Εκπαιδεύτρια Παπαγάλων

Δηλαδή βρε παιδί μου, μας έβαλες ένα video που είδαμε μια γυναίκα να εμπορεύεται μια νοσηρή κατάσταση και δεν θα βρούμε να πούμε τίποτα γι' αυτό; Πάλι σε προσωπικό επίπεδο θα εξελιχθεί το θέμα;

Erithacus το κόψιμο το συζητήσαμε στο άλλο θέμα, του οποίου το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης είχε διεξαχθεί προ πολλών ετών και η εμπειρία στο μεταξύ έχει συμπληρωθεί. Εξάλλου υπάρχουν κοψίματα και κοψίματα στα φτερά.
Εδώ τώρα, για μένα σημασία έχει να καταδείξουμε την ανάδειξη μέσω της μόδας των social media ανθρώπων που χωρίς καμιά επαγγελματική ιδιότητα, αναπαράγουν ζώα (συγκεκριμένα πουλιά), παριστάνουν τους εκπαιδευτές, λειτουργούν ως μεταπράτες σε αγοραπωλησίες και μέσω σελίδων, προβαίνουν σε επαγγελματικές πράξεις, ανεύθυνα, και απέναντι στους αγοραστές και απέναντι στα ζώα.
Αυτοί αμαυρώνουν και τους κάποιους επαγγελματίες και τους ανταγωνίζονται αθέμιτα.

εντάξει όμως Μαρία ειναι κατηγορία jackass αυτή, δεν μπορεί να την πάρει κανείς στα σοβαρά...

εντάξει όμως Μαρία ειναι κατηγορία jackass αυτή, δεν μπορεί να την πάρει κανείς στα σοβαρά...
Δεν συμφωνώ, καθόλου μάλιστα.
Αρκεί να κοιτάξεις τις επιλογές των ανθρώπων σε άλλα θέματα και θα το δεχθείς κι εσύ.
Όλοι έχουν το κοινό τους και οι γελοίοι μεγαλύτερο από τους σοβαρούς.
Εν τω μεταξύ ο χώρος που γυρίστηκε το video τι είναι παιδικός σταθμός, νηπιαγωγείο;

Δηλαδή βρε παιδί μου, μας έβαλες ένα video που είδαμε μια γυναίκα να εμπορεύεται μια νοσηρή κατάσταση και δεν θα βρούμε να πούμε τίποτα γι' αυτό; Πάλι σε προσωπικό επίπεδο θα εξελιχθεί το θέμα;
ήθελα να δείξω τι παθαίνει ένα πουλάκι που για κάποιο λόγο τρομάζει..Αυτή είναι άμπαλη και ουτε που κατάλαβε οτι το τρόμαζε.. Μονο μαρμαρινο ζακό μπορεί να φιλίσει, εκαπιδεύσει, μεγαλώσει και άν...
Αλλά το ίδιο ακριβώς σύμπτωμα εμφανίζουν και τα ανάπηρα πουλάκια που τα αγαπά ο ιδιοκτήτηε τους.. Κάθε φορά που θα τρομάζουν ή θα θέλουν να πάνε κάπου θα σκάνε κάτω και αν είναι ελαφρώς ψαλιδισμένα δε θα σκάνε κάτω στα δύο μέτρα, θασκάνε στα δεκα δεκαπέντε πιο πέρα... Θα έχουν πάρει και λίγο ύψος ακόμη πιο καλή σούπα
Εν τω μεταξύ ο χώρος που γυρίστηκε το video τι είναι παιδικός σταθμός, νηπιαγωγείο;
Κάτι τέτοιο παιδικός σταθμός... Κουκουρούκου ταβαλε στη πλάτη φώναξε και εναν καμεραμανατζή και γύρισε το έργο

