Αναπαραγωγή Επιτέλους η κανάρα έκανε το πρώτο αυγό

Νεκτάριος

PB Member
Εγγραφή
19 Δεκ 2008
Μηνύματα
336
Πόλη
Αθήνα
Γειά σας. Σήμερα η κανάρα μου έκανε το πρώτο αυγό. Σημερα που τα καθάριζα το είδα. Τώρα κάθετε στην φωλιά. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί είναι η πρώτη μου φορά που ζευγαρώνω καναρίνια:D. Πόσα λέτε ακόμα να γενήσει; Τράβηξε και πολά το καημένο.
 
Μπράβο! Συνηθως γεννάνε απο 4- 5 αυγά, ένα καθε πρωί. Τις περισσότερες φορές κάθονται να τα κλωσσήσουν απο το 3ο αυγο και μετά για να βγούν όλοι οι νεοσσοί μαζί. Βεβαι αμερικες κανάρες καθονται απο το 1ο κιόλας αυγό. Μετα την πάροδο 13 ημερών ξεπροβαλλουν τα μικρά. Αν κατσει από το πρώτο αυγο θα βγαίνει ένα μωρό καθε μέρα. Μολις δείς τον πρώτο νεοσσό βρασε ενα σφιχτό αυγό και βαζε τους να τρώνε για να ταίσουν το μωρό. ( ή αλλιώς δώσε αυγοτροφή) Διάβασε τα άρθρα στην αρχική σελίδα σχετικά με την αναπαραγωγή και εύχομαι όλα να πάνε καλά.:) Καλή επιτυχία να έχεις! ( και μην ενοχλεις πολύ την κανάρα)
 
Τελικά δεν το κλωσάει. Κάθετε και μετά από 5 λεπτά φευγει. Το αυγό είναι γαλανό, Αυτό θα πεί πως έχει σπόρο; Αυγό τους έβαλα από σήμερα.
 
Γαλανά είναι όλα τα αυγά, εκτός από το τελευταίο που εχει ανεπαισθητη διαφορά στο χρώμα και το μέγεθος. Αν θα έχει σπόρο ή όχι θα το διαπιστώσεις αν κατα την 6η-7η αν κανεις ωοσκοπηση.

Μην ανησυχείς, θα κατσει προφανώς να τα κλωσσήσει όλα μαζί.

Το βραστό αυγό θα το βγάλεις απο την μερα που θα αρχίσει να κλωσσάει και θα ξαναβάλεις με την άφιξη του πρώτου νεοσσού!
 
Aντικατεστησε το αυγο με πλαστικο και βαλτα ολα μαζι παλι οταν θα κανει το 4 αυγο. Αυτο θα την βοηθησει να μεγαλωσει καλα τα πουλακια της γιατι θαχουν βγει ολα μαζι.
 
Σήμερα γεννήθηκε και το δευτερο αυγό. Τώρα το βράδι όμως άκουγα την κανάρα να κάνει "τσιρ'' και ο αρσενικός ήταν μέσα στη φωλιά. Είναι φυσεολογικό ο αρσενικός να είναι στην φωλιά;
 
Με το καλό. Η δική μου ενώ καθόταν στην φωλιά έβγαζε μικρούς περιοδικούς ήχους, σαν να ήταν ''γιαγιούλα''.
 
Σήμερα η κανάρα ήταν διαρκός στη φωλιά. Μόνο για να φάει και να πιεί νερό σηκώθηκε 2 φορές. Τα αυγά παρέμειναν 2 μα δεν το ορκίζομαι γιατί έτσι όπως είναι η φωλιά δεν έχω πλήρη ορατίτητά της. Φένετε πως η αντίστροφη μέτρηση άρχισε!:D Για να κάνω ωοσκόπυση δεν το διακυνδινεύω γιατί είναι η πρώτη μου φωρά που ζευγαρώνω καναρίνια και δεν θέλω τίποτα να πάει στραβά. Άκαουσα επίσεις πως εάν πειράξεις τα αυγά της κανάρας δεν θα τα κλωσίσει μετά.
 
Back
Top