Γενικά Ερνέστο και Ταμού, άρχισαν τα όργανα, σήκω απ'τη θέση σου

Εγγραφή
27 Ιουλ 2016
Μηνύματα
2.409
Πόλη
Χαλάνδρι
Πρώτη προσέγγιση. Με το αγαπημένο και στους δύο μπρόκολο (η μικρή ήθελε να τρώει απ' του Ερνέστο ο οποίος τσαντιζότανε).
Οταν δαγκώνει η μικρή του δίνει και καταλαβαίνει. Τα δακτυλά μας ειναι ματωμένοι μάρτυρες :)

Με συνεχή "γονική συναίνεση" και παρουσία βρίσκονται και τα δύο έξω και γνωρίζονται.

WP_20180630_009---Copy.webp
 
Τι γλυκές μπουκιτσες είναι αυτές!
Υπέροχη φωτογραφία. Είναι η πρώτη φορά που βρίσκονται έξω μαζί;
Ναι Ζωή είναι η πρώτη φορά και φυσικά δεν είναι ειδυλλιακά τα πράγματα. Ο μικρουλης δε θελει..."ενοχλήσεις" αντιθέτως αυτή τρέχει απο πισω του συνέχεια. :)
 
Πώς να καταλάβει ο μικρούλης ότι η αγάπη σας δεν μοιράστηκε αλλά πολλαπλασιαστηκε! Τελικά θα την αποδεχτεί την κούκλα 😉
Η δική μου κοκατιλινα, που την μεγάλωσα με κρέμα και ήταν πολύ δεμένη μαζί μου, αποδέχτηκε τον αρσενικό μετά από περίπου έναν χρόνο που βρίσκονταν στο ίδιο δωμάτιο και παρότι εδώ και αρκετά χρόνια μοιράζονται το ίδιο κλουβάκι, δεν ζευγαρωσαν ποτέ. Ούτε καν φρόντισε ποτέ το ένα το άλλο, όπως κάνουν όλοι οι παπαγάλοι. Βέβαια εγώ έκανα το λάθος και της πήρα παρέα όταν ήταν ήδη 4 ετών.
 
Πανέμορφη φωτογραφία!

Διονύση μου υπομόνη, υπομόνη και λιιιίγο υπομόνη!:D
Στον Πέπερ με τη Λήδα πήρε σχεδόν 3 μήνες μέχρι να μπορέσουν να τα βρουν!

Όλα θα πάνε καλά στο τέλος!
 
Σήμερα βγήκαμε παρέα με τα κλουβάκια μας στη βεράντα, μαζέψαμε τον ήλιο μας και κάναμε το μπάνιο και την τουαλέτα μας στα "ανοικτά".
Η μικρή εξακολουθεί να κάνει σαν τρελή για τον Ερνέστο, ο μικρός μου Βούδας όμως θέλει απλά την ησυχία του και της "αγριεύει" λιγάκι όταν πλησιάζει τα "μέρη" του. Κι αυτή όμως δε μασάει, μεγάλη τσαούσα βρίσκει την ευκαιρία και τρωγοπίνει απ' τα δικά του φαγητά όταν αυτός ασχολείται με κάτι άλλο.
Την έχουμε για λίγες ώρες έξω. Οχι μόνιμα όπως τον Ερνέστο για να αντιληφθεί σιγά σιγά "τι πρέπει να κάνει"
Είχαμε και το πρώτο "χαδάκι" σήμερα το οποίο το απόλαυσε επί μισή ώρα. Οπότε είμαστε οκ, στα χάδια είναι κι αυτή "Ερνέστο".
 
