Γενικά Ζεστη, στρες ή κατι αλλο;

Σ'ευχαριστω Γιαννη... 🙂

Και εγω Εύα μου τόσα χρόνια (απ το 2007) μόνιμα έξω τα έχω! Απλά να τα βγάλεις τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου ώστε να ντυθουν κατάλληλα για τις εξωτερικές θερμοκρασίες και το χειμώνα να είναι έτοιμα! Ειμαο σίγουρη πως καναρινια που παίρνουν την πτεροροια έξω είναι πιο προετοιμασμένα και ετοιμοπολεμα για τα κρύα του χειμώνα. Και επίσης μπορείς να ενισχύσεις τη διατροφή τους με λίγο καναβουρι πριν τα πολλά κρύα στε να αποκτήσουν αποθέματα λίπους και να βγάλουν τον χειμώνα μια χαρά! 😉
Ευχαριστω και σενα Αλικη οπως και ολους παρα πολυ! 🙂
 
Ύστερα απ'όλα αυτά τα ωραία που γίνανε και που κλείσαμε και απόψε τα μάτια,έχω να προσθέσω:
εξ' αφορμής αυτής της όμορφης φράσης της Μαρίας
μια ξεχασμένη στο μπαλκόνι υποχρέωση
Πως αντίθετα δυσάρεστη μπορεί να γίνει η υποχρέωση ακριβώς γιατί είναι ξεχασμένη. Όταν η μετακίνηση είναι ρουτίνα, δηλαδή όταν κάθε μέρα μετακινούμε τα πουλιά για κάποιο λόγο, κάπου αναπόφευκτα θα κάνουμε και λάθος.Λάθος του τύπου"ωχ τα ξέχασα έξω" ή "πωπω βράδιασε ήδη, πως θα τα ξυπνήσω τώρα" ή γενικά είμαι δέσμιος μιας αλυσίδας αρκετά μεγαλύτερης της απλής καθημερινής φροντίδας και απόλαυσης.Φυσικά όλα αυτά είναι στον άνθρωπο, εγω όμως είμαι απο αυτούς που δυστυχώς μου συμβαίνουν ή άθελά μου,τα προκαλώ.
 
Ρε παιδια κατι ασχετο. Αν εχετε καποιο προβλημα ας το λυσετε μεταξυ σας. Μην καταστρεφετε ενα θεμα. Και γενικα μην δειχνετε πως αντιπαθατε καποιον αγνοωντας τον. Οτι πει ο καθενας ειναι απο τις εμπειριες του και καλο ειναι να σχολιαζονται. Αν καποιοι δεν μπορουν να ακουνε αντιθετες αποψεις τοτε να μην μπαινουν στην διαδικασια του διαλογου. Με τις αντιθετες αποψεις εχουμε μια καλυτερη εικονα και βγαζουμε ενα πιο σωστο συμπερασμα.

Στο θεμα: Ειμαι της αποψης να μενουν ή μεσα ή εξω ολοχρονα. Το μεσα εξω στρεσαρει και το πουλι. Εγω επειδη εζησα θερμοπληξια και ειναι ασχημο θεαμα χρησιμοποιω ανεμιστηρα. Εχω πολλα πουλια ομως. Δεν ειμαι υπερ του ανεμιστηρα αλλα με βοηθησε. Τον εχω και γυριζει στον χωρο και απλα αλλαζει η ατμοσφαιρα. Αν βαλεις τα πουλια σε ενα σημειο οπου εχει σκια και φτιαξεις κατι για τα αρπακτικα τοτε μην αγχονεσαι. Κοντα σε δεντρα ειναι η ιδανικοτερη λυση. Θα κοιμουνται και θα ξυπνουν με το φως της μερας.
 
