Γενικά Εσείς πως πληρώσατε την απειρία σας;

Αυτο Δημητρη ηταν ατυχημα που μας λες... Δεν το εκανες απο θεμα απειριας!
Οταν δεν εχουμε εμπειρια σε κατι ζηταμε την βοηθεια καποιου που την κατεχει!
Δεν καθομαστε μονοι μας να κανουμε πειραματα με ζωντανους οργανισμους!

Τι να πω τώρα;Γιατί ρε παιδιά δεν αφήνετε το Forum να δουλέψει για το σκοπό που δημιουργήθηκε;΄
Οι περισσότεροι εδώ μέσα προσπαθούμε να μάθουμε από τους παλιότερους. Εγώ τουλάχιστον μαθαίνω πολλά πράγματα που δεν ήξερα.
Ποτέ χωρίς να ξέρω κάτι δεν δίνω συμβουλές. Και επειδή δεν μπορώ να βοηθήσω αλλιώς, γράφω την μεγάλη βλακεία που έκανα.Ίσως κάποιον να βοηθήσω και να μην κάνει το ίδιο λάθος.
Πάντως δεν έγραψα για να το παίξω έξυπνος σίγουρα.
Αγαπητή φίλη, εγώ το βλέπω σαν χόμπυ το να εκτρέφω δέκα πουλάκια. Προσπαθώ να τα έχω καλά και να τα ευχαριστιέμαι κάθε Κυριακή με τον γιό μου στην βεράντα μας. Δεν ξέρω γιατί μου έγραψες ότι δεν έχουμε το ίδιο χόμπυ!
Σκεφτείτε πρίν επιτεθείτε σε κάποιον, ότι κάνετε κακό σε αυτούς που θέλουν να γράψουν κάτι και φοβούντε τέτοιες αντιδράσεις σας.
Τέλος ευχαριστώ τα υπόλοιπα παιδιά για τα καλά τους λόγια!
 
ε δεν θα ξερει να φερεται... Τελωςπαντων α τωρα θημυθηκα οτι απο θεμα απειριας ειχα χασει 2 πουλια.. Ειχα πιασει ενα καναρινι και τοβαλα κατευθειαν για ζευγαρωμα απριλη τοχα πιασει και ηταν αρκετα φουσκομενο και φαινοταν αρρωστο αλλα εγω δεν ηξερα ειπα θα κρυωνει η θα βαριεται και δεν ασχοληθηκα.. Δεν ηξερα και τι φαρμακα να του δωσω και... Εγινε το μοιραιο. Και απο τοτε καραντινα παντα οπωσδηποτε.
 
Καλά εγώ δεν θα μου συγχωρήσω ποτέ
που άφηνα τα καναρινάκια έξω στο μπαλκόνι και δέχονταν επιθέσεις
από αρπακτικά. 😡
Και την πρώτη φορά είχα άγνοια επί του θέματος,το άφησα
να γίνει κ 2η όμως.☹ Έτσι έχασα 3 πανέμορφα αρσενικά καναρινάκια.
Αυτός ήταν κ ο λόγος π ανακάλυψα το φόρουμ εδώ, για καλή μ τύχη, κ ΄μαθα κάποια πράγματα παραπάνω.
Επίσης κ εγώ το πρώτο καιρό δεν ήξερα ότι πρέπει να κάνουν μπανάκι τα καναρίνια με συνέπεια ένα να το βρω νεκρό κάποιο ζεστό πρωινό του Αυγούστου προ τριετίας.
 
Υποσχομαι οτι ειναι το τελευταιο off topic...


Ημουν αποτομη γιατι λειτουργω εντελως διαφορετικα και φρικαρα με το θεμα της μπατονετας, που το θεωρω εντελως λαθος με τον τροπο και την στιγμη που εγινε...
Εγω απλα δεν ενεργω μονη μου σε καταστασεις που δεν ξερω και ζητω παντα την βοηθεια καποιου πιο εμπειρου 😉
Δεν περιμενα να παρει τοση επεκταση το θεμα και ειλικρινα δεν ηταν αυτος ο σκοπος μου... Οι περισσοτεροι ειμαστε εδω για την αγαπη μας για τα πουλια και οι αποψεις διυστανται...
Απλα επρεπε να κρατησω την αποψη μου για τον εαυτο μου, οπως εκαναν κι αλλα μελη με το συγκεκριμενο θεμα τα οποια συμφωνησαν μαζι μου και να μην δημιουργησω αυτη την συγχυση
 
