Γενικά Ημερολογιο εξοικειωσης της ροζελας μας

Αλομπάρ

PB New Member
Εγγραφή
3 Μαϊ 2009
Μηνύματα
19
Πόλη
Αθήνα
Μόλις προχτές, το Σάββατο 2/1/09 εγώ (Βασίλης 36) και η γυναίκα μου (Βίκυ) αγοράσαμε τον πρώτο μας παπαγάλο, μια μπλε ροζέλλα (στο ίντερνετ τη βρήκαμε και ως pale headed rozella που θα μπορούσε να μεταφραστεί και ως ωχροκέφαλη( ; ) ροζέλλα).

Διαβάζοντας το φόρουμ, διαπίστωσα σε μια πρώτη ανάγνωση, πως γενικά οι ροζέλες δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση. Στην προσπάθεια μας λοιπόν να καταφέρουμε να μάθουμε το πουλί και να συμβιώσουμε μαζί του, αποφάσισα να μπω σε μια διαδικασία να γράφω -όσο συχνά γίνεται- ένα ημερολόγιο που να δείχνει την αλληλεπίδραση μεταξύ μας και τις εξελίξεις του πως από κάτι που είναι ένα απλό παπαγαλάκι θα γίνει το δικό μας, εξημερωμένο και ξεχωριστό σε όλο τον κόσμο (βλ. Μικρό Πρίγκηπα).

Ελπίζω, αν και όσοι από εσάς διαβάσετε τα γραφόμενα να επεμβαίνετε με παρατηρήσεις και σχόλια...

Ευχαριστώ και χαιρετώ τα μέλη του φόρουμ.
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 2/1/09 (1Η ΜΕΡΑ)
Αγορά λοιπόν του παπαγάλου από μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας, και μεταφορά στο σπίτι μας. Ο παπαγαλίνος ήταν φοβισμένος μετά το σοκ που έπαθε στο μαγαζί, αλλά ήρεμος σχετικά. Το κλουβί του το τοποθετήσαμε στο σαλόνι, δίπλα στην τηλεόραση. Έχει πλάκα πως όταν περνάμε πάνω κάτω να πάμε στον καναπέ, κουρνιάζει πάνω στην ειδική πέτρα που μας έδωσαν από το μαγαζί για να τρίβει το ράμφος του και μας κοιτάει. Μόλις κάτσουμε κάτω, μετά από λίγο θα ξανακαθίσει στο ξύλο του. Όταν ξεκινάμε να μιλάμε ρίχνει κανένα σφύριγμα και αυτός.

Θα περιμένουμε σιγά – σιγά να μας μάθει και να τον μάθουμε.

Του αρέσει το μήλο στα σίγουρα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 3/1/09 (2Η ΜΕΡΑ)
Το πρωί που σηκωθήκαμε ο παπαγαλίνος πάλι φαινόταν φοβισμένος, αλλά ήταν και τελείως βρεγμένος. Είχε κάνει το πρωινό του μπάνιο το παπαγαλίνο, και στο πάτωμα η λούτσα ήταν εμφανής. Όταν πλησιάζεις το κλουβί του κουρνιάζει συνήθως στη γνωστή γωνιά πάνω στην πέτρα και τρέμει. Πολύ φοβητσιάρικα πουλιά από ότι φαίνεται. Όταν ηρέμησε λίγο ξεκίνησε τον καλλωπισμό του και έφτιαχνε τα φτερά του, ενώ εμείς τρώγαμε πρωινό. Αργότερα διάβασα στο φόρουμ πως αυτό γενικά οι παπαγάλοι δεν το κάνουν όταν δεν νιώθουν άνετα, αλλά πάλι…

Ψάξαμε στο Ίντερνετ. Πολύ πράγμα τελικά για παπαγαλάκια και στα Ελληνικά και στα διεθνή site. Μέχρι και σε φόρουμ (PetBirds Forums - Καναρίνια Παπαγάλοι Περιστέρια Εξωτικά Πουλιά) ειδικό για παπαγάλους έκανα εγγραφή. Τελικά από τα πρώτα αναγνώσματα που κάναμε όπως φαίνεται η ροζέλα μας ανήκει στο είδος εκείνο των παπαγάλων που είναι ΠΟΛΥ φοβητσιάρικα τα καημένα, και θέλουν υπομονή και επιμονή. Έτσι, όταν πήγα να του αλλάξω το νερό, έγινε Ο πανικός…Πολύ τρομάρα το πουλί. Έκρωζε όπως τότε που το αγοράσαμε από το μαγαζί, και το πρωτο-τοποθετήσαμε στο κλουβί του, που δάγκωνε, έκρωζε και ήταν έτοιμο να πάθει τρία εγκεφαλικά και δύο καρδιακές ανακοπές (το καημένο!)…

