Γενικά Εγκληματίας αυτός που μου χάρισε το πρώτο μου καναρίνι

Εγγραφή
9 Μαϊ 2008
Μηνύματα
161
Πόλη
Άγιοι Ανάργυροι
Καλημερα παιδια.Αυτο που αναφερω δεν εχει μαλλον λυση. Ειναι μια συμπεριφορα ανθρωπου και οχι η ασθενεια καποιου πουλιου που με προληψη η καποια θεραπεια διορθωνεται. Ο ανθρωπος που μου χαρισε το πρωτο μου καναρινι(οπου τον θαυμαζα και εμαθα τα πρωτα πραγματα για τα πουλια) ειναι στην κυριολεξια ενας εγκληματιας. Και για μην σας κουραζω θα μπω στο ψητο. Ειχε παντα πουλια και στο σπιτι αλλα και στην δουλεια. Στην δουλεια(τυπογραφειο) εχει φτιαξει κλουβες απο ξυλο και απο χαρτοκουτες και εκει παρακολουθουσα γενικως τις διαδικασιες αναπαραγωγης αλλα και φροντιδας των πουλιων που εκανε. Οταν αποκτησα το πρωτο μου καναρινι και αργοτερα τα υπολοιπα τα οποια μερικα απο αυτα μου δοθηκαν απο αυτον και ηθελα να μαθω περισσοτερα για τις συνηθειες τους βρηκα εσας. Μολις αρχισα να εχω καποιες στοιχειοδες γνωσεις με λιγα λογια φρικαρα. Η καθαριοτητα που ειναι ενα απο τα σημαντικοτερα δεν υπαρχει(καθαριζει 1 φορα καθε 15 μερες μονο τον πατο), διατροφη περισσοτερο σπορους στους οποιους το χειροτερο ειναι οτι δεν γινεται καν ανακυκλωση(οι καινουργοι σποροι μπαινουν παντα απο πανω)και στην αναπαραγωγη οι φωλιες ειναι μεσα στην βρωμα). Γενικως τα πουλακια ειναι τυχερα που ζουν(σχετικο βεβαια ειναι και αυτο γιατι τα περισσοτερα οπως εχω καταλαβει κατι εχουν). Το χειροτερο ειναι οτι τωρα που του λεω καποιες συμβουλες δεν περνει απο λογια. Ξερω οτι ισως δεν υπαρχει λογος που το αναφερω γιατι δεν υπαρχει λυση απλα ηθελα να το μοιραστω μαζι σας. Συγνωμη αν σας κουρασα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Αντρεα γιατι δεν του ζητας να τα καθαρισεις εσυ;:) Αφου δουλευεις εκει και τα πουλακια θα βοηθησεις και ισως βλεποντας σε και βλεποντας τα καθαρα να θελει να τα διατηρησει ετσι μετα! Θα κανεις και διαλειμμα απο τη δουλεια... :D
 
Εχω ειδη παει τα μισα δικα μου(7 στον αριθμο) τα οποια για να τα φροντισω παω γυρω στις 7.30(8 ξεκιναει η δουλεια). Οταν βλεπει τον τροπο που τα φροντιζω αρχιζει να ειρωνευεται και να μου λεει οτι σε λιγα χρονια δεν θα εχω το ιδιο μερακι. Εκτος αυτου δεν δεχεται γιατι εχει την εντυπωση οτι το παιζω εξυπνος(το αλεπουδακι 101 και η αλεπου 100 δεν γινεται!)Συν οτι ειναι κατι σαν προισταμενος και το παει αλλου μετα(το ωραριο ειναι 12ωρο και δεν ειναι οτι καλυτερο να υπαρχει ενταση)Το μονο που καταφερα ειναι να παρω ενα μοζαικ αρσενικο στην μερια που εχω τα δικα μου με την προφαση να το ζευγαρωσω οταν ερθει η ωρα με μια μοζαικ που εχω. Το αρσενικο πρεπει να εχει ακαρεα της τραχειας(ετσι λεγεται 😉Διαβασα τις ασθενειες και εχει ολα τα συμπτωματα. Πηρα το Pulmosan ANTI-WINDPIPE MITE και θα το ξεκινησω την Δευτερα την θεραπεια.
 
