Αναπαραγωγή Ζευγαρωμα νεαρών καναρινιών

hameleon51

PB New Member
Εγγραφή
25 Μαρ 2014
Μηνύματα
29
Πόλη
Κοιλάδα Αργολίδας
'Εχω ένα ζευγάρι καναρίνια διασταυρωμένα, ο αρσενικός 1 έτους και η θηλυκιά 1 1/2 έτους.
Έχω κάνει καλά όλη την διαδικασία, διότι είχα βάλει και πέρυσι άλλο ζευγάρι, γέννησαν αλλά μου πέθανε ο αρσενικός από χτύπημα στο πόδι.
Πήρα άλλο αρσενικό με την ίδια κανάρα, τα έβαλα σε ξεχωριστά κλουβιά, μακριά να μην βλέπονται από πέρυσι. Μετά τα έβαλα δίπλα - δίπλα και τελικά τα έβαλα στην ζευγαρώστα με χώρισμα στην μέση.
Ευτυχώς είναι μαζί ήσυχα και κόλλησαν μαζί.
Τους έχω βγάλει το χώρισμα εδώ και ένα μήνα.
Από διατροφή φυσικά κανονικά.
Έχω βάλει φωλιά εσωτερική, παίζουν, κυνηγιούνται, μάλλον σήμερα πρέπει να την κουτούπωσε αλλά δεν ξέρω σίγουρα.
Το θέμα είναι ότι τους έχω βάλει νήματα αλλά παίζουνε με αυτά, τα έχουν βρει παιχνίδι και μάλιστα ο αρσενικός περισσότερο.
Τι να κάνω παιδιά; Πότε θα ζευγαρώσουν; Έχω την εντύπωση ότι αυτός δεν πρέπει να θέλει ακόμα μάλλον.
Ευχαριστώ, καλή σας μέρα και χρόνια πολλά για την ημέρα και στους εορτάζοντες.
 
Ξαναβαλε το χώρισμα και δώσε νήμα και φωλιά στο θηλυκό όταν την φτιάξει βγάλε το χώρισμα. Μετά από κάποιες μέρες θα δεις το πρώτο αυγό
 
Ευχαριστώ πολύ. Θα το κάνω και τα ξαναλέμε.

Μόλις τα χώρισα. Τους καθάρισα τη φωλιά και τους έβαλα και νήματα. Θα δείξει. ευχαριστώ πάντως θα ξαναμιλήσουμε.
 
Μπορείς να μας πεις την διατροφική προετοιμασία που τους έκανες;
 
Καλησπέρα δεν ξέρω αν ρωτας εμένα για την διατροφική διαδικασία.
Εγω τουσ έβαζα τροφή, βιταμίνες κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί, αυγοτρογή, σαλάτα μαρούλι, αγγούρι και βραστό αυγό μέχρι τώρα,
Τους έβαλα και σπόρους σαλάτας και σε τροφή δυναμωτικό-βιταμίνη για το κελάιδισμα τους.
"οχι όλα μαζί όμως και κλαθε μέρα.
Καναρίνια έχω χρόνια και με πουλιά ασχολιόμουν.
Ζευγάρωμα κάνω δεύτερη φορά με διαφορετικό αρσενικό αλλά με την ίδια κανάρα
Ευχαριστώ για τισ συμβουλές σας
 
Γεια και από μένα! Καλωσόρισες! Η διατροφική προετοιμασία που τους έκανες είναι μια χαρά! Όμως, ένα λαθάκι. Τους έδινες αυτές τις χρωματιστές βιταμίνες. Μην τους ξαναδώσεις, γιατί περιέχουν σάκχαρα και άλλα πράγματα που σίγουρα θα αποδειχθούν άσχημα για την υγεία τους. Αυγοτροφή μπορείς άνετα να τους δίνεις μέρα παρά μέρα. Εγώ θα σου έλεγα να τα έχεις μαζί εφόσον τα έβλεπες μαζί να ασχολούνται με το νήμα και να κυνηγιούνται και να τους ξαναβάλεις το νήμα μετά από λίγες μέρες. Όταν η θηλυκιά νιώσει έτοιμη θα αρχίσει να χτίζει την φωλιά. Άσε και το αρσενικό να συμμετέχει μαζί της, γιατί έτσι μέχρι να τελειώσει η φωλιά θα την γονιμοποιεί.
Αυτά από εμένα! Συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα! Φιλικά!
Εύχομαι σύντομα να αρχίσουν να κάνουν φωλιά και η θηλυκιά να σου γεννήσει αυγά!
 
