Περίπου στον 8 - 9 μήνα.Από ποια ηλικία είναι ώριμο το αναπαραγωγικό σύστημα στα καναρίνια; Μετά τον Ιούνιο δεν γεννάνε;
Θωμαη αλήθεια τι διατροφική προετοιμασία έχεις κάνει για το ζευγάρι σου πολύ έχει ήδη αυγά;
Για το άλλο ζευγάρι κατά τη γνώμη μου να τα χωρίσεις να μη βλέπει το ένα το άλλο, να βάζεις μπάνιο να ξεπυρωσουν, ειδικά η θηλυκιας, βγάλε φωλιά και νήμα και δίνε αυγό ή αυγοτροφή μόνο μια φορά την εβδομάδα. Επίσης καλό θα ήταν να είναι σε χώρο με λίγο πιο χαμηλή θερμοκρασία ώστε να καταλάβουν πως πρόκειται για χειμώνα και όχι άνοιξη. Και σε λίγους μήνες αν πάνε όλα καλά ούτως ή άλλως θα ξεκινήσεις διατροφική προετοιμασία για τον Φλεβάρη /Μάρτη που είναι η σωστή εποχή για ζευγάρωμα. Γιατί να βιάζεσαι και να αποσυντονιζεις εντελώς το βιολογικό τους ρολόι με συνέπειες που θα τα ακολουθούν όλο το χρόνο και ίσως συνέπειες και για την υγεία τους;
Δεν ξέρει αν είναι σωστά προετοιμασμένα, το πιθανότερο όχι αφού τώρα τα πήρε από το petshop.
Αν απομακρυνθούν αυτά τα αυγά, η επόμενη γέννα θα είναι μεσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. Αν αυτό επαναληφθεί και τότε, το πουλάκι στην τρίτη προσπάθεια θα δώσει μια χαρά <ολοκληρωμένη γέννα> , μέσα στα λογικά χρονικά περιθώρια2ον Αν οι γέννες συνεχιστούν, το πουλάκι Φλεβάρη - Μάρτη (όταν τα άλλα θα αρχίζουν), αυτό θα πρέπει να ''κοπεί''.
Δηλαδή αν τα πουλάκια ολοκληρωθούν αναπαραγωγικά τον Οκτώβριο, σημαίνει ντε και καλά, οτι θα μπουν σε αναπαραγωγικό κύκλο την ίδια περίοδο;3ον Τα μικρά θα είναι έτοιμα για αναπαραγωγική διαδικασία από τον προσεχή Οκτώβρη και μετά... Δηλαδή μια από τα ίδια.
Αυτό είναι το σοβαρότερο επιχείρημα και το ασπάζομαι απολύτως για όλους όσους δεν έχουν τα τεχνικά μέσα να υποστηρίξουν μια πρώϊμη εκτροφή. Γι' αυτό και προτείνω την μετατόπιση της αναπαραγωγής τουλάχιστον μέχρι της αρχές του Φλεβάρι ώστε να μειωθούν κατά τι αυτές οι πιθανότητες.4ον Δεν εγγυάται κανείς με χαμηλές θερμοκρασίες, αυξημένη υγρασία και περιορισμένη ηλιοφάνεια, ότι δεν θα υπάρχουν μεγάλες απώλειες η ασθενικά πουλιά.
Δεν προτείνεις το πώς και φοβούμαι οτι αυτό είναι ευσεβής πόθος και μόνον.Εγώ θα πρότεινα να τα σταματήσει προκειμένου να επανέλθει ο ''κύκλος'' σε φυσιολογική ροή.
Ποιό λες οτι είναι πιο εύκολο για την Θωμαή ; Να τα αφήσει ώς έχουν και να πετάει απλά τα αυγά ; ή να προσπαθήσει να αλλάξει την ορμονική ισορροπία του θηλυκού ;Μάκη, η γνώμη μου είναι ότι αν υποστηριχθεί τώρα, η αναπαραγωγή βαίνει προς ανορθόδοξα μονοπάτια...
1ον η Θωμαϊς δεν το'χει ξανακάνει
Τι θα έκανα εγώ;
Θα χώριζα τα πουλιά, θα αφαιρούσα φωλιές και νήματα και θα την άφηνα να τα κάνει στον πάτο του κλουβιού.
τιποτα ιδιαιτερο μονο τροφη, μου τα φεραν 27 οκτωμβριου τα ειχα διπλα διπλα ο αρσενικος κελαηδουσε στο θυλικο και το θυλικο ηταν σαν να ανταποκρινονταν και απο μονα τους ηταν σαν να θελουν να ειναι μαζι και πριν κανα 2,3 εβδομαδες μου ειπαν να τα βαλω μαζι και τα εβαλα και κατευθιαν αρχησαν να φιλιουντε και μετα απο κανα 3 με 4 μερες τα ειδα να ζευγαρωνουν και οταν ζευγαροσαν μου ειπαν να τους δωσω αυγοτροφη και τους εδωσα, μηπως παιζει ρολο οτι εχω πολυ ζεστη στο σπιτι και συνηθως τα φωτα κλεινουν 11 με 12 το βραδυ και ανοιγουν 4 με 6 το πρωι;Θωμαη αλήθεια τι διατροφική προετοιμασία έχεις κάνει για το ζευγάρι σου πολύ έχει ήδη αυγά;
Για το άλλο ζευγάρι κατά τη γνώμη μου να τα χωρίσεις να μη βλέπει το ένα το άλλο, να βάζεις μπάνιο να ξεπυρωσουν, ειδικά η θηλυκιας, βγάλε φωλιά και νήμα και δίνε αυγό ή αυγοτροφή μόνο μια φορά την εβδομάδα. Επίσης καλό θα ήταν να είναι σε χώρο με λίγο πιο χαμηλή θερμοκρασία ώστε να καταλάβουν πως πρόκειται για χειμώνα και όχι άνοιξη. Και σε λίγους μήνες αν πάνε όλα καλά ούτως ή άλλως θα ξεκινήσεις διατροφική προετοιμασία για τον Φλεβάρη /Μάρτη που είναι η σωστή εποχή για ζευγάρωμα. Γιατί να βιάζεσαι και να αποσυντονιζεις εντελώς το βιολογικό τους ρολόι με συνέπειες που θα τα ακολουθούν όλο το χρόνο και ίσως συνέπειες και για την υγεία τους;
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας