Γενικά Επίθεση σκύλου σε budgie πρόβλημα με το πόδι του

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Jim9
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Ναι, αν είναι να το δει γιατρός εξειδικευμένος, πάρε τον τηλέφωνο από σήμερα να δεις αν υπάρχει διαθεσιμότητα να σας δει και αν ναι, πήγαινε Θεσσαλονίκη. Εκεί κάποια παιδιά - μέλη μας π.χ. η Εύα eva vrs προτείνουν τον Κο Σαντοριναίο, https://community.petbirds.gr/threads/Δημήτριος-Σαντοριναίος-Κτηνίατρος.30664/.
 
Και εγώ το Κο Σαντοριναίο είχα υπόψη μου.Αν πάω θεσσαλονικη θα πάω εκεί
Είναι ο καλύτερος της πόλης μας!Η επίσκεψη κοστίζει 20€!
Περαστικά του!
 
Περαστικά του! Φαίνεται ότι ο γιατρός που βρήκες γνωρίζει να φροντίσει πουλιά. :) Παρόλα αυτά οι πατήθρες που έβαλες έχουν αρκετό ρίσκο κι ειδικά έτσι όπως τις έβαλες. Το προτιμότερο θα ήταν να έχεις μια εδώ και μια αρκετά παραπέρα βαλμένη ώστε να μην σφηνώνεται.
 
Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου :). Ο Γιατρός μου είπε να μην του βάλω καθόλου πατηθρες αλλά βλέπω αυτό που το νοιάζει το παπαγαλακι είναι να σκαρφαλώνει. Πέρασα πολλές ώρες ώστε να δω πως το βολεύει και να μην σφηνώνεται. Εχει βρει τρόπο ώστε με το ράμφος πιάνει την ταΐστρα και με το ένα πόδι πιάνεται στη μία πατηθρα και μετά στην άλλη ώστε να στερεώνεται. Εννοείται ότι έχω φαγητό και κάτω μέσα σε δοχείο αλλά και στον πάτο του κλουβιού. Το βράδια κοιμάται όπως στη φωτογραφία.Λες να βγάλω τελείως τις πατηθρες; Είχα δοκιμάσει να βάλω παράλληλα αλλά δεν το βολεύει, δοκίμασα και σαν σκαλοπάτι πάλι δεν το βολεύει 20180405_112404.webp
 
Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου :). Ο Γιατρός μου είπε να μην του βάλω καθόλου πατηθρες αλλά βλέπω αυτό που το νοιάζει το παπαγαλακι είναι να σκαρφαλώνει. Πέρασα πολλές ώρες ώστε να δω πως το βολεύει και να μην σφηνώνεται. Εχει βρει τρόπο ώστε με το ράμφος πιάνει την ταΐστρα και με το ένα πόδι πιάνεται στη μία πατηθρα και μετά στην άλλη ώστε να στερεώνεται. Εννοείται ότι έχω φαγητό και κάτω μέσα σε δοχείο αλλά και στον πάτο του κλουβιού. Το βράδια κοιμάται όπως στη φωτογραφία.Λες να βγάλω τελείως τις πατηθρες; Είχα δοκιμάσει να βάλω παράλληλα αλλά δεν το βολεύει, δοκίμασα και σαν σκαλοπάτι πάλι δεν το βολεύει View attachment 54956


Kι εγώ καθόλου θα σου έγραφα αλλά βλέπω ότι ο μικρός δεν θέλει να κάθεται κάτω. Το ιδανικότερο ίσως να ήταν ένα γυάλινο ενυδρείο. Παρόλα αυτά δείχνει καλύτερα οπότε συνέχισε αυτό που κάνεις.
 
Καλημέρα σας!Χρόνια πολλά Χριστός Ανέστη! Σήμερα είναι η 9η μέρα μετά το ατύχημα. Το παπαγαλάκι τρώει και πίνει κανονικά.Χθες παρατήρησα ότι αναπνέει λίγο πιο γρήγορα αλλά μπορεί να ήταν και ιδέα μου. Ανησύχησα και έκατσα σπίτι να το παρακολουθώ. Σήμερα παρακολουθουσα το πόδι του και προσπαθούσα να καταλάβω το χρώμα του σε σχέση με το άλλο. Έβγαλα και κάποιες φωτογραφίες.