Καλησπέρα σε όλους.
Τα ξαναέβαλα μαζί και συνέχιζαν να παίζουν με τα νήματα και μάλιστα αυτός τα έβγαζε απο τη φωλιά αυτη όμως δεν εχει φτιάξει φωλια. Στη συνέχεια τους έβαλα και δεύτερη εξωτερική φωλιά έβαλα λίγα νηματάκια μέσα και έμεινα έτσι.
Τους έβαλα αυγό, λίγο μαρουλάκι νίζελ και λίγο μήλο αλλά τίποτα ακόμα δεν εχει φτιάξει φωλιά και μάλλον δεν εχουν ζευγαρωσει. Σήμερα είπα σε εναν φίλο και μου εφερε μια άλλη καναρα. Την εχω σε ξεχωριστό κλουβι δίπλα.
Μάλιστα μεχρι σημερα η θηλυκια η παλια δεν εεχε πειραξει την εξωτερικη φωλια αλλα σήμερα έβαλε νηματακια και μπηκε μεσα στην εξωτερικη φωλια αυτοσ δεν τα εχει πειραξει. Θελω να βάλω και την καινπυρια γιοα ζευγαρωμα
Δεν το εχω ξανακανει τι να κανω πεστε μου
Ευχαριστω
 
Ο αρσενικός είναι πυρωμένος; Γιατί αν δεν είναι ο αρσενικός πυρωμένος όποια θηλυκιά και να του πας δε θα ζευγαρώσει και θα έχεις άσπορα..
 
Λεμόνη αν είναι πυρωμένος θα κελαηδάει προς το θηλυκό, θα ταίζεται με το θηλυκό από το κάγκελο και θα θέλει να περάσει στην μεριά του θηλυκού.. Αν λοιπόν όντως είναι πυρωμένος χώρισε τον από την θηλυκιά που εφόσον βάζει χαρτί στη φωλιά είναι και αυτή πυρωμένη.. Λίγο πριν τελειοποιήσει τη φωλιά τότε θα τα ενώσεις... Υπομονή! Δεν είναι μηχανάκια! Αφού ολοκληρωθεί η γέννα και ξεπεταχτούν τα μικρά στο κλαρί μπορείς να τον βάλεις και με την άλλη θηλυκιά του φίλου σου.. Να την έχεις πιο μακριά από τα δικά σου γιατί ποτέ δε ξέρεις τι μπορεί να έχει (Καραντίνα στα πουλιά, μία αναγκαία ενέργεια πρόληψης και κάντης διατροφική προετοιμασία ώστε να πυρώσει και να είναι έτοιμη σε ένα μήνα περίπου και να την βάλεις με τον αρσενικό σου..
 
Αλικη την καινουρια την εχω λίγο μακρια αλλα βλεπονται. Την εχω βαλει σε διατροφικη προετοιμασια.
Ο αρσενικος ειναι πυρωμενοσ γιατι κελαιδανε το ενα στο αλλο φιλιουνται δεν εχω δει αν ταιζονται. αυτη σημερα εβαλε στην εξωτερικη νηματα οχι στην εσωτερικη φωλια. Λες λοιπον να τα χωρισω. Υπομονη εχω. Ευχαριστω. Στην μια ακρη εχω την εσωτερικη φωλια και την εξωτερικη στην αλλη. Αν τα χωρισω Τη θηλυκια που να την βαλω προς την εξωτερικη η την εσωτερικη φωλια;
 
Εφόσον ταίζονται και κελαηδάει το ένα στο άλλο είσαι σε πολύ καλό δρόμο! Βάλε στην μεριά της θηλυκιάς και την εξωτερική και σε κάποιο άλλο σημείο την εσωτερική να διαλέξει! Δώστης και διάφορα είδη νήματος μήπως αυτό που της έχεις δώσει τώρα δεν της αρέσει.. Λίγο πριν τελειοποιήσει την φωλιά θα τα ενώσεις και είμαι σίγουρη πως και θα ζευγαρώσουν και σύντομα θα δεις και νεοσσούς! Καλή τύχη!
 
Καλησπέρα και από εμένα.
Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζω και εγώ μόνο που η δικιά μου θηλυκή έχει φτιάξει φωλιά εδώ και μία εβδομάδα και το μόνο που κάνει είναι να πηγαίνει μέσα στη φωλιά και να κοιμάται.
Τι προτείνεται να κάνω;
 
Καλησπέρα και από εμένα.
Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζω και εγώ μόνο που η δικιά μου θηλυκή έχει φτιάξει φωλιά εδώ και μία εβδομάδα και το μόνο που κάνει είναι να πηγαίνει μέσα στη φωλιά και να κοιμάται.
Τι προτείνεται να κάνω;
Υπομονή! Ο αρσενικός είναι πυρωμένος; Ταίζονται; Βατεύει τη θηλυκιά;
 
Όλα τα παραπάνω που αναφέρεις Αλίκη ισχύουν.
Άρα το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να περιμένεις και να χορηγείς και ασβέστιο στη θηλυκιά σε περίπτωση που δεν έχει ασβέστιο να γεννήσει το αυγό (τσόφλι, σαπιοκάλαμο, σουσάμι και υδατοδιαλυτό ασβέστιο είναι πηγές ασβεστίου!) για να μην πάθει δυστοκία!
 
Όλα αυτά που μου γράφεις της τα δίνω εκτός από σουπιοκόκαλο που της έχω βάλει αλλά δεν το ακουμπάει. Το σουσάμι της δίνω λίγο γιατί από ότι έχω διαβάσει εδώ παχαίνει.
Να της βάλω σε μία αυγοθήκη και να της δώσω περισσότερο γιατί φοβάμαι την διστοκοία καθώς δεν υπάρχει κτηνίατρος εδώ που να ασχολείται με τα πτηνά. Τα έχουμε ξαναπεί
αυτά !

Επίσης ξέχασα να αναφέρω ότι έχω και άμμο με όστρακα.
 
Back
Top