Φροντίδα Εκτροφή των μπαλκονάτων

THODORIS1982

PB Member
Εγγραφή
22 Οκτ 2007
Μηνύματα
759
Πόλη
Λάρισα
Ανοιγω το θεμα προς συζητηση ολων των ''μπαλκονατων''. Μιας και ειμαστε πολλοι πιστευω καλο ειναι να συζητησουμε ολα τα προβλημα που αντιμετωπιζουμε στις δυσκολες συνθηκες του μπαλκονιου.
Για ολους εμας που στην αναπαραγωγη εχουμε να τα βαλουμε με μια ακομα συντεταγμενη τον παραγοντα θεος(Τα τερτιπια του καιρου)
 
με την σημερινη βροχη σου ηρθε η ιδεα για το θεμα;
ελπιζω να εχετε ωραιες ιδεες για την αντιμετωπιση των προβληματων σας!
 
Δεν ειναι ιδεα σημερινη αλλα ατυπος συλλογος του φορουμ.
Καταστατικο:
Υπαρξη ωδικων πουλιων
Υπαρξη μπαλκονιου (ευαερο, ευηλιο και ολα τα συναφη)
 
Οντως ειμαστε πολλοι και διαρκως αυξανομενοι!
Παντως ο καιρος μας τα χαλασε νομιζω. Πανω που εχουν χτιστει οι φωλιες και αναμενουμε τα αυγα!😱
 
Εάν δεν σταθεροποιηθεί κάπως ο καιρός δεν πρόκειται να κάνω τίποτα, ευελπιστώ σε καμια 10ρια μέρες να υπάρχει βελτίωση.
 
Κι εγω στο μπαλκονι τα εχω, τα εχω βαλει μαζι σε ζευγαρωστρα με το χωρισμα. η θηλυκια δεν εχει κανει τιποτα ακομα.
Σημερα τελειωσα την βελτιωση της κατασκευης, ουσιαστικα την εφτιαξα απο την αρχη, αντι για τελαρα με νάιλον ημιδιαφανές, εβαλα πλεξιγκλάς. Χλίδα.
Ελπιζω να φτιαξει ο καιρος, για να δουμε και φως...
 
Εγω εχω φτιαξει τα εξης: 3 παραλληλογραμμα 1,25 μηκος, 0,55 υψος και 0,40 φαρδος. Στα πλαινα σιτα ανοξειδωτη μονιμη και ανοιγομενα παραθυρα πλεξιγκλας.
Ζελατινα χοντρη με μηχανισμο που κατεβαινει και καλυπτει σχεδον εφαπτομενη ολη την προσοψη.
Τελευταιο που εχει μεινει και κατασκευαζεται τωρα, 3 τελαρα αφαιρουμενα με ανοξειδωτη σιτα, για να μην κλαιμε απο κανενα αρπακτικο!
 
Εαν δεν ανεβει η θερμοκρασια και δεν σταθεροποιηθει δεν ξεκιναω την διαδικασια του
ζευγαρωματος. Η προετοιμασια συνεχιζεται και καλη υπομονη.
 
η προετοιμασια που κανουμε στα ζευγαρια αναπαραγωγης παιζει μεγαλο ρολο αλλα το καθοριστικο ειναι η διαρκεια της ημερας και μετα η θερμοκρασια οποτε οπως και να εχει το πραγμα αρχες του μηνα απριλιου θα ξεκινησουν φωλιες και η πιο δυσκολες καναρες!
 
Εχεις δικιο. Για αυτο σχεδιαζω για του χρονου πια, να βαλω και συστημα αυτοματου φωτισμου αν οχι και θερμανσης. Νομιζω κι εγω οτι ο κυριος παραγοντας ειναι το φως!
 