αντίθετα δυσάρεστη μπορεί να γίνει η υποχρέωση ακριβώς γιατί είναι ξεχασμένη
Σίγουρα μπορεί να συμβεί αυτό καθώς και άλλα πολλά, και στα "καλύτερα σπίτια".
Αλλά εδώ συζητάμε ενήλικα νοήμονα άτομα και καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις και τις αμέλειές του.
Άλλο δεν κάνει να βγάζω το πουλί έξω, άλλο ελλοχεύουν οι τάδε κίνδυνοι και πιθανότητες και τις θέτουμε υπόψιν μας, προς γνώσιν.
Το ζητούμενο είναι ποιο είναι το σωστό, αν υπάρχει κάτι που μπορεί να θεωρηθεί απόλυτα σωστό ή αν τελικά εξαρτάται από το πουλί, τον φροντιστή ή κάποιους άλλους παράγοντες.
Μέχρι στιγμής, κατανοώ και σέβομαι τις όποιες εμπειρίες έχουν κατατεθεί.
Όμως πόσο οικεία είναι σε όλους μας η εικόνα του κλουβιού που κρεμιέται κάθε πρωί έξω; Εξαιρετικά νομίζω.
Πουθενά δεν προκύπτει ότι τα καναρίνια είναι τόσο ψυχικά ευάλωτα που η πρωινή έξοδος θα τους δημιουργήσει πρόβλημα.
Προσωπικά σε παλαιότερες αλλά και σημερινές αναζητήσεις μου στο internet, δεν βρήκα πουθενά κάτι τέτοιο γραμμένο.
Την μοναδική αναφορά που βρήκα σε έγκριτο site είναι αυτή,
If you plan on moving the birds from inside to outside on good-weather days, avoid drafts, keep them away from the eyes of ever-present predators — cats and birds of prey mainly — and don’t forget to bring them back inside at dusk, as they won’t be acclimated to the outdoor conditions like birds are that reside outdoors full-time.
που απλά θεωρεί δεδομένο ότι κάποιοι ακολουθούν αυτή την τακτική και τους δίνει κάποιες συμβουλές.
Όταν μιλάμε, μην φέρνετε στο μυαλό σας τα 200 ή 100 καναρίνια σας, αλλά το ένα, δύο κλουβάκια που μπορεί να έχει κάποιος, έχοντας και μία στενή σχέση με το καναρινάκι του.

Και άλλος ένας επίμονος μύθος που τυχαία εντόπισα να καταρρίπτεται, ότι τα καναρίνια δεν παίζουν:
Toys and Entertainment:
To ensure caged birds are happy, toys should be
provided and swapped regularly to avoid boredom (which can lead to aggression and feather plucking).
Toys must be safely constructed (no sharp edges or parts the bird's feet could become entangled upon).
από εδώ, έχει και άλλα ενδιαφέροντα, διαβάστε τα :)
 
Απόλυτη αλήθεια δεν θα υπάρξει, αίρεται βάσει των συνθηκών.Απόλυτη αλήθεια για τα πουλιά είναι η φύση, εμείς όμως έχουμε κλουβιά.Απόλυτες συνθήκες μπορεί να τεθούν και τίθενται πάντα σαν προυπόθεση ύστερα απο την πρόταση "μπορείς να το κάνεις αλλά να προσέξεις αυτά και αυτά". Σε πολλές περιπτώσεις μπορούμε να γίνουμε και απόλυτοι στο τί προσομοιάζει πιο πολύ στη φύση ή πού έχουμε περισσότερες πιθανότητες να κάνουμε λάθος.Άνθρωποι όμως δεν είμαστε μόνο για τις αδυναμίες μας αλλά και για την εξουσία μας επι των συνθηκών.Απο εκεί και πέρα λοιπόν ο καθείς με την συνείδησή του.
 
Αν εχετε καποιο προβλημα ας το λυσετε μεταξυ σας. Μην καταστρεφετε ενα θεμα. Και γενικα μην δειχνετε πως αντιπαθατε καποιον
Επί προσωπικού. Αν εκτιμώ ή όχι κάποιον, δεν με απασχολεί στις σχέσεις μου μέσα στο φόρουμ.
Την ειλικρινή γνώμη μου, που αφορά αναζήτηση και όχι δόγμα, θα την πω και μπορεί και να την αλλάξω. Αυτό δεν αφορά τους άλλους, αφορά τις λογικές γνωστικές διεργασίες του εγκεφάλου μου.
Δεν έχω πρόβλημα με κανέναν και δεν με απασχολεί και αν κάποιος έχει πρόβλημα μαζί μου. Υγιαίνετε! 🙂
 
Και άλλος ένας επίμονος μύθος που τυχαία εντόπισα να καταρρίπτεται, ότι τα καναρίνια δεν παίζουν
Δε ξέρω αν θα "έστεκε" σαν ανεξάρτητο θέμα, αλλά σε μεγάλα κλουβιά, στα οποία υπάρχει χώρος για πέταγμα, μπορούμε να βάλουμε κουνίτσες και χοντρά σχοινιά ή σπάγγους να μαδάνε (για να μην μαδάνε τις ουρές των υπολοίπων συγκατοίκων 😛 ). Λένε πως αυτό με τα σχοινιά διώχνει το στρες, και απασχολούνται και με κάτι. Εγώ προσωπικά θα βάλω στην κλούβα με τα φετινά μικρά και θα σας πω αποτέλεσμα!
 
