Φροντίδα Επιθετική ή φυσιολογική συμπεριφορά ζακό;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ιβαν
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
@Φοίβος αυτό ήταν το μόνο που δεν ήθελα να ακούσω 😔 ξέρω πως ένας σωστός γιατρός δεν θα τον πονέσει ούτε θα κάνει ζημιά, επίσης σε συζητήσεις μου έχουν πει αρκετοί ότι το έχουν κάνει …σκέφτομαι μήπως φταει και η πτερορροια για αυτές τις επιθέσεις …θα του δώσω λίγο χρόνο ακόμη … την άλλη Παρασκευή έχουμε ραντεβού και στον πτηνιατρο (αν καταφέρω να τον βάλω στο κλουβί)

• Like
Αντιδράσεις: ianos
*αυτό ήταν το μόνο που δεν ήθελα να ακούσω 😔 ξέρω πως ένας σωστός γιατρός δεν θα τον **πονέσει ούτε θα κάνει ζημιά, επίσης σε συζητήσεις μου έχουν πει αρκετοί ότι το έχουν κάνει …σκέφτομαι μήπως φταει και η πτερορροια για αυτές τις επιθέσεις …θα του δώσω λίγο χρόνο ακόμη … την άλλη Παρασκευή έχουμε ραντεβού και στον πτηνιατρο (αν καταφέρω να τον βάλω στο κλουβί)
*Είναι μεγάλη υπόθεση στο όποιο πρόβλημα να υπάρχει μια πιθανότητα λύσης.
Μη σκέφτεσαι αρνητικά και πολύ περισσότερο μη φοβάσαι αφού μπορεί να γίνει κάτι το οποίο είναι αναστρέψιμο (δηλ τα φτερά ξαναμεγαλώνουν).
**Όταν κόβεις τα νύχια ή τα μαλλιά σου δεν πονάς (πάρα μόνο αν είσαι άκριτος), ένας γιατρός γνωρίζει πως πρέπει να γίνει.

Τον Μπάρνυ πλέον τον μετακινώ πάνω σ'έναν ξύλινο πλάστη, κρατώντας και μια ξύλινη πατήθρα (ώστε να κρατά απόσταση από το χέρι μου αλλά και για εκφοβισμό στις επιθετικές κινήσεις του).
Μήπως να δοκιμάσεις αυτό τον τρόπο μπας και μπει στο κλουβί του;;

Έχεις σκεφτεί καθόλου τηνεκπαίδευση με κλίκερ; Έχει άπειρα βίντεο στο youtube για να δεις τι και πώς μπορείς να το πετύχεις.

σκέφτομαι μήπως φταει και η πτερορροια για αυτές τις επιθέσεις …θα του δώσω λίγο χρόνο ακόμη
@Ιβαν Σε ενα μυνημα σου τον δεκεμβρη μολις τον ειχες παρει αναφερεσαι σε δαγκωματα και επιθετικη συμπεριφορα.Τοτε δεν ειχε πτερορροια

Απο τις πρωτες μερες σας την επεφτε. Δεν ξερω αν ειχες ποτε αλλο grey η αλλους παπαγαλους με ισχυρο ραμφος και δαγκωμα.

θα κανω ενα παραλληλισμο ισως λιγο τραβηγμενο
ποσες φορες εχουμε τυχει σε περιστατικο που ενα νηπιο καποιος του εχει μαθει βρισιες το βαζει να τις λεει μπροστα σε κοσμο και μετα να λενε καποιοι "α τι χαριστωμενο" και να γελανε
Η
ενας κατοχος rotweiller να παλευει να το κουμανταρει στο δρομο και να καταλαβαινουμε ποιος βγαζει ποιον βολτα :-) , να γαβγιζει στους παντες χωρις λογο και να θεωρειτε καλος φυλακας και για αυτο ας ριξει και καμια δαγκωνια σε οποιον το πλησιασει στον χωρο του ή παει να πειραξει το φαι του ενω τρωει.Λενε τοτε συνηθως ..καλα πολυ καλο σκυλι ποιος θα μπει να κλεψει εδω
τι θελω να πω
τα περισσοτερα θεματα συμπεριφορας εχουν patterns εμφανισης.Συνηθως ειτε τα προκαλουμε μη καταλαβαινοντας τα χαρακτηριστικα του οποιου pet μας στον τομεα της συμπεριφορας ειτε υπαρχουν απο κατω και τα υποδαυλιζουμε αθελα μας και στο τελος φτανουμε να τα αποδεχθουμε..μου κοψε μια δαγκωνια αλλα τι γλυκουλι σκυλακι , γατακι, παπαγαλος.
Δεν φταινε αυτα ομως στην πλειονοτητα των περιπτωσεων.
Αν τωρα που ειναι μωρο δεν δουλευτει/διορθωθει /κατανοηθει το δαγκωμα του με τροπους που ειναι γνωστοι και δοκιμασμενοι τι θα γινει οταν θα γινει hormonal?