Το μεγαλύτερό μου λάθος που δεν το συγχωρώ, όταν ήμουν 12 χρονών και είχα εντελώς τυχαία την πρώτη μου γέννα από Budgies! Από την πρώτη και μετά, η θηλυκιά δεν προλάβαινε να βγει ο τελευταίος νεοσσός από την φωλιά και έκανε πάλι αβγά! Θεωρούσα ότι δεν ήταν σωστό να της πάρω τα αβγά και την άφηνα να γεννάει.. Το αποτέλεσμα, στράβωσε το πόδι της -αυτό που φαντάζομαι είναι ότι της έλειπε κάποια βιταμίνη- και έχασε τα περισσότερα φτερά από την κοιλιά.. ☹
 
Καλημέρα

Προσωπικά δικαιολογώ απόλυτα το Χρήστο.
Ιδιαίτερα. λόγω του ότι έχουμε γνωριστεί από κοντά και ξέρω την λόξα του αλλά και την αγάπη του για τα καναρίνια.
Είναι άνθρωπος που έχει μάθει να ακούει, αλλά συγχρόνως έχει και το άγχος εάν τα κάνει όλα σωστά.
Πράγμα αδύνατον, ακόμη και για όσους εκτρέφουν καναρίνια για πολλά χρόνια.
Μου θυμίζει τον εαυτό μου όταν ξεκίνησα με τα malinois πριν 9 χρόνια περίπου.
Ήμουν συνεχώς από πάνω τους, έλεγχα ένα ένα πουλάκι ξεχωριστά και γενικός ξεψείριζα τα πάντα.
Και σε μένα είχε τύχει να χάσω νεοσσούς με το να τους βοηθάω να βγουν από το αυγό.
Και σε μένα είχε τύχει να χάσω νεοσσούς με το να τους βοηθάω στο τάισμα, λόγο λάθος φοράς της σύριγγας.
Και με αποκορύφωμα φέτος, δίχως να έχω αλλάξει τίποτα στην διατροφική συνήθεια των καναρινιών, αλλά και στον χώρο διαβίωσης, για δεύτερη χρονιά έχασα στην πρώτη γέννα 2 – 3 φωλιές με 5 & 6 μικρά μέσα.
Λόγω του ότι το ίδιο είχε συμβεί πέρυσι και σύμπτωση επαναλαμβανόμενη πάβει να είναι σύμπτωση, το έψαξα πολύ το θέμα και ανακάλυψα ότι έφταιγε ο συνδυασμός φωλιάς που χρησιμοποιούσα και η αλλαγή στις καιρικές συνθήκες.
Με το που διόρθωσα το λάθος μου όλα τέλεια.
Όσο ζούμε μαθαίνουμε, και σίγουρα θα κάνουμε και άλλα λάθη.
Μακάρι αυτά που κάνουμε με τα χόμπι μας να ήταν και τα μοναδικά.
Χρήστο συνέχισε την προσπάθεια, και για σχετικά πρώτη χρονιά εκτροφής, μια χαρά τα πήγες.
 
Λόγω του ότι το ίδιο είχε συμβεί πέρυσι και σύμπτωση επαναλαμβανόμενη πάβει να είναι σύμπτωση, το έψαξα πολύ το θέμα και ανακάλυψα ότι έφταιγε ο συνδυασμός φωλιάς που χρησιμοποιούσα και η αλλαγή στις καιρικές συνθήκες.

Θέμη οταν λες συνδυασμός φωλιάς και καιρικών συνθηκών τι εννοείς;
 
Χρόνια τώρα βάζω τις γνωστές εξωτερικές καφέ φωλιές με το πορτάκι από πίσω.
Λόγω του ότι δεν μπορεί η κανάρα να χτίσει φωλιά σωστά μέσα και υπάρχει κίνδυνο να αναποδογυριστεί το νήμα, έβαζα και το γνωστό καλαθάκι μέσα.
Χρησιμοποιώντας το ίδιο νήμα και όλα τα παραπάνω επί 8 χρόνια περίπου δεν είχα κάποιο πρόβλημα.
Τα τελευταία 2 χρόνια έχανα φωλιές με πάνω από 4 μικρά, ιδίως όταν γινόντουσαν 6 – 7 ημερών.
Φέτος λοιπόν μετά από ταξίδι στη Λέρο και σε συζήτηση με τους εκεί εκτροφείς, ανακάλυψα το λάθος μου.
Ο συνδυασμός 2 φωλιών και νήματος δεν αέριζε σωστά το εσωτερικό της φωλιάς, με αποτέλεσμα να ιδρώνει η κανάρα και να μην αναπνέουν σωστά τα μικρά.
Θεωρώ ότι βασικό λόγο έπαιξε και η αλλαγή στις κλιματολογικές συνθήκες, μιας και δεν είχα απώλειες τα προηγούμενα χρόνια στον ίδιο χώρο εκτροφής.
 
