Φροντίδα Εκπαίδευση και διατροφή μπάτζι

Stevenlist17

PB New Member
Εγγραφή
28 Ιαν 2018
Μηνύματα
67
Πόλη
Σάμος
Έχω δυο μπατζι και θέλω μάθω για τι εκπαίδευση και για διατροφή είναι ηλικιας 1 και τα έχω περιπου ενα μήνα το θηλικο και εξι το αρσενικο είναι μη εξημερομενα
 
Λοιπον εδω εχει ποσα θεματα για τη διατροφη! Που θα σε βοηθησουν παρα πολυ!
https://community.petbirds.gr/forums/parrots/?prefix_id=85

κι εδω εχει παρα πολλα θεματα για την εκπαιδευση που θα σε καλυψουν πληρως!

κι εδω εχει πληροφοριες για το συγκεκριμενο ειδος!

καλο διαβασμα γιατι εχεις πολυ μελετη! 😀
αν εχεις καποια απορια μετεπειτα μας λες να σε βοηθησουμε!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Διάβασμα. Πολύ διάβασμα όπως σου γράφει πιο πάνω ο Ζαχαρίας. Εχεις δύο ζωές στα χέρια σου, είναι τεράστια ευθύνη αυτό. Και φυσικά κι εμείς όσο μπορούμε θα προσφέρουμε τις όποιες γνώσεις και συμβουλές μας.
Φρόντισε πρώτιστα το χώρο διαμονής και την διατροφή τους. Στην πορεία θα περάσεις και στην όποια εκπαίδευση. Αλλωστε κάθε μέρα μαζί τους είναι εκπαίδευση. Και για εμάς και για αυτά.
Να τα χαίρεσαι λοιπόν.
 
Τα διάβασα όλα και πόλη ενδιαφέρον αλλα κανει να τους δίνω γλυκοπατατα
 
Μπορείς να του δώσεις γλυκοπατάτα, όχι σε μεγάλη ποσότητα όμως και πολύ καλά μαγειρεμένη. Δε βρίσκω όμως το λόγο να περάσεις σε κάτι τοσο "εξειδικευμένο" αφού μπορείς να ξεκινήσεις με τα βασικά της τροφής του. Εγώ δε δίνω ποτέ στον δικό μου.
Προσοχή πολύ προσοχή στα επιτρεπόμενα και μη.
Φρούτα, λαχανικά, μίγμα σπόρων. Αυτά θα πρέπει να είναι τα πρώτα σου βήματα.
 
Γλυκοπατάτα με τι μπορω να την συνδιασω

Εσείς τι τους δίνετε μπορείτε να μου ποτέ την διατροφή που ακολούθητε
 
Όλα τα τρόφιμα όταν τα δίνεις για πρώτη φορά θα τα προσφέρεις απολύτως μόνα τους, δηλαδή μαζί με το βασικό σιτηρέσιο των σπόρων και κανένα άλλο είδος. Θα πρέπει να τσεκάρεις αν είναι ανεκτά από τα πουλιά, αλλεργίες, δυσανεξίες κτλ.
Αφού τα δοκιμάσεις τουλάχιστον τρεις φορές, μπορείς να τα εντάξεις σε μια σαλάτα με διάφορα. Να δίνεις και καλαμπόκι, αρακά, καρότο.
Αν το καλαμπόκι είναι φρέσκο στην εποχή του, να το περνάς για λίγα λεπτά σε βραστό νερό για τον φόβο μυκήτων, διαφορετικά δίνε κατεψυγμένο αφού στεγνώσει.
 
Μπορω να του δίνω μαρούλι με αμύγδαλα και αποξηραμένη ρίγανη μπορείτε να μου πείτε προτασεις
 
Το μαρουλι δε τους προσφερει κατι! Δε καταλαβαινω τι προτασεις θελεις να σου δωσουμε; οπως σου ειπε και παραπανω η Μαρια ενα ενα θα τα βαζεις για αρχη τουλαχιστον κ οχι ολα μαζι!
 
Ο Ζαχαρίας πιο πάνω, σου έδωσε τις λίστες με τα ασφαλή, μπορείς με την διαδικασία που σου ανέφερα, και βάσει του άρθρου της διατροφής, να επιλέξεις σιγά-σιγά και να του προσφέρεις διάφορα.
Εκείνο που μπορώ να σου προτείνω για δύο λόγους, σοβαρούς και τους δύο, είναι να ξεκινήσεις αλλά και διαχρονικά να προσφέρεις αρωματικά βότανα στα πουλάκια.
Ο πρώτος λόγος είναι διατροφικά εκπαιδευτικός, γιατί έχει απ' όλους μας παρατηρηθεί πως ξεκινούν πιο εύκολα να δοκιμάζουν αυτά και μετά ξεθαρρεύουν και δοκιμάζουν διάφορες γεύσεις λαχανικών και φρούτων επίσης.
Ο δεύτερος και σοβαρότερος λόγος είναι πως τα αρωματικά βότανα λειτουργούν σαν μια ασπίδα υγείας στον οργανισμό τους, έναντι μυκητιάσεων, μικροβιακών μολύνσεων κτλ και τα θέλουμε να είναι ενταγμένα στο διαιτολόγιό τους και μάλιστα σε συχνή εβδομαδιαία χρήση.
Ό,τι άλλο θέλεις ρώτα :)
 
Όταν λες αρωματικά βότανα τι μπορω να τους δινω

Ποτε να τους τα δίνω και τι άλλο να τους δινω
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Να τους δινδινω βότανα και μετα τα σπορακια

Με τα βότανα να αρχίσω όμως πρςπει να τρωνε παπαγαλινη;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τη τροφη τους θα την εχεις παντα μεσα στο κλουβι! Δε την αφαιρεις ποτε παρα μονο για να την αλλαξεις! Τροφη θα παιρνεις συσκευασμενη πχ αυτη:

images


τα βοτανα θα τα βαζεις σε αλλο μπολακι ξεχωρα και αν θες μπορεις να τα αναμιξεις με την αυγοτροφη!
 
Back
Top