Ασθένειες Εκανε μεγαλο αυγο αλλα χωρις τσοφλι

Παλι καλα.Αλλα πως να την σταματαγα να κανει αυγά ; Αυγό και αυγοτροφη την είχα κόψει για πολυ μεγαλο διαστημα. Μου είχε πει αυτός που μου την δώρισε να της τραβηξω τα φτερά απο την ουρα για να κόψει,έτσι κανει στα θυληκα που δεν ξεπυρωνουν και πιάνει. Να μη της δίνω πλούσια διατροφή. Το δεύτερο το εκανα όχι τόσο απόλυτα οπως κανει αυτός. Νομιζω τους δίνει σκέτο ενα σπόρο, χωρίς ποικιλία καθολου, για να εξασθενησουνγια ενα διαστημα μέχρι να κόψουν.
 
Δώσε τώρα τροφές πλούσιες σε ασβέστιο, πρώτα είναι τα ξηρά σύκα που τους αρέσουν κιόλας, το σουσάμι και βέβαια τα τσόφλια από το αυγό και κλασσικά το σουπιοκόκκαλο. Βέβαια χρειάζεται και τον ήλιο για να μεταβολίσει την D. Έτσι θα γίνει μια χαρά.
 
ακου τι κανουν στα πουλακια... Ελεος! Απλα δωσε ενα μιγμα συντηρησης... Και να μην εχει επαφη με αρσενικο αν γινεται!​
 
Να της δώσω οτι έχω (δεν εννοώ για το ασβέστιο που έτσι και αλλιώς βάζω),το αυγό κ. Τ.λ, αλλα την βλέπω και λίγο χοντρουλα απο το φαι εννοώ, μην την παχυνω με τα πολλα. Ηλιο, οπως είδατε νομιζω οτι ειχε και εχει όλη την εποχή. Στο ίδιο μπαλκόνι ειναι, δεν λεω χωρο μην παρεξηγηθει.
 
Εντάξει τι έλεος. Αμα πιάνει. Ο ίδιος έχει 50 ζευγάρια. Εξάλλου θυμάμαι οτι με είχε προειδοποιήσει οτι θα έχω ΠΡΟΒΛΗΜΑ αν την αφήσω απο πολυ-πολυ νωρις
 
και στα σκυλια λενε πως για να μην τα κανουν μεσα τους τριβουν τα μουτρα μεσα στα κοπρανα τους... Ειναι σωστο;τεσπα...
 
Να διευκρινησω οτι με είχε προειδοποιήσει για τις συνέπειες τις τωρινές τον Ιουνιο- Ιούλη όταν ξεκίναγε η τριτη φορα. Δεν θα σου σταματησει, ετσι θα παειΚαι βεβαια θυμάμαι οτι μου είχε πει οτι μπορεί του χρονου την άνοιξη (δηλ τωρα), να το χάσεις το πουλί.
 
Να διευκρινησω οτι με είχε προειδοποιήσει για τις συνέπειες τις τωρινές τον Ιουνιο- Ιούλη όταν ξεκίναγε η τριτη φορα. Δεν θα σου σταματησει, ετσι θα παειΚαι βεβαια θυμάμαι οτι μου είχε πει οτι μπορεί του χρονου την άνοιξη (δηλ τωρα), να το χάσεις το πουλί.
A που να φάει την γλώσσα του. Πρόσεχε το πουλάκι Δημήτρη μου. Όχι νηστεία, τάϊσέ το καλά.
 
Όχι νηστεία εννοειται Μαρια. Έτσι και αλλιως τώρα δεν είναι πυρωμενη για να φοβάμαι άμεσα οτι θα της ερθει καμια επιθυμία για αυγά και ολά τα σχετικα.Αυτό για το φαγητο που αναφέροταν ο γνωστός μου, ηταν σε αλλη βαση.Δεν τα μπερδευω με το τώρα, γιατί είναι άλλο.