παρακολόυθω και τους δυο σας σε ενα αγωνα με επειχηρηματα για κοψημο φτερων 'η οχι και γω λεω οχι αλλα και ναι αν τα πουλια χτυπουν σε τοιχους τζαμαριες.. Τελικα μηπως και η λυση ειναι στη μεση αν εχουμε μικρο σπιτι και ετσι διαμορφωμενο ωστε αν ειναι επικυνδινο να κοβουμε λιγο; και αν υπαρχει χωρος τοτε να τα αφηνουμε να πετουν ανετα; Πρως θεου δε θελω να πυροδοτησω παλι τη συζητηση γιατι ειμαστε και σε λαθος χωρο απλανα δουμε και οι μεν και οι δε πως οτι κανουμε το κανουμε απο αγαπη και με αγαπη για τα πουλακια μας. 🙂

παρακολόυθω και τους δυο σας σε ενα αγωνα με επειχηρηματα για κοψημο φτερων 'η οχι και γω λεω οχι αλλα και ναι αν τα πουλια χτυπουν σε τοιχους τζαμαριες.. Τελικα μηπως και η λυση ειναι στη μεση αν εχουμε μικρο σπιτι και ετσι διαμορφωμενο ωστε αν ειναι επικυνδινο να κοβουμε λιγο; και αν υπαρχει χωρος τοτε να τα αφηνουμε να πετουν ανετα; Πρως θεου δε θελω να πυροδοτησω παλι τη συζητηση γιατι ειμαστε και σε λαθος χωρο απλανα δουμε και οι μεν και οι δε πως οτι κανουμε το κανουμε απο αγαπη και με αγαπη για τα πουλακια μας. 🙂

Μάρκο στο μικρό χώρο που λες έστω και εκει καλυτερα για τον φουκαρά το ζακό είναι (κατα την γνωμη μου) να ξέρει οτι αν θελήσει να ερθει από τι κουζινα στο σαλόνι ή στο καθιστικό να μπορεί να το κάνει με άνεση... Εσένα αν σου κρεμάσω βαρίδια και δε μπορείς να περπατήσεις άνετα επειδή είσαι σε ενα δωμάτιο νομίσεις πως θα σκέφτεσαι "εντ'αξει μωρε αφού είναι στενόχωρα εδώ μεσα, τι και αν δε μπορώ να περπατήσω";

Από το να κόψεις τα φτερά θα μπορούσες να του προσφέρεις "διάφορα" στέκια στο σπίτι και εκείνος δεν πρόκειται να κοπανάει ούτε στους τοίχους ούτε στις τζαμαρίες... φτάνει να του έχεις "καρέκλες" να κάτσει οπωσήποτε στα ψηλά αλλά και στα χαμηλά... Όταν το πουλάκι τρομάξει ψηλά θα φύγει να πετάξει και θα κάτσει εκεί που νοιώθει ασφάλεια, στο πιο ψηλό σημείο που μπορεί να βρεί και να κοιτάει σε 360 μοίρες μέχρι να ξανακατεβει

• Like
Αντιδράσεις: Myra
@erithacus απο το να απαντας στον εαυτο σου με παραθεσεις προηγουμενων μηνυματων, μπορεις να κανεις επεξεργασια του τελευταιου σου μηνυματος. Σε ευχαριστω!

να σου ξεκαθαρισω κατι.σε κανενα μου πουλακι θες λαβμπερντ κοκατιλ η' και στο ζακο δεν εχω κοψει φτερα αλλα δε σου κριβω πως οταν ζεκινησα να βγαζω το ζακο εξω και να χτυπα σε τοιχους και τζαμια παθενα πλακα τωρα οκ κανει κυκλο στο χωρο και παει παλι στο κλουβι και καθετε στο σταντ αλλα αν σε καποιο απο τα χτυπηματα που εκανε παθενε κατι δεν θα εφτεγα εγω;

να σου ξεκαθαρισω κατι.σε κανενα μου πουλακι θες λαβμπερντ κοκατιλ η' και στο ζακο δεν εχω κοψει φτερα αλλα δε σου κριβω πως οταν ζεκινησα να βγαζω το ζακο εξω και να χτυπα σε τοιχους και τζαμια παθενα πλακα τωρα οκ κανει κυκλο στο χωρο και παει παλι στο κλουβι και καθετε στο σταντ αλλα αν σε καποιο απο τα χτυπηματα που εκανε παθενε κατι δεν θα εφτεγα εγω;

