Φροντίδα Εντομα στο κλουβι

Μάλλον πρόκειται για τα μικρά απαίσια κόκκινα μυρμηγκάκια που σκάνε μύτη στις κουζίνες! Όπως είπαν και τα παιδιά πιο πάνω μπορείς να ψεκάσεις με ξυδόνερο ή με νερό+οινόπνευμα+υγρού για πιάτα! Βρες το μονοπάτι που ακολουθούν για να ανέβουν και την φωλιά τους ( κάπου στο μπαλκόνι θα είναι, και ψέκασε τα, και τον πάτο του κλουβιού εξωτερικά. Επίσης δουλειά κάνει και η μαγειρική σόδα!
 
Και μια ακόμα ιδέα που μου ήρθε (βέβαια δε ξέρω αν θα πιάσει) είναι να πάρεις το Chevitren της Chevita με το οποίο ψεκάζουμε πουλιά και κλουβί για τις ψείρες και να ψεκάσεις όλο το χώρο, τα πουλιά σου και τα κλουβιά (να έχεις βγάλει νερά και φαγητά). Αλλά δεν ξέρω αν το Chevitren απωθεί και τα μυρμηγκάκια, Αλλά μπορείς να το κάνεις και αυτό! Μόνο καλό θα κάνει στα πουλάκια σου!
 
ψεκαζω με το αντιπαρασιτικο μια φορα την εβδομαδα.
Και μια ακόμα ιδέα που μου ήρθε (βέβαια δε ξέρω αν θα πιάσει) είναι να πάρεις το Chevitren της Chevita
Γράφει πως ήδη ψεκάζει μια φορά την εβδομάδα, που είναι υπερβολή.
Δεν πρέπει κατά την γνώμη μου τόσο συχνά, φάρμακα είναι, πάντα βλάπτουν.
 
Γράφει πως ήδη ψεκάζει μια φορά την εβδομάδα, που είναι υπερβολή.
Ωχ μου ξέφυγε.. Χρήστο μου ποιο αντιπαρασιτικό χρησιμοποιείς; Σίγουρα είναι λίγο υπερβολικό το μια φορά την εβδομάδα, αλλά πχ το Repeli είναι πολύ αθώο..
 
Υπάρχουν ειδικές χημικές ουσίες που αποτρέπουν την πρόσβαση στα μυρμήγκια.
Πριν χρόνια είχα πρόβλημα σοβαρό και μόνο με γεωπονικά φάρμακα κατάφερα να τα παλέψω.
Τα μυρμηγκάκια (αν όντως είναι μυρμηγκάκια) το μόνο που κάνουν είναι να κλέβουν σπόρους και αν συνεχίσουν για μερικές μέρες μπορεί να αδειάσουν και μερικές ταίστρες!
Κάποια μυρμήγκια δεν περιορίζονται μόνο σε σπόρους.
Ειδικά αυτά τα μικρά κόκκινα κάνουν επιθέσεις ακόμη και σε ζωντανούς οργανισμούς.
Πολλές φορές ακόμη και στον άνθρωπο... εξ ου και το όνομα τους... μουδιάστρες.
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Όλα τα παραπάνω προτεινόμενα είναι οικολογικοί και "αναίμακτοι" τρόποι για τα αποτρέψεις να έρχονται στο μπαλκόνι σου! Αν παρ' ελπίδα δεν δεις χαϊρι με αυτά και πρέπει να προβείς σε λύσεις γεωργικών φαρμάκων που αναφέρει ο Γιάννης Μισαλούρης, τότε σου προτείνω το ICON 2,5 CS. Το χρησιμοποιώ για την καταπολέμηση σαρανταποδαρούσας με εκπληκτικά αποτελέσματα. Αραιώσεις με νερό σε ψεκαστήρι και ψεκάζεις το μπαλκόνι γύρω γύρω, κουπαστές σοβατεπιά μπαλκονόπορτες γύρω γύρω κτλ, και για 6 μήνες ότι περνάει is dead! Προσοχή! Δεν ψεκάζεις κλουβί και πουλιά ούτε το σημείο του τοίχου που εφάπτει το κλουβί.
 
Καλό είναι αν αποφεύγουμε τα εντομοκτόνα στις απολύτως απαραίτητες χρήσεις τους.
Παρεμβαίνοντας στην αλυσίδα της βιοποικιλότητας δεν σκοτώνουμε μόνο τον στόχο μας αλλά και την τροφή του και τον θηρευτή του.
Επίσης τα φάρμακα αυτά έχουν αθροιστική διάσταση και στον δικό μας οργανισμό.
Δεν νομίζω ότι τα μυρμηγκάκια είναι το τέρας αμάν.
Από εμπειρία σας λέω, με την ρίγανη εξαφανίζονται.
Σήμερα άκουσα σε ντοκυμανταίρ ότι στην Γαλλία περισσότερες μέλισσες υπάρχουν στο Παρίσι, παρά στην επαρχία λόγω των ψεκασμών.
Όσοι έχετε παιδιά αν δεν σκέφτεστε τους εαυτούς σας, τα πτηνά σας, σκεφθείτε τα παιδιά σας.
 
Μαρία μου και γω δεν είμαι υπέρ της χρήσης χημικών, και σαφώς και δεν εξισώσω το άκακο μυρμήγκι με
Την σαρανταποδαρούσα, της οποίας το τσίμπημα είναι και επώδυνο, και κάποιες φορές λόγω αλλεργίας ίσως και κάτι παραπάνω. Το σκεύασμα το πρότεινα μόνο και μόνο αν και εφόσον δεν αποδόσεων τα άλλα, και αν το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο. Όσο για τις μέλισσες; Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στην επικωνίαση φυτών και καρποφόρων δέντρων, λόγω εξαφάνισης τους από τα φυτοφάρμακα. Εδώ σου λέει θα φτιάξουν μέλισσες - ρομπότ γι αυτό το λόγω, τι να λέμε τώρα...
 
τα εντομοκτόνα στις απολύτως απαραίτητες χρήσεις τους.
Το σκεύασμα το πρότεινα μόνο και μόνο αν και εφόσον δεν αποδόσεων τα άλλα, και αν το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο.
Εννοείται, φυσικά κάποτε δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε, το έγραψα ήδη πιο πάνω.
 
... Και είναι κάτι δεινοσαυροσαρανταποδαρούσες ρε συ Μαρία, άλλο πράγμα! Τις βλέπεις και σου σηκώνεται το μπιμπίκι! 😱 Να φανταστείς ότι τις πατάς με το παπούτσι και δεν καταλαβαίνουν τίποτα! Ούτε κράτς οι ρημάδες 😡! Οφ τόπικ...
 
Ποιο ζώο τις τρώει αυτές να πάρεις; :)

Έλα ντέ! 👎Κάτσε να κάνω μια αναζήτησή"..."..."... http://archive.patris.gr/articles/119458/63593
Νυχτερίδες (δεν παίζει), πτηνά ( να βάλω κότες στο μπαλκόνινα τρώμε και κανα φρέσκο αυγό; 😛) και σκορπιός (πάλι δεν..). Πάντως λέει ότι είναι οφέλημες στην γεωργία, αλλά σίγουρα όχι στο σπίτι μου (αυτό το λέω εγώ :D! ) οφ τόπικ αγκαιν!
 
Back
Top