Ασθένειες Ερεθισμένα μάτια σε κοκατίλ

Επειδη και εμενα καποτε διαγνωστηκε ενα κοκατιλ με ψιτακωση,απο οτι μου ειπε τοτε ο πτηνιατρος στον ανθρωπο τα συμπτωματα αρχιζουν μετα την 100 ημερα .Ψαξε στο διαδυκτιο.Προληπτικα εγω πηρα αντιβιωση οταν εκανα θεραπεία στο κοκατιλ. Ειμαστε και οι δυο καλα. Εχουν περασει δεκα μηνες απο τοτε.
 
@Dimitre αν έχει τότε έχω κολλήσει.και φοβάμαι για το παιδί γιατί είναι μικρό.εχω πανικοβληθεί.
[automerge]1722770440[/automerge]
@Kostas Pyl δεν έχει βγει ακόμα το αποτέλεσμα από το τηλέφωνο όμως που μίλησα για εκεί πάει με τα συμπτωματα
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
@Xrisi9025 Μην πανικοβάλεστε. Πρώτα από όλα θα πάρετε οδηγίες από παιδιατρό σας για περαιτέρω ενέργειες αφού επιβεβαιωθεί η ασθένεια διότι τα αποτελέσματα μπορεί να δείξουν κάτι εντελώς διαφορετικό. Η ασθένεια είναι αντιμετωπίσημη. Μέχρι τότε απομόνωση του πτηνού σε χώρο προστατευμένο από αρπακτικά, γάτες κλπ. και σε χώρο μη προσβάσιμο στο παιδί, παρακολούθηση για συμπτώματα δικά σας ή του παιδιού σας. Λογικά θα γίνουν και κάποιες εξετάσεις και σε εσάς για σιγουριά. Μην ξεχνάμε ότι είμαστε τόσο εκπαιδευμένοι μετά τον COVID που η ψιττάκωση αν εφαρμοστούν όλα εκείνα τα μέτρα (μάσκα, γάντια, καθαριότητα κλπ) μάλλον θα αντιμετωπιστεί πολύ πολύ πιο εύκολα από τον covid.
 
@Kostas Pyl μιλαει για πυρετό αιμορραγίες πνευμονία.αλλα δεν έχω δει κάπου τα συμπτώματα σε παπαγάλο για να το συγκρίνω κάπως μέχρι να μαθω
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Συγγνώμη, διέγνωσαν ψιττακωση μόνο από τα φουσκωμένα μάτια χωρίς να έχουν βγει ακόμα οι εξετάσεις?
Έχει άλλα συμπτώματα?
Θα σου έλεγα να μην αγχώνεσαι, σχολαστική καθαριότητα στο κλουβί και υπομονή μέχρι να βγουν οι εξετάσεις.
 
@Kostas Pyl δεν είναι ληθαργικη,ούτε διάρροια,τρώει κανονικά φέρεται όπως φερόταν.απλα σαν να χει βραχνιαση ακούγεται και δακρύζουν τα μάτια με δάκρυ όχι πυώδεις συν παίξιμο στα μάτια ..Ευελπιστώ να μην είναι αυτό αλλά κάπως κάπου να την ενόχλησε απλά η σκόνη η μπορεί να κρύωσε.γιατι τώρα το καλοκαίρι την έχω έξω λόγω καιρου

πριξιμο*
[automerge]1722772567[/automerge]
@Kostas Pyl Το ΕΟΔΥ λέει είναι επικίνδυνο για παιδιά κάτω τα δέκα.εμενα είναι δύο.δεν έρχεται σε επαφή με την πιπι..αλλα εγώ μπορω να κολλήσω το παιδί αν έχει κάτι τέτοιο.τι είναι αυτό πάλι θα θελα να ήξερα.καινουργιο?
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
@Xrisi9025 όχι δεν είναι καινούργια ασθένεια. Οι παπαγάλοι είναι φυσικοί ξενιστές. Υπάρχει και σε άλλα ζώα. Είναι θεραπεύσιμη ειδικά στα πρώτα στάδια. Μπορεί να μεταδοθεί και από πτηνά φορείς που είναι ελεύθερα και έρθουν σε επαφή με την τροφή του οικόσ;ιτου πτηνού όπως σπουργίτια ή περιστέρια, από φτερά από σκόνη κλπ. Παλιά κυκλοφορούσε ότι μόνο οι παπαγάλοι είναι φορείς ψιτάκκωσης αλλά μπορεί να έχουν και άλλα ζώα και πτηνά όπως και οι κότες (ορνίθωση αναφέρεται εκεί αν θυμάμαι καλά).

