Ασθένειες Εκανε μεγαλο αυγο αλλα χωρις τσοφλι

Είναι λίγο δύσκολο να τις βγάλω,όπως και να τις μπαινοβγαζω γιατί λειπω καποιες. ώρες για να τις βγάζω ελεγχομενα καθέ λίγο μολις τρωει.
Τοποθέτησε ένα μανταλάκι πάνω ακριβώς από τις αυγοθήκες και γενικά όλα τα σκεύη που προσπαθεί να χρησιμοποιήσει για φώλιασμα, με τέτοιο τρόπο που να επιτρέπει τη σίτιση αλλά όχι και τη χρήση...
Αν θέλεις να τη βάλεις σε πιο σκιερό μέρος και μην ξεχάσεις όποτε μπορείς μπάνιο.
Δηλαδή επειδή έχω την αυγοθηκη και τις ταιστρες μέσα δειχνω αυτή τη διάθεση;
Φυσικά και όχι... εύκολα παρεξηγήσιμος ο γραπτός λόγος...
 
μακρια απο αναπαραγωγη,ωραια. Καλη διατροφη,ωραια. Εξω και καπου τεσσερα -εξη μετρα να πω 8μ απο το αρσενικο το κλουβι λογω χωρου. Υπαρχει και ενα αλλο αρσενικο που κελαηδαει ασταματητα καπου στον ιδιο χωρο+τον συζυγο. Μπαινει και για τα καλα η ανοιξη. Πιστευεις οτι με αυτες τις συνθηκες και μονη σε αλλο κλουβι θα εχει λιγοτερη ορεξη να κανει αυγα; Τα αυγα πως τα σταματαω μου λες;

Έχει σταματήσει από μόνη της... μη σε απασχολεί αυτό.
Θα το δεις... Φέτος δεν θα δεις άλλο.
...
Τίποτε.
Την αφήνεις να παίζει.
Εκτός αν εσύ έχεις διάθεση να την φτάσεις στα όρια.
.

δεν μου δειχνει να παιζει σημερα που ειναι Κυριακη και εχω τον χρονο να δω τις κινησεις της.Απο το πρωι ασχολειται σχεδον μονο με αυτο.Φωλια με την κανονικη εννοια δεν θα κανει αλλα...
 
Αν εισαι τόσο σιγουρος, σκέψου μήπως και της δώσεις εσυ φωλιά, της βάλεις και μερικά ψεύτικα αυγά και την αφήσεις να κλωσαει, δεν νομίζω βέβαια οτι αυτο θα την αναστείλει. Αν εχει ξεκινήσει μέσα της η παραγωγή αυγων δικών της.
Άλλη τακτική ίσως να ήταν να της βάλεις να κλωσήσει ξένα αυγά απο άλλη καναρα ή απο κάποιο μέλος του φόρουμ που θα ήθελε να τα πετάξει και
Άλλη μια τελευταία θα ήταν να της έβαζες έναν νεοσό να ταΐσει, οποτε ίσως και να ικανοποιούσε τα ενστικτά της. Βέβαια το τελευταίο μου φαίνεται απίθανο, δλδ να σου δώσει κάποιος νεοσσό και παρακινδυνευμένο για τον ιδιο το νεοσσό.
 
Τελικα χθες το απογευμα εκρινα να την βαλω ξανα στη ζευγαρωστρα με χωρισμα. Εβαλα φωλια εδωσα νημα και η καναρα επιασε δουλεια. Σημερα νωρις το πρωι εβγαλα το χωρισμα και το απογευμα που γυρισα απο τη δουλεια η φωλια ειναι ετοιμη. Τα παραπανω γινανε μετα απο γρηγορη σκεψη οχι ομως προχειρη θελω να πιστευω. Η διατροφη ειναι η συνηθισμενη για αναπαραγωγη. Αυγο, αυγοτροφη, κανενα χορταρακι, κια, σπορους, τριμενα οστρακα. Το μονο παραπανω ειναι οτι εχω βαλει ασβεστιο στο νερο μονιμα. Μετα απο αυτα θελω να πιστευω οτι η συνεχεια θα γραφτει στο φορουμ των αναπαραγωγων.
 
