Γενικά Ερωτήσεις σχετικά με τους κτηνίατρους

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Niva99
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
@Geokilkis ήθελα την άποψη σου κ σ'ευχαριστώ. Κ εγώ συμφωνώ μαζί σου. Αν κ έχω διαβάσει (δεν θυμάμαι σε ποιο thread ή από ποιον) ότι θεωρείται υπερβολή.
Λήδα μου, σ' ευχαριστώ πολύ. Εάν δεν υπάρχει λόγος για θέμα υγείας, νομίζω ότι μια φορά το έτος είναι αρκετή. Κ το λέω περισσότερο για να μην στρεσσαρεται το πουλάκι.
 
@MARY58 Εγω δεν το θεωρώ υπερβολή. Πιστεύω πως είναι οκ για να το τσεκάρει ένας πτηνιατρος 1-2 φορές τον χρόνο. Εγώ όσο καιρό έχω πουλια τα πάω 2 φορές το χρόνο στον πτηνιατρο.
 
Εγώ ακολουθώ αυτό: κάθε αρχές Σεπτεμβρίου και μέσα Φλεβάρη έχω πρόγραμμα να τα ελέγξω ώστε να ξεκινήσω την επόμενη αναπαραγωγική περίοδο. Αφού φυσικά ολοκληρωθεί η πτερορροια.
Υπάρχουν πολλοί εκτροφείς και ιδιοκτήτες που επισκέπτονται τον πτηνιατρο μόνο σε περίπτωση ασθένειας.
Προσωπικά προτείνω πάντα τον πρώτο έλεγχο γύρω στον έναν χρόνο του πουλιού και έκτοτε ετήσια..όταν πληρούνται σωστές συνθήκες διαμονής και διατροφής.
Με όσους έχω συζητήσει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό είτε πτηνιατροι είτε εκτροφείς ακολουθούν και προτείνουν τα παραπάνω.
 
Εγώ που ρώτησα τον πτηνιατρο είπε ότι δεν υπάρχει λόγος για τσεκ προληπτικά εφόσον είναι όλα φυσιολογικά. Βέβαια τα καναρίνια μου σκέφτομαι να τα παβ προληπτικά πριν μπω σε αναπαραγωγή με την νέα σεζόν
 
Επίσης κατά την άποψή μου καλό θα ήταν να κάνουμε και ενα check up στα πουλάκια που μόλις βγήκαν από καραντίνα ώστε να σιγουρευτουμε πως είναι υγιέστατα πριν έρθουν σε επαφή με τα άλλα.
 
Προσωπικά ο παπαγάλος μου ζει σε ένα ασφαλές και καθαρό περιβάλλον (δεν υπάρχουν καπνιστές στο σπίτι, δεν μένω σε κάποιο κεντρικό μερος της πόλης με πολλά καυσαέρια), τον βγάζω μέρα παρά μέρα έξω για να γυμνάζει τα φτερά του, προσπαθώ να του δίνω κάθε μέρα φρέσκα λαχανικά και 2 φορές την εβδομάδα φρούτα. Του εξασφαλίζω πολλές ώρες ύπνου (από την δύση του ήλιου, μέχρι την αυγή) και εννοείται φρέσκο νερό κάθε μέρα. Κατά την γνώμη μου είναι ένα πολύ υγιές πτηνό και το να το πάω στον πτηνίατρο είναι ίσως ανούσιο. Εάν εμένα στον Πειραιά, θα ήθελα να τον πάω στην Δουκάκη, επειδή έχω ακούσει πάρα πολλές καλές κριτικές και θα ήθελα να αξιολογήσω και την δικιά μου εμπειρία. Όμως μένω Θεσσαλονίκη, και ο μόνος πτηνίατρος με τις αρκετά καλές κριτικές είναι ο Σαντοριναίος. Διάβασα όμως πρόσφατα μια εξωφρενική κριτική, που άλλαξε την εικόνα που είχα για το συγκεκριμένο κτηνιατρείο. Εάν μπείτε στις αξιολογήσεις για το κτηνιατρείο στο PetBirds θα την δείτε ως την πιο χρήσιμη αρνητική αξιολόγηση. Ξέρω, άλλαξα θέμα, αλλά μπορείτε να μου προτείνετε κι άλλα κτηνιατρεία στην περιοχή της Θεσσαλονίκης? Είχα κάνει παλιότερα την έρευνα μου, αλλά βρήκα μόνο λίγα που δεν είχανε είτε καθόλου, είτε λίγες αρνητικές κριτικές. Βέβαια, εάν έχετε επισκεφθεί το κτηνιατρείο/α που θα μου προτείνετε, θα χαρώ πολύ να διαβάσω και την δικιά σας εμπειρία 😁
 
Εγώ που ρώτησα τον πτηνιατρο είπε ότι δεν υπάρχει λόγος για τσεκ προληπτικά εφόσον είναι όλα φυσιολογικά.

Θα συμφωνήσω κι εγώ με αυτή άποψη,ένας μεσος ερασιτέχνης φροντιστής μπορεί να αντιληφθεί αν πάει κάτι στραβα.
 
Back
Top