι (έστω το παραμικρό κέρδος είναι κι αυτό). Όσο για το αρχικό ερώτημα του RED η εποχή δεν είναι η καλύτερη για αγορές. Τα ζευγάρια έχουν ήδη μπει και τα πουλιά που έμειναν στα μαγαζιά τα περισσότερα είναι σκάρτα (είτε από φωνή, είτε ακατάλληλα για ζευγάρι) οι τιμές είναι πολύ καλές αλλά τέτοια εποχή και με τις συνθήκες που ανέφερες (απαγορεύεται να πλησιάσεις) κάτι βρωμάει. Πουλί πας να αγοράσεις όχι γουρούνι στο σακί. Στη θέση σου θα έφευγα τρέχωντας 🙂
 
Ελληνες εκτροφεις Ευρωπαϊκων ιθαγενων

Ειμαι σιγουρος οτι σε αυτη την σελιδα υπαρχουν παρα πολλοι που εκτρεφουν και αναπαραγουν Ευρωπαϊκα Ιθαγενη τα λεγομενα Καρδερινες Φλωροι Φανετα. Καποιοι απο αυτους τα δινουν σε καλες τιμες και δυο τρεις εαν τους ζητησεις να σε βοηθησουν να αναπαραγεις και εσυ και να σταματησεις να στηνεις παγιδες μπορει να σου δωσουν ενα ζευγος και δωρεαν ακομα.Αντι να κανετε βολτα τα pet shop και να τους κανετε πλουσιους μπορειτε απο εδω να βρειτε αυτο που ζητατε.Αρκει να το ζητησε απο αυτους που μπορουν να σας το δωσουν.
 
Συμφωνώ και εγώ ότι όποιος έχει δακτυλιδωμένα δεν φοβάται να στα δείξει. Απο προσωπική εμπερία επειδή έχω και εγώ φλώρια-καρδερίνες έκτροφής νομίζω ότι οι τιμές είναι σε έναν μέσο όρο καλές. Άρα αν σου πει ότι τα έβγαλε μόνος του και σε αφήσει να τα πιάσεις μάλλον λέει αλήθεια. Αν σου πει ότι είναι από εκτροφέα μάλλον λέει ψέματα γιατί πόσο να τον αγόρασε τον φλώρο για να τον πουλάει 35(20 ευρώ;). Εγώ προσωπικά δεν θα πούλαγα ποτέ έναν φλώρο εκτροφής 20 ευρώ εκτός μόνο εάν μου έπαιρνε με μία 30 πουλιά. Άρα φιλε απο την στιγμή που δεν έχεις δη την φωλίτσα με το μπαμπά και τη μαμά φλωρίνα τότε καλά κάνεις και πονηρεύεσαι. Και εάν δεν είσαι σίγουρος για την πάστα του μην στηρίζεις τέτοια μαγαζιά.
Φιλικά.
Νίκος Νιανιόπουλος
ΑΛ 114
 
Back
Top