Το πρώτο μου καναρινάκι τράβηξε πολλά. Χωρίς να ξέρω πολλά για τι φροντίδα των καναρινιών, μόλις απέκτισα το δικό μου το έβγαζα το πρωί στο μπαλκόνι και το βράδυ το έβαζα στο δωμάτιο μου. Μιά μέρα, το καναρινάκι μου κελαιδούσε όλο το πρωί και όλο το απόγευμα. Όταν το έβαλα το βράδυ μέσα, ειχε βραχνιάσει! Κ από τότε δεν ξανα κελαίδισε όπως παλιά. Περίμενα μερικές μέρες κ τπτ! Πήγα σε πετ κ μ έδωσαν σταγόνες αντιβίωσης. Το έβαλα 7 μέρες κ όλα οκ. μετά, το ρίνι μου έπιασε ψίρες, το οποίο το ανακάλιπσα τιχαια! Κ μου έδωσαν στιν αρχι σκόνι κ μ είπαν απλά να του τι ριχνω αλλά όχι πως ακριβως( κ τότε ανακάλυψα ότι το πετ στιν αθηνάς είναι αίσχοσ!) κ αφου δεν κατάφερα να το πασπαλίσω πείρα το σπρέι. Κ έτσι πέρασε κ αυτο.
Μετά όμως, το καναρινάκι αρρώστησε πάλι κάνοντας διάφορους θορύβους το βράδυ. Κ το πίγα σε ένα άλλο πετ κ μου έδωσε άλλι αντιβιωσι κ το χοριγισα για 2 εβδομαδεσ. Κ εκει είδα τα σακουλάκια με τισ διάφοεσ βιταμίνεσ, κ μ είπαν ότι είναι πάρα πολύ καλες! Κ αγόρασα ένα σακουλακι μαύρο( μ τόνισε ότι αρέσει πολύ ) κ ένα κίτρινο, τα ανακάτεψα κ τα έδινα σινέχεια στο καναρίνι μου. Αποτέλεσμα; Μέσα σε 3 εβδομάδεσ είχε χάσει όλα του τα πούπουλα! ήταν καραφλό το καημένο μου.
Το πήγα λοιπόν πάλι σε ένα πετ κ μου έδωσε βιταμίνεσ κ μ είπε ότι έφτεγαν τα μαύρα σποράκια κ του προκάλεσαν αβιταμίνωση. Ισχύει κάτι τέτοιο; Επίσης ήταν πολύ αδύνατο!
Μετά απο χορίγιση 1 μήνα βιταμίνες έγινε όπως παλιά! Κ άρχισε να καλαηδάει πάλι, όχι πολύ δυνατα. Μόλις έκοψα τισ βιταμίνεσ, μέσα σε 1 βδομάδα αρρώστησε πάλι κ έκανε θοτύβους. Από τότε του έδινα κατά τακτά χρονικά διαστήματα βιταμίνες. Είχε συνέχει ακατάστατα φτερά κ φούσκωνε.
Γιατί μετά από τόσο βιταμίνη και αντιβίωση ήταν άρρωστο συνεχεια; Δεν ήξερα τι να κάνω κ στεναχωριόμουν που το έβλεπα να υποφέρει.
Δυστυχώς, μια μέρα που τον άφησαα να πετάει ελέυθερο, μου έφυγε από το παράθυρο. Είχα αφήσει ανοιχτό το παράθυρο με τραβηγμένη την κουρτίνα θεορώντας ότι δεν θα περάσει, αλλα...
Όλα αυτά τα λάθη μου, κ η εμπιστοσύνη που έδειξα στα πετ έκανα το καναρινάκι μου να υποφέρει.
Αυτός ήταν κ ο λόγος που βρήκα αυτό το σαίτ!
Συγνώμη για το μεγάλο ποστ, αλλά ήθελα πολύ να πω την ιστορία μου σε άτομα που ασχολούνται.