Δυστηχώς φίλε Ανδρέα δεν γνωρίζω να υπάρχει λύση σε αυτό που αναφέρεις.
Ένα επιχείρημα που έχουν συνήθως τέτοιοι άνθρωποι είναι οτι τα πουλιά ζουν, άρα δεν έχουν και πρόβλημα. Όσο δεν μπορούμε να νοιώσουμε το τι περνάνε δεν υπάρχει και τρόπος να τους αποδείξουμε οτι η φροντίδα που τους παρέχουν δεν είναι επαρκής. Ακόμα και στην περίπτωση κάπιας απώλειας το πιο πιθανό είναι να ρίξει το φταίξιμο στο πουλί. Ήταν αδύναμος οργανισμός, κάτι σαν να λέμε ελλατωματικό μοντέλο και διάφορα άλλα τέτοια.
Έχω προσπαθήσει σε διάφορες περιπτώσεις να εξηγήσω σε ανθρώπους μερικά βασικά και απλά πράγματα αλλά όσο δεν υπάρχει κοινή λογική δεν πρόκειτε να καταλάβουν.
Γιατί εμείς δεν κάνουμε την ανάγκη μας στο πάτομα και μετά να περπατάμε ξυπόλητοι; Γιατί τρώμε διαφορετικά φαγητά το καλοκαίρι απ'ότι το χειμώνα; Γιατί το ποτήρι με το νερό το ξεπλένουμε και βάζουμε φρέσκο νερό αν έχει μείνει ώρα έξω;
 
Λες και εισαι μπροστα φιλε μου. Ενω οταν τα πηγα στην δουλεια και ειδε τα δικα μου αρχιζε τα φτου, σκορδα και λοιπα και τις κολακειες μετα απο μερικες συμβουλες μου, αρχισε τις ειρωνιες. Οταν δε ανεφερα συγκεκριμενα για το Μοζαικ οτι ειναι πιθανο να εχει ακαρεα της τραχειας μου ειπε να του φτιαξω και κανα τραχανα😱. Του εθεσα ερωτηματα παρομοια με τα δικα σου και φυσικα πεταγε τις ατακες την μια πισω απο την αλλη. Το μονο που μπορω να κανω ειναι να περνω που και που καποια κατα καιρους κοντα στα δικα μου και αλλα να τα παρω στο σπιτι μου γιατι ανα περιοδους τα μοιραζει(με καμαρι τρομαρα του)
 
Ενω οταν τα πηγα στην δουλεια και ειδε τα δικα μου αρχιζε τα φτου, σκορδα και λοιπα και τις κολακειες μετα απο μερικες συμβουλες μου, αρχισε τις ειρωνιες...
γιατι ανα περιοδους τα μοιραζει(με καμαρι τρομαρα του)

😡Το μονο σιγουρο ειναι οτι ζηλευει τρελλα (γι'αυτο αντιδρα ετσι), αλλα απο την τεμπελια του δεν ειναι ικανος να κανει οτι κι εσυ... Δεν εχει το μερακι το δικο σου!
Τα μοιραζει για να επιδεικνυεται και να κοκορευεται!

Κατα τη γνωμη μου, το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να παρεις τα δικα σου σπιτι σου ή σε καποιο αλλο χωρο δικο σου, επειδη μπορει να κολλησουν τιποτα απο τα δικα του! Αφου οπως ειπες ειναι αρρωστα και γενικα σε κακη κατασταση!

Παντως ειναι ειρωνια της τυχης πως πουλια σε τετοιες συνθηκες γεννανε "αβερτα", ενω αλλοι που τα εχουν "στα ωπα ωπα" δεν μπορουν να πετυχουν τιποτα! (☹ βλ. εμενα)
 
Τα δικα μου τα εχω σε αποσταση γιατι ειναι μεγαλος ο χωρος. Εχω παει τα μισα εκει για να συνηθησουν και να τα ζευγαρωσω εκει οταν ερθει η ωρα(ειναι εσωτερικος χωρος και βοηθαει να γεννηθουν περισσοτερα πουλια χωρις μεταβολες θερμοκρασιας και μετακινησεις). Οσο για τις γεννες μην νομιζεις ειχε αρκετες απωλειες.Απλα εχει 3-4 ζευγαρια και ειναι γεννες που εχει ολα τα πουλια σωα και σε αλλες που ζει το ενα κλπ.Αλλα εχεις δικιο οτι ειναι τυχερος. Ειναι τυχερος που σε τετοιες συνηκες καταφερνουν τα πουλια να μεγαλωνουν.
 
Το μονο που καταφερα ειναι να παρω ενα μοζαικ αρσενικο στην μερια που εχω τα δικα μου με την προφαση να το ζευγαρωσω οταν ερθει η ωρα με μια μοζαικ που εχω. Το αρσενικο πρεπει να εχει ακαρεα της τραχειας(ετσι λεγεται 😉Διαβασα τις ασθενειες και εχει ολα τα συμπτωματα. Πηρα το Pulmosan ANTI-WINDPIPE MITE και θα το ξεκινησω την Δευτερα την θεραπεια.

Δυστυχως σε πληροφορω μαλλον αργα πως αυτην την κινηση δεν επρεπε να την κανεις. Πολλαπλασιασες τις πιθανοτητες να πανε τα ακαρεα και στα δικα σου αν δεν εχουν ηδη παει. Το πουλι θελει καραντινα και την εν λογο θεραπεια την οποια θα σου συνεστηνα να την ακολουθησεις προληπτικα και στα αλλα που ηρθαν σε επαφη με το πουλι. Φυσικα πρεπει να εισαι σιγουρος πως επροκειται για τα ακαρεα της τραχειας.

