Φροντίδα Είναι το σάλιο του σκύλου τοξικό για τα budgie;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης MatouDim
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

MatouDim

PB New Member
Εγγραφή
27 Απρ 2022
Μηνύματα
71
Πόλη
Δραμα
Ξέρω, είναι λίγο τραβηγμένο. Έπιασα το σκυλί να κάνει το budgie «μπανιο» γλύφοντας το.
 
  • Sad
Αντιδράσεις: MARY58
Δεν πρέπει το σκυλάκι να μπορεί να πλησιάζει το budgie. Μπορεί τα εκατομμύρια των μικροβίων που έχει το στόμα του σκυλιού ( ή το στόμα μας) να είναι το λιγότερο κακό που μπορεί να τύχει.😳
 
Στη θέση σου θα το έπλενα με άφθνο νερό. Δεν θα άφηνα να στεγνώσει το σάλιο του σκύλου πάνω στο πουλί. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ λαθος που επιτρέπεις την τόσο κοντινή επαφή ενός θηρευτή κι ενός θηράματος.
 
@Φοίβος Έχω καταλάβει ότι έχει ερωτα το συγκεκριμένο σκυλί με τα πουλάκια κ εννοείται την απομακρύνουμε κάθε φορά γιατί τελευταία φορά μπήκαμε στο δωμάτιο κ είδαμε μια ουρα να προεξέχει από το στόμα του σκύλου κ ευτυχως απλώς άνοιξε το στόμα της και πέταξε το πουλάκι. Κτηνίατρος μας είπε οτι δεν τα ενδιαφέρει σαν «θήραμα» για τροφή και οτι αυτός είναι ο τρόπος τους να παίξουν.
Μας καθησύχασε μεν, αλλα σεκάθε περίπτωση εχετε δίκιο.
[automerge]1671087945[/automerge]
@Φοίβος Έχω καταλάβει ότι έχει ερωτα το συγκεκριμένο σκυλί με τα πουλάκια κ εννοείται την απομακρύνουμε κάθε φορά γιατί τελευταία φορά μπήκαμε σπίτι κ είδαμε μια ουρα να προεξέχει από το στόμα του σκύλου κ ευτυχως απλώς άνοιξε το στόμα της και πέταξε το πουλάκι. Κτηνίατρος μας είπε οτι δεν τα ενδιαφέρει σαν «θήραμα» για τροφή και οτι αυτός είναι ο τρόπος τους να παίξουν.
Μανάρι καθησύχασε μεν, αλλα σεκάθε περίπτωση εχετε δίκιο.
Και εννοείται αμέσως τον άρπαξα και τον έκανα μπάνιο τον μικρό. 😅
 
@MatouDim το σκυλάκι από έρωτα μπορεί να του σπάσει φτερούγες κ τα υπόλοιπα κόκκαλα του. Μπορεί να το συνθλίψει από αγαρμπη δαγνωνιά. Το ότι το κάνει για παιχνίδι δεν το κάνει λιγότερο επικίνδυνο. Κ μέσα σε όλα αυτά, το κακόμοιρο το budgie πόσο ωραία ένιωσε μέσα στο στόμα του σκύλου; 😳 Απομάκρυνε τα για να προλάβεις τα χειρότερα.
 
@MARY58 είναι όλα αυτονόητα που μου λέτε φυσικά ΔΕΝ ΠΑΙΖΩ με την υγεία τους ξέρω ποσό εύθραυστα είναι. Το γεγονος οκ ετσι το ανέφερα στην πλάκα εφόσον ευτυχως δεν είχαμε κακα αποτελέσματα αλλά προς θεού δεν θα το επιδιώξω κιόλας για να έχω κάτι να γελάω.
 
@MatouDim κανένας δεν το σκέφτηκε ότι το κάνεις για να γελάσεις. Καλά κάνεις που είσαι σε επιφυλακή, αύξησε τα μέτρα όμως για να μην ξαναξεφυγει το σκυλάκι κ πάει στον χώρο του budgie.
Όμως ειλικρινά, σκέφτεσαι τι θα σκέφτηκε κ τι τρομάρα θα πήρε το budgie μέσα στο στόμα του! 😳
 
Όμως ειλικρινά, σκέφτεσαι τι θα σκέφτηκε κ τι τρομάρα θα πήρε το budgie μέσα στο στόμα του! 😳
Μόνο του πήγε στο στόμα 😂 δεν θα τρόμαξε, εμένα επιδιώκει να μπει στο στόμα μου όταν τρώω, και γενικά και στη φύση κάποια πουλιά κάθονται σε στόματα ζώων. ΣΊΓΟΥΡΑ όμως το γεγονός ότι το πουλί δεν τρόμαξε δεν σημάνει ότι δεν ήταν πάρα πολύ επικίνδυνο, πρώτον για τα μικρόβια δεύτερον γιατί και καταλάθος ακόμα ο σκύλος μπορεί να το δαγκώσει ή φάει.
 
Εγώ που έχω 3 σκυλάκια εκ των οποίων τα δυο είναι πολυ ήρεμα και το ένα είναι διαβολάκι ,δεν τα αφήνω ποτε στον ίδιο χώρο μαζί με το παπαγαλακι μου.

Όσο και καλά και ήρεμα σκυλάκια να ειναι τα σκυλάκια μας, δεν ξέρεις ποτέ τι μπορεί να γίνει,ειδικά με ένα πλάσμα το οποίο είναι μια σταλιά.
 
Back
Top