Θέμη καλημέρα και ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Πάρε και ένα pm
 
Θέμη σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Η πληροφορία αυτη πιστεύω πως ειναι πολυ σημαντική αφου πολλοί εχουμε κάνει ή συνεχίζουμε να κάνουμε αυτο το λάθος.
 
Ειναι γνωστό οτι η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας.. Σερφάροντας κάποιος σε αυτό το φόρουμ θα μάθει κάποια πράγματα και θα πιστέψει οτι τα ξέρει σχεδόν όλα... Εκεί είναι που έρχεται και το μοιραίο...
Παλία αγοράζαμε ένα χρυσόψαρο σε γυάλα και λεγαμε όταν ψοφούσε (γρήγορα)..: ΕΕΕ δεν αντέχουν πολύ αυτά...Αργότερα σε φόρουμ έμαθα οτι ένα χρυσόψαρο ζει πολλά χρόνια και θέλει τουλάχιστον 35 λίτρα νερό... Ειμαστε αχάριστοι... Πότε δε θα επαναπαυτούμε και θα προχωράμε πάντα για το κάτι παραπάνω... Με αποτέλεσμα να κάνουμε συνεχώς λάθη που θα αποβαίνουν μοιραία για τους μικρούς μας φίλους...
ΛΑθΗ πάρα πολλα..:

  1. Αναπαραγωγές με ψάρια έχασα πολλά μικρα ψαράκια
  2. Εκανα μπανιο ενα παπακί που ειχε λερωθεί με αποτέλεσμα να πνηγει στα χέρια μου...
  3. στην αναπαραγωγη των java έχασα δυο νεοσούς
  4. Εχασα των παπαγάλο μου γιατι τον ειχα συνέχεια ελεύθερο...
  5. Αναπαραγωγή χαμστερ έχασα τα μικρα (δεν αφησα υσηχη τη μανα και τα εφαγε)
Λαθη πολλά και άλλα που δε θυμάμαι... Προσπαθώ να μην τα ξανακάνω... Και να γίνομαι καλύτερος και τα ζωάκια μου να να είναι ευτυχισμένα...
 
  1. Εχασα των παπαγάλο μου γιατι τον ειχα συνέχεια ελεύθερο..
Το χα κανει κι εγω αυτο μ ενα ρικνεκ. Μονιμως ελευθερο στο μπαλκονι(ειχε κομμενα φτερα) και απο αγνοια μου το αφηνα γιατι μου χαν πει οτι εχει μαθει να μην πεταει και να μην φευγει. Κι ετσι το χασα... (που να ξερα τοτε για κομμενα φτερα-ουτε που το φανταζομουν)
 
Φώτη δεν εννοω να μου φύγει... Εννοω να πεθάνει..ήταν μονίμως ελεύθερος στο δωμάτιο μου και πήγε κάτω απο μία ντουλάπα, ενώ εγώ έλειπα.. Ανγχώθηκε και στην προσπάθεια του να βγει χτύπησε τον πίσω μέρος του κεφαλιού του...
 
