Αναπαραγωγή Ζευγαρωμα νεαρών καναρινιών

Όλα αυτά που μου γράφεις της τα δίνω εκτός από σουπιοκόκαλο που της έχω βάλει αλλά δεν το ακουμπάει. Το σουσάμι της δίνω λίγο γιατί από ότι έχω διαβάσει εδώ παχαίνει.
Να της βάλω σε μία αυγοθήκη και να της δώσω περισσότερο γιατί φοβάμαι την διστοκοία καθώς δεν υπάρχει κτηνίατρος εδώ που να ασχολείται με τα πτηνά. Τα έχουμε ξαναπεί
αυτά !

Επίσης ξέχασα να αναφέρω ότι έχω και άμμο με όστρακα.
Βάζε λίγο σουσάμι μέσα στην αυγοτροφή.. Όχι πολύ γιατί παχαίνει.. :)
 
Καλησπέρα σε όλους.
Συγνώμη που δεν απάντησα τις δύο μέρες αυτές, δεν μπόρεσα λόγο φόρτου εργασίας.
Θέλω να σας πω πώς όλα πήγαν καλά και αυτή τη στιγμή που σας γράφω έχουμε ΔΥΟ αυγά και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα υπάρξουν και άλλα έτσι θέλω να πιστεύω.
Θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους που με βοήθησαν αλλά και γενικά όλο το PETBIRD που έφτασα εδώ σήμερα και μιλάω για το πρώτο μου ζευγάρωμα.
ΕΥΧΑΡΥΣΤΩ
 
Καλησπέρα σε όλους και καλό μήνα
Χθες άλλαξα θέση στην εσωτερική φωλιά
έβγαλα την εξωτερική φωλιά και μαζεψα όλα τα νηματάκια απο παντου και τα εβαλα στο κουτι τους.
Σήμερα η θυληκιά εχει βάλει λιγα νηματάκια στη φωλιά και κάθεται αλλα μπαινοβγαινει στη φωλιά.
Δεν εχω δει αν ταιζονται η οχι μάλλον βατευονται γιατι ακουγονται να τσακωνονται αλλα αυτος τραγουδαει μάλλον βατευονται.
Θελω να μου πειτε τη συμβουλη σας για περαιτερω
Ευχαριστω
 
Καλησπερα σε ολους
Το ζευγαρι μου η θηλυκια καθεται στη φωλια εχει βαλει αρκετα νηματα βαζει συνεχεια βεβαια αυγο δεν εχει κανει ακομα. Καθε πρις συνεχεια την κυνηγαει και την βατευει.
ΕΧω σε ενα μικρο κλουβι ακριβως διπλα αλλη μια θυληκια μονη της.
Ποτε μπορω να της βαλω μαζι τον αρσενικο για ζευγαρωμα.
Μπορω να βαλω στη ζευγαρωστρα το χωρισμα και να ειναι απο τη μια πλευρα η παλια θηλυκια με τα αυγα οταν κανει και
απο την αλλη η καινουρια με τον αρσενικο; Ποτε μπορω να το κάνω;
Ευχαριστω
 
Καλησπερα παιδια για πεστε μου βοηθηστε με τι να κανω.
Σημερα εβγαλε το πρωτο αυγο το πρωι. Τωρα πριν λιγο ειχε βγει εξω απο τη φωλια η καναρα και ο αρσενικος ηταν πανω απο τη φωλια και οπως ειδα μετα απο λιγο το αυγο ηταν σπασμενο και ανοιγμενο λιγο. Επειδη φοβαμαι μηοως τησ σπασει και τα υπολοιπα τι να κανω. Να της τα βγαζω μολις τα κανει αλλα εδω δεν υπαρχουν πλαστικα να τους βαλω. Να τα χωρισω δηλαδη να βαλω το χωρισμα στη ζευγαρωστρα και μεχρι ποτε να το βγαλω; . Τι απο ολα να κάνω;Ευχαριστω περιμενω αμεσσα απαντηση.
 
Αν έχεις υποψίες ότι τα σπάζει, χώρισε τον.

Ορισμένοι παλιότερα αλλαζαν τα αυγά με κουφέτα. Δεν το έχω δοκιμάσει όμως και δεν θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου.
 
Επειδη φοβαμαι μην σπασει τα υπολοιπα μιλησα και με ενα φιλο και συναδερφο και τα χωρισα. 98% μαλλον αυτοσ το εσπασε η επειδη ηταν μισοσκεπασμενο με τα νηματα μπορει και αυτη. Απλα ποτε πρεπει να τα ξαναβαλω μαζι τα πουλια.
 
Πολύ σπάνιο να σπάσει αρσενικός αυγό.. Αλλά εφόσον πιστεύεις ότι εκείνος το έκανε βάλε το χώρισμα και θα το βγάλεις όταν θα.σκάσουν τα μικρά που λογικά πρέπει να βοηθάει την θηλυκια στο τάισμα.. Απλά να ξέρεις ότι άμα χωρισεις το ζευγάρι υπάρχει πιθανότητα η θηλυκή να παρατήσει τα αυγά.. Ελπίζω να πάνε όλα καλά!
 
Καλησπερα σε ολους
Χθες τα ξαναεβαλα μαζι και σημερα εκανε αυγο. Ευτυχως σημερα ο αρσενικος ειναι πιο ηρεμος και δεν πολυπλησιαζει στη φωλια. Οποτε μαλλον παμε καλα. Ευχαριστω για ολες σας τισ συμβουλες καλο σ/κ.
 
