Ασθένειες Ερεθισμένα μάτια σε κοκατίλ

@Xrisi9025 περαστικά του. Δόξα τω Θεώ. Πραγματικά νιώθαμε την αγωνία σου κ φυσικά ελπίζαμε για αρνητικά αποτελέσματα. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα κάνει την θεραπεία κ θα αποκατασταθεί η υγεία του. Παρεμπιπτόντως ποια αγωγή συνέστησαν;
 
@Xrisi9025 οι Τριχομονάδες ήταν το πιο πιθανό προφανώς είναι σε αρχικό στάδιο. Λογικά θα ξεκινήσεις με κάποια αντιβίωση για Coli (aviomycine), Nystamicyne για Candida και Trichomycine για trichomonas gallinarum. Στο ενδιάμεσο των θεραπειών δίνουμε πολυβιταμινη με προβιοτικά (όπως το triple action της Avianvet). Να γιατί δεν χρειάζεται ο πανικός. Όλα καλά λοιπόν.
 
@Xrisi9025 , χαίρομαι με τα νέα σας.
@Kostas Pyl από τότε που την έχω έξω την πλησιάζουν πολλά σπουργίτια για το φαγητό που πετάει απέξω.αν κόλλησε μόνο από κει θα κόλλησε

εν έχει ψιτακωση το μωρό μου. Τριχομονάδες ,και άμεσα θεραπεία για τους μύκητες και ένα άλλο που τελειώνει σε κόλι...θα ήθελα τώρα να ρωτήσω που εφταιξα για τους μύκητες για να το διόρθωσω.ξεκινησαμε πάλι καθαριότητα μέρα παρά μέρα όσο κουρασμένη κ να είμαι..
Κοίταξε αυτά που έχω τονίσει με έντονο μαύρο. Τα άγρια πουλιά, όπως σου προείπαν μεταφέρουν πολλές ασθένειες. Επομένως θα πρέπει πάση θυσία να βρίσκεται μακριά τους. Επίσης χύμα τροφές από τα πετσοπ μπορεί να μολυνθούν από μικροβιακούς παθογόνους παράγοντες.
Τέλος, θα ήθελα να σου πω να ρωτήσεις τον γιατρό σας, πότε θα είναι ασφαλές να διενεργήσει εκ νέου εξετάσεις αφού φυσικά έχει τελειώσει η θεραπεία. Θα πω και κάτι αιρετικό....ας πούμε ότι το πουλί δείχνει μια χαρά στο τέλος της θεραπείας και σου λέει ο γιατρός ότι επαναληπτικές εξετάσεις να κάνει π.χ. μετά από ένα 10ήμερο, αφού θα έχει πάρει και το τελευταίο φάρμακο. Διπλασίασε τον χρόνο, ώστε αν κάτι έχει απομείνει, να πολλαπλασιαστεί και να φανεί με μεγαλύτερη βεβαιότητα στις εξετάσεις. Αυτό βέβαια αφορά περισσότερο τους μύκητες.
 
@ianos προς θεού να ναι καλά αυτή η ομάδα και έμαθα από την αρχή πολλά.Μονο parackeet κλειστά σακούλια παίρνω ..ναι πρέπει να την προστατέψω από τα άγρια πουλάκια.Μου είπαν μόλις γίνει η θεραπεία όλη θα ξανά στειλω
 
@Xrisi9025 Οι τριχομονάδες μπορεί να εμφανιστούν πάλι σε περίοδο στρες και είναι καλό να έχετε το νου σας σε απώλειες φτερών γύρω από το μάτι ή κάποιο ερεθισμό, ανορθωμένο πτέρωμα και διάρροιες όταν ειδικά εμφανίζονται και τα τρία συμπτώματα (έχει και άλλες βέβαια ασθένειες με τα ίδια συμπτώματα). Τα βακτηριακά νοσήματα όπως ο Escherichia Coli μεταδίδονται από άγρια πτηνά (για αυτό πρέπει να μην επιτρέψετε περαιτέρω επαφή άγριων πτηνών με τον παπαγάλο) όσο και από τροφή, νερό και έντομα εξού και οι προτροπή για συσκευασμένες επώνυμες τροφές και όχι ανοικτές συσκευασίες επωνύμων τροφών και μη. Οι μύκητες όπως ο Candida από τροφή, περιβάλλον με υψηλή θερμοκρασία και υγρασία ή παρατεταμένη χορήγηση αντιβιοτικών. Και εδώ προσοχή στις τροφές και στην χορήγηση αντιβιοτικών που πάντα πάντα θα πρέπει όπως και σε εμάς να γίνεται με χρήση προβιοτικών (στα πουλιά μετά την χρήση της αντιβίωσης) για 3 μέρες βλέπω στις συνταγογραφήσεις αλλά εγώ θα έδινα και για εβδομάδα αφού μιλάμε για προβιοτικά που μόνο καλό κάνουν. Καλό βράδυ και ταχεία ανάρρωση στη μικρή.
 
Back
Top