Διονύση πολύ όμορφη φωτογραφία, όχι μόνο γιατί είναι και τα 2 έξω, αλλά γιατί βλέπω ότι σιγά σιγά σας εμπιστεύεται και η μικρή.
Θα πάρει πολύ χρόνο να την δεχτεί ο Ερνέστο, γιατί τόσα χρόνια ήταν μόνος του και παρόλο που είναι κοινωνικά ζώα οι παπαγάλοι, είναι και ζώα της συνήθειας και όταν έχουν μάθει σε έναν τρόπο ζωής, θέλει πολύ υπομονή και χρόνο για να δεχτούν μια τέτοια αλλαγή.
Το σίγουρο είναι ότι με εσένα και την γυναίκα σου για γονείς, όλα θα πάρουν τον δρόμο που πρέπει :)
 
Μπηκα να μοιραστώ τη χαρά μου.
Ακόμα είναι διστακτικά και τα δύο, αλλά πριν λίγο "κάποιος" χτένισε "κάποια" ενώ μετά πέρασαν κάμποση ώρα παίζοντας με τα ραμφάκια τους. Με εμας στα προθυρα εγκεφαλικού βέβαια αλλά και πολύ χαρούμενους.

Στο μεταξύ να ενημερώσω την @Eleni pepper ότι αν ο οίκος κομμώσεων "Ο Πεππερονης" θέλει πεπειραμένη κομμώτρια βρήκαμε κι εμείς μία. 😛
Εφτιαξε τα μαλλιά μου και της Νόρας, μια οπτασία τι να σας λεω :D
 
Η μικρουλα έπαψε να μας δαγκώνει τόσο πια (ενταξει εμένα όχι, δαγκώνει ακόμα, κάθεται στα γυαλιά μου, στο αυτί μου, στη μύτη μου, δεν ξέρω πολύ πρεπει να την εχω βολέψει σαν σταντ)
Με τον Ερνι είναι μια ζεστη μια κρυο. Ποτε την χτενίζει ποτε την κυνηγάει να φύγει. Δύσκολο καθώς αυτή τρέχει απο πίσω του και δεν τον αφήνει σε ησυχία.
Προχωράμε βήμα-βήμα :D
 
Πάντως την βλέπω πολύ πονηρόφατσα.
Σε αυτή τη φωτό ο Ερνέστο φαίνεται αγγελούδι κι εκείνη σκανταλιάρα 😛
Δεν πέφτεις και πολύ έξω να πω την αλήθεια. :D
 
Μουντιαλιζόμεθα

ERTA.webp

-Πάλι στο τηλέφωνο μιλάς ρε Ταμού;
-Παψε μωρέ όλο τρως, διακοσα γραμμάρια θα γίνεις
-Αντε τελείωνε, θα έρθει ο λογαριασμος φουσκωμένος
-Σαν εσένα μετά από μισό μπρόκολο τη μέρα;
-Πφφφφ
-Πφφφφ

ERTA1.webp
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
:D
Μια χαρά φαίνεται να τα πηγαίνουν.
Πάντως κάνατε και ένα λάθος ασυγχώρητο. Είναι δυνατόν τέτοια κοπέλα που περπατάει και τρίζει ο τόπος, να τη βάζετε να βλέπει ποδόσφαιρο;
 
:D
Μια χαρά φαίνεται να τα πηγαίνουν.
Πάντως κάνατε και ένα λάθος ασυγχώρητο. Είναι δυνατόν τέτοια κοπέλα που περπατάει και τρίζει ο τόπος, να τη βάζετε να βλέπει ποδόσφαιρο;
Εντάξει το "μια χαρα" είναι σχετικό. Εκεί που χτενίζονται, αγριεύει ο κύριος και την παίρνει στο κυνήγι. Καμιά φορά πάει κι αυτή να του πουλήσει τσαμπουκά. Σε γενικές γραμμές είναι φυσιολογική για μένα η συμπεριφορά τους.
Ομως θέλουμε χρόνο ακόμα. Το μεγάλο ζόρι το τραβάει η Νόρα που είναι μαζί τους όλη τη μέρα όσο είμαι στη δουλειά και κάνει τον... Παιδονόμο :D
Πιστεύω πάντως θα πάνε όλα καλά.

Όσο για το ποδόσφαιρο, απλά κάνει παρέα στον "αντρα του σπιτιού" που παρακολουθεί μπάλα 😛
 
Και η μικρή εκτός κλουβιού είναι όλη την ημέρα τώρα πια;
Μενει 1-2 ωρες στο κλουβι, πιο πολυ για να φαει αυτο που πρεπει (δεν "ξερει" ακομα που ειναι το καθε φαγητο) και να...ηρεμήσουμε λιγο κι εμεις.
 
Back
Top