Μωρέ Μαρια είχε μια σιγουριά απο τοτεκαι οτι δεν θα σταματήσει, αλλα και οτι θα χάσω το πουλάκι. (χωρίς το "μπορεί" το είπε. Εγώ το προσθεσα για λόγους ευγενίας. Είχε δικιο άσχετα αν είναι "εντάξει" τώρα.
 
Επειδή όσοι έχουν πολλά πουλιά και κάνουν μεγάλες παραγωγές, δεν μπορούν να προσέχουν τα πουλιά τους όπως εμείς που έχουμε λίγα, θέλω να πιστεύω ότι σ' αυτό τουλάχιστον, με την προσοχή σου θα διαψευστεί. Τι να πω κιόλας. Σίγουρα η έλλειψη ασβεστίου ταλαιπωρεί συνολικά τον οργανισμό της. Όμως είναι καλύτερα να αντλεί ασβέστιο από τροφές και όχι από φάρμακα. Γι αυτό σου ανέφερα τα τρόφιμα. Εύχομαι να είναι γερή και δυνατή.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Αν εχει έλειψη ασβεστίου μου κανει εντύπωση που δεν ασχολείται με το σουπιοκοκαλλο εδώ και μεγαλο διαστημα, ενω αύτη τρελλαινοταν με αυτο. Ουτε και με το τσόφλι του αυγού ιδιαίτερα, το αυγό θέλει να φάει. Μήπως δεν μεταβολίζεται το ασβέστιο που διαθετει σε αυγό λογω βλαβης που προκληθηκε σε καποιο μηχανισμο που το μετατρεπει σε αυγο-τσοφλι;Ενω η ιδία διαθετει για τον οργανισμό της. Δηλαδή δεν το χανει αλλου και για αυτο δεν φτανει να σχηματιστει τσοφλι.Λεω τωρα μια σκεψη που μου φαινεται λογικη χωρις να ξερω. Και το τριμενο σουπιοκοκαλο στο αυγό που έβαλα, αν έφαγε κάτι μονο απο τύχη. Γιατί να μην το επιζητά αμα το χάνει στις κουτσουλιές για το καλό του οργανισμού της;Η Εστω για το σχηματισμό του οποιου αυγού
 
H καναρα έχει μεταφερθεί σε μικρο κλουβί οπώς είπα, αλλα τωρα το απόγευμα που σχολασα βλέπω οτι έκτος απο το κεφι που έχει, κανει προσπαθειες να μπει στην εσωτερική ταιστρα και να κόψει το χαρτί απο κάτω. Έκοψε τώρα ενα κομματι χαρτί το έβαλε στην αυγοθηκη και χτυπιέται να μπει. Τι κάνω;

Τώρα βγάζει και τοπούπουλο της και ψάχνει που να το βάλει.
 
Ε, οχι, δεν είναι και στη διάθεση σου, αλλά στη δίκη της.
Το πρόβλημα με την ταΐστρα είναι οτι μπορεί πράγματι να χτυπήσει στην προσπάθεια της να μπει ή να βγει ή ακόμα και να σφηνώσει. Μήπως να της έβαζες μια άδεια μπανιέρα;
 
Ένα πουλί έκανε αυγό χωρίς τσόφλι το μόνο που δεν χρειάζεται είναι να μπει σε διαδικασία φωλιάσματος. Τα τελευταία που γράφεις δείχνουν αυτή τη διάθεση και καλό είναι να απομακρύνεις κάθε σκεύος που το χρησιμοποιεί γι αυτό το σκοπό.
Κάθε μια δυο μέρες μπανιέρα με νερό κάθε πρωί...
 
Τώρα με εχεις μπερδέψει. Για ποια διάθεση μιλάμε;Δηλαδή επειδή έχω την αυγοθηκη και τις ταιστρες μέσα δειχνω αυτή τη διάθεση;Είναι λίγο δύσκολο να τις βγάλω,όπως και να τις μπαινοβγαζω γιατί λειπω καποιες. ώρες για να τις βγάζω ελεγχομενα καθέ λίγο μολις τρωει.
 
Back
Top