Γενικά Μερικές ερωτήσεις σχετικά με τεστ dna σε lovebird

Τώρα μάλιστα 🙂
Αρχικά, και σύμφωνα με τις φωτογραφίες, ο πατέρας είναι ένα D green και η μητέρα ένα lutino opaline.
Το μικρό πάλι, εκτός και αν ξεγελάει ο φακός, είναι μετάλλαξης Green cinnamon.
To cinnamon είναι μια φυλλοσύνδετη υπολοιπόμενη μετάλλαξη η οποία για να εμφανιστεί στους απογόνους πρέπει να ζευγαρώσουμε ένα από τα παρακάτω :
Cinnamon male x cinammon female Cinammon male x green πχ female
Cinnamon split male x green πχ female

Τα θηλυκά πουλιά δεν μπορούν να είναι ποτέ split (φορείς) για ένα φυλλοσύνδετο γονίδιο, μόνο τα αρσενικά. Επομένως για να παραχθεί το cinammon μικρό σου σημαινει πως ο πατέρας είναι φορέας της μετάλλαξης.
Τα cinnamon αρσενικά, είτε φέρουν την μετάλλαξη στον φαινότυπο είτε στον γονότυπο, δίνουν πάντοτε θηλυκούς απογόνους. Επομένως το μικρό σου, βάση γενετικής, είναι ένα θηλυκό άτομο.
 
@Γιαννης17 😦😦😦...θηλυκο εε.Απογοητευτηκα λιγο επειδη εχω προικα αρσενικού.Τελος παντων θα του κανω και το τεστ πιο μου προτείνετε ως καλύτερα απο αυτα που έστειλε πιο πανω ο @Tony Forpus
 
@giannisvlg δεν χρειάζεται να κάνεις test. Η περίπτωση να είναι αρσενικό με αυτούς τους γονείς είναι κάτι λιγότερο από ανύπαρκτη.
Θα το συνηθίσεις με τον καιρό.
 
@giannisvlg για να στο εξηγήσω πιο απλά μια φυλλοσύνδετη μετάλλαξη καθορίζει το φύλο των μικρών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο πατέρας πέρασε τα γονίδια του στο μικρό, και όπως γίνεται πάντα με ένα αρσενικό φυλλοσύνδετης μετάλλαξης τα θηλυκά μικρά εμφανίζουν τον φαινότυπο που φέρει ή κρύβει ο πατέρας. Αυτά όμως είναι κανόνες γενετικής που αν δεν γνωρίζεις κάποια πράγματα είναι δύσκολο να τους καταλάβεις. Εσύ μπορείς να κρατήσεις πως το μικρό είναι θηλυκό με ποσοστό 1000% 🙂
Καλή συνέχεια
 
Back
Top