Πιστεύω ότι ναι υπάρχει διαφορά στην νοστιμιά του αυγού μεταξύ μιας καθαρόαιμης κότας και ενός υβριδίου αυγοπαραγωγής.
Ωστόσο η διατροφή της κότας ειναι καθοριστική για την νοστιμιά.
Τα περισσότερα απ΄ τα δικά μου βγήκαν τελείως μαύρα ενώ ξέρω ότι τα australorp όταν γεννιούνται απο κάτω λαιμός και κυλιά είναι λευκογκρί, τα δικά σου πως είναι;
Leghorn ..Australorp ...Black Coper Marans (oι εικόνες με τη σειρά).
Βασικό ρόλο στη νοστιμιά του αυγού, παίζει φυσικά με τι τρέφεται η κότα.. Πλούσια διατροφή (π.χ. ελεύθερης βοσκής), που εμπλουτίζεται με διάφορα χόρτα, έντομα και σκουλήκια που ξεθάβουν οι κότες, κάνουν πιο νόστιμα τ'αυγά τους.. Οι παραπάνω ράτσες θεωρούνται πιο tasty στ'αυγά.
πηγή :backyardchickens
YΓ. κάτι ερωτήσεις που κάνεις ρε Βαγγέλη.. Με βάζεις και ψάχνω μεσημεριάτικα..:D
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.