Γενικά Ερωτήσεις πριν την αγορά θηλυκής καρδερίνας εκτροφής

Akanthillis

PB Member
Εγγραφή
7 Σεπ 2021
Μηνύματα
496
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλημερα/καλησπέρα πριν ένα μήνα αγόρασα ένα καρδερινακι στα 70€ που τώρα βάφεται, από το κελαιδισμα τα παταταρια και τα μουστάκια φαίνεται για αρσενικό και πιστεύω κατα 80% να είναι αγοράκι να τονίσω πως ο άνθρωπος που το αγόρασα δεν είναι σε σύλλογο και το δαχτυλίδι δεν έχει στοιχεία συλλόγου αλλά γράφει GR 004 και είναι μωβ χρώμα.
Αυτό όμως που πραγματικά με ενδιαφέρει είναι να πάρω ένα θηλυκό με δαχτυλίδι συλλόγου για να τα κάνω ζευγάρι ώστε το καλοκαίρι που μας έρχεται να βάλω μπροστά για να βγάλω δικά μου πουλάκια 😍
1ον να περιμένω να ντυθεί τελείως ο μικρός για να είμαι σιγουρος;
2ον θα έχω αποτελέσματα από θέμα ηλικίας του αρσενικού άμα το προσπαθήσω την επόμενη σεζόν που έρχεται;
3ον θα είναι αργά αν πάρω το θηλυκό (αν βρω) κατά τον Φεβρουάριο-Μάρτιο ώστε να γνωριστούν?
Και 4ον πως θα βρω πορτοκαλι δαχτυλίδια συλλόγου 2,5mm εφόσον δεν είμαι σε σύλλογο; Καλό θα ήταν να τα προμηθευτώ από τώρα;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων! 😁
 
3ον θα είναι αργά αν πάρω το θηλυκό (αν βρω) κατά τον Φεβρουάριο-Μάρτιο ώστε να γνωριστούν?
Φεβρουάριο με αρχές Μαρτίου προλαβαίνεις.

Και 4ον πως θα βρω πορτοκαλι δαχτυλίδια συλλόγου 2,5mm εφόσον δεν είμαι σε σύλλογο; Καλό θα ήταν να τα προμηθευτώ από τώρα;
Δαχτυλίδια συλλόγων έχουν μόνο τα μέλη των συλλόγων. Δεν μπορείς να προμηθευτείς δαχτυλίδι συλλόγου από πουθενά αλλού, παρά μόνο από τον Σύλλογο που είσαι εγγεγραμμένος και τακτοποιημένος οικονομικά (συνδρομή, κόστος δαχτυλιδιών κλπ.).
 
@Stavros το να τα αγοράσω απλά από ένα άτομο συλλόγου δεν γίνεται;
Δεν είμαι σε θεση να έχω επιπλέων ευθύνες με συνδρομές απέναντι σε ένα σύλλογο(τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον) , επίσης άμα βρω και βάλω δαχτυλίδια σαν αυτό που έχει ήδη το αγοράκι μου δηλαδή GR 00N 22C θεωρούμε παράνομος κάτοχος;
Γιατί εδώ στη Θεσσαλονίκη ξέρω ένα πετσοπ που φέρνει κλειστού τύπου ανεξάρτητα (όχι από σύλλογο) δαχτυλίδια.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Αυτό με τα δαχτυλίδια από σύλλογο κτλ έχει μπει στο φόρουμ ως προϋπόθεση για παρουσιάσεις και συζητήσεις γύρω από τα ιθαγενή σαν μια ελάχιστη δικλειδα ασφαλειας ώστε να μην ασχολούμαστε με πιασμένα πουλια καθώς μας βρίσκει αντίθετους.

Δεν έχει να κάνει με νομιμότητα κτλ, δεν είμαστε αστυνομία εδώ να ελέγχουμε τον καθένα.

