Φροντίδα Εξημέρωση παπαγάλου μπάτζι λουτίνο

Thanos111

PB New Member
Εγγραφή
28 Ιαν 2018
Μηνύματα
28
Πόλη
Πάτρα
Καλημερα εχω ενα μπατζι λουτινο παπαγαλο και με φοβαται διοτι οποτε περνο διπλα απο το κλουβι βοβατε και οποτε βαζω το χερι μου μεσα να παρο την ταιστρα επισης πανικοβαλεται και παει περα δοθε ξερετε τι να κανω χρειαζομε τιν βοηθια σας για να το εξημεροσω.


Ευχαριστω
 
Θάνο, νομίζω ότι στο προηγούμενο θέμα που άνοιξες σχετικά με το παπαγαλάκι αυτό, σου παρέθεσαν άλλα θέματα / άρθρα στα οποία αναγράφεται τι πρέπει να κάνεις και με τι βήματα να προχωρήσεις. Τα διάβασες και δεν κατάλαβες κάτι;
 
Τα διαβασα και δεν μπορεσα να καταλαβω μηπως θα μπορουσες να ξαναδιαβασης τι εγραψα και να μου πεις τι να κανω κατα την γνωμη σου
 
Τα διαβασα και δεν μπορεσα να καταλαβω μηπως θα μπορουσες να ξαναδιαβασης τι εγραψα και να μου πεις τι να κανω κατα την γνωμη σου
ΟΚ, λοιπόν άκου...
Το πρώτο χρονικό διάστημα θα έχεις το κλουβί με το παπαγαλάκι στο σημείο που έχεις επιλέξει, σε ήσυχο μέρος, χωρίς μυρωδιές και ρεύματα αέρα και δεν θα το μετακινείς καθόλου. Θα κινείσαι, όταν περνάς από κοντά του πολύ ήσυχα και επίσης με μαλακές κινήσεις θα το καθαρίζεις και θα του αλλάζεις τροφές νερό. Αν θέλεις να του μιλάς, θα του τα λες όλα σε επίποεδο γλυκό και σιγανό τόνο.
Όταν θα δεις ότι σε αποδέχεται και δεν χτυπιέται, θα ξεκινήσεις να κάθεσαι κοντά του, χωρίς άγαρμπες κινήσεις για ώρα, όλο και πιο κοντά του σταδιακά.
Έπειτα, όταν θα μπορείς να βάζεις το χέρι σου μέσα στο κλουβί, χωρίς να τρομάζει το πουλάκι (δλδ σε αρκετό καιρό από τώρα που μιλάμε) θα σου δώσουμε νέες οδηγίες για το πως θα προχωρήσεις.
Είσαι εντάξει με αυτά; Τα καταλαβαίνεις;
 
Πηραζει που για να αλαξω το φαι πρεπει να βαλω το χερι μου μεσα
 
Πηραζει που για να αλαξω το φαι πρεπει να βαλω το χερι μου μεσα
Αν εφόσον για να αλλάξεις φαγητό πρέπει να βάζεις το χέρι σου μέσα, και να πειράζει και να μην πειράζει, εσύ θα πρέπει να το κάνεις, έτσι δεν είναι; Ήρεμες κινήσεις και υπομονή.
Σε παρακαλώ βάλε μας φωτογραφία να φαίνεται όλο το κλουβί. Μου κάνει εντύπωση που το κλουβί δεν έχει υποδοχή για εξωτερικές ταΐστρες στις οποίες δεν χρειάζεται να βάζεις το χέρι σου μέσα.
 
Το κλουβι ειναι φτιαχτο μεγαλο και εβριχωρο ετσι πιστευω εγω τουλαχιστον
 
Αφου δεν υπαρχει αλλος τροπος θα βαζεις τη τροφη με πολυ ηρεμες κινησεις.
Βιαζεσαι πολυ σε ολα! Μη ξεχνας οτι το εχεις μονο 3 μερες το πουλακι.
Σιγα σιγα ολα θα γινουν.
Διαβασε οτι σου εχουν πει τα παιδια και σε αυτο και στο προηγουμενο σου θεμα.
 
Θα πρπεει να φτιαξεις λιγο το κλουβι να δωσεις δραστηριοτητες στο πουλακι! Να βαλεις παχνιδια να ασχολειται! Επισηε πατηθρες απο φυσικο ξυλο βαλε και βγαλε τις πλαστικες!
 
Τις πλαστικες τις εβγαλα και εβαλα απο κανονικο ζυλο τορα οσον αναφορα τα παιχνιδια μπορειτε να μου δοσεται καποιες ιδεες.
 
Ααα ωρεες ιδεες θα προσπαθησω να κανω καποια και θα σας στιλο φοτο ολο το κλουβι ολοκληρομενο με τα παιχνιδια του και τα ξηλα τωρα που εμαθα να ανεβαζω και φοτο ποιος με πιανει εφχαριστω παρα πολι θα εφαρμοσω αφτα που μου ιπατε σχετικα με την εκπαιδευση. Επησης εφχαριστο για τις ωρες που καθοσασταν και διαβαζατε τι γραφω και φισηκα με βοηθησατε παρα μα παρα πολι.
 
https://abpcdn.pstatic.gr/P/bpimg20/1rJvC/1B2cOs_SX250Y250/21386132/nobby-ksylinh-skala-papagaloy-22x7cm.jpg
μπορείς να βάλεις και κάποια σκαλίτσα μέσα στο κλουβί.
εκτός από την τροφή τι άλλο δίνεις στο πουλάκι; Μέσα στην αυγοθήκη δίπλα στο νερό τι έχει;
θα μπορούσες να του δίνεις μπρόκολο, μήλο, πιπερίτσες και άλλα. Ακολουθεί ένας κατάλογος με αυτά που μπορείς να προσφέρεις στο μικρό σου και με αυτά που απαγορεύονται
https://community.petbirds.gr/threads/Ασφαλή-και-τοξικά-φυτά-και-καρποί-για-τα-πουλιά.26454/
 
Στην αβγοθηκη του εχω βαλει βιταμηνες και σημερα του πηρα και στικ αφτα που ειναι που τα κρεμας και τα τρονε
 
Στην αβγοθηκη του εχω βαλει βιταμηνες και σημερα του πηρα και στικ αφτα που ειναι που τα κρεμας και τα τρονε
Αυτά τα στικ, δηλ τα παστέλια παχαίνουν, δεν κάνουν καλό να μην ξανά πάρεις τέτοια..
Τι βιταμίνες;
 
Τα στικ ειναι οτι χειροτερο για να του δωσεις! Ειναι φουλ παχυντικα! τι βιταμινες πηρες κ εβαλες κ για ποιο λογο; Μπορεις να του βαλεις φρουτα να αρχισει να δοκιμαζει να δεις τι του αρεσει.
 

Σχετικά θέματα

Back
Top