Ασθένειες Ερώτηση για μικρά παπαγαλάκια

Κατάσταση
Κλειστό.

salamandra021

PB New Member
Εγγραφή
7 Μαϊ 2008
Μηνύματα
61
Πόλη
Αθήνα
Γειά σε όλους σας. Όπως ξέρετε πολλοί έχω μία ροζέλα. Όμως το πρόβλημα δεν είναι μ' αυτήν. Το πρόβλημα το έχει η αδερφή μου που έχει 2 μικρά παπαγαλάκια.
Δεν ξέρει τί είδος είναι πάντως έχουν γύρο στα 40€ νομίζω, τα πήρε πριν 1 μήνα και δεν είναι Lovebird. Είναι κάπως προς το γκρι το ένα και για το άλλο δεν θυμάμαι να σας πω τα χρώματά του.
Το πρόβλημα λοιπόν είναι ότι το ένα απ' τα δύο συνήθως καθότανε μέχρι πριν λίγες μέρες ανάποδα στο κλουβί του κρατημένο απ' τα κάγκελα του κλουβιού του με τα πόδια του.
Όμως προχθές η αδερφή μου παρατήρησε ότι καθόταν στο κλαδάκι του κάπως στεναχωρημένο. Αφού το παρατήρησε αρκετά είδε ότι του είχε σταθεί μία κουτσουλιά ακριβώς κάτω απ' την ουρίτσα του. Ξέρετε... στο σημείο απ' όπου βγήκε. Μετά από λίγες ώρες είχε καθαρίσει εκείνο το σημείο και όλα ήταν εντάξει.
Όμως και σήμερα συνέβη το ίδιο. Και σήμερα το παπαγαλάκι κάθεται κάτω κάτω στα κάγκελα του κλουβιού και ούτε καν στο κλαδάκι του. Είναι γενικά στεναχωρημένο και η αδερφή μου δεν ξέρει γιατί συμβαίνει αυτό. Γιατί δηλαδή μένει εκεί η κουτσουλιά του. Είναι κάτι προσωρινό? Ή το πουλάκι έχει κάποια αρρώστια ή κάτι τέτοιο;
 
Το πρόβλημα λοιπόν είναι ότι το ένα απ' τα δύο συνήθως καθότανε μέχρι πριν λίγες μέρες ανάποδα στο κλουβί του κρατημένο απ' τα κάγκελα του κλουβιού του με τα πόδια του.

Τι εννοεις; Οτι καθοταν αναποδα; Σαν νυχτεριδα; Ετσι ηταν μονιμως;
 
Ακριβώς έτσι... Όχι μονίμως, αλλά κάποιες φορές κοιμόταν έτσι! Κι η αδερφή μου απόρρησε όταν το είδε να κοιμάται έτσι όμως αφού το έκανε αρκετά συχνά θεώρησε ότι είναι βολικό για το παπαγαλάκι. Το θέμα είναι ότι η αδερφή μου πιστεύει ότι κουτσούλησε την ώρα που καθόταν ανάποδα γι' αυτό και έμεινε εκεί η κουτσουλιά του. Όμως την δεύτερη φορά που συνέβη αυτό το παπαγαλάκι δεν κάθησε καμία στιγμή ανάποδα.
 
Η κουτσουλια μπορει να εχει μεινει εκει για πολλους λογους. Μπορει κ τυχαια κ να μην ειναι ανησυχητικο.
Το προβλημα ειναι το οτι καθεται κατω μαζεμενο. Αυτο δειχνει οτι δεν ειναι κ πολυ καλα στην υγεια του.
Οσο για παπαγαλακι-νυχτεριδα, εγω πρωτη φορα το ακουω!
 
Θεμιστοκλή δυστυχώς το ότι κάθεται κάτω είναι πολύ κακό σημάδι.. Δείχνει ότι μάλλον είναι άρρωστο, κι επειδή τα πουλιά κρύβουν τις ενδείξεις της αρρώστειας (για να μην γινονται λείες απο αρπακτικά στη φύση) όταν φτάνουν σε αυτό το στάδιο, δυστυχώς είναι δ΄συκολα τα πράγματα). Προτείνω πτηνίατρο..
Για δες εδώ : https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/
 
Σ' ευχαριστώ πολύ για το χρήσιμο τόπικ του φόρουμ. Είναι στην Λάρισα η αδερφή μου και νόμιζα ότι δεν θα βρω κάτι όμως έχει και κάποιους πτηνίατρους εκεί!
Θα της πω να το φροντίσει σήμερα το πρωί κιόλας... Ελπίζω να μην είναι κάτι άσχημο γιατί δεν το έχει και πολύ καιρό όπως σας είπα. Θα σας πω νεότερα.
 