Μπράβο σου...
Θα έφταιγες όχι επειδή όμως δεν του έκοψες τα φτερά αλλά επιεδή δεν τον άφηνες να εγκληατιστεί με το χώρο και με την οικογένεια προτού αφήσεις τα παράτουρόφυλλα ανοικτα... Θα έφταιγες επίσης επειδή δεν του έμαθες όλα τα στεκια και τα καθίσμτα του κάθε φορά που τον έβγαζες και θα έφταιγες αν δεν ήταν μπολικα (αναλογα με το σπίτι βέωαια), αλλα σε καμια περίπτωση δε θα έφταιγες επειδή το άφησες το πουλάκι με τα φτερακια του.. Καλα εκανες και ελπίζω να μην αλλαξεις γνώμη ποτέ...Άλλωστε αν του το κάνεις τώρα που έχει μεγαλώσει να ξέρεις οτι αν το κανεις εσυ προσωπικά το κόψιμο ή τον πας εσυ προσωπικά σε κάποιον ο οποίος θα του τα κόψει, ο παπαγάλος σου (εγώ μαζί) δεν θα στο συγχωρήσει ΠΟΤΕ :)

Θα έφταιγες επίσης επειδή δεν του έμαθες όλα τα στεκια και τα καθίσμτα του κάθε φορά που τον έβγαζες και θα έφταιγες αν δεν ήταν μπολικα (αναλογα με το σπίτι

εδω δεν καταλαβαινω κατι βγαζοντας εξω πρωτες φορες πουλι θα ξερει που και πως θα παει αφου ακομα και τωρα μετα απο μηνες που κανει μονη της πτησεις για ξεμουδιασμα καποιες φορες ολο και καπου θα βρει και μετα διαμαρτηρετε

παντως να της κοψω φτερα δεν εχω σκοπο αν ηταν την αφηνα στο κλουβι να ειναι μουδιασμενη οπως οταν τη πηρα.

Και εμένα τα δικά μου τώρα που ρίχνουν σιγά σιγά τα φτεράκια τους δε πετάνε τόσο καλά και με ένα απότομο κρότο τρομάζουν και φεύγουν όπου Ναναι όπως ναναι αλλά έχουν μέρη να κάτσουν στα ψηλά κ χώρις να χρειάζεται να κάνουν σβούρες να κουραστούν και να σκάσουν στο τοίχο η στο παράθυρο ( στο παράθυρο μια δυο φορές Τη φάγανε και τώρα δε ξαναγελιουνται :)

Έχε στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι πρέπει να ζευγαρώσει το πουλί μάρκο. Και όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο δύσκολο θα γίνεται. Τώρα έχω μικρούς ζακο, όλη μου τη ζωή όμως είχα έναν ενήλικο ( μακαρίτης)

Έχε στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι πρέπει να ζευγαρώσει το πουλί μάρκο.
εδω με πατησες στον καλο μετα απο ποδαροδρομο με στενη 12ποντη γοβα (σχημα λογου δεν φωραω γοβες :) μενουμε 5 ατομα σε σπιτι 72τμ με δυο μπαλκονια ευτυχως οπου στο ενα εχω τα πουλακια μου το κλουβι της ειναισχετικα μικροαρα τα προβληματα πολλα χρηματα για μεγαλο κλουβι καο δευτερο πουλι και χωρο αφηνω τελευταιο το τι κανω τα πιτσιρικια τους αν κατσει γεννα☹

εδω με πατησες στον καλο μετα απο ποδαροδρομο με στενη 12ποντη γοβα (σχημα λογου δεν φωραω γοβες :) μενουμε 5 ατομα σε σπιτι 72τμ με δυο μπαλκονια ευτυχως οπου στο ενα εχω τα πουλακια μου το κλουβι της ειναισχετικα μικροαρα τα προβληματα πολλα χρηματα για μεγαλο κλουβι καο δευτερο πουλι και χωρο αφηνω τελευταιο το τι κανω τα πιτσιρικια τους αν κατσει γεννα☹