Παντως οσο τραγικος κιαν ειναι ο τυπος, δεν μπορεσα να μην γελασω με την ατακα για τον τραχανα :D. Ειναι ο γραφικος πουλας. Σιγουρα λεει και για "αρσενικαρους" :D
 
Το καναρινι το ειχα μονο του σε αλλο κλουβι.Λεω ειχα γιατι δυστηχως σημερα το πρωι που πηγα για δουλεια ηταν νεκρο στον πατο του κλουβιου. Η ειρωνεια ειναι οτι οταν εφτασα αυτος εκανε χιουμορ λεγοντας να του κανουμε νεκροψια.Βεβαια δεν το συνεχισα γιατι δεν θα εβγαζα ακρη.Αμεσως μετα του προτεινα να μου δωσει την θηλυκια που ειχε ζευγαρωσει το καλοκαιρι και οπως περιμενα ειχε και αυτη το ιδιο. Επλυνα καλα ολο το κλουβι και τα αξεσουαρ και αφου της εβαλα το φαρμακο εβαλα την θηλυκια στο κλουβι και ελπιζω να σωσω αυτη τουλαχιστον. Οσο για τα 2 κλουβια απο μεγαλα χαρτοκουτα Αγγελε μην απορεις. Ο ανθρωπος ειναι απαραδεχτος.
 
Παιδια ο τυπος δεν παιζεται. Πηρε την καναρα στην μερια του, αφου της χορηγησαμε το φαρμακο και δειχνει πολυ καλυτερα την πηρε κοντα του(προφανως για να ξανακολλησει😱). Εχω μερικες φωτο που προλαβα να τραβηξω με το τηλεφωνο απο τις κλουβες του(η ποιοτητα των φωτο ισως δεν ειναι οι καλυτερες αλλα ισως παρετε μια ιδεα)
 

Συνημμένα

  • DSC00297.webp
    DSC00297.webp
    57,5 KB · Προβολές: 169
  • DSC00315.webp
    DSC00315.webp
    48,4 KB · Προβολές: 164
  • DSC00304.webp
    DSC00304.webp
    55,1 KB · Προβολές: 161
  • DSC00317.webp
    DSC00317.webp
    54,4 KB · Προβολές: 153
  • DSC00324.webp
    DSC00324.webp
    35 KB · Προβολές: 143
Η κλουβα στο χαρτοκουτο ειναι για διαγωνισμο κατασκευων. Προσεξτε ποσο διακριτικα εχει μεριμνησει για την καλυψη της τρυπας της χειρολαβης.
 
Πω πω κολλημενη κουτσουλια! 😱

Οδυσσεα μονο για την καλυψη της χειρολαβης μου φαινεται μεριμνησε αντι να σκεφτει να την καθαριζει κιολας.
 
το ατομο ειναι λεχριτης!

πριν καμμια εβδομαδα ειδα κ γω κατι κ ξενερωσα! Εξω απο ενα φανοποιειο ηταν δυο κραχτοκλουβα αριστερα κ δεξια στην πορτα με κανα 2-3 καρδερινες το καθενα μεσα..

κ απο κατω ετριβαν τα αυτοκιντητα κ μυριζε ο τοπος γενικα βερνικι...

κριμα τα πουλακια... Ειναι ζητημα αν θα ζησουν για πολυ ακομα!
 
Πραγματικα παιδια οι φωτο δεν δειχνουν την αληθεια, αντιθετα τον κολακευουν.Αλλο να το δειτε απο κοντα. Η"πλακα"ειναι οτι το ζευγαρι το ειχε αφησει σε 1 κλουβα σχεδον 20 μερες τον Αυγουστο με νημα, φωλια και αυγοτροφη και καταφεραν και γεννησαν 2 μικρα απο τα οποια το ενα εζησε. Πολυ φοβαμαι οτι πολυ πιθανο ειναι να εχει το μικρο το ιδιο. Ολη την εβδομαδα αφου χορηγησαμε το φαρμακο στην θυληκια του ελεγα να προσεξει μηπως το μικρο εχει το ιδιο αλλα αυτος στον κοσμο του.
 
Καλημέρα

φίλε μου απομάκρυνε τα δικά σου πουλιά από αυτό το χώρο. Κάνε αυτό που θεωρείς εσύ καλό για τα πουλιά. Το σίγουρο είναι ότι σε λίγο διάστημα (ίσως μέσα στις γέννες) να έχουν και τα δικά σου πρόβλημα αν τα αφήσεις εκεί. Όσο αντέχεις μπορείς να του λες μερικά πράγματα. Ίσως κάποια να τα εφαρμόσει.
Και αυτό κέρδος είναι. Το μόνο που δεν μπορείς να κάνεις είναι του ανοίξεις το κεφάλι και να του βάλεις μέσα αυτά που ξέρεις.
Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί τέτοιοι σαν και τον "δικό σου".
 
Back
Top