Φροντίδα Εκπαίδευση και διατροφή μπάτζι

σε όλα σου τα θέματα, σου έχουν βάλει άρθρα που μπορείς να διαβάσεις και να απαντηθούν οι ερωτήσεις σου.

τις λέξεις με το διαφορετικό χρώμα τις βλέπεις; Πάτα με το ποντικάκι σου πάνω τους και θα σου ανοίξουν τα θέματα..
 
Ευχαριστώ παιδιά όλα αυτά που διάβασα με βοηθήσανε παρά μα πάρα πολλοί θα κάνω καινούργιο θέμα που θα λέγετε τα πάντα για τα ριγκνετ
 
Παιδιά τα παπαγαλάκια μου τρώνε αντίδια σπανάκι τους το έδωσα για μια βδομάδα να το συνεχίσω ή να τους δώσω κάτι άλλο να σεινυθισουνε
 
Καλό είναι να εναλλάσσεις τα χορταρικά, ιδιαίτερα αυτά όπως το σπανάκι που περιέχουν σίδηρο και έχουν πολλά οξαλικά και εμποδίζουν τον μεταβολισμό του ασβεστίου.
Κανένα τρόφιμο πλην των σπόρων δεν πρέπει να δίνεται σε καθημερινή βάση.
Αλλαγές :)
 
Φρούτα να δίνεις με μέτρο. Κυρίως μήλο και ξινόμηλο. Αχλάδι μόνο όταν είσαι σπίτι γιατί σαπίζει πολύ γρήγορα και πρέπει να το βγάζεις το πολύ σε μία ώρα. Μπορείς να δίνεις και φετούλες πορτοκάλι ή μανταρίνι όταν είσαι επίσης στο σπίτι, απλά να τσιμπολογούν. Ρόδι, κάνει πολύ καλό αλλά πρέπει να το βάζεις σε προστατευμένο κυπελλάκι για να μην σου λερώνουν τους τοίχους.
Γενικά τα επιτρεπόμενα φρούτα είναι εδώ αλλά να δίνεις το πολύ μία με δύο φορές την εβδομάδα, γιατί έχουν σάκχαρα. Χόρτα και αρωματικά βότανα, μπορείς και καθημερινά.
Λαχανικά, επίσης μία με δύο φορές την εβδομάδα.
Μια το ένα, μια το άλλο, πέρασε η εβδομάδα :D
 
Μπορώ να τους φτιάξω μια ημερήσια διατροφή δηλαδή πρωί σπόρους μεσημέρι χόρτα και απόγευμα φρούτα και το βράδυ μια γλυκοπατάτα
 
Μπορώ να τους φτιάξω μια ημερήσια διατροφή δηλαδή πρωί σπόρους μεσημέρι χόρτα και απόγευμα φρούτα και το βράδυ μια γλυκοπατάτα
Oι σποροι ειναι παντα μεσα στο κλουβι! Δε τους βγαζεις! Οπως σου ειπε η Μαρια 2 φορες τη βδομαδα ειναι οκ για να τους δινεις λαχανικα και 1-2 φορες τη βδομαδα φρουτα! Δε χρειαζεται καθε μερα ουτε να κανεις ημερησιο προγραμμα! Πρωι ειναι η καλυτερη ωρα για να τους βαζεις για να εχουν ορεξη να δοκιμασουν!
 
Μπορώ να τους φτιάξω μια ημερήσια διατροφή δηλαδή πρωί σπόρους μεσημέρι χόρτα και απόγευμα φρούτα και το βράδυ μια γλυκοπατάτα

Παν μέτρον άριστον... Ειναι υπερβολικά τόσα πραγματα για ημερήσιο πρόγραμμα, σπάστα μέσα στη βδομάδα όλα αυτα.
 
Τα φρούτα να τα πολτοπιεσω ή να τα κόψω πολύ μικρά κομματάκια
 
Δεν τα πολτοποιείς ποτέ. Το πόσο μικρά ή μεγαλύτερα θα είναι τα κομμάτια, εξαρτάται και από τις προτιμήσεις του κάθε πουλιού. Άλλα τα θέλουν κάπως μεγάλα και να τσιμπούν αλλά τρομάζουν με τα μεγαλύτερα και προτιμούν κυβάκια.
Δοκίμασε με φέτες που θα τις πιάνεις με μανταλάκι και βλέπεις.
Αλλά μην εστιάζεις τόσο στα φρούτα, μελέτησε τις πρασινάδες, χλωρή ρίγανη, άνηθο, σέληνο, ρόκα, σπανάκι, χόρτα εποχής. Τώρα έχει πολλά.
 
Οκ

Κήπος ξέρετε πόσο να πιάσω τα παπαγαλάκια όταν είναι χωρίς να τα φοβησω ή να τα τραυματίστησω
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Υπάρχει σοβαρός λόγος να τα πιάσεις; Όταν τα πουλιά είναι άγρια αποφεύγουμε να τα πιάνουμε, για να μην αγριέψουν περισσότερο και για τον μεγάλο φόβο που θα τους προκαλέσουμε.
 
  • Like
Αντιδράσεις: zack27
Δεν χρειάζεται να τα πιάσεις για να τα βγάλεις από το κλουβί. Η εκπαίδευση δεν γίνεται μέσω του εξαναγκασμού. Κάνε όσα σου έχουν πει χωρίς να αναγκάζεις τα πουλιά να κάνουν οτιδήποτε με το ζόρι.
 
Δεν τα εξαναγκάστηκε απλά τους έχω ανοιχτή την πόρτα και αίμα θέλουν να βγουν
 
Όποιος σου είπε ότι για να βγάλεις έξω τα πουλιά χωρίς σοβαρό λόγο, μόνο για να παίξουν, πρέπει να τα "πιάσεις" πριν καλά καλά μάθεις να τα χειρίζεσαι μέσα στο κλουβί, ας μην τον χαρακτηρίσω καλύτερα.
Μόνο αν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος "χουφτώνουμε" το πουλάκι.
 
Back
Top