Εμενα καποια τραβανε τις ουρες των αλλων.
Λογικό! Είναι μικρά και παίζουν! Αυτό εγώ το βλέπω κάθε καλοκαίρι μόνο απ τα μικρά της παρέας! Μεγαλώνοντας θα ωριμάσουν και αυτά!
 
Δεν ειναι σε σημειο που τραυματιζουν το αλλο αλλα εχει μερικα που δεν εχουν ουρα. Τους βαζω διαφορα να τρωνε, συχνα μπανια. Να εχουν κατι να ασχολουνται.
 
Μεγαλώνοντας θα ωριμάσουν και αυτά!
Νομίζω πως κι αυτά παίζουν... ίσως όχι έντονα και συνεχόμενα αλλά παίζουν.
@alicedros έχω λάθος εικόνα ή συμβαίνει και στα δικά σου;

Ένας καλός τρόπος να αποφεύγουμε το στρες στα καναρίνια είναι και το δέσιμο στα κάγκελα μικρών σε μήκος σχοινιών (κατά προτίμηση έως 12cm).
Αυτά συνεχώς ασχολούνται με τα σχοινιά αυτά και αποφεύγουμε το τράβηγμα της ουράς που γράφει και η @Ariadnh για τις ουρές των καναρινιών
καποια τραβανε τις ουρες των αλλων.
χαλώντας την όμορφη γενική εικόνα τους.
Στις μεγάλες κλούβες πτήσης εγώ έχω ένα περιστρεφόμενο μηχανισμό που ποτέ δε μένει ακίνητος.
Εκτός από τη γυμναστική προσφέρει στα πουλιά και κάποιου είδους ψυχαγωγία, αλλιώς δεν εξηγείται η επιθυμία τους να παραμένουν σ' αυτή.
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Νομίζω πως κι αυτά παίζουν... ίσως όχι έντονα και συνεχόμενα αλλά παίζουν.
@alicedros έχω λάθος εικόνα ή συμβαίνει και στα δικά σου;
Στα ενήλικα δεν έχω παρατηρήσει τέτοια παιχνιδίσματα. Η μόνη αλληλεπίδραση που έχουν μεταξύ τους είναι τα φιλάκια και τα ερωτικά παιχνίδια την άνοιξη, και το κκχχ κκχχ φύγε από κει ήρθα να φάω εγώ τώρα. 😛 Ενώ τα πιτσιρίκια, τραβάνε ουρές, πηδάει το ένα πάνω στο άλλο, αλληλοταίζονται, κυνηγιούνται κτλ. Δείχνουν μια πιο παιχνιδιάρικη συμπεριφορά λόγω ηλικίας!

Παιχνίδια για όλα τα καναρίνια είναι σίγουρα το μπάνιο (μεγάλη απόλαυση) και η κούνια. Απλά σε μικρά κλουβιά, κόβει ζωτικό χώρο οπότε καλό θα ήταν να την αποφεύγουμε. Εγώ τώρα ετοιμάζω να βάλω κουνίτσες στις κλούβες!

Ένας καλός τρόπος να αποφεύγουμε το στρες στα καναρίνια είναι και το δέσιμο στα κάγκελα μικρών σε μήκος σχοινιών (κατά προτίμηση έως 12cm).
Αυτά συνεχώς ασχολούνται με τα σχοινιά
Είναι ένας καλός τρόπος απασχόλησης και πρέπει να υπάρχει όταν μένουν πολλά πουλιά μαζί. Τι σκοινί χρησιμοποιείς Γιάννη; Δεν υπάρχει φόβος κατάποσης των ινών;

Στις μεγάλες κλούβες πτήσης εγώ έχω ένα περιστρεφόμενο μηχανισμό που ποτέ δε μένει ακίνητος.
Εκτός από τη γυμναστική προσφέρει στα πουλιά και κάποιου είδους ψυχαγωγία, αλλιώς δεν εξηγείται η επιθυμία τους να παραμένουν σ' αυτή.
Πότε θα αξιωθώ να τις φτιάξω δε ξέρω!meh Πάντως και στην κλούβα τα βλέπω πως πηγαίνουν στις κούνιες και απολαμβάνουν το κούνημα!
 