Από το φόρουμ μάθαμε να διαβάζουμε και το δαχτυλίδι που φορά. Είναι μαύρο σε χρώμα οπότε σύμφωνα με αυτά που διαβάσαμε ο παπαγάλος γεννήθηκε το 2007, άρα είναι περίπου 2 ετών…

Ωστόσο το πουλί φαίνεται να έχει περιέργεια, να αντιδρά σε διάφορους θορύβους και να κοιτάει με επιμονή διάφορα στο σπίτι. Τουλάχιστον διαπιστώσαμε πως δεν είναι κουφό!
Είμαστε περίεργοι για το φύλο του, αλλά έχουμε για κάποιο απροσδιόριστο λόγο την
εντύπωση πως είναι αρσενικός…

Το μεσημέρι είχαμε κάποια βελτίωση. Πλησίασα το κλουβί και έκατσα σε μικρή απόσταση σε μια καρέκλα. Στην αρχή πάλι έτρεμε και κούρνιαζε στη γνωστή του θέση, αλλά στη συνέχεια ηρέμησε, και το τρέμουλο του σταμάτησε. Μετά από λίγο κατέβηκε και άρχισε να τρώει, πλησιάζοντας με, αναγκαστικά. Όσο καθόμουν όλα ήσυχα, με κοίταζε καλά – καλά και έτρωγε. Μόλις σηκώθηκα όμως, πάλι πήγε στη γνωστή του γωνιά!

Το όνομα που σκεφτόμαστε να του βγάλουμε είναι ΑΛΟΜΠΑΡ. Την ιδέα την έδωσε η Βίκυ, και το όνομα προέκυψε από τον ήρωα ενός βιβλίου του Τομ Ρόμπινς Το Άρωμα Του Ονείρου (εξαιρετικό βιβλίο ομολογουμένως, και το καλύτερό του κατά την γνώμη μου).
Το απόγευμα πάλι είχαμε μια μικρή κρίση λογοδιάρροιας που μας έδειξε πως ίσως το πουλί άρχισε να ξεθαρρεύει. Μάλλον χρειάζεται τον χρόνο του και να μας βλέπει συνέχεια…Το βράδυ όμως την άραξε στην άλλη γωνία, και ήταν έτοιμος για ύπνο. Εμείς πάλι βλέπαμε τον ΠανΑθήναϊκό στο final four (ζήτω ο πρωταθλητής Ευρώπης) και τυλίξαμε το κλουβί του με μια κουβέρτα, να ηρεμήσει.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Pigaki
Συγχαρητηρια για το καινουριο πουλακι και ευχομαι να εχετε μια αρμονικη συμβιωση. :)

Αυτες οι ροζελες ειναι πολυ ομορφα πουλια με ιδιαιτερα χρωματα οπως ολες οι ροζελες βεβαια εχουν εντυπωσιακα χρωματα. Εχω δει πολυ ελαχιστες να πωλουνται σε μαγαζια.
 
Καλως ηρθατε Βασιλη και Βίκυ στο PB !
Να το χαιροσαστε το υπεροχο αυτο πλασμα!
Η ιδεα σου για το ημερολογιο ειναι πολυ καλη και ενδιαφερουσα!
 
Ευχαριστώ παιδιά! Βασικά το μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας είχε 7 ροζέλλες. 4 πράσινες (το ένα ήταν ζευγάρι), το -πλέον δικό μας- μπλε, και 2 κοκκινο-μωβ. Το δικό μας το αγοράσαμε 130 ευρώ.

Βικτόρια, ελπίζω όντως να έχει κάποιο ενδιαφέρον το ημερολόγιο.
 
Παιδια να χαιρεστε τη ροζελα σας! Περιμενουμε και φωτογραφιες για να δουμε τα χρωματα της!
 
