Φροντίδα Επιλογή κλουβιού για καναρίνι

Canarinboy

PB New Member
Εγγραφή
6 Ιαν 2020
Μηνύματα
26
Πόλη
Σέρρες
Καλή χρονιά σε όλους με υγεία.
Μετά από δεκα χρόνια συμβίωσης με το προηγούμενο καναρίνι μας, το οποίο απεβίωσε το καλοκαίρι, ο αη βασίλης την πρωτοχρονιά, μας έφερε ένα καινούργιο στην οικογένεια μας.Αποφάσισα λοιπόν να ασχοληθώ-ενημερωθώ λίγο περισσότερο για αυτά τα πανέμορφα πουλιά και οφείλω να ομολογήσω οτι διάβασα πολλές σελίδες από το forum.
Αρχικώς, αποφασίσαμε οικογενειακώς να αλλάξουμε κλουβί και θα ήθελα να ρωτήσω την άποψη των ειδικών σχετικά με κάποια που αρχικώς μας έχουν αρέσει. Να ενημερώσω ότι το κλουβί θα βρίσκεται όλο τον χρόνο εντός ενός ενιαίου χώρου σαλονιού -γραφείου με αρκετό ξύλο σημύδας για αυτό και το αισθητικό κομμάτι είναι αρκετά σημαντικό στην επιλογή που θα γίνει. Δυστυχώς δυσκολεύτηκα αρκετά να συνδυάσω την χρηστικότητα με την ομορφιά του κλουβιού παρόλα αυτά έχω καταλήξει σε κάποιες επιλογές για τις οποίες θα ήθελα την άποψη σας.

1.https://www.omlet.co.uk/shop/bird-cages-accessories/bird-cage-geo/
Όμορφο αλλά σφαιρικό (όχι παραλληλόγραμμο με δυσκολία,όπως υποψιάζομαι, σε τοποθέτηση εξτρά αξεσουάρ . Επίσης με προβληματίζει η διάμετρος των πατήθρων.
2.https://www.ferplast.com/gb/giulietta-5.html
Πιο συντηρητικό παραλληλόγραμμο

Να ενημερώσω ότι τα vision η σύζυγος τα έχει απορρίψει και ότι η αγορά του κλουβιού θα συνδυαστεί και με αντίστοιχη βάση εκτός αν βρεθεί κλουβι σχετικά όμορφο και μεγάλο με ύψος μικρότερο των 44 εκ ώστε να χωράει σε ράφι βιβλιοθήκης.

Οποιαδήποτε πρόταση από εσάς είναι καλοδεχούμενη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
 
Καλησπέρα, δυστυχώς τα link που έχεις βάλει δεν λειτουργούν.
Εγώ θέλω να σου πω πως επιλέγουμε ένα κλουβί όχι με το πως φαίνεται ωραίο στο δικό μας μάτι αλλά με το πως θα νιώθει άνετα το πουλί μέσα σε αυτό.
Εγώ έχω να σου προτείνω αυτό : http://www.birdmarket.gr/kloubia-pouliwn/zeugarwstres/Κλουβι- Cova- Ζευγαρωστρα- Με- Χωρισμα
Είναι το καλύτερο κλουβί που θα μπορούσε να έχει ένα καναρίνι. Αν δεν σας πιάνει ο χώρος πας εναλλακτικά στο λίγο μικρότερο που είναι αυτό : http://www.birdmarket.gr/kloubia-pouliwn/zeugarwstres/Ζευγαρωστρα - Με- Χωρισμα
Και τα δύο είναι πολύ καλά κλουβιά γιατί αφαιρείται και ο πάτος και η σχάρα για ευκολότερο καθάρισμα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Να ενημερώσω ότι το κλουβί θα βρίσκεται όλο τον χρόνο εντός ενός ενιαίου χώρου σαλονιού -γραφείου με αρκετό ξύλο σημύδας για αυτό και το αισθητικό κομμάτι είναι αρκετά σημαντικό στην επιλογή που θα γίνει
Το αισθητικό κομμάτι είναι σημαντικό, η κυρία προτεραιότητά μας όμως είναι να βρεθεί ο ιδανικός χώρος για να τοποθετηθεί το κλουβί, με γνώμονα πάντα το καλό του πουλιού. Ο χώρος που περιγραφεις δεν είναι και ο πιο κατάλληλος για αυτή την περίπτωση. Διάβασε αυτό το άρθρο, αναφέρει σχεδόν τα πάντα https://community.petbirds.gr/threads/Επιλογή-θέσης-κλουβιού-στο-σπίτι.25549/

