Αναπαραγωγή Ζευγαρωμα νεαρών καναρινιών

Καλησπερα και χρονια πολλα σε ολους για το πασχα και σε οσους και οσες γιορταζαν.
Το ζευγαρακι μου δεν το κοιταζα και δεν το ενοχλουσα ιδιαίτερα.
Η λουλουκο σηκωνόταν ελάχιστα για φαγητό, νερό και πίσω στη φωλιά και βεβαια τισ περισσότερες φορες οταν σηκωνότα η λουλουκο καθόταν στη φωλιά ο τσίκος.
Στις 20 του μήνα λοιγικά θα φαίνονται αν είναι γόνιμα ή όχι βεβαια επειδη φοβόμουν και δεν έχω εμπειρία δεν εκανα ωοσκόπηση γιατι ειναι δυο και μπορεί να τα σπάσω.
Λογικα αν είναι γόνιμα και η κανάρα κάθεται μόνιμα από το πρώτο αυγό 26 θα έρθει το πρώτο και 27 το δεύτερο.
Οποτε αυριο περιμενω το 1ο και μεθαυριο το αλλο.
Αν βγει αυριοΚαλησπερα σημερα δεν εβγαλε αυγο οπως περιμενα αλλα σημερα βγηκε απο τη φωλια 1 φορα μονο.
Αυριο λογικα περιμενα το 2ο να βγει εχω υπομονη ομως. Πεστε και για τα υοποιπα που εγραψα τη συμβουλη σας
Ευχαριστω
 
Απλά περιμένεις Λεμονη. Από Δευτέρα τα νεότερα.
 
Οκ ευχαριστω σταυρο.
Επειδη δεν ξερω ακριβως ποτε θα βγουν η 14η μερα ειναι σημερα η 16 Δευτερα να βαλω αυγοτροφή για τα μικρα ή μολις βγουν με το καλο; Εσυ τι λες;
 
1-2 μέρες πριν να περιμένουμε να σκάσουν τα αυγά βάζουμε αυγοτροφή... 😉
 
Και κανένα σφιχτοβρασμένο αυγό, τη μέρα που θα σκάσουν ή την αμέσως επόμενη! Είναι η ποιό βολική τροφή και η ποιό άμεσα επεξεργάσιμη από τα πουλιά!
 
Έχει δίκιο ο Χρήστος! Καλύτερα σφιχτοβρασμένο αυγό!
 
Καλησπερα σήμερα λογικα έπρεπε να βγαλει το 2ο δεν εβγαλε ομως. Σημερα ομως η λουλουκο δεν βγηκε καθολου απο τη φωλια τη ταιζει συνεχεια ο τσικος. Υπομονη που θα παει λογικα πρεπει να βγουν.
ευχαριστω καλο απογευμα
 
Καλησπερα παιδια
Ακομα δεν εχουν σκασει τα αυγουλακια. Σημερα ειναι η 16η μερα για το 1ο και αυριο η 16η μερα για το 2ο αλλα ακομα δεν ξερω θα περιμενω υπομονη εχω.
Επισης οπως σας ειχα πει σε προτερο χρονο εχω το ζευγαρακι σε 1 ζευγαρωστρα και ακριβως διπλα σε αλλο κλουβι ζευγαρωστρα χωρισ χωρισμα εχω αλλη 1 θηλυκια με την οποια εχει ξετρελαθει ο τσικος μου αλλα και αυτη το ιδιο.
Ποτε μπορω να βαλω τον τσικο μου με την αλλη για ευγαρωμα ηδη την εχω 1 μηνα με πληρη και καλη διατροφη.
Ευχαριστω.
 
με το καλο να τα δεχτεις, να ξερεις οτι οταν βγουν την πρωτη μερα η μανα τους δεν τα ταιζει ουτε αυγοτροφη ουτε σπορους αλλα κατι σαν γαλα, απο την δευτερη μερα και μετα ξεκιναει ελαφρια να τα ταιζει
 
Επισης οπως σας ειχα πει σε προτερο χρονο εχω το ζευγαρακι σε 1 ζευγαρωστρα και ακριβως διπλα σε αλλο κλουβι ζευγαρωστρα χωρισ χωρισμα εχω αλλη 1 θηλυκια με την οποια εχει ξετρελαθει ο τσικος μου αλλα και αυτη το ιδιο.
Ποτε μπορω να βαλω τον τσικο μου με την αλλη για ευγαρωμα ηδη την εχω 1 μηνα με πληρη και καλη διατροφη.
Ευχαριστω.
 
Άμα τα αυγά είναι άσπορα όταν τα πετάξεις βγάλε τον αρσενικό και βάλτο σε χώρισμα με τη θηλυκιά και κάνε διατροφική προετοιμασία...

