Ασθένειες Εξανθηματα στο ποδι καναρινιου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης giospa
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

giospa

PB New Member
Εγγραφή
13 Σεπ 2015
Μηνύματα
122
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σας, είμαι καινούργια στο φόρουμ παρόλα αυτά συγχαρητήρια για την ενημέρωση και την βοήθεια που προσφέρεται, είναι πραγματικά πολύτιμη.
Η δική μου ιστορία με το καναρίνι μου έχει ως εξής... Το πάσχα που πέρασε και ενώ κάναμε κάτι δουλειές στην αυλή του εξοχικού μας είδα το γάτο που φροντίζουμε να είναι έτοιμος να ορμήξει σε ένα καναρίνι που ήταν στο έδαφος και δεν μπορούσε να πετάξει. Για να μην σας κουράζω το πιάσαμε το φροντίσαμε και το κρατήσαμε. Δεν είχαμε ποτέ ξανά κάποιο πτηνό για κατοικίδιο, οπότε δεν ξέρω και πολλά.
Εδώ και λίγες ημέρες παρατήρησα στα ποδαράκια του κάποια σημάδια σαν "κάπαλο" και σαν σπυράκια και τα πόδια του να έχουν "αγριέψει" αρκετά. είναι κάτι ανησυχητικό; Τί πρέπει να κάνω;
επίσης έχει αρχίσει και χάνει φτερά από την ουρά του... κατά τα άλλα είναι ζωηρός έχει ψιλοσταματήσει το κελάηδισμα τρώει κανονικα και πίνει πάρα πολύ νερό.
.tsiou.webp
 
Η φωτογραφία δεν βοηθάει. Αν μπορείς να βάλεις μια πιο καθαρή φωτογραφία.

Δεν είχαμε ποτέ ξανά κάποιο πτηνό για κατοικίδιο, οπότε δεν ξέρω και πολλά.

Είσαι στον κατάλληλο χώρο που θα μάθεις πολλά πράγματα για τον φτερωτό σου φίλο.

κατά τα άλλα είναι ζωηρός έχει ψιλοσταματήσει το κελάηδισμα

Θέλεις να μας πεις μερικά πράγματα για την διατροφή του; Επίσης θα βοηθούσε μια φωτογραφία του χώρου διαμονής (κλουβιού ) για να διορθώσουμε πιθανά λάθη. Αυγοτροφή - Αυγό του δίνεις; Μπάνιο βάζεις κάθε πρωί στο καναρινάκι σου;
 
Όταν το βρήκαμε, πήγαμε σε ένα pet shop και μας είπαν πως το μόνο που χρειάζεται είναι μια καλή τροφή και βιταμίνη. Εγώ γνωρίζοντας ελάχιστα πράγματα από τον παππο΄υ μου, του πήρα και ένα γλυφιτζουράκι και μπανιέρα και κούνια και όλα τα σχετικά. Στην μπανιέρα μπήκε μόνο μια φορά... Το γλυφιτζούρι το τρώει του βάζου που και που λιγο μαρουλάκι(το οποίο το τσακίζει κυριολεκτικα) και στηνκουνια δεν ανεβαίνει...
απο φωτογραφίες μπόρεσα να βγάλω την πρώτη που ανέβασα και αυτή που ανεβάζω τώρα... Τώρα έχει κουρνιάσει και δεν ξερω αν είναι καλό να τον ξεσηκώσω... Το κλουβί θα το έχεις σε λίγο... Τα σημαδάκια που λέω στα ποδαράκια του είναι αυτά τα μαυράκια που φαίνονται στις φωτο...

20150913_193343.webp20150913_193345.webp 20150913_193343.webp
 
Φυσικά να μην βγάλεις τώρα φωτογραφία. Άστο για αύριο το πρωί.

Θα σε παρακαλούσα να ρίξεις μια ματιά στα παρακάτω :

<Link Removed>
<Link Removed>
<Link Removed>
Page Not Found
Σουπιοκόκκαλο στα πουλιά
<Link Removed>

 
20150913_222341.webp

το βάζω τα βράδια μέσα γιατί έξω φυσάει και φοβάμαι να μην κρυώσει...
 
Θα πρέπει να αλλάξεις την διάταξη στην πατήθρα και να προσθέσεις μια ακόμα. Οι δύο πατήθρες θα είναι παράλληλα μεταξύ τους τοποθετημένες και κάθετα στις ταΐστρες.

Πως να τοποθετήσετε τις πατήθρες στο κλουβί

Στην ταΐστρα τι είναι αυτό το κίτρινο που βλέπω;


το βάζω τα βράδια μέσα γιατί έξω φυσάει και φοβάμαι να μην κρυώσει...