ΔΕΥΤΕΡΑ 4/1/09 (3Η ΜΕΡΑ)
Σήμερα πάλι το πρωί είχε πλάκα. Σηκώθηκε πρώτη η Βίκυ να πάει στη δουλειά της και τον ξεσκέπασε. Βέβαια κατά την προσφιλή του συνήθεια ο μικρός ανέβηκε στη γωνιά του, φοβισμένος…Μόλις όμως η Βίκυ έφυγε από το σαλόνι για να ετοιμαστεί, άρχισε τα σφυρίγματα και να της φωνάζει…
(Άραγε να της κάνει καμάκι; )
Το μεσημέρι που εγώ γύρισα από τα μαθήματα νωρίτερα τον βρήκα χαλαρό. Ξάπλωσα στον καναπέ, και τον παρατηρούσα, έχοντας ανοίξει παράλληλα την τηλεόραση. Γαρίδα το μάτι ο δικός σου με την τηλεόραση. Αλλά ο τζαναμπέτης ο παπαγάλος μόλις γλάρωσα, άρχισε να μου σφυρίζει και να κάνει ψιλοτσαχπινιές.
Και φυσικά με ξαγρύπνησε (πάει το καλό το όνειρο που έβλεπα…)
Και όλο τρώει το πουλί. Μία τους σπόρους του, μια τρώει το μήλο και τούμπαλιν…μιλάμε για φρεσκοκομμένο κομμάτι το μήλο, μεγαλύτερο από το μπόι του. Ελπίζω να ξέρει που να σταματήσει και να μην σκάσει σαν τα ψάρια που δεν σταματάνε όσο έχουν φαγητό.
…(Που να τρέχω για σόδες βραδιάτικα!)
 
Καλημερα σε ολους. Η ιδεα ενος ημερολογιου ειναι παρα πολυ καλη. Η εξοικιωση ενος παπαγαλου ειναι χρονοβορα και ιδιαιτερα ψυχοφθορα και για μας αλλα και κυριως για τα πουλια. Αλλα πουλακια θελουν περισσοτερο χρονο απο οτι αλλα. Διαβαζοντας καποιος το χρονικο της εξημερωσης, παιρνει κουραγιο και δεν παραταει την προσπαθεια αφηνοντας το πουλι τελικα κλεισμενο στο κλουβι. Πιστεψτε με αυτο εχει συμβει σε παρα πολυ κοσμο. Βλεποντας ηδη εξημερωμενους παπαγαλους, κανουν την συγκριση με τα δικα τους "αγριμια" και χανουν το κουραγιο τους. Η αληθεια ειναι ομως οτι η προσωπικη επαφη με τον παπαγαλο μας ειναι πολυ πιο ποιοτικη και προσφερει και στις δυο πλευρες σημαντικα οφελη. Η μονη λυση ειναι επιμονη και υπομονη.
 
Καλησπέρα,
όντως πολύ καλή η ιδέα του ημερολογίου, γι΄ αυτό και εάν είναι αρσενικός προτείνω το όνομα Νέμο (κάπτεν Νέμο.. ημερολόγιο καταστρώματος...)
Επίσης ίσως θα ήταν χρήσιμες και φωτογραφίες παράλληλες με την εξοικείωση του.

Φιλικά, Γιάννης.
 
Πολυ καλη η πρωτοβουλια σας παιδια κι ευχομαι να εχετε το καλυτερο αποτελεσμα
Το ονομα ειναι τελειο:)
Εχω μια επιφυλαξη μονο για την θεση του κλουβιου διπλα ακριβως στην τηλεοραση... Μηπως το ενοχλησει;
 
Καλημέρα και καλορίζικος ο μπλέ παπαγαλίνος. Σκεφτόμαστε κι εμείς με τον άντρα μου να πάρουμε μια ροζέλλα την οποία έχω δει στο πέτ που είμαι ήδη πελάτισσα (έχω καναρίνια και παραδείσια χρόνια), και την έχω ''ερωτευτεί''. Είναι κατακόκκινη και γλύκα! Κι εγώ ανακάλυψα αυτό το site και ευτυχώς έχω ενημερωθεί αρκετά. Το ημερολόγιο σου θα με βοηθήσει κι εμένα όταν με το καλό φέρω την ροζελίτσα σπίτι.
 
