Ασθένειες Επαναφορά δακτύλων καναρινιού στη σωστή θέση

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mgerom
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Το δάχτυλό που είναι δεμένο το σχοινί δεν θα πρηστεί;
Φυσικά δεν προτείνει να σφιχτεί το σχοινί πάνω στο δάκτυλο αλλά να δεθεί χαλαρά χωρίς να μπορεί να βγει. Γι΄ αυτό άλλωστε έχει και τόσους κόμπους. Στη συνέχεια με προσοχή και κάποιο ψαλιδάκι μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί.
 
Έχει δίκιο ο Πάνος. Εκεί είναι το μυστικό. Η πρώτη είναι συρτοθηλιά. Πρέπει πρίν σφίξει τελείως, να γίνουν απο πάνω οι σταυρόκομποι ώστε να μήν μπορεί να σφίξει πλέον. Αλλά βέβαια δεν πρέπει να μείνει και πολύ χαλαρή στο δάκτυλο γιατί εύκολα θα ξεπεραστεί απο το πουλάκι που θα την τσιμπάει. Υπάρχουν και άλλες λεπτομέρειες που δημιουργούν απορίες και πιθανές δυσκολίες. Νομίζω όμως οτι είναι ένας τρόπος που αξίζει να δοκιμάσει κανείς σε τέτοιες περιπτώσεις. Οι Βραζιλιάνοι που το προτείνουν είναι οι δάσκαλοι στα καναρίνια. Κάτι ξέρουν κι' αυτοί. 🙂
 
Στα δικά μου δάχτυλα αυτή η προσπάθεια θα είναι για πολύ γέλιο. Μου είναι δύσκολο, πολύ δύσκολο να το κάνω χωρίς βοήθεια. Σε αυτές τις περιπτώσεις εγώ χρησιμοποιώ το "τσιρότο". Κόβω μια λεπτή λουρίδα και την κολλάω πάνω στα δάκτυλα και το πόδι του πτηνού που νωρίτερα έχω βάλει λίγη βαζελίνη για να μην κολλήσει εντελώς.
 
Γιατι στα δικα μας δαχτυλα ειναι πιο ευκολα τα πραγματα.

Συγνωμη κε. Γιαννη αλλα για εμας τους ατσουμπαλους τσιροτο και παλι τσιροτο.
 
Συνήθως σε πόσο χρόνο επανέρχεται στη φυσιολογική του θέση;
 
Συνήθως σε πόσο χρόνο επανέρχεται στη φυσιολογική του θέση;
Ανάλογα την περίπτωση. Εδώ για παράδειγμα:
Παιδια τελικα η πατεντα επειασε, μετα απο 20 μερες φασκιωματος τα δαχτυλα ξαναρθαν στην κανονικη τους θεση και ετσι πλεον το πουλακι μπορει να στεκετε στα ξυλακια του κλουβιου.
Περισσότερα στο Γεννετική ανωμαλία ή στραβοπάτημα στη φωλιά; | PetBirds
 
Η κλωστή θα δημιουργήσει πληγή που ίσως μολυνθεί αργότερα με όλα τα επακόλουθα. Κράτησε το δάχτυλο σε αυτή τη θέση με κάτι άλλο που δεν δημιουργεί τόσο εστιασμένη πίεση.
 
Καλως τότε, θα το αλλάξω τώρα κ το λευκοπλαστ να το κολλήσω όλο πάνω στο ποδι;
 
δοκίμασε να βάλεις λευκοπλάστ
Θα ήταν μια λύση.
το λευκοπλαστ ν το κολλήσω όλο πάνω στο ποδι;
Μπορείς να τυλίξεις προσεκτικά το δάχτυλο με μια λεπτή λωρίδα του αυτοκόλλητου επίδεσμου και στη συνέχεια να το κρατήσεις με την κλωστή από αυτό το σημείο.
 
Αυτο έκανα έβαλα λιγο γάζα..

Κ δηλαδή στις πόσες μέρες θ έιναι οκ;
 
αυτά τα μαλινουα ολο προβλήματα είναι..
Ας μη δημιουργούμε λανθασμένες εντυπώσεις. Τα Waterslager (malinois) είναι από τα πιο αξιόλογα πουλιά φωνής και δεν εμφανίζουν κανένα απολύτως γενετικό πρόβλημα στους απογόνους τους, εφόσον η αναπαραγωγή τους ακολουθεί τα βασικά γενετικά πρότυπα και την κοινή λογική.
 
Ωραία ευχαριστώ.. Αυτά τα μαλινουα ολο προβλήματα είναι..
Είναι όλα (τα ωδικά πτηνά) εξαιρετικά ευαίσθητα ή καλύτερα λεπτεπίλεπτα που μας είναι πρόβλημα κάθε επαφή μαζί τους. Για φαντάσου πως μας βλέπουν αυτά!
 
Συμφωνώ απλά πιστεύω ότι υπάρχουν κάποια ωδικα που είναι επίρεπη σε κάποιες ασθένειες.
 

Σχετικά θέματα

Back
Top