και οταν εχει πολλη ζεστη ενω κοιμουντε ακουω ενα τακ τακ!
Αυτό συνεχίζει να υπάρχει ακόμη @eva vrs;
Τι σκοινί χρησιμοποιείς Γιάννη;
Κοινό νάιλον σκοινί Αλίκη...
Δεν υπάρχει φόβος κατάποσης των ινών;
Δεν το γνωρίζω ... ευελπιστώ πως όχι.
Πότε θα αξιωθώ να τις φτιάξω δε ξέρω!
Όποτε βρεις χρόνο...
Απλά μη μας ξεχάσεις... Θέλω να τις δούμε!
 
Το εφτιαξες εσυ τον μηχανισμο; Α ναι μπορεις να μας πεις πως και με τι. Τωρα που εχω χρονο να τους κανω ενα.
 
Νομίζω πως κι αυτά παίζουν... ίσως όχι έντονα και συνεχόμενα αλλά παίζουν.

Και αυτά παίζουν. Εγώ το υποστηρίζω από εμπειρία, όσα κατά εποχές είχα έπαιζαν!
Το κλουβί ήταν τεράστιο, πετούσαν, έκαναν κούνια μετά μανίας και έπαιζαν με τις ώρες πότε με αυτό το παιχνιδάκι που είχα αγοράσει και ήταν κατασκευασμένο ειδικά για καναρίνια (το έγραφε και είχε φωτογραφία ένα καναρίνι στο χαρτονάκι του παιχνιδιού) και πότε με χαρτάκια ή ότι άλλο τους έβαζα.
tinypic-no-longer-available.jpg
... (σαν αυτό, το συγκεκριμένο το περιποιείται ο Μάριος).
 
;)
Οχι Γιαννη ειναι μια χαρα και τα δυο καναρινια μου...
Βασικα αν θυμαστε το θεμα ειναι δικο μου... Και το εγραψα γιατι ζητησα την βοηθεια σας... Δεν θελω να θιξω κανεναν, απλα εχω δικιο... Μια βοηθεια ζητησα και εσεις τρωγεστε σαν τα κοκορια, στο δικο μου θεμα βρηκατε; Αν θελετε να τσακωθητε υπαρχουν και τα μηνμυτα τα προσωπικα... Εγω αμα χαλουσα ενα θεμα δεν θα σας αρεζε... Και για μενα δεν με νοιαζει αλλα αν καποιος θα ηθελε να διαβασει το θεμα θα πρεπει πρωτα να διαβασει αυτα που γραφετε και μετα αυτο που πρεπει... Και ακομα δεν καταλαβα γτ μαλωνετε... λογικο ειναι υπαρχουν κ αντιθετες αποψεις... Και σας ευχαριστω πολυ... Καλα ειναι και τα δυο πουλακια μου βρε... Το λεω ετσι αν νοιαζει κανεναν... 😉 :)

Το καλοκαιρι ποσες φορες την εβδομαδα μπορω να τα δινω λαχανικα και φρουτα; Και ποσες τον χειμωνα;
 
Δεν υπάρχει διαφορά στην συχνότητα ανά εποχή, μπορείς και κάθε μέρα να δίνεις, φυσικά πάντα προϊόντα εποχής, καλά πλυμένα με τρεχούμενο νερό. Στα θηλυκά την περίοδο της ωοτοκίας, θα αποφεύγεις όσα έχουν αυξημένα οξαλικά, δες προς το τέλος του άρθρου΄
Με την προτεραιότητα που σου τα βάζω, θα δίνεις από όσα αναφέρονται ως ασφαλή, ένα κάθε φορά προσφοράς, καλύτερα όχι ανακατεμένα.
Χόρτα
Λαχανικά
Φρούτα
 
Back
Top