Κατά τα άλλα, το πρώτο από τα δύο κλουβιά που επέλεξες δεν κάνει για καναρίνια. Δεν κάνει για κανένα πουλί θα έλεγα. Τα καναρίνια χρειάζονται ένα παραλληλόγραμμο κλουβί με διαστάσεις που ξεκινούν από τα 45 εκατοστά μήκος. Περισσότερες πληροφορίες γι' αυτό θα βρεις εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Κλουβιά-για-καναρίνια.29088/
 
το geo bird έχει διαστασεις όπως αντιγράφω από το site Geo Bird Cage: 62cm (H) x 60cm (W) x 60cm (D)
ενώ της ferplast 69 x 34,5 x h 58 cm . Το μήκος τους δηλαδη είναι περισσότερο από 45 εκ
ο ενιαίος χώρος έιναι 70 τμ και το πουλί θα βρίσκεται σε μια γωνία κοντά σε παράθυρο αρκετά απομονωμένο από τους λοιπούς χώρους αλλά ταυτόχρονα σε αλληλεπίδραση με τους ενοίκους κάτι που όπως γνωρίζω είναι σημαντικό.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Δεν τα απέρριψα λόγω διαστάσεων. Τα κλουβιά δεν πρέπει να είναι στρογγυλά. Δεν βοηθούν τα πουλιά να έχουν επαρκή αντίληψη των διαστάσεων του ωφελίμου χώρου του και αυτή η αίσθηση τους δημιουργεί ανασφάλεια και συνεχές στρες.

Το δεύτερο κλουβί δεν το βρίσκω αρκετά λειτουργικό για τον φροντιστή του πουλιού. Δεν το απέρριψα όμως εξαρχής. Η επιλογή του δεν δημιουργεί προβλήματα στο πουλί, απλά δεν θα το επέλεγα για τον λόγο που ανεφέρα.
 
Ο Λογος που ζήτησα την συμβουλή σας ηταν ακριβώς αυτός:Αν δηλαδή το κλουβί geo bird δεδομένου ότι έχει κάποιες γωνίες και δεν είναι ακριβώς στρογγυλό το σχήμα του θα μπορούσε να μην δημιουργήσει θέματα στο καναρίνι. Απο ότι κατάλαβα δεν θεωρείται καλή αγορά.
όσον αφορά αυτό της ferplast το θέμα της λειτουργικότητας εντοπίζεται στο οτι είναι ξύλινο η υπάρχουν και άλλα θέματα;
Να σημειώσω ότι το προηγούμενο καναρίνι που εζησε δέκα χρόνια ηταν στο ίδιο ακριβώς σημείο ζώντας σε ένα κλουβι ξύλινο διαστάσεων 47cm (H) x 25cm (W) x 25cm (D) το οποιο διαβάζονταςτο forum κατάλαβα οτι δεν κάνει για καναρίνια.

Περαν όλων αυτών που αναφέρθηκαν, δεν υπάρχουν δηλαδή κάποια κλουβιά που να συνδυάζουν το αισθητικό κομμάτι με το λειτουργικό με αυξημένο έστω κόστος, αφού και αυτά που αναφέρω είναι ακριβά, που θα μπορούσαν να προταθούν;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Τα ξύλινα κλουβιά είναι πράγματι όμορφα αλλά χάνουν σε μερικά πράγματα. Ας πούμε πολλά δεν έχουν σχάρα και φέρνουν το πουλί σε απευθείας επαφή με τις κουτσουλιές. Αυτό δεν είναι καθόλου καλό για την υγεία του. Νομίζω ότι τα κλουβιά που σου έστειλα πιο πάνω θα σε βολέψουν μια χαρά. Εξάλλου το άσπρο είναι ένα χρώμα που ταιριάζει με τα πάντα.
 
Αν για κάποιο λόγο δεν θες να πας στις vfm λύσεις των 40cm, 60cm & 90cm κινέζικων, μπορείς να κοιτάξεις εδώ:




Είναι κατάλληλα για καναρίνια, ποιοτικά, όμορφα, χρηστικά διευκολύνοντας κάτοικο και φροντιστή...
 
Το δεύτερο κλουβί που έχεις ανεβάσει αν και πανάκριβο, αν είχα 1-2 πουλάκια μέσα στο σπίτι, θα το καλοέβλεπα...
Έχει και σχάρα και συρτάρια...

Το πρώτο που έχεις ανεβάσει, αν και πανάκριβο και με διαστημικό ντιζάιν, δεν νομίζω πως θα υπήρχε πρόβλημα να φιλοξενήσει 1-2 πουλάκια λόγω του ωφελίμου χώρου του παρά του μη επιθυμητού σχήματος του...
[automerge]1578340368[/automerge]
Αναφέρομαι στα αρχικά 2 κλουβιά...
 