Άλλο αρσενικό δεν έχεις γι αυτή τη θηλυκιά;
 
Οχι 1 αρσενικο εχω. Δηλαδη ποτε αν δεν εχουν βγει στισ 20μερες ειναι καλα; διατροφικη προετοιμασια τισ εχω κανει ηδη 1 μηνα τωρα.
 
Αν τα αυγά έχουν κλείσει 17 μέρες δες τα πρώτα με φακό.. Αν δεις φλέβες και καρδιά να χτυπάει (μάλλον απίθανο) το έμβρυο ακόμα αναπτύσσεται... Αλλιώς τα ανοίγεις και βλέπεις αν είχαν σπόρο ή αν ήταν άσπορα... Αν είναι άσπορα ο αρσενικός δεν είναι έτοιμος... Και στην άλλη θηλυκιά έχεις κάνει διατροφική προετοιμασία ή μόνο στο ζευγάρι;
 
Καλημερα ευχαριστω εκ των προτερων
Σημερα κλεινει 17 ημερες το 1ο αυγο και αυριο το 2ο
Διατροφικη προετοιμασια εχω κανει και στο ζευγαρι και στην αλλη θηλυκια.
 
Αύριο δες τα αυγά με το φακό... Αν είναι ασπορα πέτα τα και βάλε τον αρσενικό με την άλλη! Απλά από τον ενθουσιασμό σου μην τα βάλεις κατευθείαν στο ίδιο κλουβί.. Στην αρχή με χώρισμα ώστε να γίνει σωστά η γνωριμία και να μη θεωρήσει το ένα το άλλο "εισβολεα" στο χώρο του.. :)
 
Καλησπερα κι ευχαριστω
Εχω σκοπο να το κανω αυριο. Πεστε μου σημερα επειδη ελειπα ολο το πρωινο η γυναικα μου, μου ειπε τα εξης τα οποια διαπιστωσα κι εγω οταν πηγα σπιτι :
Ο αρσενικος αδειασε ολα τα νηματα απο τη φωλια κι εμειναν τα αυγα ετσι μεσα κι η θηλυκια δεν καθεται σχεδον καθολου μεσα στη φωλια. Της εβαλε με τροπο λιγα νηματα στη φωλια κι αυτος τα ξαναβγαλε ολα αο μεσα.
Το μεσημερι οταν ηρθα σπιτι κι εγω διαπιστωσα τα ιδια αυτη ειναι το περισσοτερο καιρο εξω απο τη φωλιακαι τα αυγα χωρις νηματα μεσα στη φωλια με ενα φακο τα κοιταξα απο σχεδον πολυ κοντα αλλα δεν μπορω να καταλαβω αν ειναι ασπορα η οχι. Πεστε μου αν ακνω αυτο που ειπατε πριν;
 
Εφόσον δεν κάθεται με τίποτα και έχει σηκωθεί για τα καλά άνοιξε τα... Και να έχει έμβρυα αν δε κλωσαει δε θα βγουν...
 
Οκ ευχαριστω ολο το απογευμα αν εκατσε 5 λεπτα και εχει βγαλει ολο το νημα απο τη φωλια.
Αυριο θα κανω ολη τη διαδικασια και θα αλλαξω θηλυκιες.
Ευχαριστω για τη βοηθεια σας,
 
Παιδια καλησπερα και καλο μηνα
Στις 30-04 αλλαξα θηλυκια και εβαλα το ζευγαρι στη ζευγαρωστρα μαζι βαζοντας το χωρισμα.
Την παλια θηλυκια την εβαλα σε ενα μικρο κλουβι διπλα οχι πολυ κοντα αλλα να βλεπονται.
Ο τσικος μας εχει ζαλισει σιγουρα είναι πυρωμένος κελαηδάει προς τη ροζουλα ταίζεται με το θηλυκό από το κάγκελο και ορισμενες φορες κανει σαν τρελλος θέλοντας να περάσει στην μεριά της ροζουλας.
Της ροζουλας της εχω βαλει και φωλια και νημα αλλα δεν κανει τιποτα ουτε στην φωλια δεν μπαινει ουτε βαζει νηματα μεσα.
Ποτε λετε να τα ενωσω;
Εν τω μεταξυ εχω ενα αλλο προβλημα με την παλια θηλυκια ορισμενες φορες κελαηδαει προς αυτην δοκιμασα να παω λιγο μακτρυα να μην βλεπονται αλλα κανει σαν τρελλος για να την βλεπει κελαηδαει συνεχεια αυτος προς αυτην και αντιστροφα κανοντας σαν τρελλα.
Τι να κανω να τα αφησω να βλεπονται η οχι να τα απομακρυνω;
Ευχαριστω καλο απογευμα και καλη κυριακη
 
Back
Top