Για αυτό είναι πολύ σημαντικό αν παίρνουμε πτηνό να κάνουμε εξέταση για ορνίθωση αλλά και γενικές εξετάσεις ώστε να επιβεβαιωθεί η καλή υγεία του πτηνού. Αυτό μας βοηθάει να έχουμε μια σωστή βάση να ξέρουμε δλδ τι φέραμε στο σπίτι μας δίπλα στα άλλα πτηνά που έχουμε και είναι υγιή καθώς και να έχουμε και μια εικόνα για τον εκτροφέα από τον οποίο το πήραμε. Είναι αξιόπιστος δλδ η όχι. Επίσης ο έλεγχος ψιτάκκωσης από όσο ξέρω πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο ειδικά αν το πτηνό στεγάζεται σε εξωτερικό χώρο.
 
Τελευταία επεξεργασία:
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
@Kostas Pyl από τότε που την έχω έξω την πλησιάζουν πολλά σπουργίτια για το φαγητό που πετάει απέξω.αν κόλλησε μόνο από κει θα κόλλησε
 
  • Συμφωνώ
Αντιδράσεις: ianos
@Xrisi9025 από πότε την έχετε; Την πήρατε από κατάστημα φίλο από που; Επίσης αν κάνατε εξετάσεις με το πού την πήρατε. Το ρωτάω αυτό γιατί αν δεν κάνατε μπορεί να είχε από την αρχή ψιττάκωση αν κάνατε και το ζώο ήταν εντάξει τότε κόλλησε από τα άγρια πτηνά έξω και αν δεν πάρετε μέτρα θα ξανά κολλήσει.


Τέλος να προσθέσω επειδή μπορεί και να μην έχετε κολλήσει ψιττάκωση αν έχει βέβαια το πτηνό όταν βάζετε νερό και τροφή να χρησιμοποιείτε γυαλιά οφθαλμικής προστασίας, μάσκες ffp2-ffp3 και γάντια.
 
Τελευταία επεξεργασία:
  • Χρήσιμο
Αντιδράσεις: ianos
Την έχω από τριών μηνών.ειναι πλέον τεσσάρων.παντα μέσα με απίστευτη φροντίδα και καθαριότητα.τωρα την έχω έξω το καλοκαίρι.εργαζομαι.σε δύο δουλειές και έτσι από το μέρα παρά μέρα την καθαρίζω μια φορά την βδομάδα.εχω ξανά πάει κουτσουλιές για έλεγχο πριν δύο χρόνια γιατί κόλλησε διάφορα από ένα κλουβί που δανείστηκα για δύο μέρες στην Σαλαμίνα ενώ το πλυνα με μηλοξυδο..ήταν ετοιμοθάνατη αλλά με σχολαστική πολύ προσοχή τα καταφέραμε και σώθηκε.και τώρα έπαθε αυτό..κατηγορώ σαφώς εμένα που δεν έχω τον χρόνο αυτό διαστημα.οπως είχα.Ευχομαι να μην είναι κατι τέτοια και να ναι απλά κάτι άλλο πιο απλό που δεν κολλιεται και να ξεπεραστεί γρήγορα με αγωγή.αλλα τα συμπτώματα που διάβασα δεν έχουν σχέση το έπαθε το διάστημα που πέρναγε πτερορια και εγώ πάλι φταίω γιατί δεν της έδωσα προβιοτικα και βιταμίνες εκείνο το διάστημα.το.επαθε στην πτερορια
[automerge]1722774406[/automerge]
@Kostas Pyl τεσσάρων χρόνων ειναι
 