Να προσθέσω και εγώ ότι τα 2 ζευγάρια μου τα έχω στη βεράντα προστατευμένα από αέρα και βροχή.
Τα έχω σε ζευγαρώστρες και τους κάνω την προετοιμασία εδώ και 12 μέρες περίπου. Το ένα ζευγάρι έχει αρχίσει τα φιλιά και τα σκισίματα του χαρτιού όμως δεν τα βάζω ακόμα γιατί θεωρώ ότι είναι νωρίς και ο καιρός δεν βοηθάει.
Η γνώμη του κου Αργυρού πάντως (που έτυχε να βρεθώ στη Ρόδο πριν μερικές μέρες και τον επισκέφθηκα) είναι ότι τα πουλιά που εκτρέφονται σε εξωτερικό χώρο είναι πιο δυνατά και επηρεάζονται λιγότερο από ασθένειες που συναντας σε κλειστές εκτροφές. Δεν γνωρίζω αν είναι ακριβές, αλλά μου ακούγεται πιθανό.
Θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας.

Να διαβάσω μάλλον 🙂
 
ο καιρος μας τα χαλασε. Και το σαββατοκυριακο (για Αθήνα τουλαχιστον)μεγιστη θα εναι 10 βαθμοι. Ελπιζω να στρωση ο καιρος συντομα γιατι τα πουλια ειναι πυρωμενα και ειναι κριμα. Δεν ξερω αν τα πουλια που εκτρεφονται εξω ειναι καλυτερα αλλα το σιγουρο ειναι οτι αυτος που τα εκτρεφη μεσα τα ελεγχοι πολυ καλυτερα και και ολα πανε πιο ομαλα χωρις πολλα απροοπτα.
 
Αυτό που λές, για τον δυνατό οργανισμό όσων πουλιών διαμένουν σε εξωτερικούς χώρους όλο το χρόνο, το έχω ακούσει κι εγώ. Πάντως επειδή κι εγώ είμαι μπαλκονάτος, πρόσεχα πάντα την συμπεριφορά τους τις κρύες μέρες. Μια φορά μάλιστα, κατά τα Χριστούγεννα, έβαλα την κλούβα μέσα στο σπίτι. (Αν θυμάστε, ακόμα και στην Αθήνα, είχαμε θερμοκρασίες με αρνητικό πρόσιμο). Τη δική μου κλούβα την είχα τυλίξει με χονδρό διάφανο νάυλον το οποίο έκανε πολύ καλή δουλειά.
Στο σήμερα όμως, ο καιρός μας τα έκανε μαντάρα. Έχω βάλει κι εγώ σε ζευγαρώστρα (1η φορά το δοκιμάζω) κανάρα και καρδερίνα. ΥΠΟΜΟΝΗ, λοιπόν και τίποτα άλλο. Το σίγουρο είναι ότι τα πουλιά έχουν καταλάβει πως έρχεται η Άνοιξη και θα κάνουν το "καθήκον" τους...
 
εγω δυστυχως βιατηκα, τα εβαλα ζευγαρια απο τις 6 του μηνα και ηδη εχωαυγα, σε 4 ζευγαρια απο τα 5 ζευγαρια ( την πεμπτη την κυνηγαει ενας αρσενικος που ηδη εχει... Βολεψει αλλη:D)

παντως ακομα και ασχημα να πανε τα πραγματα(να χαλασουν τα αυγα) δεν μετανοιωνω για την επιλογη εξωτερικου χωρου. Νομιζω οτι τα πουλακια πρεπει να βρισκονται οσο πιο κοντα στην φυση και στο πραγματικο ηλιο και αν γινεται σε μια πλουσια απο φυτα βεραντα. Αυτος ειναι και ο λογος που αν και ηλεκτρονικος δεν ασχοληθηκα ποτε με κατασκευη east -west τεχνητου φωτισμου, παροτι ξερω οτι πολλοι θα πεφτανε με τα μουτρα για αγορες:D. Μονο σε καποιον που δεν εχει αλλη επιλογη αλλα λατρευει το χομπι το δικαιολογω.
 
φιλοι_μπαλκονατοι_προσοχη_το_σαββατοκυριακο
ο_καιρος_παλι_θελει_να_τρελανει_τα_πουλακια_μας
εφοδιαστειτε_με_ναυλον_γιατι_τα_αυγουλακια_τα_βλεπω_παγοτινια.
 
