Ασθένειες Εντερικα σε καναρινι

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης MikeT
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

MikeT

PB New Member
Πόλη
Αίγινα
Γεια σας. Μολις εχθες αγορασα ενα ζευγαρι Malonois. Σημερα βλεπω το αρσενικο να φουσκωνει λιγο και να μην εχει τοση ορεξη οσο το θυλικο. Τα πουλια ειναι σε ξεχωριστα κλουβια. Παρατηρησα οτι στα περιτωματα του το ασπρο χρωμα ειναι περισσοτερο απο το πρασινωπο. Τι θα πρεπει να κάνω; Απο το μαγαζι που τα αγορασα δεν το περνουν πισω.

Πότε τα πήρες;

Edit: Χθες... συγνώμη τώρα το είδα.

Λοιπόν, διάβασε με προσοχή το άρθρο Διάρροια στα Πτηνά, παρακολούθησέ το 1-2 μέρες με ψυχραιμία και στη συνέχεια ανέφερέ μας τις παρατηρήσεις σου. Στο διάστημα αυτό δίνε τους μόνο μείγμα σπόρων και φρέσκο νερό με πολυβιταμίνες.

Τα μαγαζιά που εμπορεύονται πτηνά θέλουν κλείσιμο (όχι όλα)!Φιλε μου ρίξε μια ματια εδώ kiklos.info/kot-check.html σε ότι αφορά τα κόπρανα αν διαπιστώσεις κάτι πες το και όλο κάποιος θα βρεθεί λύσει την απορία και να βοηθήσει!

Λοιπον παιδια, γραφω για να σας αναφερω και κατι αλλο το οποιο παρατηρησα με το καναρινι μου. Το πρωτο ειναι οτι δεν κελαιδαει και το δευτερο ειναι οτι χτυπα τακτικα το ραμφος του σε διαφορα σημεια του κλουβιου, τιναζοντας το κεφαλι του δεξια και αριστερα.Απ'οτι διαβασα πρεπει να ειναι ακαρεα, ετσι; Προτασεις;

Μεγάλη προσοχή στην εφαρμογή του φαρμάκου. Μία σταγόνα πάνω στο δέρμα του σβέρκου.

Προτού κάνεις οτιδήποτε πρέπει να δεις αν όντως το πουλάκι έχει ακέραια της τραχείας η όχι, αν ψάξεις λίγο θα δεις της διαφορές στον τρόπο αναπνοής αν έχει το έχει το στόμα συνέχεια αν προσπαθεί να φταιρνιστει και τα λοιπά

Γεια σας και παλι. Το καναρινι για το οποιο σας ελεγα ειχε σιγουρα ακαρεα της τραχειας, (τα ατιμα δεν αφηνουν ησυχα ουτε τα πουλια μου αλλα ουτε και τα μελισσια μου). Συνεχως τιναζε το κεφαλι του και προσπαθουσε να φτυσει κατι. Απο κελαιδισμα ουτε λογος. Απο φαρμακα, παλι ουτε λογος, γιατι τα pet shop δεν ειχαν τιποτα για τα ακαρι. Ετσι μεχρι να βρω το καταλληλο σκευασμα, αποφασισα να δωσω στο καναρινι σκορδονερο. Δεν ξερω εαν ειναι θεμα τυχης, αλλα την επομενη μερα το καναρινακι αρχισε να κελαιδαει. Βεβαια εχθες βρηκα σε φαρμακειο της πολης το σκευασμα vetermec και το εδωσα στα πουλια.
Παρατηρησα ακομη οτι και το τριτο πουλι που εχω στο σπιτι, ενα καρδερινοκαναρο, παρουσιαζε τα ιδια συμπτωματα με το αλλο. Ετσι εκανα την θεραπεια σε ολα. Ειναι δυνατον να κολλησε μεσα σε μερικες μερες που εχω στο σπιτι τα Malinois ή ειχε ακαρι απο πριν;

Παρατηρησα ακομη οτι και το τριτο πουλι που εχω στο σπιτι, ενα καρδερινοκαναρο, παρουσιαζε τα ιδια συμπτωματα με το αλλο. Ετσι εκανα την θεραπεια σε ολα. Ειναι δυνατον να κολλησε μεσα σε μερικες μερες που εχω στο σπιτι τα Malinois ή ειχε ακαρι απο πριν;

Μπορεί το ένα να κόλλησε το άλλο ( μεταδίδονται και μέσω αέρα)ποτέ δεν ξέρεις, αφού όμως το κατάλαβες και άρχισες την θεραπεία περαστικά στα πουλάκια :)

Μια καλή απολύμανση των κλουβιών αλλά και των σκευών που χρησιμοποιούν θα ήταν ότι έπρεπε!

Φίλε Mike T
Μπορείς σε παρακαλώ να γράψεις την δοσολογία.
Το αραίωσες σε νερό και πώς;
Το έδωσες στο νερό ή σαν ένεση;
Η τιμή του είναι πάνω απο 10 ευρώ;

Το εδωσα συμφωνα με τις αναφορες που υπαρχουν στην ιστοσελιδα. Οσο για την τιμη τωρα, εδω το θεμα θελει συζητηση. Εγω πηρα ενα φιαλιδιο των 50ml (αυτο μονο ειχε το φαρμακειο) και εδωσα 26 ευρω. Υπαρχει ομως και σε συσκευασια των 15ml το οποιο αναλογικα θα ειναι φθηνοτερο απο 7 - 8 ευρω.

Σχετικά θέματα

Back