Επίσης θα πρέπει κατά την γνώμη μου να καταλήξεις που θα μένει. Μέσα ή έξω. Αν αποφασίσεις έξω θα πρέπει να λάβεις μέριμνα για τα αρπακτικά. Αν το βάζεις μέσα θα πρέπει να σκοτεινιάζει ο χώρος του και να είναι μακρυά από την κουζίνα.

Με το μέσα έξω θα κρυώσει και ειδικά τους χειμερινούς μήνες που έρχονται.
 
Μερικες φιλικες παρατηρησεις γιατι βλεπω οτι το νοιαζεσαι πολυ!

Οταν καταφερεις θα του παρεις ενα μεγαλυτερο κλουβακι. Κατα προτιμηση ορθογωνιο οπως εχεις, αλλα αισθητα μακρυτερο. Το κλουβακι που το εχεις τωρα ειναι μικρο και το καναρινακι σου πρεπει να πεταει για να γυμναζει τα φτερα του. Μια ζευγαρωστρα θα ηταν ιδανικη σε μεγεθος.

Οι πατηθρες πρεπει να ειναι στρογγυλες ωστε να κλεινουν ομοιομορφα τα δαχτυλα. Βλεπω εχεις πλαστκες στρογγυλες οποτε βαλε αυτες ή και ξυλινες καλυτερα. Θα τις τοποθετησεις μακρυα η μια απο την αλλη, αλλα τουλαχιστον 5εκ. απο τα καγκελα για να μη χαλαει την ουρα του. Θα τις βαλεις καθετα στις πορτες, θα το δεις και μονη σου πως θα τις βαλεις για να εχει χωρο πτησης.

Μπαστουνακια - στικακια - γλυφιτζουρια δεν τους χρειαζονται, ειναι παχυντικα.

Θα του παρεις μια καλη συσκευασμενη τροφη. Η χυμα μπορει να εχει κινδυνους απο τον τροπο παραμονης της στα πετσοπ και απο τον τροπο διατηρησης της.

Επισης να μην παιρνεις κιτρινες κοκκινες και πολυχρωμες "βιταμινες" και μπισκοτακια. Ειναι αρτοπαρασκευασματα παχυντικα, αμφιβολου προελευσεως και ακρως παχυντικα.

Η κουνια δεν τους ειναι απαραιτητη, καθως απλα κοβει τον διαθεσιμο χωρο πτησεων. Κουρνιαζουν καμια φορα τα βραδια γιατι ειναι ψηλα αλλα ουσιαστικα δεν προσφερει κατι.

Λαχανικα μπορεις να βαλεις εποχης, καλα πλυμμενα και στεγνωμενα. Τα λατρευουν.

Φρεσκο καθαρο νερακι καθε μερα, ειναι αυτονοητο.

Το κλουβι πρεπει να μενει σταθερα σε ενα μερος, ειτε εξω ειτε μεσα. Αν ειναι εξω πρεπει να ειναι προφυλαγμενο απο αμεση εκθεση στον ηλιο, βροχη και ρευματα αερα. Επισης πρεοει να εχει προστασια απο αρπακτικα και εντομα. Αν παλι το εχεις μεσα πρεπει να ειναι σε ενα ησυχο μερος του σπιτιου, χωρις καπνο και αστατες ωρες φωτος γιατι πρεπει να κοιμαται και να ξυπνα με την δυση και την ανατολη.

Τωρα για το ποδαρακι, προφανως και δε θα το ξυπνησεις τωρα. Αυριο το πρωι αν καταφερεις να βαλεις μια καθαρη φωτογραφια θα ηταν καλο. Δεν ειμαι σιγουρη αν προκειται για μορφη ευλογιας ή ειναι κατι που ισως θεραπευτει με κρεμα epithol οποτε θα περιμενω τη φωτογραφια για να κινηθω προς καποιο προβλημα και λυση.

Ελπιζω να βοηθησα, ισως καποιος ξερει να σου πει τι εχουν τα ποδαρακια του.
 
