Αναπαραγωγή Ζευγαρώνουν θηλυκό harz roller με αρσενικό timbrado;

Αγόρασα από pet shop αρσενικό καναρίνι harz roller που μου βγήκε θηλυκό. Πήρα και ένα καναρίνι αρσενικό timbrado.τα έχω σε 60αρα ζευγαρωστρα χώρια.η θηλυκιά έκανε αυγό αγονιμοποιητο σήμερα το οποίο έσπασε.εχει ζευγαρώσει κάνεις καναρίνια φωνής από διαφορετικές ράτσες να μου πει την εμπειρία του.αν κάνουν πουλάκια θα πάρουν φωνητικά χαρακτηριστικά και από τις 2 ράτσες; ευχαριστώ πολύ την ομάδα.επισυναπτω φωτογραφιες

Συνημμένα

• IMG_20250124_142939.webp
    IMG_20250124_142939.webp
    301,4 KB · Προβολές: 28
  • IMG_20250124_142909.webp
    IMG_20250124_142909.webp
    389,2 KB · Προβολές: 27
  • IMG_20250124_132322.webp
    IMG_20250124_132322.webp
    583,1 KB · Προβολές: 28
Γενικά θα έλεγα ότι η αρχή είναι να μην μπερδεύουμε τις ράτσες μεταξύ τους. Η επικρατούσα άποψη είναι γιατί έχει καταναλωθεί χρόνος και ενέργεια για να δημιουργηθούν οι συγκεκριμένες ράτσες.
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ναι, μπορείς να προχωρήσεις στο ζευγάρωμα, αλλά το τι φωνητικές δυνατότητες θα έχουν οι απόγονοι, είναι κάτι που όχι μόνο δεν μπορείς να το γνωρίζεις, αλλά ούτε και να το εικάσεις. Το πιθανό είναι να μην τραγουδούν ούτε σαν τη μία ούτε σαν την άλλη ράτσα.

Από πού προκύπτει, ότι είναι harz και timbrado;
Απ' τις φωτογραφίες, κοινά καναρίνια φαίνονται και το ζευγάρωμά τους δεν οδηγεί πουθενά. Εκτός και αν θέλεις να βγάλεις πολύ λίγα πουλάκια, ίσα ίσα για να κάνεις το κέφι σου

Απο την στιγμη που θελεις να εχεις ενα ζευγαρακι και να βγαλεις πουλακια και δεν σε ενδιαφερει η καθαροτητα της ρατσας,μπορεις να τα ζευγαρωσεις

Αν είναι όντως χαρτζ και τιμπραντο είναι δύο εντελώς διαφορετικές ράτσες φωνητικά . Τα χαρτζ είναι πολύ ιδιαίτερα και προσωπικά δεν θα χαλούσα την ιδιαιτερότητα αυτή με τιμπραντο .. Φυσικα ότι θέλεις εσύ μπορείς να κάνεις εφόσον βέβαια έχεις εμπιστοσύνη και πιστεύεις τα λεγόμενα του υπαλλήλου του πετ σοπ. Ελπίζω τουλάχιστον να μη σου είπε ότι το χιονε είναι τιμπραντο και μας πέσουν τα μαλλιά γιατί τα έχουμε ακούσει κι αυτά 😏 Προσωπικά σ έναν άνθρωπο που δεν ξεχωρίζει το φύλο των πουλιών που πουλάει δεν θα είχα εμπιστοσύνη . Καλή επιτυχία 🙂

Αγόρασα από pet shop αρσενικό καναρίνι harz roller που μου βγήκε θηλυκό. Πήρα και ένα καναρίνι αρσενικό timbrado.
Από το ίδιο pet shop σου έδωσαν και την “κόκκινη βιταμίνη” που φαίνεται στη φωτογραφία;

Στα καναρίνια φωνής δεν δίνουμε χρωστικές.

Αν θέλεις να ζευγαρώσεις δύο καναρίνια απλά για το ζευγάρωμα, προχώρησε κανονικά και μη σε νοιάζουν τα περί ρατσών. Φρόντισε σωστά τα πουλάκια σου και καλό θα είναι να έχεις βρει από πριν τι θα κάνεις με τους απογόνους που μπορεί να προκύψουν.

Back