Φροντίδα Εξημέρωση Παπαγαλίνας

μην ανησυχείς θα τα καταφέρεις.

• Like
Αντιδράσεις: zako
Κατι αλλο που πρεπει να προσεξω; τι αλλο με συμβουλευεται;

η υπομονή είναι το βασικότερο πράγμα. Πρέπει να του μιλάς γλυκά, να μην κάνεις απότομες κινήσεις, να τον πλησιάζεις σιγά σιγά ώστε να μην φοβηθεί. Να το ταίζεις με το χέρι σου για να σε συνηθίσει και όταν δεν θέλει να το ακουμπάς ή οτιδήποτε άλλο άστο μην το πιέζεις.
αυτά από μένα.

Καλημέρααα!
Συμφωνώ απόλυτα ότι χρειάζεται χρόνος και υπομονή να την εξημερώσεις! Όταν έφερα τον δικό μου σπίτι, ήταν γαντζωμένος στα κάγκελα και δεν κουνιόταν... Και τώρα δεν μαζεύεται. 🙂
Αυτό που επίσης θα σου πρότεινα είναι να της μιλάς πολύ, ήρεμα και γλυκα... Καταλαβαίνουν τον τόνο της φωνής σου...
Πάντως βρίσκεσαι ήδη σε καλό δρόμο

Να μοιραστώ κάτι που παρατήρησα τελείως τυχαία,
Οποτε προσπαθούσα να πείσω τον παπαγάλο μου να ανέβει στο χέρι μου απο το κλουβί που βρίσκεται σε 1,5μ ύψος δεν ανέβαινε με τίποτα.
Μια μέρα κατέβασα το κλουβί στο πάτωμα, ο παπαγάλος ανέβηκε στην οροφή του κλουβιού και μολις άπλωσα το δάχτυλο ανέβηκε χωρίς δισταγμό... Τον παπαγάλο βέβαια δεν τον έχω και πολύ καιρό (κανα μήνα) αλλα έχει δεθεί μαζί μου σε παρα πολύ μεγάλο βαθμό (μου δίνει φιλάκια και ξύνει το κεφάλι του στα γένια μου οποτε το έχω στον ώμο μου)

Η παρατήρηση σου είναι απολύτως σωστή. Γενικά στα πουλιά και ειδικά στους παπαγάλους δεν τους αρέσει καθόλου να βρίσκονται χαμηλά, γι' αυτό και ήρθε αμέσως στο χέρι σου...όταν έβαλες χαμηλά το κλουβί...
Δεν είναι τυχαίο ότι τα φιλαράκια μας θέλουν να κάθονται στον ώμο μας... 😀

Back