Ασθένειες Είναι πρησμένος ο αδένας ουροπηγίου του καναρινιού μου;

για καθε κλουβι εχω 4 ποτιστρες κ 4 ταιστρες
Επομένως τα σκεύη δεν μπερδεύονται, έτσι δεν είναι;
Μια φορα την εβδομαδα βαζω σε μια λεκανη νερο + χλωρινη (νορμαλ ποσοτητα) πεταω μεσα ποτιστρες ταιστρες και πατηθρες τα αφηνω κανεα 5λεπτο μεσα και μετα πλενω πολυ καλα με αφθονο νερο ωστε να να μην μοιριζει χλωρινη και αφηνω στον ηλιο να στεγνωσουν καλα.
Αυτό στη θέση σου θα το απέφευγα. Γενικά η χλωρίνη είναι πολύ δραστική και αφήνει μυρωδιά, επομένως και ίχνη, ειδικά στα πλαστικά υλικά. Αν έχεις πλυντήριο πιάτων, θα μπορούσες ίσως να τα βάζεις εκεί, κι έπειτα να τα ξεπλένεις με πολύ νερό.
Τις τροφές πού τις συντηρείς; Θα σου πρότεινα στο ψυγείο σε πολύ καλά κλεισμένες σακκούλες.
 
@patrickios αναποτελεσματική δεν είναι απλά δεν κατάλαβα πως την πάτησα με τα 3, απλα μ αρέσουν να είναι όλα πένα, τα απολαμβάνω με τον καφέ μ όταν τα βλέπω να κελαηδανε και να ειναι καθαρά και τακτοποιημενα.

Ενώ όποιος δεν κάνει όλα αυτά (σε βαθμό ψυχαναγκασμού όπως ανέφερες) του αρέσει να τα έχει βρώμικα και ατακτοποίητα.

Ακόμα και επιστημονικά να το πάρουμε είναι λάθος να απολυμαίνεις καθημερινώς τη σχάρα και το ταψάκι. Περισσότερο κακό κάνεις παρά καλό.

Θέλει μέτρο σε όλα. Χρησιμοποίησε όλο το μεράκι που έχεις στο να ψάξεις και να μάθεις γύρω από το χόμπι που σου αρέσει ώστε να αποκτήσεις γνώσεις.
 
Καλησπέρα.
έχεις να προτείνεις κάποιο συγκεκριμένο?
Landmark Υπόστρωμα Ζεόλιθος 2,5mm 5mm ( χοντρός),
Landmark Υπόστρωμα Ζεόλιθος 0,8 - 2,5mm (ψιλός),
SANIBIRD Αμμος Υπόστρωμα.

Εγώ χρησιμοποιώ Ζεόλιθο (τα πουλιά τα έχω σε μπαλκόνι), αρκετοί που έχουν τα πουλιά σε εσωτερικό χώρο χρησιμοποιούν την άμμο.
Καθαρίζω μια φορά την εβδομάδα χρησιμοποιώντας ένα μικρό σκουπάκι και φαρασάκι κουζίνας, μαζεύω όλες τις ακαθαρσίες και συμπληρώνω λίγο ζεόλιθο όπου χρειάζεται.
Επίσης καθαρίζω πολύ καλά τις ξύλινες πατήθρες.
 
@ianos ναι τα σκεύη δεν μπερδεύονται, κάθε κλουβί έχει τα δικά του σκεύη, την τροφή την βγάζω από τις συσκευασίες και τα βάζω σε κάτι πλαστικά βαζάκια από τα jumbo των 1.5lt.και τα έχω σε ντουλάπα όπου έχω παιχνίδια, μέσα είναι δροσερα και δεν ανοίγει συνέχεια.
 
Back
Top