20180409_084731.webp

20180409_085314.webp
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αληθώς ο Κύριος! Χρόνια πολλά!
Δεν φαίνεται να έχει διαφορά στο χρώμα με το άλλο, ούτε πρήξιμο...Αυτό με την αναπνοή του παρακολούθησε το, μια δυο ημέρες.
 
Τελικά δεν πήγες Θεσσαλονίκη;
Όσο μπορει να δει κανεις, δεν φαινεται κάποια διαφορα στα πόδια του. Εύχομαι να συνεχίσει καλά και να αποθεραπευτεί πλήρως.
 
Όχι δεν πήγα τελικά. Σε ευχαριστώ πολύ για την ευχή σου :) παρατηρησα χθες και σήμερα ότι κάνει μια μικρή κίνηση με το πόδι του αλλά δεν κουνάει πολύ τα δάχτυλά του.όμως σε κάποια φάση το ακουμπούσε στην πατηθρα αλλά δεν ξέρω αν έγινε τυχαία. Να σας κάνω και μια άλλη ερώτηση αν ξέρετε να μου πείτε. Ο γιατρός μου είπε να του δίνω baytril μέχρι της 15/4 και να μην του έχω προϊόντα που έχουν ασβέστιο. Του πήρα και μια καρδούλα ασβεστίου με ζεόλιθο για να σκαλίζει το ράμφος του. Να φανταστώ δεν κάνει να του την βάλω στο κλουβί;
 
καλημέρα το παπαγαλάκι καλά μου φαίνεται προσπαθεί να βγάλει το κολάρο και τα έχει καταφέρει 2 φορές. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δαγκώσει τον ναρθηκα και να βγάλει ένα σημείο που είχαμε δέσει. Αυτό αποκάλυψε το πόδι του όπου στο σημείο μου φαίνεται πιο κόκκινο κ πιο πρησμένο.χθες παρατηρησα ότι το αριστερό ( καλό του πόδι ) έχει βγάλει ένα στρογγυλό πραγματάκι δεν ξέρω αν οφείλεται ότι χρησιμοποιεί μόνο αυτό φορά πόδι για να κινείται. Σήμερα ανοίγει ο Γιατρός και θα το πάω να το δει να το εξετάσει
 

Συνημμένα

  • 20180412_084348.webp
    20180412_084348.webp
    18,5 KB · Προβολές: 21
Ωραία αυτό μας έλειπε τώρα. ☹ Η αλήθεια είναι ότι κάθεται αρκετές φορές κάτω στον πάτο κ αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γεμίζει από τις κουτσουλιές
 
Λοιπόν... Πήγα το παπαγαλάκι στον κτηνίατρο. Το σπασμενο πόδι του το είδε και είπε ότι είναι σε καλή κατάσταση. Το άλλο πόδι του που σας έδειξα μου είπε ότι είναι κάτι σαν κάλλος και εμφανίστηκε επειδή προσπαθεί να κινηθεί στον πάτο του κλουβιού. Μου έδωσε την αλοιφή bactroban και μου είπε να του βάζω για 7-16 μέρες. Επίσης μου είπε να σκίσω εφημερίδες και να βάλω στο κλουβί ώστε να είναι πιο μαλακά. Εγώ τώρα σκέφτηκα να βάλω βαμβάκι και από πάνω εφημερίδα ώστε να είναι μαλακά.
 
Εγώ τώρα σκέφτηκα να βάλω βαμβάκι και από πάνω εφημερίδα ώστε να είναι μαλακά.
Στρώσε ένα πανί.. όχι βαμβάκι γιατί μπορεί να μπερδευτεί κι όχι εφημερίδα γιατί γλιστράει
Διαφορετικά πολλές λωρίδες από χαρτί κουζίνας...
 
Με το πανί δει υπάρχει κίνδυνος να μπερδευτεί ή να πιαστεί κάπου; Θέλω οπωσδήποτε να βάλω ένα υλικό το οποίο να μπορώ να το αλλάζω 1-2 φορές την ημέρα γιατί σίγουρα θα γεμίσει από τις κουτσουλιές.
 
Back
Top