Απο'κει και πέρα το τι θα κάνεις και από που θα προμηθευτείς τα πουλιά που ψάχνεις είναι δικό σου θέμα.
Η μόνη "ποινή" σου από το φόρουμ θα είναι ότι δεν θα μπορείς να τα προβάλλεις εδώ με φώτο ούτε και να συζητάς για αυτά (εάν δεν έχουν δαχτυλίδι συλλόγου).

Βέβαια αν εσύ ξέρεις τι πουλιά παίρνεις και εμπιστεύεσαι τα συγκεκριμένα άτομα και είσαι εντάξει με την εκτροφή σου δεν υπάρχει λόγος να προβληματίζεσαι. Πάρε από εκεί που θέλεις.
Άλλωστε υπάρχουν πολλοί που έχουν εκτροφή ιθαγενών και δε βάζουν δαχτυλίδια καθόλου ή βάζουν δικά τους κλειστού τύπου όπως το GR που ανεφερες ή με το όνομα τους κτλ.
Κι εγώ από περυσι πλέον δεν είμαι σε σύλλογο οπότε δαχτυλίδια GR έβαλα στα φετινά, σε κάποια καθόλου και σε κάποια 3mm που είναι για καναρίνια.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@patrickios ωραία, εγώ απλά ήθελα να ξέρω αν γενικά είναι οκ να βάζουμε δαχτυλίδι εκτός συλλόγου ασχέτως από το φορουμ, τώρα αν τα δείχνω εδώ στο φόρουμ η όχι έρχεται σε δεύτερη μοίρα θα δείχνω μόνο τη θηλυκή που σκοπεύω να πάρω 😝, εγώ ήθελα απλά κάποιος διευκρινήσεις οι οποιες και έγιναν, ευχαριστώ πολύ 😁
 
@Akanthillis νομίζω πως τα έχεις κάπως μπερδεμένα μέσα σου. 🙂 Βέβαια εμείς είμαστε εδώ για αυτόν ακριβώς το λόγο.

το να τα αγοράσω απλά από ένα άτομο συλλόγου δεν γίνεται;
Οι εκτροφείς μέλη συλλόγων παραγγέλνουν δαχτυλίδια στο σύλλογο τους με βάση τον αριθμό των πουλιών που προσδοκούν να παράξουν, συν κάτι ακόμη για καλό και για κακό. Αν υπάρξει περίσσευμα στα δαχτυλίδια τους, το κρατούν εκεί που κρατούν την ταυτότητα τους, για να μην πιέσουν κατά λάθος στα χέρια κανενός τρίτου.

Σε παραπέμπω (ξανά αν δεν κάνω λάθος) σε ένα άρθρο μας που θα λύσει κάθε απορία σου σχετικά με αυτό το θέμα:

Δεν είμαι σε θεση να έχω επιπλέων ευθύνες με συνδρομές απέναντι σε ένα σύλλογο(τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον
Δεν είναι απαραίτητο ούτε χρειάζεται να γίνει μέλος σε σύλλογο, κάποιος που φροντίζει απλά 1-2 πουλάκια για να χαίρεται την παρουσία τους. Μία εγγραφή σε σύλλογο γίνεται για να έχει όποιος επιθυμεί τη δυνατότητα να συμμετέχει σε events που διοργανώνει ο σύλλογος, για να διατηρεί μία επαφή με συναδέλφους του στο χόμπι, στο πλαίσιο των οργανωμένων συγκεντρώσεων του συλλόγου, και γαι να εκπροσωπείται θεσμικά από κάποιον επίσημο φορέα σε θέματα που αφορούν το χόμπι του.

