Γενικά Ζεμπρακι αρσενικο η θηλικο;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης toliasp
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Βασίλη ευτυχώς που έχουμε κι εσένα, γιατι αλλοιώς...

t:Μήπως θα ήταν καλό ο διαχειρηστής του φόρουμ να διαγράψει το ποστ μου (ίσως όχι μόνο) μιας και περιέχει λανθασμένες πληροφορίες!

Γιώργο σε γενικές γραμμές αυτό ίσχυει ότι τα αναγνωρίζεις από τα μάγουλα, η συγκεκριμένη μετάλλαξη είναι εξαίρεση. Όπως και τα λευκά στα οποία το αρσενικό δεν έχει μάγουλα και ξεχωρίζουν μόνο από το χρώμα του ράμφους (πιο έντονο κόκκινο στα αρσενικά) και το κελάηδημα.

ειχα της αμφιβολειες μου γιαυτο επεμενα... Ευχαριστώ πολυ

καλησπερα, σημερα παρατηρησα οτι το καφε ανοιχτο ζεβρακι(στης φοτο που ειναι τα 2 ζεβρα πρην λεω) οπου το πειρα πρην 3 εβδομαδες μαζι με το αλλο το αρσενικο για ζευγαρι αρχιζει να κανει πορτοκαλι μαγουλα, σε πολυ αρχικο σταδιο αλλα απο οτι καταλαβαινω θα κανει μαγουλα σαν τα αρσενικα, αυτοσ μου ειπαι οτι ειναι θηλικο τοτε που τα πειρα και οτι ειναι 5-6 μηνων,τι λετε να αρχιζει μετα απο τουσ 5 -6 μηνεσ να βγαζει μαγουλα πορτοκαλι και να μου βγει τελικα αρσενικο;

Το ράμφος του δεν είναι μαύρο ούτε έχει σημάδια μαύρα άρα το πουλί είναι πάνω από 3 μηνών τουλάχιστον. Επίσης το στήθος εμφανίζεται πριν από τα μάγουλα συνήθως και αυτό δεν είχε καθόλου στήθος. Δεν νομίζω να άργησε τόσο πολύ να βγάλει μάγουλα αλλά δεν είναι και εντελώς απίθανο. Αν είναι αρσενικό πάντως πρέπει να έχει αρχίσει να κελαηδάει ή να προσπαθεί. Είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να καταλάβεις το φύλο. Αν μπορείς βάλε και καμιά φωτογραφία από τα μάγουλα.

well well!

επισης εχει ξεκινηση και στο στοιθος το ζεβρακικο στηλ, αυτο που μου κανει εντιποση ειναι το οτι δεν εχει εντονα κοκκινα μητη, ποδια και δεν κανει το κελαιδιμα (αυτο σαν την ραπτομηχανη... Καλα ωραια παρομοιωση😕)😱παντος με το αλλο δεν τσακονονται δινουν φιλακια και μπαινουν συναιχεια στην φωλια... Τι να πω οτι μου σερνονται ολες η καντεμιες το εχω καταλαβει εδω και καιρο...😱

Συνημμένα

• Εικόνα074.webp
    Εικόνα074.webp
    51,3 KB · Προβολές: 74
ισως τελικα να ναι αρσενικο... φωλια γιατι τους εβαλες απο τωρα; Ειναι λιγο νωρις! Επρεπε να περιμενεις λιγο ακομα...☹

Αρσενικό είναι και τώρα παίρνει τα χρώματά του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν ήταν 6 μηνών όπως σου είπαν. 3 μηνών το πολύ είναι και άργησε να βαφτεί. Η μύτη είναι αρκετά έντονη και θα γίνει και πιο έντονη τον επόμενο μήνα που θα ολοκληρωθεί και το "βάψιμό" του.

Παναγιωτη γιατι δεν πηγαινεις πισω ενα αρσενικο στο καταστημα που το πηρες και να σου δωσουν ενα θηλυκο; Μια άλλη σκεψη είναι να ζητησεις μεσα απο το φόρουμ αν μπορει καποιος να σου δωσει ενα ή να κανετε ανταλλαγη.

αφου ηρθαν ετσι τα πραματα θα παρω αλλα 2 αρσενικα να τα κανω ζευγαρια, οχι τιποτα αλλο απλως μου αρεσει το χρωμα του και θα γινει και ποιο ομορφο τωρα που παιρνει τα χρωματα του..

Back