Αναπαραγωγή Είναι σε περίοδο αναπαραγωγής τα ζεμπράκια μου;

gianniskid

PB New Member
Εγγραφή
11 Οκτ 2014
Μηνύματα
369
Πόλη
Αθήνα
Παιδ6α καλησπερα. Εδω και καιρος παρακολουθω τα ζεμπρακια μου να αδειαζουν την ταιστρα τους και να βαζουν μεσα ενα κομματι σπαγγο. Εγω εβαλα μια ξυλινη φωλια και λιγο νημα. Ο αρσενικος αρχισε να φτιαχνει φωλια. Τα πουλια ειναι 7 μηνων και η διατροφη πολυ σουπιοκοκαλο και αυγοτροφη και κανα φρουτο. Ειναι σε περιοδο αναπαραγωγης;
 
Ναι ειδικά με τόση υγρασία ατμόσφαιρας.
 
Τους εβαλα ξυλινη και δεν τους αρεσε τους εβαλα καλαθακι και μονο μεσα καθοναται

Ειναι καινουριο ζευγαρακι. Εννοω δεν εχει γεννησει ακομα

Τι να κανω για να την στρωσουν
 
Τους έχεις δώσει υλικό για στρώσιμο; Από διατροφή τα ενισχύεις με πολλές πρασινάδες και αυγό;
 
Υλικο σε εν κουτακι που κρεμεται. Αυγο και αυγοτροφη και fertivit
 
Και πρασινάδες εκτός σπανάκι στην αναπαραγωγική φάση.
 
Προσωπικά δεν θεωρώ ιδανικό το καλαθάκι. Υπάρχουν και κάποιες πλαστκές τετράγωνες, που όπως έχω δει βολεύουν πολύ τα πουλάκια. Μήπως πριν αρχίσουν τ' αυγά να έψαχνες για μια τέτοια;
 
Την εχω δωκιμασει απλα ξερω οτι και σε αυτην γεννανε

Απλα δεν τα βλεπω να ασχολουνται με το νημα οπως τα αλλα ζευγαρια
 
Τότε δεν είναι έτοιμα ακόμα, θέλουν τον χρόνο τους. Κοιμούνται μέσα στο καλάθι επειδή αυτό γενικά τους αρέσει. Τι νήμα έχεις δώσει; Να προσέχεις το βαμβακερό γιατί μπερδεύετα στα πόδια τους και είναι επικίνδυνο και δύσκολο να το ξεμπλέξεις.
 
Την ψάθινη εννοείς; Αν ναι, όχι αφησέ την αφού κοιμούνται εκεί.
 
Εφόσον πιστεύεις πως έχεις φροντίσει τα πουλάκια σωστά και αν θελήσουν είναι ικανά να φέρουν σε πέρας μία γέννα, άφησε την φωλιά. Τους στέλνει μήνυμα να ετοιμαστούν. Κι εσύ συνέχισε την σωστή και ολοκληρωμένη διατροφή τους.
 
Να τους δόσεις νήμα από κοκοφοίνικα. τα πουλάνε σε ματσάκια. Να τους δόσεις πολύ νήμα ώστε να χτίσουν μια καλή σφιχτή φωλια. Προσωπικά για φωλια προτιμάω να τους ντίνο ένα κλειστό κουτί.
Φωλιάζουν και στα καλαθάκια. Αλλα λόγο που είναι ανοικτά πιο εύκολα τρομάζουν. Θεωρώ ότι πολύ πιο εύκολα φωλιάζουν στα κλειστά κουτιά.

1ps8091e651-001.webp



 
Γεννησε ενα αυωο στον πατο και εσπασε. Το εβαλα σην φωλια ποτε θα κανουν αλλο
 
Το σπασμένο αυγό δεν πρέπει να το βάλεις στην φωλιά Γιάννη, θα σαπίσει πολύ γρήγορα και είναι επικίνδυνο για την υγεία των πουλιών σου.
 
Back
Top