Ασθένειες Ζακό με πρόβλημα μαδήματος φτερών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης assos_s
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Νομίζω ότι το nickname του Torres μπορεί από εδώ και εμπρός να είναι "Κατακουζινός"...
 
assos για περισσοτερες πληροφοριες σχετικα με το μαδημα των παπαγαλων μπορεις να δεις τα παρακατω θεματα. Οι αιτιες γιαυτο το λογο κυριως ειναι η κακη διατροφη και η ανια(δεν εχει με τι να ασχολειται γιαυτο κ τραβαει τα φτερακια, οποτε καλο ειναι να αφιερωσεις αρκετο χρονο τουλαχιστον στην αρχη γιανα σε συνηθισει κ να σε συμπαθησει), χοντρικα στα λεω παντα. Γιαυτο κοιτα κ τα θεματα- εαν εχεις χρονο -μπορουν να σε βοηθησουν αρκετα ωστε να αλλαξει αυτη τη κακη συνηθεια ο γκριζος σου. Να τον χαιρεσαι φαινεται πολυ γλυκος!
 
... Προσπαθήστε να του δώσετε να καταλάβει οτι ειναι κακο αυτο που κανει και μαδιεται. Για παραδειγμα αν το κανει ενω ασχολεισται μαζι του.. Να του λέτε ΜΗ.. Και τετοια...ή και ακομα να τον αφηνετε για λιγο μονο... Ετσι ωστε να καταλαβει οτι αν συνεχησει να το κανει θα μένει μόνος του.. Πραγμα που δε θέλει...
Υπομονη και με μετρο περιποιηση...


Εαν μιλησεις εκεινη την ωρα σε ενα πουλι που μολις μαδησε ενα φτερο του, αθελα σου του δινεις να καταλαβει οτι σου τραβηξε την προσοχη με αυτο που εκανε εστω κι αν ειναι κατι αρνητικο. Το καλυτερο κατα τη γνωμη μου ειναι αυτο που εγραψες στο δευτερο κομματι του μηνυματος σου. Δεν τον κοιτας καν ουτε του λες καμια λεξη, απλα αποχωρεις απο το δωματιο για μερικα λεπτα. Εαν καποιος το κανει αυτο με συνεπεια πιστευω πως ο παπαγαλος συντομα θα καταλαβει οτι η κινηση η δικια του συνδεεται με το οτι μενει μονος του στο δωματιο. Κι εγω το εκανα με τον δικο μου και πιστευω επισης οτι ειναι ενα ακομη γεγονος που βοηθησει στο να το κοψει. :)
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Μπραβο σου που ανελαβες να τον φροντισεις!
Με λιγη υπομονη και φροντιδα ο παπαγαλος θα επανελθει.
Ειναι εξαιρετικα πουλια θα το δεις στην πορεια!
Για οποιαδηποτε αλλη απορια μην διστασεις να ρωτησεις ειμαστε προθυμοι να σε βοηθησουμε οσο μπορουμε.
Να μας ενημερωνεις πως παει τον μικρουλη σου!
 
Για το οινοπνευμα παρελειψα να σχολιασω οτι εγω προσωπικα χωρις να ειμαι γιατρος το κρινω λαθος. Τουλαχιστον στο δικο μου παπαγαλο δεν θα το εκανα αν δεν υπηρχε ιατρικος λογος δηλαδη μερος καποιας θεραπειας. Αλλα δεν καταλαβα και σε τι εξυπηρετει κατι τετοιο; Συμφωνω με την αποψη της sissy οτι αυτο θα ξηραινει το δερμα και η υγρασια στο δερμα, τους ειναι απαραιτητη.
 
Φίλοι μου μέχρι στιγμής όλα πάνε καλά... Ούτε ένα φτεράκι δεν είδα στο κλουβί του ενώ σιγά σιγά βγαίνουν καινούρια... Έχουμε και έναν ψιλο-έρωτα με την αρραβωνιαστικιά μου, μας μιλάει όλη μέρα αλλά γκρινιάζει αρκετά όταν δεν του δίνουμε και πολύ σημασία! Ευχαριστώ πολύ όλους σας για τον χρόνο σας και τις πολύτιμες συμβουλές σας! Θα σας κρατάω ενήμερους για όλα όσα γίνουν από εδώ και εμπρός.
 
χαχα... Παει, την εχασες την αρραβωνιαστικια σου(πες το ονομα της κοπελας!) σου την εκλεψε ο Καρδιοκατακτητης!
 