Σας έχω νέα... Η αδερφή μου μου είπε ότι δεν κάθεται κάτω κάτω στο κλουβί της απλά ότι είναι αρκετά πιο ήσυχη και πιο στεναχωρημένη απ' ότι τις προηγούμενες μέρες. Δεν κάθεται ανάποδα πλέον στα κάγκελα του κλουβιού και απλώς κάθεται κουρνιασμένη στο κάτω κλαδάκι. Και επίσης όταν το άλλο παπαγαλάκι πάει και ασχολείται μαζί της (την πειράζει, την "φιλάει" κλπ) εκείνη δεν αντιδράει και δείχνει σαν να το αγνοεί.
Σας έχω και μία φωτογραφία μήπως μπορέσετε και διακρίνετε κάτι. Είναι το γκρι παπαγαλάκι και όχι το πράσινο.
Ξέρει κανείς τί μπορεί να της συμβαίνει;
Επίσης αν ξέρει κάποιος να μου πει και τι είδος είναι αυτά τα παπαγαλάκια θα το εκτιμούσα πολύ.
 

Συνημμένα

  • Παπαγαλάκια.webp
    Παπαγαλάκια.webp
    4,8 KB · Προβολές: 173
Ειναι τα κοινα αυστραλιανα παπαγαλακια Budgerigars. Λατινικη ονομασια Melopsittacus undulatus. 😉

Καλο θα ειναι παντως να το δει ο πτηνιατρος διοτι τοση ησυχια που περιγραφεις ειναι λιγο υποπτη...

Σταυρο συγνωμη, οταν ξεκινησα να γραφω δεν υπηρχε αλλη απαντηση...
 
Μα δεν περιγραφεις συμπτωματα ασθενειας. Απλα μια συμπεριφορα! Μπορει να ειχε αλλο ταιρι στο πετ σοπ και να το εχασε και γι αυτο να ειναι ετσι.. αν ειναι ετσι θα συνελθει συντομα... Αν εχει κατι αλλο δηλ. Παθηση δεν μπορει να σου πει καποιος με σιγουρια αν δε δει το πουλι... Καλη διατροφη με φρουτα και λαχανικα καθε μερα να της προτεινεις... 😉 Τρωει - πινει - κινειται φυσιολογικα;
 
Το πρόβλημά του είναι η συμπεριφορά του γενικότερα αλλά και το ότι οι κουτσουλιές μένουν στο σημείο απ' όπου βγαίνουν (ελπίζω να καταλαβαίνουμε όλοι☹).
Το παρατήρησε η αδερφή μου και είδε ότι δεν ενεργείται εύκολα πλέον το παπαγαλάκι.
Ότι τρώει το ένα τρώει και το άλλο παπαγαλάκι. Παπαγαλίνη και κάποιες βιταμίνες που της είχαν δώσει απ' το pet shop όταν το πήρε.
Και αποτέλεσμα αυτών είναι ότι κάθεται ήσυχο και ανοιγοκλείνει τα μάτια του. Δεν κινείται πολύ και είναι γενικώς ήσυχο. Ελπίζω να βοήθησα περισσότερο.
 
Oι κουτσουλιες δεν πρεπει να ειναι ετσι... καλυτερα να ρωτησει τον γιατρο εστω και τηλεφωνικα. Γιατι δεν το πηγαινει να το δει ο γιατρος;
 
Σιγουρα είναι Budgies τα παπαγαλάκια της. Πριν 2-3 χρόνια είχα μια μεγάλη κλούβα στην αυλή με πολλά παπαγαλάκια. Όλα κοιμόντουσαν κρατημένα από τα σύρματα αντί να κοιμούνται στα κλαδιά. Κοίταξε μόνο μήπως οι πατούδες είναι πολύ μικρής ή μεγαλης διαμέτρου για τα πόδια του. Όσο για την κουτσουλιά δεν ξέρω να σου πω. Μια σκέψη είναι μηπως το ενοχλούν οι βιταμίνες; Μπάνιο κάνει; Αν δεν κάνει μπάνιο θα ανυσηχούσα περισσοτερο...
 