θεωρούμε παράνομος κάτοχος;
Το δαχτυλίδι κλειστού τύπου δεν διασφαλίζει τίποτα περισσότερο από το γεγονός ότι περάστηκε στο πόδι του πουλιού κάποια στιγμή μέσα στο πρώτο δεκαήμερο της ζωής του. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να περαστεί σε ένα πουλάκι που κλάπηκε από φωλιά που υπήρχε σε ένα κήπο ή από εκτροφή που πληρεί όλους τους Ηθικούς κυρίως κανόνες που αφορούν την παραγωγή ιθαγενών πουλιών.

Γιατί εδώ στη Θεσσαλονίκη ξέρω ένα πετσοπ που φέρνει κλειστού τύπου ανεξάρτητα (όχι από σύλλογο) δαχτυλίδια.
Όλα τα ενημερωμένα Pet Shop έχουν αριθμημένα δαχτυλίδια. Υπάρχουν όμως πλέον και ένα σωρό καταστήματα που πωλουν δαχτυλίδια για πουλιά κλειστού τύπου, τα οποία μπορούν να αναγράφουν ότι θέλει ο πελάτης.
 
ωραία, εγώ απλά ήθελα να ξέρω αν γενικά είναι οκ να βάζουμε δαχτυλίδι εκτός συλλόγου ασχέτως από το φορουμ, τώρα αν τα δείχνω εδώ στο φόρουμ η όχι έρχεται σε δεύτερη μοίρα θα δείχνω μόνο τη θηλυκή που σκοπεύω να πάρω
Δεν έχει να κάνει με συλλόγους ή με forums. Η εκτροφή ή και η κατοχή ιθαγενών πουλιών είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ με βάση το γράμμα του νόμου, Υπάρχουν ελάχιστες εξαιρέσεις που αφορούν εκτροφείς που εξασφάλισαν ην έκδοση αδειών ειδικού σκοπού και με βάση αυτές παράγουν πουλιά που θεωρούνται νόμιμα.
 
@Stavros ναι ναι... Πριν κάνω εγγραφή είχα διαβασει αρκετά post για αυτό το θέμα, απλά όπως ειπώθηκε σε άλλα ποστ άλλο να είσαι παράνομος με ήθος και πουλιά εκτροφής και άλλο με άγρια, ξέρω για όλη αυτή τη σύγχυση που υπάρχει σε αυτό το θέμα και τις άδειες που βγαίνουν αραιά και που... Απλά είπα να ρωτήσω σχετικά με τα δαχτυλίδια καθαρά από ενδιαφέρον του αν ισχύει κάτι διαφορετικό με τα συλλόγου ή με τα άλλα, επειδή όμως ότι και να βάλω είναι το ίδιο και το αυτό θα πάρω την απόφαση ανάλογα σε τι κατάσταση βρίσκομαι όταν ερθει η ώρα, όπως και να έχει ευχαριστώ πολύ για όλες τις διευκρινήσεις 😀 επίσης ο λόγος που θέλω να κάνω δική μου αναπαραγωγή στα συγκεκριμένα πουλιά είναι για να σιμβαλω και εγώ με τον τρόπο μου στο να σταματήσουν να αιχμαλωτιζονται σε κάποια φάση τα άγρια, ίσως ακούγομαι ρομαντικός η αλλόκοτος αλλά πιστεύω πολλά άτομα έχουν ξεκινήσει το ίδιο, και ξέρω ότι μόνος μου δεν θα αλλάξω τον κόσμο είτε στα πουλιά είτε στο οτιδήποτε στη ζωή γενικά, αλλά ολα από κάπου ξεκινάνε έτσι?
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Tony Forpus το πουλι σαλιαριζει με πλεξιματακι(ανταγωνιζεται τον άλλο μπέμπη που έχω το καναρίνι που και εκείνο σαλιαριζει) , έχει λεπτό και μακρύ ράμφος μαύρα πλατάρια μαύρα μουστάκια, γιαυτό είπα κατά 80% αρσενικό βέβαια με τις καρδερίνες ποτέ δεν ξες, ότι και να είναι θα πάρω τα αντίθετο φύλο όπως και να έχει
 
Back
Top