Αν δηλαδή το κλουβί geo bird δεδομένου ότι έχει κάποιες γωνίες και δεν είναι ακριβώς στρογγυλό το σχήμα του θα μπορούσε να μην δημιουργήσει θέματα στο καναρίνι. Απο ότι κατάλαβα δεν θεωρείται καλή αγορά.
Προσωπικά, εντοπίζω το πρόβλημα στο ότι δεν είναι παραλληλόγραμμο. Κανένα κλουβί, τουλάχιστον από όσα έχω δει δεν είναι απολύτως σφαιρικό. Τα περισσότερα είναι κυλινδρικά, το οποία δεν θα προτιμούσα επίσης.

όσον αφορά αυτό της ferplast το θέμα της λειτουργικότητας εντοπίζεται στο οτι είναι ξύλινο η υπάρχουν και άλλα θέματα;
Ένα είναι αυτό. Τα ξύλινα είναι κάπως δύσκολα στην απολύμανση τους, ειδικά καθώς περνάει ο καιρός και το ξύλο απορροφά βρωμιές που δεν είναι εύκολο να φύγουν.

Ένα άλλο θέμα είναι τα οριζόντια κάγκελά του. Αυτού του είδους τα κλουβιά ενδείκνυνται περισσότερο για παπαγάλος, οι οποίοι έχουν την τάση να σκαρφαλώνουν συνεχώς. Τα καναρίνια δεν έχουν αυτή την ανάγκη, οπότε το μόνο που μένει είναι η δυσκολία στην τοποθέτηση των απαραίτητων αξεσουάρ, σε σχέση με τα κλουβιά που έχουν κάθετα κάγκελα.

Γενικά, είναι όμορφο κλουβί. Όπως είπα και προηγουμένως, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καναρίνι, απλώς δεν θα ήταν η δική μου πρώτη επιλογή.

Να σημειώσω ότι το προηγούμενο καναρίνι που εζησε δέκα χρόνια ηταν στο ίδιο ακριβώς σημείο ζώντας σε ένα κλουβι ξύλινο διαστάσεων 47cm (H) x 25cm (W) x 25cm (D) το οποιο διαβάζονταςτο forum κατάλαβα οτι δεν κάνει για καναρίνια.
Οι διαστάσεις που αναφέρεις δεν είναι κακές κατά την άποψή μου. Η διαφωνία μου με το χώρο έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα πουλιά πρέπει να κοιμούνται και να ξυπνούν οδηγούμενα από το φως της ημέρας, χωρίς να διαταράσσεται αυτός ρυθμός ή για την ακρίβεια να παρατείνεται από τεχνητό φωτισμό. Είναι σημαντικό για την ποιότητα ζωής τους και κάποιες φορές για την αποφυγή προβλημάτων υγείας που μπορεί να προκύψουν μακροχρόνια εξαιτίας αυτού του λόγου.

Αν θέλεις, διάβασε αυτό το άρθρο https://community.petbirds.gr/threads/Τα-καναρίνια-ως-κατοικίδια-πλήρης-οδηγός.26056/ και τις παραπομπές του. Θα πάρει λίγο χρόνο αλλά πιστεύω ότι θα αποκτήσεις μια καλή γενική εικόνα γύρω από τη φροντίδα των καναρινιών.
 
αν βρεθεί κλουβι σχετικά όμορφο και μεγάλο με ύψος μικρότερο των 44 εκ ώστε να χωράει σε ράφι βιβλιοθήκης.
Για το πρακτικό κομμάτι που περιλαμβάνει ένα σωστό ευρύχωρο κλουβί με αποσπώμενο πάτο και σκαφάκι που θα είναι πολύ εύκολο στο καθάρισμα σου προτείνω να προτιμήσεις τις λύσεις που πρότειναν ο Γιάννης @Γιαννης17 και ο Σπύρος @TZANNSPY .

Στο αισθητικό κομμάτι θα μπορούσες να τοποθετήσεις ξύλο περιμετρικά του ραφιού σαν κορνίζα στα χρώματα του επίπλου.

Χωρίς-τίτλο.webp

Το κόστος θα είναι πολύ χαμηλό, το πουλί θα έχει ένα σωστό κλουβί και αισθητικά μάλλον θα φαίνεται όμορφο.
 
Το δεύτερο κλουβί που έχεις ανεβάσει αν και πανάκριβο, αν είχα 1-2 πουλάκια μέσα στο σπίτι, θα το καλοέβλεπα...
Έχει και σχάρα και συρτάρια...