Το πρώτο μου καναρινάκι τράβηξε πολλά. Χωρίς να ξέρω πολλά για τι φροντίδα των καναρινιών, μόλις απέκτισα το δικό μου το έβγαζα το πρωί στο μπαλκόνι και το βράδυ το έβαζα στο δωμάτιο μου. Μιά μέρα, το καναρινάκι μου κελαιδούσε όλο το πρωί και όλο το απόγευμα. Όταν το έβαλα το βράδυ μέσα, ειχε βραχνιάσει! Κ από τότε δεν ξανα κελαίδισε όπως παλιά. Περίμενα μερικές μέρες κ τπτ! Πήγα σε πετ κ μ έδωσαν σταγόνες αντιβίωσης. Το έβαλα 7 μέρες κ όλα οκ. μετά, το ρίνι μου έπιασε ψίρες, το οποίο το ανακάλιπσα τιχαια! Κ μου έδωσαν στιν αρχι σκόνι κ μ είπαν απλά να του τι ριχνω αλλά όχι πως ακριβως( κ τότε ανακάλυψα ότι το πετ στιν αθηνάς είναι αίσχοσ!) κ αφου δεν κατάφερα να το πασπαλίσω πείρα το σπρέι. Κ έτσι πέρασε κ αυτο.
Μετά όμως, το καναρινάκι αρρώστησε πάλι κάνοντας διάφορους θορύβους το βράδυ. Κ το πίγα σε ένα άλλο πετ κ μου έδωσε άλλι αντιβιωσι κ το χοριγισα για 2 εβδομαδεσ. Κ εκει είδα τα σακουλάκια με τισ διάφοεσ βιταμίνεσ, κ μ είπαν ότι είναι πάρα πολύ καλες! Κ αγόρασα ένα σακουλακι μαύρο( μ τόνισε ότι αρέσει πολύ ) κ ένα κίτρινο, τα ανακάτεψα κ τα έδινα σινέχεια στο καναρίνι μου. Αποτέλεσμα; Μέσα σε 3 εβδομάδεσ είχε χάσει όλα του τα πούπουλα! ήταν καραφλό το καημένο μου.
Το πήγα λοιπόν πάλι σε ένα πετ κ μου έδωσε βιταμίνεσ κ μ είπε ότι έφτεγαν τα μαύρα σποράκια κ του προκάλεσαν αβιταμίνωση. Ισχύει κάτι τέτοιο; Επίσης ήταν πολύ αδύνατο!
Μετά απο χορίγιση 1 μήνα βιταμίνες έγινε όπως παλιά! Κ άρχισε να καλαηδάει πάλι, όχι πολύ δυνατα. Μόλις έκοψα τισ βιταμίνεσ, μέσα σε 1 βδομάδα αρρώστησε πάλι κ έκανε θοτύβους. Από τότε του έδινα κατά τακτά χρονικά διαστήματα βιταμίνες. Είχε συνέχει ακατάστατα φτερά κ φούσκωνε.
Γιατί μετά από τόσο βιταμίνη και αντιβίωση ήταν άρρωστο συνεχεια; Δεν ήξερα τι να κάνω κ στεναχωριόμουν που το έβλεπα να υποφέρει.
Δυστυχώς, μια μέρα που τον άφησαα να πετάει ελέυθερο, μου έφυγε από το παράθυρο. Είχα αφήσει ανοιχτό το παράθυρο με τραβηγμένη την κουρτίνα θεορώντας ότι δεν θα περάσει, αλλα...
Όλα αυτά τα λάθη μου, κ η εμπιστοσύνη που έδειξα στα πετ έκανα το καναρινάκι μου να υποφέρει.
Αυτός ήταν κ ο λόγος που βρήκα αυτό το σαίτ!
Συγνώμη για το μεγάλο ποστ, αλλά ήθελα πολύ να πω την ιστορία μου σε άτομα που ασχολούνται.
 
η αληθεια ειναι πως και εγω το εχω κανει κατι παρομιο... Τουλαχιστον το παθημα γινεται μαθημα.
 
Σε εμένα ευτυχώς δεν έχει τύχει κάτι σοβαρό... Μόνο μια φορα πιστεύω όχι τόσο από αμάθεια αλλά από αμέλια... Το έχω ξαναπεί άλλη μια φορά αλλά αξίζει να το πω και δεύτερη... Είχαμε αφήσει τα πουλιά ελεύθερα να πετάνε στο σπίτι ενώ ήμασταν εκεί... Κάπιοια στιγμή η πουλάδα πετάει προς στην κουζίνα. Δεν δώσαμε σημασία όταν όμως γύρασα να δω που ήταν, την είδα να κάθεται στο χείλι του τηγανιού με την ουρά της μέσα στο τηγάνι που ήταν γεμάτο λάδι...😕 Ευτυχώς δεν ήταν αναμμένο το μάτι... Ενα μήνα η ουρά της είχε πάνω λάδια...
Τώρα πια προσέχουμε πού πηγαίνουν και φροντίζουμε να έχουμε τηγάνια και τσικάλια κλειστα...😛
 