Πολυ καλη η πρωτοβουλια σας παιδια κι ευχομαι να εχετε το καλυτερο αποτελεσμα
Το ονομα ειναι τελειο:)
Εχω μια επιφυλαξη μονο για την θεση του κλουβιου διπλα ακριβως στην τηλεοραση... Μηπως το ενοχλησει;

Δε νομίζω φίλε μου, μέχρι στιγμής φαίνεται πως οι ήχοι τον ιντριγκάρουν... Βέβαια, πάλι τωρα ξεκιναμε τη "γνωριμία" μας, οπότε θα πρέπει να μάθουμε και τα χουγια του...
Επίσης, επειδή -δυστυχώς- λείπουμε τις καθημερινές πολλές ώρες από το σπίτι κάτι θα πρέπει να του κρατά παρέα..

αν δούμε πάντως πως η τηλεόραση τον επηρεάζει αρνητικά, σίγουρα θα τον βάλουμε αλλού...
Ασε που σε 1-2 βδομάδες θα τον βγάλουμε στο μπαλκόνι (αν σταματήσει να βρέχει επιτέλους!), οπότε να δούμε και εκεί πως θα συμπεριφέρεται...
 
ΤΡΙΤΗ 5/1/09 (4Η ΜΕΡΑ)
Έχοντας φύγει το πρωί για εργασία, αφήσαμε το πουλί δυστυχώς μόνο του. Από το μαγαζί μου είπαν πως καλό θα είναι να ακούει μουσική ή ράδιο, οπότε στο home cinema έβαλα ένα CD με mp3 να παίζει.
Πιο νωρίς γύρισε η Βίκυ και μου είπε πως η πιο άξια λόγου διαφορά ήταν πως άρχισε να κελαϊδίζει και πως πήγαινε γύρο – γύρο στο κλουβί του. Πράγματι, το βράδυ που βλέπαμε Λαζόπουλο, έκανε σα χαζό…Πάνω κάτω στο κλουβί, κελαϊδίσματα, μπρος – πίσω στο ξύλο συνέχεια στο ξύλο που κάθετε. Μέχρι και σε ένα από τα παιχνίδια που το κρεμάσαμε πήγε για λίγο.
Δεν ξέρω, αλλά έχω μια υποψία πως του αρέσει η εκπομπή του Λάκη…
Το βράδυ κούρνιασε για πρώτη φορά στην κούνια του, και την επόμενη το πρωι εκεί τον βρήκαμε να κάθετε…
 
Δε νομίζω φίλε μου, μέχρι στιγμής φαίνεται πως οι ήχοι τον ιντριγκάρουν... Βέβαια, πάλι τωρα ξεκιναμε τη "γνωριμία" μας, οπότε θα πρέπει να μάθουμε και τα χουγια του...
Επίσης, επειδή -δυστυχώς- λείπουμε τις καθημερινές πολλές ώρες από το σπίτι κάτι θα πρέπει να του κρατά παρέα..

αν δούμε πάντως πως η τηλεόραση τον επηρεάζει αρνητικά, σίγουρα θα τον βάλουμε αλλού...
Ασε που σε 1-2 βδομάδες θα τον βγάλουμε στο μπαλκόνι (αν σταματήσει να βρέχει επιτέλους!), οπότε να δούμε και εκεί πως θα συμπεριφέρεται...
Να σας ζήσει κατ' αρχάς και να χαρείτε κάθε στιγμή της συμβίωσής σας! 🙂 Φιλική συμβουλή μόνο, προσοχή στο θέμα της παραμονής του πουλιού στο μπαλκόνι (ειδικά αν πρόκειται για πολλές ώρες)! Οι κίνδυνοι που παραμονεύουν από αρπακτικά της πόλης είναι πολλοί. Ρίξε μια ματιά στους αποχαιρετισμούς πουλιών και θα καταλάβεις... Θα σε βοηθήσει και στο να φροντίσεις να είναι προστατευμένο το πουλάκι και να μη συμβεί κάποιο ατύχημα!
 
Ρίξε μια ματιά στους αποχαιρετισμούς πουλιών και θα καταλάβεις... Θα σε βοηθήσει και στο να φροντίσεις να είναι προστατευμένο το πουλάκι και να μη συμβεί κάποιο ατύχημα!