Κάθε πουλί αντιδρά διαφορετικά.. Ο παλιός αρσενικός που είχα ήταν λίγο ατίθασος, κελαηδηρός και έκανε τα πάντα, εκτός από τον... Πατέρα! Ο μοναχογίος του (αυτός στη φωτό του άβαταρ) είναι το κάτι άλλο! Ίδιο κελάδησμα σαν τον πατέρα, εκτός από τη συμπεριφορά! Είναι ποιο γαλήνιος, ταϊζει και προσέχει την κανάρα και τα μικρά, με τόσο πάθος, που λέω να σκίσω τα πτυχία μου ως πατέρας! :D Ακόμη κι όταν βάζω φρέσκο αυγό και πετάγεται η θηλυκιά να φάει, αυτός περιμένει υπομονετικά να τελειώσει ή χώνει τη μουσούδα του από κάτω ή από το πλάϊ, ώστε να βάλει κάτι στο στόμα και να πάει να ταϊσει τα μικρά!
Και μάλιστα, πάει και κάθεται και πάνω στα αυγά μερικές φορές, όταν η θηλυκιά βγαίνει που και που να φάει μόνη της και καταλήγει να τον διώχνει με το έτσι θέλω, για να κάτσι η ίδια στα αυγά! Το ποιο ωραίο φίλε μου, είναι το βράδυ που πάει και κοιμάται πάνω /δίπλα από τη θηλυκιά ώστε να είναι ποιο ζεστά! Τώρα που γράφω, είναι δίπλα της, μέσα στη φωλιά! Ίσως αν ήταν ζευγάρι με άλλο πουλί ή συνέτρεχαν άλλοι λόγοι, να ήταν εντελώς διαφορετικά, αλλά αυτό θα το δείξει η πορεία...
 
Καλημερα σε ολους
Ευχομαι καλη μεγαλη βδομαδα και καλο πασχα
Σημερα εβγαλε το 2ο αυγο. Και φυσικα ο αρσενικος συμπεριφερεται καλα σεμνα.
Επειδη ειχε βγαλει αλλο ενα πριν αλλα ειχε σπασει λαμβανεται και αυτο υποψη στη γεννα θελω να ξερω ποσα θα βγαλει στη γεννα της.
Ευχαριστω.
 
Πριν πόσες μέρες έκανε αυτό που έσπασε; Τα καναρίνια κάνουν από 3-6 (7 πολύ σπάνια).. Δεν υπάρχει στάνταρ νούμερο..
 
Έως 8 θα σου πω εγώ, αλλά με κενό 1-2 ημερών στα ενδιάμεσα! Εμένα βέβαια, είχε και τα μικρά από την προηγούμενη γέννα και ίσως επειδή δεν τα είχα χωρίσει, να φοβόταν μη της τα σπάσουν! Οπότε έκανε 3 "στον αέρα (στον πάτο δλδ)" και 5 στην πορεία! Δεν έχεις, παρά να ελπίζεις!
 
Το αυγο το εκανε 08/4/14 και το εσπασε και 12 & 13/4/14 εκανε αλλα 2. σήμερα σεν εχω δει ακομα αν εβγαλε αλλο το μεσημερι θα δω
 
Υπομονή... Τα της φύσης είναι περίπλοκα. Δεν είναι κάτι που περνάει από το χέρι μας πάντα! Κι εγώ είχα τις αμφιβολίες μου για την 3η γέννα, αλλά σήμερα έσκασε μύτη ο 1ος νεοσσός! Περιμένω άλλα 3 αυγά, δεν ξέρω πότε! Ότι και να γίνει πάντως, εμείς κάναμε ότι μπορούσαμε, οπότε...υπομονή!
:)
 
Ευχαριστω. Σήμερα δεν έκανε αυγό. Έχει δυο στη φωλια. Τα ειδα φαινονται ειναι σκουρα. Απο το πρωι εχει βγει τρεισ φορες να φαει. Καθεται απνω στα αυγα. Μαλιστα την μια μολις βγηκε αυτη να φαει πηγε αυτος και καθησε πανω στα αυγα. Αρχισε να τα κλωσσαει; Ποτε θα βγουν τα μικρα. Πως και ποτε θα δω αν ειναι γονιμα;
 
Το ότι είναι σκούρα δε σημαίνει τίποτα..

Μην τα κοιτάς και τα ενοχλείς συνέχεια.. Τώρα θα σηκώνεται ελάχιστα.. Λόγο φαγητό, νερό και πίσω στη φωλιά.. Αλλά όσο είσαι εσύ εκεί μπορεί να στρεσάρεται να σηκώνεται πιο πολύ απ όσο πρέπει και τα αυγά να κρυωσουν..

Στις 20 του μήνα θα φαίνονται αν είναι γόνιμα ή όχι.. Αλλά αν δεν έχεις εμπειρία θα σε συμβούλευα να μην το κάνεις.. Είναι μόνο δύο και μπορεί να τα σπάσεις.. Είναι πολύ ευθραυστα..

Αν είναι γόνιμα και η κανάρα κάθεται μόνιμα από το πρώτο αυγό 26 θα έρθει το πρώτο και 27 το δεύτερο! :)
 
Back
Top