Ασθένειες Είναι υγιές αυτό το καναρίνι;

Και σε τι μπορεί να οφείλεται τότε η συμπεριφορά της;
Σίγουρα κάτι την απασχολεί... κάτι την πονάει.. μια και δεν κάθονται στην πατήθρα ακουμπισμένα... Τα πουλιά που έχουν καλή υγεία.
Σου είχα ζητήσει όποτε μπορέσεις (αφού πρώτα βάλεις ένα λευκό χαρτί στον πάτο του κλουβιού) να μας βάλεις φωτογραφίες από τις κουτσουλιές της.
Θα βγάλουν όσοι γνωρίζουν συμπεράσματα από αυτές...
Αν μάλιστα κρίνεις πως το πρόβλημα είναι σοβαρό... ίσως χρειαστεί και επίσκεψη σε κάποιο γιατρό.
 
Πιο παχύ δεν γίνεται, κάνε δίαιτα λιπαρούς σπόρους έως 10% και πράσινα, μπας και δεν έχει πειραχτεί ακόμα το συκώτι. Αυτό πρέπει να αναπνέει με δυσκολία εάν πετάξει 2 με 3 φορές πέρα δώθε στο κλουβί.
 
Πιο παχύ δεν γίνεται, κάνε δίαιτα λιπαρούς σπόρους έως 10% και πράσινα, μπας και δεν έχει πειραχτεί ακόμα το συκώτι. Αυτό πρέπει να αναπνέει με δυσκολία εάν πετάξει 2 με 3 φορές πέρα δώθε στο κλουβί.

Μήπως θα έπρεπε Μιχάλη να μπει σε μεγαλύτερο κλουβάκι;
 
Αν έχει πειραχθεί το συκώτι να του δώσει milk thistle;
 
Κακό δεν θα του κάνει... Κάποιος έγραψε και για πράσινα παραπάνω (πυρετό θα'χει).. Ο κόσμος είναι γεμάτος ανθισμένα αγριομάρουλα, ταραξάκο, κεχράκι, βρώμη, μηλαράκι και ει δυνατόν μεγαλύτερο κλουβί με λίγες πατήθρες.
images
homepage_gallery_1177_20140908095526_2.jpg
 
Το μεγάλο κλουβί είναι απαραίτητο αλλά ίσως να μην έχει αποτέλεσμα αν το καναρινάκι κάθεται όλη μέρα στην πατήθρα και τρώει τα ίδια. Δηλαδή θέλει τα πράσινα του οπωσδήποτε και ασπούρι μπόλικο στο μείγμα του. Θα στρώσει στην επόμενη πτερόρροια.
 
Το μεγαλύτερο κλουβί δεν είναι πάντα η λύση σε τέτοιου είδους προβλήματα. Η λύση είναι η κίνηση. Το μεγάλο κλουβί προσφέρει το χώρο αλλά όχι και την ανάγκη για κίνηση. Ένα παχύσακρο πουλι ακολουθεί για αρκετό καιρό συγκεκριμένες κινήσεις σε συγκεκριμένο χώρο. Αν μεγαλώσει ο χώρος και παραμένει το νόημα της ζωής (ταΐστρες, ποτίστρες) ενός πουλιού σε κλουβί στα ίδια ακριβώς σημεία που βρισκόταν πριν, η δραστηριότητα του θα παραμείνει ακριβώς η ίδια.

Επομένως, αφού αλλάξει το σιτηρέσιό του, θα πρέπει να διαμορφωθεί ο χώρος του κλουβιού με τέτοιο τρόπο ώστε να αναγκάζει το πουλί να κινείται περισσότερο. Δηλαδή, ταΐστρα σε τέτοιο σημείο που να πρέπει να προσπαθήσει κάπως για να τη φτάσει και να μην μπορεί να μένει μόνιμα εκεί, ποτίστρα σε τέτοιο σημείο που να πρέπει να κάψει και δύο θερμίδες για να καταφέρει να πιει νερό και ούτω καθεξής.

Edit: Γιάννη K, με πρόλαβες.
 
https://community.petbirds.gr/threa...-μπορουμε-να-δίνουμε-στα-καναρινια-μας.15920/ οριστε Στελιο! Μια αλλη λυση για να κινηθει ενα παχυσαρκο καναρινακι ειναι να του βαλεις μεσα στο κλουβι ενα αλλο καναρινακι που θα το ψιλοκυνηγαει! 😉 και καθεται ετσι νωχελικο με την κοιλια στο κλαδακι απο το πολυ παχος... Διαιτα επειγοντως! 😛
 
Back
Top