Αγαπητέ Λευτέρη, όντως αυτό το θέμα θέτει κάποιες ανησυχίες. Μήπως μπορείς να μου πεις που υπάρχει στο φόρουμ το αντίστοιχο thread;

Από την άλλη μεριά είμαστε στον 5ο όροφο, οι γείτονες γατιά δεν έχουν, και κατεβαζουμε τέντες το καλοκαίρι, οπότε νομίζω πως το μπαλκόνι μας είναι σχετικά ασφαλές, αλλά πάλι αν δεν έχουμε την κατάλληλη πληροφόρηση, δεν θα είμαστε και σίγουροι...
 
Μήπως μπορείς να μου πεις που υπάρχει στο φόρουμ το αντίστοιχο thread;

Εδώ μπορείς να διαβάσεις σχετικά θέματα: Αποχαιρετισμοί Πουλιών στο Διάφορα Θέματα Σχετικά με τα Πουλιά PB

νομίζω πως το μπαλκόνι μας είναι σχετικά ασφαλές, αλλά πάλι αν δεν έχουμε την κατάλληλη πληροφόρηση, δεν θα είμαστε και σίγουροι...

Ποτέ μην είσαι σίγουρος για τίποτα, μπορεί να συμβεί κάτι και να βρεθείς απροετοίμαστος, με αποτέλεσμα τον χαμό του πουλιού.
Καλύτερα είναι να πάρεις τα μέτρα σου από πριν. 😉
 
Προς Αλομπάρ

Φιλε Βασίλη καλησπέρα. Ο Λεφτέρης προφανώς εννοεί ότι σε κάποιες περιοχές της Αθήνας, πετούν γεράκια κλπ. Έχει συμβεί σε θείο μου στην περιοχή του Κορυδαλλού να του σκοτώσουν 4 καναρίνια κόβοντας το κεφάλι! Το ένα-θηλυκό- του το είχα δώσει για ζευγάρωμα, κι έπαθα ένα σοκ όταν το είδα στο πάτωμα του κλουβιού χωρίς κεφάλι!
Υπόψιν ότι με τις πυρκαγιές των τελευταίων ετών γύρω και μέσα στην Αττική, τα διάφορα άγρια πουλιά, μη έχοντας πλέον βιότοπο, έχουν κατευθυνθεί μέσα στην πόλη. Έγινε και σχετικό ρεπορτάζ πρόσφατα στην tv, συγκεκριμένα για άγρια πουλιά που είδαν (και τις φωλιές τους) στο άλσος του Ζαππείου. Δεν υπάρχει λόγος για πανικό, αλλά καλό θα είναι (εξαρτάται και σε ποια περιοχή μένετε) να είναι πάντα κατεβασμένες οι τέντες όταν είναι έξω ο παπαγαλάκος σας. Αν μένετε στα προάστεια, καλό θα είναι όταν λείπετε να μένει μέσα στο σπίτι για ασφάλεια.
 
Αγαπητή Μαίρη ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις... Εμείς μένουμε στον 5ο όροφοκαι κανένας γέιτονας δεν έχει γατιά οπότο το θέμα γάτας μάλλον δεν μας ανησυχεί. Από την άλλη μεριά όταν καλοκαιρίαζει (καλή ώρα) οι τέντες κατεβαίνουν και μένουν μόνιμα κατεβασμένες, οπότε για αρπακτικά εξ ουρανού το βλέπω δύσκολο. Μένουμε και κέντρο Αθήνα, λέτε κοράκια να κατέβηκαν μέχρι το γκάζι;

Αυτό που δεν κατάλαβα είναι - στην υποθετική περίπτωση που έστω μια γάτα ή ένα γεράκι έκανε μια επίθεση στο πουλί, πως στο καλό θα παραβιάσει το κλουβί, εφόσον το κλουβί έχει σχετικά χοντρά κάγκελα...

Και πως στο καλο τα γεράκια έκοψαν τα κεφαλάκια των καναρινιών;
 