To μονιμα ειναι απο τη μερα που ειχα το συμβαν πριν 8 μερες.Ισως ειναι αρκετες, το πρωι θα βαλω σκετο νερο και βλεπουμε στη συνεχεια.
 
Σημερα το πρωι εκανε το πρωτο αυγο και μολις ειχε βγει απο τη φωλια.
tinypic-no-longer-available.jpg

... Μετα ξαναβγηκε χαρουμενη...
 
Μπράβο το χρυσό μου!
Είδες πως φαίνεται η αμάρα της; Αγαπήστε τα θηλυκά σας, το σώμα τους ταλαιπωρείται πολύ για να μας ικανοποιήσει.
Άντε καλή αρχή και με το καλό και τα επόμενα!
 
Πάντως ο αρσενικός την αγαπάει όπως φαίνεται στη δεύτερη φωτογραφία και αυτό συμβαίνει αρκετές φορες οποτε θέλει η καναρα. Μετα φαι της παει οποτε ζητάει μα και οταν βγει εξω να φαει μονη της αμέσως παει και κανει την κλωσσα στο αυγό.Αμέσως βγαίνει μολίς πλησιάσει η καναρα. Το περιμενε το αυγό πως και πως.
 
Μπράβο βρε Δημήτρη! Σήμερα έκανε κι άλλο αυγουλάκι; :)
 
Ναι άλλο ενα Αλίκη. Ειχα φύγει όμως νωρίς. Παντως δείχνει και είναι μια χαρα. Τον αρσενικό λίγο φοβάμαι μην κανει καμια ζημια καταλάθος. Του αρέσει απο την πρώτη στιγμή να τα κλωσσάει.
 
Πώς πάει Δημήτρη; Πόσα αυγα έκανε τελικά; Σκασαν μύτη οι μπόμπιρες της δευτερης γέννας;
 
Βρηκες την μερα να με ρωτησεις και γω αλλο που δεν ηθελα! Παναγιωτα σημερινα ειναι. Δυο αυγα ηταν αλλα βγηκαν και τα δυο, το πρωι το πρωτο και καπου το μεσημερι το αλλο.
tinypic-no-longer-available.jpg
 
Βρηκες την μερα να με ρωτησεις και γω αλλο που δεν ηθελα! Παναγιωτα σημερινα ειναι. Δυο αυγα ηταν αλλα βγηκαν και τα δυο, το πρωι το πρωτο και καπου το μεσημερι το αλλο.
tinypic-no-longer-available.jpg
Να σου ζήσουν Δημήτρη! Καλοκλαρωτα να είναι!
 
Δημήτρη μου να σου ζήσουν! Αλλά πόσοι μένουν στο ίδιο κλουβί με την κανάρα και τους νεοσσούς; Γιατί βλέπω τρία ενήλικα; 😛

Ααα και τώρα είδα το διαχωριστικό! Απ την απο κει μεριά είναι ο νεοσσός της πρώτης γέννας και στην μεριά της κανάρας και της φωλιάς είναι ο σύζυγος; :)
 
Να σαι καλά Αλίκη.Είναι δυο μηνών ο μικρός. Είναι κοντά να μαθαίνει και για να απασχολεί τον πατερα του με μικροτσακωμους φιλικούς. Νομιζω ο ανταγωνισμός (μέσα απο το χώρισμα) βελτιώνει την εικόνα του μπαμπά σε καλυτερο φύλακα.
Θέλω νέα απο την καναρα, φωτογραφία, της βρηκες ταίρι;έκανε αυγά μονη της; Πως την βλέπεις;κλπ.
 
Θέλω νέα απο την καναρα, φωτογραφία, της βρηκες ταίρι;έκανε αυγά μονη της; Πως την βλέπεις;κλπ.
Δημήτρη μου αν και οφ τόπικ η μικρή σου είναι μια χαρά και έγινε και μανούλα! Είναι υπέροχη! Και σ ευχαριστώ για άλλη μια φορά! Φώτο μπορώ να σου στείλω σε προσωπικό μήνυμα αν θες! Και να τα πούμε και στο τηλ αν θες!
 
Back
Top