Καταλαβαίνω τι λές και δε μπορώ να σου πώ κάτι... Εχεις και οικογένεια και έξοδα πολύ μεγαλύτερα από μερικούς από εμάς που ειμαστε εμέις και ο... και τα μικρά μας :)
Πόσο χρονών είναι; Για μερικές δεκαετίες είχε ο πατέρας μου (και εγώ μαζί) εναν ζακό ο οποίος στην ηλικία 5-15 ήταν θεριό ανήμερο... Πολύ επιθετικός την περίοδο που ήθελε να ζευγαρώσει.. Αλλά πολύ.. Μπορεί να μην πειράξει εσένα καθόλου αλλά στους υπόλοιπους τους επιτίθεται σε αψυχολόγητο χρόνο... Το πουλί προστατεύει ας πούμε το ταίρι του κατά έναν τρόπο και το ταίρι του είσαι εσύ (Στη δική μας την περίπτωση δεν πείραζε ποτέ το πατέρα και εμένα... Τη μάνα όμως και τα αδέρφια ταχε ματώσει πολλές πολλες φορές ) Είναι εκέινες οι στιγμές που καταλαβαίνεις το πρόβλημα και μετά αντε λύσε το... Μετά από αυτή την περίοδο το πρόβλημα παραμένει απλά δεν είναι τόσο έντονο...ϊσως να μην ελάττώνεται και τόσο όσο έχω να θυμάμαι και απλά ολοι οι υπόλοιποι να μάθαμε να ζουμε με αυτό...
Αν ειναι αρσενικός όλα αυτά ετσι. Γιατι αν είναι θηλυκιά έχεις και άλλα. Γεννάει μόνη της... και έχεις άλλη βαβούρα για να μη πάθει παλι τιπτ το πουλί...
Δε ξέρω πως τα φέρνει η ζωή και τι μπορεί να σουρθει στο δρόμο, απλά έχε το στο μυαλό σου τι έρχεται με το ζακουδακι σου και προετοιμάσου... Ειναι φυσιολογικό δυστυχώς...
(μη γελαστείς οτι θα το κοινωνικοποιήσεις και δε θα πειράζει κανέναν... )
Ηλικία θυμισέ μου πόσο είναι; φοτος /βιντεο εβγαλες;

Ηλικία θυμισέ μου πόσο είναι; φοτος /βιντεο εβγαλες;
οταν τη πηρα ηταν (ειπε) 8μην και 1,5 χρ που την εχω υποθετω 2.5 περιπου βλεπεις δεν εχει δαχτυλιδι και δεν ασχολητε αλλος μαζι της και δεν θελει και αυτη αλλον εγω την καθαριζω και παιζουμε καθημερινα

οταν τη πηρα ηταν (ειπε) 8μην και 1,5 χρ που την εχω υποθετω 2.5 περιπου βλεπεις δεν εχει δαχτυλιδι και δεν ασχολητε αλλος μαζι της και δεν θελει και αυτη αλλον εγω την καθαριζω και παιζουμε καθημερινα

Υπάρχει περίπτωση να θυμάσει το χρώμα των ματιών της οταν την πήρες; Θέλω να πώ αν ήταν 8 μηνών θα είχε γκρι ματια (τώρα προφανώς είναι κίτρινο)..Αν ήταν πιο μικρή θα ήταν κατάμαυρα και αν ήταν πιο μεγάλη θα είχε από την αρχή που την πήρες κίτρινα..όπως και να έχει πιτσιρίκα είναι (αν είναι θηλυκιά ξαναλέω, γιατι κάπου διάβασα εγραφες πως ειναι ανεεπτυγμενη για αυτό προβληματίζεσαι με το φύλλο).