Το πρώτο που έχεις ανεβάσει, αν και πανάκριβο και με διαστημικό ντιζάιν, δεν νομίζω πως θα υπήρχε πρόβλημα να φιλοξενήσει 1-2 πουλάκια λόγω του ωφελίμου χώρου του παρά του μη επιθυμητού σχήματος του...
[automerge]1578340368[/automerge]
Αναφέρομαι στα αρχικά 2 κλουβιά...
Τώρα μπερδεύτηκα. μιλάμε πάντοτε για ένα καναρίνι. Θεωρείς δηλαδή ότι δεδομένου ότι δεν είναι τελείως στρογγυλό και έχει πολύ ωφέλιμο χώρο θα μπορούσε να αγοραστεί; Γιατί ο stavros ανέφερε ότι δεν κάνει και μάλιστα για κανένα πουλί. Με προβληματίζει και η διάμετρος των πατήθρων που έχει και αν θα μπορούσαν να μπουν άλλες λόγω σχήματος
 
Aναμεσα στα 2 που παρεθεσες, ειναι μονοδρομος το Ferplast.
[automerge]1578341426[/automerge]
Τα savic και το geo δεν εχουν σχαρα, θα πρεπει να το λαβεις και αυτο υποψιν σου.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Όσον αφορά τον χώρο τοποθέτησης του κλουβιού θεωρώ ότι με τα τωρινά δεδομένα είναι δύσκολο να αλλάξει. Εχει αρκετό φως από παράθυρο, δεν κινδυνεύει από ρεύματα, καλοριφέρ, κουζίνα κτλ, το βράδυ δεν υπάρχει τεχνητό φως, κπλά ο χώρος επικοινωνεί με το καθιστικό σε μια απόσταση πέντε έξι μέτρων, ενώ στην ίδια απόσταση βρίσκεται και η πιο κοντινή λάμπα. Η άλλη λύση θα ήταν να ζει απομονωμένο σε ένα δωμάτιο, κάτι που δεν το προκρίνω. Όσον άφορα το αισθητικό κομμάτι δυστυχώς ή ευτυχώς είναι και θέμα της γυναικάς μου. Πάντως μου κάνει εντύπωση ότι τόσες πολλές μεγάλες εταιρειες δεν εχουν καταφέρει να βγαλουν καποια κομμάτια που να συνδυαζουν και τα δυο έστω και με τσιμπιμενη τιμή.

Για αυτό και δεκτές οποιεσδήποτε προτάσεις σε ένα κόστος σχετικό με τα αρχικά κλουβιά που ενδεχομένως να βρεθούν και να συνδυαζουν λειτουργικότητα και ομορφιά😋
 
Πάντως μου κάνει εντύπωση ότι τόσες πολλές μεγάλες εταιρειες δεν εχουν καταφέρει να βγαλουν καποια κομμάτια που να συνδυαζουν και τα δυο έστω και με τσιμπιμενη τιμή.

Ισως γιατι οι μεγαλες εταιρειες δινουν εμφαση στην λειτουργικοτητα για πτηνο και φροντιστη/εκτροφεα.
Οι ζευγαρωστρες πχ προοριζονται για αναπαραγωγη και το κοινο τους ειναι οι εκτροφεις που το τελευταιο που τους ενδιαφερει ειναι το αισθητικο κομματι.
 
Όσον αφορά τον χώρο τοποθέτησης του κλουβιού θεωρώ ότι με τα τωρινά δεδομένα είναι δύσκολο να αλλάξει. Εχει αρκετό φως από παράθυρο, δεν κινδυνεύει από ρεύματα, καλοριφέρ, κουζίνα κτλ, το βράδυ δεν υπάρχει τεχνητό φως, κπλά ο χώρος επικοινωνεί με το καθιστικό σε μια απόσταση πέντε έξι μέτρων, ενώ στην ίδια απόσταση βρίσκεται και η πιο κοντινή λάμπα.
Ο χώρος που περιγράφεις δεν φαίνεται να έχει σοβαρά "προβλήματα", αν συγκριθεί με ένα καθιστικό ας πούμε.

Όσον άφορα το αισθητικό κομμάτι δυστυχώς ή ευτυχώς είναι και θέμα της γυναικάς μου. Πάντως μου κάνει εντύπωση ότι τόσες πολλές μεγάλες εταιρειες δεν εχουν καταφέρει να βγαλουν καποια κομμάτια που να συνδυαζουν και τα δυο έστω και με τσιμπιμενη τιμή.
Το αισθητικό είναι γενικά ένα προσωπικό θέμα, γι' αυτό και δεν αναφέρθηκα καθόλου σε αυτό. Μακάρι όπως λες να υπήρχαν επιλογές για κάθε γούστο.
 
Back
Top