Δεν έκανε καθόλου μπάνιο μέχρι τώρα. Της το πρότεινα αυτό χθες και τους έκανε για πρώτη φορά απ' όταν τα πήρε. Να της πω να το συνεχίσει δηλαδή; Της έχω πει τόσες φορές να το πάει στον κτηνίατρο αλλά δεν είναι το μόνο μέλημά της αυτό τον καιρό λόγω Πανελληνίων. Πάντως αν πρόκειται για κάτι σημαντικό θα την πιέσω να τα πάει άμεσα στον πτηνίατρο.
 
Ειναι ενδειξη οτι κατι τρεχει αν δε κανει μπανιο το παπαγαλακι;☹
 
Απλώς επειδή τρελαινονται με το μπάνιο, αν δεν κάνει καθόλου θα μ έκανε να πιστέψω πως πραγματικά το πουλί είναι πολύ άκεφο κι ίσως έχει πρόβλημα.
 
Δυστυχώς έχω άσχημα νέα!
Το παπαγαλάκι δυστυχώς ψόφησε σήμερα το πρωί☹...
Χθες η αδερφή μου νόμιζε ότι όλο αυτό μπορεί και να συναίβεναι για λόγους αναπαραγωγής και νόμιζε ότι ήταν σε φάση τέτοια έτοιμη να κάνει αυγουλάκια. Τους έβαλε και μια φωλίτσα μέσα στο κλουβί και δυστυχώς σήμερα το πρωί το βρήκε κάτω με κλειστά τα μάτια του...☹
Το κακό είναι ότι το είδε πριν πάει για να γράψει εξετάσεις το πρωί κι έτσι ήταν αρκετά στεναχωρημένη. Ελπίζω να γράψει καλά τουλάχιστον και να μην στεναχωρηθεί κι άλλο.
Δεν το πήγε στον πτηνίατρο τελικά γιατί ήρθε ένας φίλος της στο σπίτι ο οποίος κακώς βέβαια της είπε ότι ήταν καλά στην υγεία του το παπαγαλάκι και ίσως να ήταν και σε φάση αναπαραγωγής γι' αυτό και καθόταν έτσι. Εκείνη καθησυχάστικε και δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα.
Τώρα επειδή έχει μείνει το ένα μόνο του το παπαγαλάκι θέλω να ρωτήσω κάτι για το μπάνιο που είπατε.
Ο φίλος της της είπε ότι τώρα το καλοκαίρι δεν πρέπει να τα κάνεις κάθε μέρα μπάνιο γιατί υπάρχει σοβαρή περίπτωση να κολλήσει ψίρες. Όπως επίσης και να μην έχει κάτω κάτω στο κλουβί χαρτί για τις κουτσουλιές γιατί κι από εκεί κολλάν ψίρες. Εγώ τόσο καιρό που ασχολούμαι με παπαγάλους δεν έχω ξαναακούσει κάτι τέτοιο.
Ξέρετε αν ισχύει ή αν λέει χαζομάρες;
Και κάτι τελευταίο... Αυτό το παπαγαλάκι που έμεινε μόνο του τώρα λέτε να κατσουφιάσει; Δεν ήταν βέβαια πολύ καιρό μαζί με το άλλο. Γύρω στον 1 μήνα.
 
Τι να πω φιλε μου; Τοσα πραγματα σου γραψαμε... αδικος κοπος. Για το πουλακι εννοω..☹ πηγε ενας φιλος της και της ειπε ενα σωρο χαζομαρες κι επρεπε να τις κανει δηλαδη. Ακου ψειρες. Αφου πετυχε η πρωτη συμβουλη του οτι το πουλακι ειναι μια χαρα ισως εχει δικιο και για τις ψειρες και το μπανιο τι να πω;
 
Κατάσταση
Κλειστό.
Back
Top