Γενικά "Κουτσο" καναρινι δεν τρωει

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Myra
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
http://prntscr.com/6g7b9f
http://prntscr.com/6g7bet
http://prntscr.com/6g7bkb

Δεν λεει παντως κατι, εγω ομως θα το βαλω στο νερο.

• Like
Αντιδράσεις: nina 2
Το πιο βαριεστημενο καναρινι ολων των εποχων σας χαιρετα απο τη φωλια... Το χει παρει συστημα κανει 4 φορες τουλαχιστον τη μερα μπανιο και μετα παει και χωνεται σαν την ετοιμογεννη στη φωλια. Και αντι να τρωει το σουπιοκοκκαλο παει και τριβεται επανω, λες και ειναι παπαγαλος...

Σπορια παντως τρωμε κανονικοτατα.. Επειδη πριν βαριομασταν :| Και οι κουτσουλιες βελιτωνονται, προς το φυσιολογικο δηλαδη.

Το πιο βαριεστημενο καναρινι ολων των εποχων σας χαιρετα απο τη φωλια... Το χει παρει συστημα κανει 4 φορες τουλαχιστον τη μερα μπανιο και μετα παει και χωνεται σαν την ετοιμογεννη στη φωλια. Και αντι να τρωει το σουπιοκοκκαλο παει και τριβεται επανω, λες και ειναι παπαγαλος...

Σπορια παντως τρωμε κανονικοτατα.. Επειδη πριν βαριομασταν :| Και οι κουτσουλιες βελιτωνονται, προς το φυσιολογικο δηλαδη.
Να περιοριστεί το μπάνιο σε ένα το πολύ την ημέρα...
Τόσο το συχνό μπάνιο όσο και το τρίψιμο πάνω στο κόκαλο σουπιάς δείχνουν δερματικές ενοχλήσεις...
Μήπως να κάνεις μια προληπτική αγωγή για εξωπαράσιτα;

Τον ειχα ψαξει οταν εβγαλα τις φωτο της κοιλιας και δεν ειχε τιποτα... Θα του το βγαζω, δεν γινεται δουλεια ετσι να πλατσουριζουμε ολο το πρωι..

🙄 αμα του αρεσει να μην του το αφηνω λιγο παραπανω; Αφηστε που ειναι ολα τα λεφτα μεσα στη φωλια να τραγουδαει...

• Like
και ΞΥΛΙΝΕΣ πατηθρες, αδερφε μου, ηθελα 15, και με 1.7Ε σορυ πηρα 6 για αρχη... Ασε που ειναι τεραστιες και περισσευουν απο τα κλουβια...

Επλιζω να ειναι οκ το πουλακι, δυστυχως εγω δεν μπορω να δωσω καποια συμβουλη, αλλα θα ηθελα να μαθω απο που πηρες αυτες τις πατηθρες γιατι ψαχνω και δεν βρησκω πραγματικο ξυλο. Μονο κατι βλακιες με σχεδιο ξυλου κλπ κλπ στα διαφορα πετ σοπ

• Like
Αντιδράσεις: Myra
Αν δεν βρισκεις ξυλινες, ψαξε για πλαστικες στρογγυλες (οχι τα κλαρακια) τα περισσοτερα πετσοπ εχουν πλαστικες. Ξυλινες εγω πηρα απο το Γερακα, και ηταν και τσιμπημενες στην τιμη. Επισης μπορεις να φτιαξεις μονη σου, με την καταλληλη επεξεργασια απο κλαρια επιτρεπομενων δεντρων.

*μπερδεψα το Αθηνά με το Αθήνα... Θεσσαλονικη δεν ξερω που θα βρεις αλλα ειμαι σιγουρη οτι καπου θα χουν.. Αλλιως παραγγελνεις και απο το ιντερνετ..

ψαξε για πλαστικες στρογγυλες (οχι τα κλαρακια) τα περισσοτερα πετσοπ εχουν πλαστικες.

τετοιες εχω αλλα ειπα μηπως και βρω ξυλινες

πισης μπορεις να φτιαξεις μονη σου, με την καταλληλη επεξεργασια απο κλαρια επιτρεπομενων δεντρων.

αρα μπορω να ζητησω να μου φτιαξουν; γιατι μονη μου δεεεεεν. Ποια ειναι αυτα τα δεντρα;

*μπερδεψα το Αθηνά με το Αθήνα...

ωωω ναι! Συχνο φαινομενο. Στο petbirds αρχικα μου ελεγαν να γραψω το ονομα μου για να ειναι πιο ευκολη την συζητηση! 😛Δεν επιραζει ομως, σιγα:D

Σε praktiker θα βρεις φθηνά :). Νομίζω καβύλιες τα λένε

ααα αυτα που μπαινουν στα επιπλα; Ειναι οκ το υλικο τους για τα καναρινια; το δεντρο;

• Like
Επλιζω να ειναι οκ το πουλακι, δυστυχως εγω δεν μπορω να δωσω καποια συμβουλη, αλλα θα ηθελα να μαθω απο που πηρες αυτες τις πατηθρες γιατι ψαχνω και δεν βρησκω πραγματικο ξυλο. Μονο κατι βλακιες με σχεδιο ξυλου κλπ κλπ στα διαφορα πετ σοπ
Σε μεγάλο πολυκατάστημα με εργαλεία... καβίλια ξύλου ενός μέτρου..

Θα το δοκιμασω και εγω να φτιαξω, δεν πρεπει να ναι και κατι τοοσο δυσκολο.

αυτο θα το μαθουμε στο τελος... 😉👍

Σε praktiker θα βρεις φθηνά :). Νομίζω καβύλιες τα λένε

τωρα τα κοιταζω, ποιο ειναι το καταλληλο μεγεθος; Εχει απο 6 μεχρι και 20 χιλιοστα

• Like
Αντιδράσεις: Myra
Νομίζω 10 και 12 χωρίς να είμαι σίγουρος. Πάρε 2 διαφορετικά μεγέθη θα πρότεινα. Τώρα για τα νούμερα δεν είμαι σίγουρος. Δες το και με το μάτι :)

Φυσικά πάτηθρα-ξύλο Οξειάς-30cm karderines.gr/vlog/Πτηνά/Εξοπλισμός-Πτηνών/Αξεσουάρ-κλουβιών/Φυσικά-πάτηθρα-ξύλο-Οξειάς-30cm-1

Απλά δεν ξέρω αν σε συμφέρει λόγω μεταφορικών...

τωρα τα κοιταζω, ποιο ειναι το καταλληλο μεγεθος; Εχει απο 6 μεχρι και 20 χιλιοστα
Η διάμετρος πρέπει να είναι από 8 ως 12 χιλιοστά για τα καναρίνια. 😉

Άρα μέσα έπεσα :).Απλά καλύτερα διαφορετικές διαμέτρους να έχει και διαφορετικά πατήματα το πουλί. :)

Δεν είναι υδατοδιαλυτό. Αφήνει μικρούς ελαιώδεις κόμπους στο νερό, όσο και να ανακατευτεί. Μετά απο κάποια ώρα έρχεται στην επιφάνεια ένα μέρος των συστατικών του. Παλαιότερα που το χρησιμοποιούσα στην αυγοτροφή, το ανάδευα αρκετή ώρα στο νερό που επρόκειτο να ρίξω στο κους-κους. Ετσι διασκορπιζόταν σχεδόν ομοιόμορφα και μετα το έριχνα στο κους-κους. Δεν ξέρω αν ακόμα είναι της ίδιας σύστασης και συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο.

Back