Ασθένειες Εξόγκωμα στο κεφάλι του καναρινιού μου

ΦΡΑΓΚΟΥΛΑ

PB New Member
Εγγραφή
30 Ιουλ 2014
Μηνύματα
240
Πόλη
Βούλα
Καλησπέρα, έεχω πρόβλημα με το καναρίνι. Έδωσα σε ένα φίλο το καναρίνι του πατέρα μου τον Έλβις. Είχε πρόβλημα με τα ποδαράκια του όπως είχαμε συζητήσει σε παλαιότερες αναρτήσεις. Πήγαινα 2 φορές την εβδομάδα και του έκανα την θεραπεία με τις κρέμες για τα λέπια που είχε βγάλει και όντως πήγαινε πολύ καλά. Σήμερα που πήγα είδα ένα εξόγκωμα στο κεφάλι του πολύ προχωρημένο και μεγάλο, μήπως ξέρει κάποιος τι συμβαίνει; Τελευταία φορά είχα πάει πριν 4 μέρες και δεν είχε πρόβλημα τι μπορεί να προέκυψε;

IMAG0353.webp IMAG0347.webp IMAG0348.webp IMAG0349.webp IMAG0350.webp
 
Φραγκούλα εμένα μου ήρθαν στο μυαλό δύο εκδοχές..
Ή είναι Κύστες των Φτερών – Feather Cysts (lumps) | PetBirds
ή είναι Ο ιός της ευλογιάς στα πουλιά | PetBirds

Αλλά και πάλι δεν έχω την εμπειρία να σου πω με σιγουριά ή να σε βοηθήσω με τη θεραπεία.. ☹

Το πουλάκι είναι ζωηρό? Κελαηδάει; Τρώει, πίνει όλα φυσιολογικά;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τρώει κανονικά, όλα φυσιολογικά εκτός το ότι δεν κελαηδά. Κάποιος μήπως ξέρει να βοηθήσει;
 
Πάντος, τώρα που το βλέπω μοιάζει πολύ να είναι κύστες των φτερών...

Καλησπέρα, μήπως γνωρίζει κανείς τι μπορεί να είναι αυτό το εξόγκωμα στο κεφάλι του καναρινού; Έχω την εντύπωση ότι δεν διορθώνεται...
 
Ναι σε ευχαριστώ πολύ! Πρέπει να είναι ή κύστες των φτερών ή ευλογιά, δεν βλέπω να διορθώνεται. Απλά ρωτάω μήπως κάποιος το έχει αντιμετωπίσει και ξέρει να μου πει από δικιά του εμπειρία!
 
Δεν έχει καμία σχέση με ευλογιά. Το πιθανότερον, είναι έγκλειστα πτερά. Χρειάζεται, απο άνθρωπο που ξέρει, μια μικροεπέμβαση, ώστε να αφαιρεθούν. Οσο γρηγορότερα τόσο καλύτερα. Οσο μένει, τόσο τό πρόβλημα θα μεγαλώνει.
 
Να το πάω, αλλά σε καναρίνια οι επεμβάσεις από ό τι ξέρω δεν ζεί το καναρινάκι μετά, δεν ξέρω τι να κάνω
 
Δεν είναι τόσο σπουδαία "επέμβαση" που να θέση σε κίνδυνο τη ζωή του. Επιδερμικά αφαιρούνται οι κύστες όταν πρόκειται για κάτι τέτοιο. Θέλει προσοχή, καλό καθαρισμό και απολύμανση, αλλά αν γίνουν τα παραπάνω δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.
 
Back
Top