@Xrisi9025 Ναι το κατάλαβα από το "πριν δύο χρόνια.." ότι αναφερώσουν σε 4 χρόνια και όχι μήνες. Κοίτα η πιο συνηθισμένη ασθένεια στα πτηνά είναι οι τριχομονάδες. Μπορεί να αναπτυχθούν και από στρες. Το κλουβί που πήρες αν ήταν από καναρίνια το πιο πιθανό είναι αρχικά να είχε νοσήσει από τριχομονάδες . Όπως και να έχει πέρασαν αλλά δύο χρόνια από τότε. Άρα κάνουμε reset από τον χρόνο που θεραπεύτηκε. Είναι πολύ πιθανό να είναι πάλι τριχομονάδες γιατί και αυτές έχουν υγρό στο μάτι, απώλεια φτερώματος γύρω από αυτό αλλά συνοδεύονται από υγρά περιττώματα αφρώδη σε προχωρημένο στάδιο και πράσινογκρι αλλα και ανορθωμένο πτέρωμα. Εμένα επειδή είχα σε ένα πτηνό είχε και νευρικότητα με έντονα πετάγματα και πολυδιψία πολυφαγία προφανώς λόγω εξάντλησης από διάρροια. Θέλει δύο εβδομάδες θεραπεία με trichomycine αν είναι αυτό. Εγώ προσωπικά αυτό πιστεύω ότι είναι. Θα δείξουν όπως και να έχει οι εργαστηριακές εξετάσεις. Πιο πολλά από τον πτηνιατρο αλλά και από εδώ θα έχεις υποστήριξη σε πολλά θέματα (πρόβιοτικα κλπ) αλλά θα τα πούμε αφού βγουν τα αποτελέσματα. Προσωπικά θα έκανα παραγγελία από τώρα, μιας και μένεις Σαντορίνη, trichomycine, προβιοτικών, μιας πολυβιταμινης και μιας τετρακυκλινης (όοως tabernil dociciclina) ώστε να είσαι έτοιμη με το που θα πάρεις τα αποτελέσματα. Όπως και να έχει δεν είναι κακό να έχεις και ένα δύο φάρμακα σε απόθεμα αχρειαστα να είναι. Περιμένουμε νέα σου.
 
  • Χρήσιμο
Αντιδράσεις: MARY58
@Kostas Pyl τριχομονάδες είχε μαζί με άλλα 4 .έχω το email των εξαιτασεων ακόμα.εχω trichomonex. Ευτυχώς λήγει τον 11/24 οπότε αν έχει αυτό έχω κ το φάρμακο να το δώσω άμεσα.λοιπον αύριο λογικά θα μου στείλουν.θα τους καλέσω και εγώ και θα σας ενημερώσω.σας ευχαριστώ όλους πάρα πολυ
 
Μην αγχώνεσαι αδικα. Περιμένεις τα αποτελέσματα και αν εχει ψιττάκωση ακολουθείς τις οδηγίες του γιατρού.
Παίρνεις τηλέφωνο τον παιδίατρο και θα σου πει τι να κάνεις.
Εμείς το περάσαμε αλώβητοι .
Απο τη στιγμή που έστειλες κουτσουλιές για εξέταση εισαι στο σωστό δρόμο.
 
@Dimitre ποτέ καταλάβατε ότι έχει θέμα το πτηνό σας? Και τι συμπτώματα είχε?? Εσείς δλσ δεν κολλήσατε
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Είχε ερεθισμένο το ενα ματι και κοιμόταν. Εμείς πήραμε προληπτικά εντιβιωση .Άλλη τα παιδια ,άλλη οι ενήλικες. Πέρασαν δέκα μήνες και δεν πάθαμε κατι.
 
@ianos Καλησπέρα ομάδα!!!! Βγήκαν οι εξαιτασεις!!!! Δεν έχει ψιτακωση το μωρό μου. Τριχομονάδες ,και άμεσα θεραπεία για τους μύκητες και ένα άλλο που τελειώνει σε κόλι...θα ήθελα τώρα να ρωτήσω που εφταιξα για τους μύκητες για να το διόρθωσω.ξεκινησαμε πάλι καθαριότητα μέρα παρά μέρα όσο κουρασμένη κ να είμαι..σας ευχαριστώ όλους και το ιατρείο στην κοζανι που είναι εκεί άμεσα σε ότι χρειαστω
 

Συνημμένα

  • IMG_20240808_123239.webp
    IMG_20240808_123239.webp
    35,7 KB · Προβολές: 10
Back
Top