Ασθένειες Ετρεξε αίμα κατά το κόψιμο νυχιών του καναρινιού μου

Anastasia S

PB New Member
Εγγραφή
12 Μαϊ 2020
Μηνύματα
119
Πόλη
Νυρεμβέργη
Καλησπέρα... Εχω ενα καναρίνι, το οποίο είναι περίπου ενός χρόνου. Σήμερα προσπάθησε ο πατέρας μου να του κόψει τα νυχάκια και ξαφνικά έτρεξε αίμα. Στην αρχή νομίζαμε ότι έκοψε κατά λάθος παραπάνω το νυχάκι του, όμως τα νύχια του ήταν εντάξει. Δεν γνωρίζω πως, όμως αυτό το αίμα ήταν από το ποδαράκι του και όταν κοιμάται το έχει μαζεμένο πάνω, ούτε καν φαίνεται.. Τι μπορώ να κάνω;
 
Θσ πρεπει να πιασεις το πουλάκι και με την βοηθεια καποιου αλλου ατόμου να βγουν καθαρες και κοντινες φωτο του ποδιου που εχει το προβλημα αλλα και του αλλου.

Απο την φώτο που βλεπουμε δεν μπορουμε να δουμε ποιο ειναι το πρόβλημα.
 
@Anastasia S , η φωτογραφία που έβαλες δεν είναι καθόλου ενδεικτική. Φαίνεται αίμα στο πόδι, αλλά δεν ξέρουμε από που προκύπτει το αίμα αυτό. Θα έλεγα να δώσεις στο πουλάκι μπανιέρα κι έπειτα να δεις το νύχι του, από το οποίο, όπως λες, προήλθε το αίμα.
Επίσης θα πρέπει να ξέρεις ότι τα νύχια των πτηνών μέχρι ενός ορισμένου σημείου αιματώνονται, υπάρχει δλδ αιμοφόρο αγγείο μέσα σε αυτά, το οποίο μάλιστα φαίνεται όταν τα νύχια είναι ανοιχτόχρωμα. Δες αν θέλεις και το βίντεο https://community.petbirds.gr/threads/Κόψιμο-νυχιών-καναρινιού-σε-βίντεο.270/
και επίσης κράτα κατά νου ότι σε περιπτώσεις αιμορραγίας είτε βάζει κανείς αιμοστατικό από το φαρμακείο και σε έλλειψη αυτού θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί (με επιφύλαξη το λέω, διότι κι εγώ κάπου το έχω διαβάσει) καλαμποκάλευρο.
Παρεπιπτόντως, το πουλάκι κοιμάται και ξυπνά με τη δύση και την ανατολή του ηλίου;
 
Back
Top