Χαιρετίζω τον άτυπο σύλλογο των μπαλκονάτων στον οποίο θα προσχωρίσω από το καλοκαίρι. Αυτή τη στιγμή τα πουλιά βρίσκονται προσωρινά μέσα στο σπίτι και ετοιμάζω μια κατασκευή παντός καιρού για το μπαλκόνι.

Εγώ προσωπικά έχω σκεφτεί μια κλειστή από τρείς πλευρές κατασκευή από κόντρα πλακέ θαλάσσης μέσα στην οποία θα βάλω τις ζευγαρώστρες μου. Το μπροστινό μέρος θα προστατεύεται από νάυλον [έχω σκεφτεί να βάλω σιδηρόδρομο στην οροφή, φανταστειτε το νάυλον σαν κουρτίνα], έξω από το νάυλον θα πέφτει σίτα ρολό για προστασία από τα κουνούπια.

Πιστεύω ότι θα ήταν μία καλή ιδέα να ανταλλάξουμε απόψεις γύρω από τον τρόπο που έχει επιλέξει ο καθένας να προστατέψει την εκτροφή του σε εξωτερικό χώρο ώστε να πάρουμε όλοι ιδέες και να αποφύγουμε λάθη που έχουν γίνει στην πράξη. Όσοι από εμάς μπορούν να προσθέσουν και φωτογραφίες βοηθούν ακόμη περισσότερο.
 
Χαιρετω το νεο μελος του συλλογου μας!
Τιμο το καλοκαιρι θα πρεπει να αφαιρειται το ναυλον.
Ενεκα ζεστης...
 
Βλεπω συμετοχη μεγαλη οποτε ας μιλησουμε πιο συγκεκριμενα ολα στο καιρο τους.Βρισκομαστε στην καρδια της ανοιξης και ασχετως τον καιρο που μονο ανοιξη δε θυμιζει, βρισκομαστε στην αρχη της αναπαραγωγικης περιοδου (για τους μπαλκονατους) πως τα πανε τα ζευγαρια
 
Σήμερα λοιπόν και με αφορμή της ονομαστικής μου εορτής :) έβαλα την πρώτη φωλιά στο ζευγάρι που έχει ξεκινήσει ήδη τα παιχνίδια και τα ταϊσματα μέσα από τα κάγκελα. Αύριο θα ακολουθήσει και το δεύτερο και βλέπουμε...
Οι προβλέψεις λένε ότι οι βροχές θα σταματήσουν μέχρι το ΣΚ και πιστεύω ότι οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές από εδώ και πέρα.
ΣΚΙΡΩΝ - Περιοχική Πρόγνωση Καιρού Ευρώπης - Μεσόγειος Θάλασσα, Ελλάδας
Από αυτό το site ενημερώνομαι για τον καιρό (μοτοσυκλετιστής βλέπετε) εδώ και αρκετά χρόνια και είναι πιο αξιόπιστο από το meteo.
 
Εγω μετα απο ενα πειραμα το ενα ζευγαρι μου ξαναεφτιαξε φωλια και αναμενω, για τα αλλα 2 κλαφτα Χαραλαμπε. Θα περιμενω μεχρι το Σαββατοκυριακο και αν δε δω κινηση θα βαλω παλι χωρισματα μπας και δωσω λιγο ενδιαφερον μαλλον παραγνωριστηκαν. Το κακο ειναι οτι το ενα θυληκο κραζει και απαντα το αρσενικο του αλλου ζευγαριου δε ξερω αν εβαλα σωστα τα ζευγαρια ισως να επιχειρισω το χιαστι αν δε προχωραει η κατασταση γιατι πολυ μασα επεσε. Περιποιηση αλλα Χιλτον μονο που αντι να εκμεταλευονται τα τζακουζι και τα στρωματα νερου τρωνε μανιοδως τις φραουλες. Μαλλον θα πρεπει να τα βαλω καμια ταινια να δουνε τα μουροχαυλα
 
  • Ha ha
Αντιδράσεις: RENOU
Back
Top