Καταρχην τα λαθη ειναι για τους ανθρωπους, χωρις αυτα δεν θα γινομασταν καλυτεροι σε τομεις τις ιδιας της ζωης... Περα απο αυτο και η φυση κανει λαθει που τα διορθωνει με σκληρο και ανορθοδοξο τροπο. Ολοι θα εχεται ακουσει για λευκα λιονταρια τα οποια ειναι καταδικασμενα σε θανατο στην αγρια φυση λογω της απωλειας του καμουφλαζ, με συνεπεια να μην γινονται αποδεκτα απο την ιδια τους την μανα... Τα καναρινια λειτουργουν με τα ιδια ενστικτα της μητερας φυσης. Περιστατικα απειρα...Να μην βαζουμε την ανθρωπινη λογικη πανω στους νομους της Φυσης...Ο πιο δυνατος επιβιωνει... Οσο για την "μπατονετα" ο φιλος μας εκανε αυτο που θα εκαναν πιστευω οι περισσοτεροι προσπαθησε να βοηθησει γιατι απο την στιγμη που τρυπησε το αυγο πριν να ειναι ετοιμος ο νεοσσος να βγει οι πιθανοτητες επιβιωσεις ηταν μηδενικες. 🙂
 
  • Like
Αντιδράσεις: stav
1: έχω ξεχάσει ένα κλουβί στην αυλή και φαγόθηκαν από γάτα ( ήμουν πολύ μικρός και όπου πήγαινα είχα μαζί μου το κλουβί για να βλέπω το καναρίνι μου..)
2:έχω βάλει 2 αρσενικά να ζευγαρώσουν
3: έχω ξεχάσει να βάλω για μια μέρα νερό σε πουλάκι και το πρόλαβα τελευταία στιγμή
4"(μετά από αυτό έγινα πάρα πολύ σοβαρός και έψαξα πάρα πολύ) αγόρασα θυλικό, δεν το έβαλα σε καραντίνα και είχε λευκή διάροια.. Εγώ έμαθα πως λέγεται η ασ΄θενια αφού είχαν πεθάνει τα 6 από τα 7 καναρίνια που είχα τότε, ενώ γλίτωσα ένα θυληκό, που όμως δεν έκανε να μπει ξανά για αναπαραγωγή..
Ευτυχώς τα τελευταία 5-6 χρόνια δεν κάνω πια τέτοια..
 
και εγω οταν πρωτοξεκινησα τις αναπαραγωγες δεν ηξερα και πολλα και πρασπαθωντας να μαθω ρωτουσα και εκανα νομιζοντας οτι ειναι σωστο οτι ακουγα απο πετσοπαδες! Οταν κανεις κατι τετοιο εχεις στο τσεπακι σου τις αποτυχιες και απογοητευσεις!
 
τα λαθη μου ειναι σιγουρα αμετρητα, αυτα που θυμαμαι... απο οταν ημουν μικρος 10 ετων, η οικογενεια μου δεν ειχε καμια επαφη με παπαγαλους και οταν ξαφνικά πηραμε ηταν λιγο ασχημα τα πραγματα. ενδεικτικα ανφερω:
1) εδωσα αντιβιωση απο γιατρο και παραπανω βιταμινες απο οσες χρειαζοταν απο γιατρο επισης σε Budgies
2) αφηνα θυληκο Budgie να γεννα συνεχεια
πιο προσφατα:
1) ακουσα οσα μου λεγανε να μην ενοχλω τους νεοσσους ακομη κι αν υπαρχει καποιο προβλημα, οι γονεις τους ξερουν καλύτερα ( λαθος επειδη οταν τους ακουσα εχασα ενα νεοσσο )
2) ενω γνωριζα για φαρμακα και τις επιπτωσεις τους, πηγα το πιο αγαπημενο μου πουλακι στο γιατρο, ενω ηταν κατι ελαφρυ αυτο που ειχε, τελικα πεθανε απο αλλα. (δεν κατηγορω τον γιατρο απλα καταλαβαινετε τη πικρια μου)
3) ελλειψα 10 λεπτα ενω ειχα τα πουλια ελευθερα, μια περιοδο που ειχαν εντονη δραστηριοτητα με ενα κουβα με καθαριστικα ακλυπτο, ενα κοκατιλ επεσε μεσα, ειχε ομως λιγο νερο και δεν αργησα πολυ, μολις γυρισα αρχισε να με φωναζει, ολα ειναι καλα δεν ηταν τιποτα σοβαρο, το κεφαλι του δεν ειχε βραχει καθολου.
δεν θυμαμαι τιποτα αλλο, παντως σιγουρα εχω κανει κι αλλα.
 
Back
Top