Να σου ζησει και σου ευχομαι να επανελθει γρηγορα το φτερωμα του και συγχαρητηρια για την κινηση που εκανες και πηρες εναν παπαγαλο που χρειαζεται μια μικρη βοηθεια! Οσο για τα ποδια προσωπικα στα δικα μου τα πουλια, τα πλενω με ζεστο νερο και μετα τουσ τα αλοιφω με βαζελινη και μεχρι στιγμης ειναι αψογα!
 
Για το οινοπνευμα παρελειψα να σχολιασω οτι εγω προσωπικα χωρις να ειμαι γιατρος το κρινω λαθος.
Δηλαδή τώρα εγώ Ανέστη ποιόν να εμπιστευθώ; Το γιατρό που μου είπε: "Μπορείτε αν θέλετε να καθαρίζετε κάπου - κάπου με αραιωμένο οινόπνευμα σε βαμβάκι τα ποδαράκια του..." ή... άλλον; Αύριο θα το διασταυρώσω με τον άλλο μας γιατρό!
 
Δηλαδή τώρα εγώ Ανέστη ποιόν να εμπιστευθώ; Το γιατρό που μου είπε: "Μπορείτε αν θέλετε να καθαρίζετε κάπου - κάπου με αραιωμένο οινόπνευμα σε βαμβάκι τα ποδαράκια του..." ή... άλλον; Αύριο θα το διασταυρώσω με τον άλλο μας γιατρό!

Ρουλα σε καμια περιπτωση δεν λεω να ακουσεις και να κανεις αυτο που ειπα, εγω απλα ειπα τι θα εκανα εγω προσωπικα και οχι οτι εγω εχω δικιο κι ο γιατρος που στο ειπε αδικο. Διευκρινισα οτι δεν ειμαι γιατρος και εξεφρασα μονο την προσωπικη μου αποψη επι του θεματος.

Αλλα προς τι η αποστειρωση των ποδιων του πουλιου; Ποσο τρομερη βρωμια μπορει να εχουν; Εχω την απορια διοτι απ΄οσο εχω παρατηρησει και τον δικο μου, τα ποδια του ειναι παντα πεντακαθαρα. Σε βρωμιες δεν παταει ποτε διοτι το κλουβι του κατω εχει σχαρα στο πατωμα και το μονο που κανει με τα ποδια του ειναι να παταει στις πατηθρες που διατηρω πεντακαθαρες και να πιανει το φαγητο του. Καθε μερα και αρκετες φορες τα καθαριζει σχολαστικα κι ο ιδιος με το ραμφος του.

Στα αλλα ζωα δηλαδη που πατουν κι εξω απο το σπιτι οπως π.χ. σκυλια πλενει κανεις τα ποδια τους με οινοπνευμα; Εγω ηξερα οτι ενα πλυσιμο στο μπανιο με νερο και ειδικο σαμπουαν, οτι αρκει.
 
O δικός μας δεν μπαίνει στο κλουβί παρά μόνο λίγο που τον βγάζω στο μπαλκόνι το πρωί, λίγο το απόγευμα & το βράδυ που κοιμάται. Ανεβοκατεβαίνει, περιφέρεται και στο πάτωμα. Δεν βάζει ούτε τα πόδια του στο πήλινο που του έχουμε πάνω στο τραπέζι με νερό. Οπότε με ένα ψέκασμα & λίγο που επιμένουμε σ'αυτά με το χέρι μας, πώς θα καθαρίσουν; Θα φέρουν πάνω μας και όπου αλλού βρίσκεται & στις πατήθρες του κλουβιού που τρίβει & το ράμφος του, μικρόβια του πατώματος; Και μετά το τραπέζι του γιατρού του τα κάνουμε με βαμβάκι βρεγμένο & ποτισμένο με καθαρό άσπρο οινόπνευμα. Θα επικοινωνήσω όμως αύριο και με άλλο γιατρό, όπως μπορεί να κάνει ο καθ'ένας, για σίγουρα.
 
Οσο για τα ποδια προσωπικα στα δικα μου τα πουλια, τα πλενω με ζεστο νερο και μετα τουσ τα αλοιφω με βαζελινη και μεχρι στιγμης ειναι αψογα!
Η βαζελινη ομως κανει καλο; Πιστευω πως τους κανει κακο διοτι τα πουλια πειραζουν συνεχεια τα ποδια με το στομα.
Η βαζελινη ειναι ενα κατασκευασμα φτιαγμενο με πετρελαιο!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Yasmin
Back
Top