@φιλομαθης ναι έχεις απόλυτο δίκιο …αυτούς τους τρόπος προσπαθώ να μάθω για να διορθωθεί … η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε ποτέ ξανά πτηνό συντροφιάς για αυτό προσπαθώ κάπως να τον δικαιολογήσω 😂 μήπως φταει η δικη μας απειρία για αυτή την συμπεριφορά

@Ιβαν δοκιμασες με clicker οπως σου προτεινε ο @Φοίβος ? με καποια πατηθρα ή μακρυ ξυλο ωστε να κερδιζεις αποσταση ασφαλειας οπως ειπε η @Sissy ? Ειδες καποια απο τα εκατονταδες βιντεο σχετικα ωστε να εχεις οπτικοποιημενα αυτα που σου προτεινουν τα παιδια? Εψαξες εδω για ζακο και να δεις προτασεις αποδοτικοτητα μεθοδων σε αντιστοιχες περιπτωσεις?
Μια ερωτηση. Ειχες μελετησει το ειδος και τις αναγκες του πριν μπεις σε ερευνα αγορας ή θεωρησες οτι αφου θα ειναι ταισμενο στο χερι θα ειναι ολη την ωρα χαδια και θα ειναι εκπαιδευμενος εφ ορου ζωης , υψηλη νοημοσυνη και τελεια ομιλια ? Θυμαμαι οτι ειχες ρωτησει για τον πως θα τον μαθεις να κανει τις κουτσουλιες του σε συγκεκριμενο σημειο και μονο στο κλουβι.
Σκεφτεσαι απο τωρα πως θα τον πας στον κτηνιατρο. Ειχες αγορασει τσαντα ειχες αγορασει πλαστικο κλουβι μεταφορας αν δεν κανω λαθος.περιμενεις τωρα αλλο κλουβι μεταφορας.Εδω πολλα παιδια εχουν ζακο και θα μπορουσαν να σου εντοπισουν τα λαθη στα προιοντα που πηρες πριν τα παρεις.Χωρις να εχει κανει οικονομικο οφελος απο πωληση. Ενα link θα ανεβαζες και τα παιδια λογικα θα εντοπιζαν τα "ελαττώματα" και θα σου εδειχναν εκεινα τι χρησιμοποιουν επιτυχως. Αν τα ψωνιζεις ολα αυτα και τις τροφες απο το ιδιο μαγαζι μαλλον με το μικρο ονομα θα σε φωναζει ηδη ο ιδιοκτητης ειδικα αν ειναι αυτος που προτεινει!! 😀

@φιλομαθης έρευνα σχετικά με το είδος κάναμε περίπου 6 μήνες πριν τον αγοράσουμε εννοώ διαβάζαμε για τις ανάγκες του κτλ φροντίσαμε να ενημερωθούμε κατάλληλα (όσο είναι εφικτό στην θεωρία γιατί η πράξη απέχει πολύ 😂)αλλά και να διαμορφώσουμε το σπίτι κατάλληλα πριν … το πρώτο κλουβάκι ήταν όταν τον πηρα από τον εκτροφέα δεν το αγοράσω … την τσάντα την πηρα γιατί είδα άπειρε βίντεο και story στο ινσταγκραμ που τους έχουν μαζί τους σε περπάτημα πεζοπορίες κτλ και σκέφτηκα με υπομονή θα την μάθει 😂με το κλικερ δοκιμάσαμε εχθές μόλις επέστρεψα από την δουλεια αργά το απογευμα και τα πήγε μια χαρά .. από το κλουβί του έδινα εντολή να έρθει στο πάρκο του και το αντίστροφο… όσο για προτάσεις εδώ και γενικά στο ιντερνετ έχω δει και έχω διαβάσει άπειρα προσπαθώντας να εφαρμόσω αυτά που ταιριάζουν και στον δικό μου χαρακτηρα! Εννοώ ότι ακόμη δεν θελω να κάνω κάτι που θα το σκέφτομαι μετά και θα στεναχωριέμαι (πχ ψαλίδισμα ,η να τον βάλω στο κλουβί μεταφοράς με το ζόρι )

• Τέλειο!
Αντιδράσεις: Sissy
θελει πολυ δουλεια με το κλικερ και συνεχη. βημα βημα διαδικασια και σωστη διαχειριση της ανταμοιβης(ειδος ποσοτητα συχνοτητα)
το wing clipping δεν ειναι πανακεια ουτε θα τον σταματησει να δαγκωνει,Ισως σε απαλλαξει απο εναεριες επιθεσεις βεβαια αλλα εσυ αποφασιζεις αναλογα με την προοδο στις αλλες μεθοδους. Αν γινει σωστα στην επομενη αλλαγη φτερωματος θα αντικατασταθουν απο τα νεα.
Εσυ θα αποφασισεις το καλυτερο για εκινον αλλα και για την σωματικη σου ακεραιοτητα :-)

Back