ΤΕΤΑΡΤΗ 6/1/09 – ΚΥΡΙΑΚΗ 10/1/09 (1η ΕΒΔΟΜΑΔΑ)
Σε γενικές γραμμές η ροζέλλα αρχίζει να εξοικειώνεται – κατά πως φαίνεται – όλο και λίγο περισσότερο. Όχι πως δεν φοβάται, ειδικά όταν πλησιάζουμε στο κλουβί συνήθως σκαρφαλώνει στη γνωστή πέτρα, αλλά πλέον δεν το κάνει συνέχεια, ή μετά από λίγο κατεβαίνει και πηγαίνει στην ταΐστρα και τρώει…
Βέβαια όποτε ανοίγουμε το κλουβί για καθαρισμό, το πουλί πάλι παθαίνει τον γνωστό πανικό, αλλά μάλλον σε μικρότερο επίπεδο, και αντί να χτυπιέται από εδώ και από εκεί, κουρνιάζει σε μια γωνιά και κάνει έναν χαρακτηριστικό ήχο γρυλίσματος.
Αλλά τι να κάνουμε, πρέπει να καθαρίζουμε και το κλουβί πότε –πότε…θα πρέπει να το συνηθίσει.
Επίσης, δοκιμάσαμε να του δώσουμε και αγγουράκι για μεζέ, όχι μόνο μήλο, αλλά δεν το άγγιξε. Λέτε να το προτιμά με λαδόξυλο-αλάτι;
Η πλάκα είναι πως το Σαββατοκύριακο τον βγάλαμε στο μπαλκόνι για πρώτη φορά. Το πουλί μάλλον το ευχαριστήθηκε, μιας και φώναζε, πήγαινε πάνω κάτω, και φαινόταν πολύ ενεργητικό. Πιθανολογούμε πως έξω στο μπαλκόνι τα ερεθίσματα είναι πολύ περισσότερα (ήχοι από ανθρώπους, αυτοκίνητα, μηχανές, από άλλα πουλιά και ζώα) οπότε ίσως όλη αυτή η βαβούρα να του θυμίζει τα δάση από τα οποία προέρχεται…Από την άλλη μεριά, ελπίζω αυτό να μην τον αποξενώσει από εμάς…Έχει αρχίσει να παίζει και με τα παιχνίδια λίγο λίγο, αν και τις ώρες που λείπουμε δεν ξέρουμε ακριβώς πως συμπεριφέρεται…
 
Αγαπητή Μαίρη ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις... Εμείς μένουμε στον 5ο όροφοκαι κανένας γέιτονας δεν έχει γατιά οπότο το θέμα γάτας μάλλον δεν μας ανησυχεί. Από την άλλη μεριά όταν καλοκαιρίαζει (καλή ώρα) οι τέντες κατεβαίνουν και μένουν μόνιμα κατεβασμένες, οπότε για αρπακτικά εξ ουρανού το βλέπω δύσκολο. Μένουμε και κέντρο Αθήνα, λέτε κοράκια να κατέβηκαν μέχρι το γκάζι;

Αυτό που δεν κατάλαβα είναι - στην υποθετική περίπτωση που έστω μια γάτα ή ένα γεράκι έκανε μια επίθεση στο πουλί, πως στο καλό θα παραβιάσει το κλουβί, εφόσον το κλουβί έχει σχετικά χοντρά κάγκελα...

Και πως στο καλο τα γεράκια έκοψαν τα κεφαλάκια των καναρινιών;
Τα γεράκια της πόλης (κιρκινέζια τα λέμε στη Β. Ελλάδα) δεν ξεχωρίζουν κέντρο ή προάστια. Όπου μυρίσουν τροφή θα πάνε... Το ίδιο και οι καρακάξες. Οι δεκαοκτούρες πάλι, δεν ορμάνε στα πουλάκια, αλλά υπάρχει κίνδυνος από μολυσμένες κουτσουλιές, αν πλησιάσουν το κλουβί για τροφή. Σε ό,τι αφορά την επίθεση, αυτή δεν γίνεται απαραίτητα από ψηλά, μπορεί να γίνει από τα πλάγια. Τα πουλάκια από την τρομάρα τους, αρχίζουν και χτυπιούνται μέσα στο κλουβί (έχεις απτό παράδειγμα όταν το καθαρίζεις) και τ' αρπακτικά βρίσκουν την ευκαιρία και τα πιάνουν με το πόδι, φέρνοντάς τα έτσι κοντά τους μέσα από τα κάγκελα. Την συνέχεια μπορείς να την φανταστείς... Ακόμη όμως και αυτό να μη συμβεί, υπάρχει ο κίνδυνος τραυματισμού του πουλιού από το να χτυπιέται πάνω-κάτω!☹ Βέβαια δεν είναι απόλυτο ότι θα γίνει κάτι απ' αυτά, δεν είναι όμως και αδύνατο! Πολλή προσοχή λοιπόν!
 
  • Like
Αντιδράσεις: mariah
Back
Top