Σας ευχαριστώ πολυ για τις συμβουλες σας... Θα προσπαθήσω να τις ακολουθήσω κατα γράμμα.
Αύριο το απογευματάκι θα σας στείλω καλύτερες φωτογραφίες για να μου πείτε τί είναι.
όσο για το κλουβι, ήμουν σίγουρη πως χρειάζονταν μεγαλύτερο... αλλά πραγματικά προχτές πήγα σε μαγαζί για να αγοράσω και μου δείχναν κατι κλουβιά 5 επί 5 και τρελάθηκα... όταν τους είπα πόσο είναι αυτό που έχω τους έκανε εντύπωση γιατί ήθελα μεγαλύτερο και με απέτρεψαν...
τέλος πάντων... Θα βγάλω αύριο νέες φωτογραφίες και θα σας τισ στείλω. σας ευχαριστώ πολυ.
καληνύχτα
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
ήμουν σίγουρη πως χρειάζονταν μεγαλύτερο
Ένα θέμα που υπάρχει με το συγκεκριμένο κλουβί, είναι ότι θα ταίριαζε περισσότερο σε παπαγάλους. Δηλαδή, εκτείνεται κατά το ύψος και όχι το μήκος που θα ήταν καλύτερο για καναρίνια.

Κοίταξε λιγάκι εδώ εάν θέλεις να ενημερωθείς περισσότερο σχετικά με το ποιο είναι το καταλληλότερο κλουβί για πουλιά.
 
Δεν βλέπω κάτι το πολύ ανησυχητικό στο ποδαράκι του...

Ο μικρός δεν τραγουδάει γιατί περνάει πτερόρροια! https://petbirds.gr/article/bird-moulting/

Πέρα από συσκευασμένη τροφή, λαχανικά, φρούτα, χόρτα και καθαρό νεράκι μπορείς να του βράζεις για αρκετή ώρα ένα αυγό και να του το δίνεις σε μία αυγοθήκη 2-3 φορές την εβδομάδα! Ειδικά τώρα που αλλάζει φτερά το έχει πολύ ανάγκη! Αν του παρέχεις καλή διατροφή και καθαριότητα τότε θα σου κρατάει συντροφιά για πολλά χρόνια!
 
Καλησπερα σας και παλι.
Σας στέλνω φωτογραφιες που τραβηξα σημερα απο τα ποδαρακια του...
Τι λετε να εχει και τι να του βαλω;

20150914_192244.webp 20150914_192249.webp 20150914_192255.webp
 
Τι λετε να εχει και τι να του βαλω;
Στα δικά μου μάτια δείχνουν καταπονημένα, ταλαιπωρημένα... ίσως εκτεθειμένα σε κακό πάτημα στις πατήθρες ή στο κλουβί τους...
Θα πρότεινα:
  1. Για μερικές μέρες καλή και τακτική επάλειψη με epithol
  2. Αλλάζεις τις πατήθρες σε στρόγγυλες
 
Σας ευχαριστω...
ποσες μερες να του βαζω την κρεμα;
Οι πατηθρες ειναι απο την αρχη στρογγυλες και πλαστικες...
 
Επίσης θα πρέπει κάποια στιγμή να αλλάξεις το κλουβί σε μεγαλύτερο να τοποθετήσεις τις πατιθρες κάθετες στην πρόσοψη του κλουβιου και την μια ποιο ψηλά απο την άλλη και όχι παράλληλα. Προσπάθησε να βρεις την epithol γιατι ειναι η μονη που θα κανει δουλειά

Για 4 μέρες, προτίμησε το βράδυ για να την απορρόφηση καλητερα όλη την νύχτα
 
Σας ευχαριστω...
ποσες μερες να του βαζω την κρεμα;
Οι πατηθρες ειναι απο την αρχη στρογγυλες και πλαστικες...
Πιστευω 6-7 μερες θα σε καλυψουν. Θα το βαζεις το σουρουπο κανοντας μασαζ στα ποδια του και προσοχη μην ακουμπαει στα φτερα.
 
Κάνε μασαζ με την κρέμα αυτή απαλά (σαν βαζελίνη είναι) και θα δεις να ξεκολλάνε κομματάκια μικρά σαν πετσάκια σχεδόν απο μόνα τους. Στην αρχή θα μαλακώσουν και μετά θα βγαίνουν πολύ εύκολα. Την δεύτερη ή τριτη μέρα θα είναι πολύ καλύτερα και θα σου φανούν πιό λεπτά!
 
και μεγάλη καθαριότητα στις πατήθρες και στην σχάρα του κλουβιού.
 
Καλησπερα σας και παλι... μετα απο 6 μερες θεραπειας με την epithol, τα ποδια του μικρου μου ειναι ισως και καλυτερα απο ποτε. Εχουν γινει τρυφερα κ νομιζω πως εχουν "μικρινει".
Σας ευχαριστω πολυ για την βοηθεια και τις συμβουλες σας.
Καλο βραδυ
 
Back
Top