Υπάρχει περίπτωση να θυμάσει το χρώμα των ματιών της οταν την πήρες; Θέλω να πώ αν ήταν 8 μηνών θα είχε γκρι ματια (τώρα προφανώς είναι κίτρινο)..Αν ήταν πιο μικρή θα ήταν κατάμαυρα και αν ήταν πιο μεγάλη θα είχε από την αρχή που την πήρες κίτρινα..όπως και να έχει πιτσιρίκα είναι (αν είναι θηλυκιά ξαναλέω, γιατι κάπου διάβασα εγραφες πως ειναι ανεεπτυγμενη για αυτό προβληματίζεσαι με το φύλλο).
το χρωμα των ματιων της ειναι το ιδιο απο τοτε που την πηρα μαυρο το μεσα με λευκο γυρο γυρο και οσο εχω καταφερει να την ψαχουλεψω στην αμαρα που λεμε τα κοκαλακια εχουν κενο οσο να μπαινει αναμεσα στα κοκαλακια ο δικτης του χεριου μου

το χρωμα των ματιων της ειναι το ιδιο απο τοτε που την πηρα μαυρο το μεσα με λευκο γυρο γυρο
Μάρκο συγνώμη για την καθυστέρηση αλλά τι ενννοείς όι ειναι λευκό γυρω γύρω; Δε μπορεί να είναι λευκό γύρω γύρω.. Πρέπει να είναι κίτρινο σαν το λεμονι...
Μέχρι περίπου τους 5-6 μήνες είναι κατράμι το μάτι όλο... (δε την pic στο προφιλ μου. Είναι 5 μήνών) Μετά σιγά σιγά γύρω από την κόρα αρχίζει και ξεχωρίζει έχοντας ολοένα και πιο ανοιχτο τόνο έως ότου γύρω γύρω γίνει γκρι τελείως... Οι δικοί μου τώρα 16 μηνών σχεδόν και ακόμα το γκρι επικρατεί σαν βάση..Απλά δειλά δειλά αρχίζει και ιριδίζει.. Σε ηλικία 18 μηνών πρέπει να έχει παρει τον τελικό χρωματισμό του (κίτρινο)
Σου κανω αυτή τη νύξη για το θέμα της ηλικίας που συζητούσαμε λίγες μέρες πίσω.. Δηλαδή υποψιάζομαι με αυτά που λες οτι ειναι πιτσιρίκα πολύ και η δικία/δικός σου..
Αντε βαλε φοτος ( με το φώς του ηλίου τραβηγμένες και όχι κόντρα στον ήλιο ούτε με επισκίαση) μου εχεις κινήσει την περιέργεια, ειλικρινά

Μάρκο συγνώμη για την καθυστέρηση αλλά τι ενννοείς όι ειναι λευκό γυρω γύρω; Δε μπορεί να είναι λευκό γύρω γύρω.. Πρέπει να είναι κίτρινο σαν το λεμονι...
Μέχρι περίπου τους 5-6 μήνες είναι κατράμι το μάτι όλο... (δε την pic στο προφιλ μου. Είναι 5 μήνών) Μετά σιγά σιγά γύρω από την κόρα αρχίζει και ξεχωρίζει έχοντας ολοένα και πιο ανοιχτο τόνο έως ότου γύρω γύρω γίνει γκρι τελείως... Οι δικοί μου τώρα 16 μηνών σχεδόν και ακόμα το γκρι επικρατεί σαν βάση..Απλά δειλά δειλά αρχίζει και ιριδίζει.. Σε ηλικία 18 μηνών πρέπει να έχει παρει τον τελικό χρωματισμό του (κίτρινο)
Σου κανω αυτή τη νύξη για το θέμα της ηλικίας που συζητούσαμε λίγες μέρες πίσω.. Δηλαδή υποψιάζομαι με αυτά που λες οτι ειναι πιτσιρίκα πολύ και η δικία/δικός σου..
Αντε βαλε φοτος ( με το φώς του ηλίου τραβηγμένες και όχι κόντρα στον ήλιο ούτε με επισκίαση) μου εχεις κινήσει την περιέργεια, ειλικρινά
το να επιμηνω στην κορη μου να με βοηθησει να ανεβασω φωτο ειναι ευκαιρια για φασαρια θα το ηθελα πολυ να σας παρουσιασω ολα τα πουλακια μου αλλα αφου δεν μπορω να το κανω μονος μου...

Back